Do jedynki to jeszcze oprócz Kislevu brakuje Tilei. Też potencjalnie bardzo ciekawa nacja, jeśli dobrze rozwiążą kwestię mechaniki najemników.
Do jedynki to jeszcze oprócz Kislevu brakuje Tilei. Też potencjalnie bardzo ciekawa nacja, jeśli dobrze rozwiążą kwestię mechaniki najemników.
Tilea niemal na pewno jeśli będzie, to w ramach części drugiej, potem ewentualnie przy łączonej mapie któryś z LL (zapewne Borgio) wyląduje w Starym Świecie.
Tilea pewnie będzie jako Pizarro w nowym świecie i jakiś LL w starym świecie. Moim zdaniem taki scenariusz jest najbardziej realny bo tak zachęcą ludzi do posiadania obu części,podobnie jak robią z Norską jako bonus za pre-order Warha 2.
No i oczywiście liczę na kolejną darmową rasę,mam nadzieję że tak duże FLC jak Bretonnia to nie był jednorazowy prezent.
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.
To że Pizarro będzie w dwójce nie oznacza iż będzie grywalnym bez modów...
Oczywiście że nie oznacza. Ale ta postać(i jego frakcja) ma ogromny potencjał na unikalną i i ciekawą w założeniach kampanię,skupiającą się nie na zdobywaniu a na przetrwaniu i zbadaniu/złupieniu określonej liczby miast jaszczurek. Grzech z tego nie skorzystać.
Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.
Przecież Zagubiony Legion Pizarra złupił tylko jedno miasto jaszczurek. Po czym oddał swe łupy, by zostać wypuszczonym i służyć jako jaszczurzy najemnicy przeciwko Wampirzemu Wybrzeżu.
A Vlad i Izabela nie żyją od iluś tam setek lat co jak widać nie stanęło na przeszkodzie żeby cudownie zmartwychwstali i dostali własną sub frakcję.
No tak, czego ja wymagam od CA, jakiejś zgodności z lore...![]()
Ja osobiście nie mam nic przeciwko nagięciom lore,które wzbogacają rozgrywkę ale rozumiem też fanów uniwersum,którzy oczekują jak najwierniejszego jego odwzorowania. Inna sprawa,że w tym konkretnym wypadku nie rozumiem czemu lore ma stać na przeszkodzie. Ok,do tej pory ludziom nie wychodziły wyprawy w Lustrii ale czemu gracz ma nie dostać szansy aby to zmienić? O to przecież zawsze chodziło w TW że gracz zmieniał historię. Idąc tym tokiem myślenia równie dobrze powinniśmy się czepiać CA że można utrzymać przy życiu WRE w Attyli a przecież historycznie upadło więc gracz powinien być skazany na porażkę od pierwszej tury.
Chwila, chwila ^^ gdzie masz napisane, że zostali zniszczeni ? Vlad został pokonany ale nie został zniszczony. Taką sama sytuacja się tyczy Isabelli. Z wampirami jest taka sytuacja, że wszystkie są martwe, ponieważ są nieumarłymi stworami i jak nie będzie gdzieś podane, że zostały zniszczone to tak naprawdę gdzieś tam ich egzystencja jest. Taką samą sytuacje masz z Krellem. Nie wiem dlaczego Sigmar go nie zniszczył tylko uwięził. Może nie miał wystarczającej mocy. Dodatkowo, cała moc Vlada tkwi w jego pierścieniu, który daje mu całkowitą nieśmiertelność. Nawet po kradzieży tego pierścienia Vlad powrócił później walcząc u boku Nagasha.