Skoro już nasz fanpage na Facebooku dodał Q&A, to i ja to tu dodam, a przy okazji wypiszę, co najważniejsze (rzecz jasna wszystko wg filmu powyższego):
-Bitew morskich nadal nie będzie (mam nadzieję, że przy W3 dadzą), gdyż na razie posiadaczem licencji na bitwy morskie są twórcy gry Man'O'War: Corsair
-Narzędzia modderskie będą poszerzone, będzie można m.in. modować bitwy nad rzekami, bądź starcia o bramy itd.
-Skoro mowa o oblężeniach, wygląda na to, że te oblężenia będą dziwne... wojacy w wieżach jeszcze ok, ale jak nic nie zmieni się w kwestii bojów o miasto i będzie nadal tak, jak jest, to kicha.
-Jednostki do starszych ras tj. Imperium itd. będą dalej się pojawiać.
-Trylogia jest głównie pod multi przeznaczona - w tym sensie należy to rozumieć, że CA zezwoli na walki ras z jedynki na walki z rasami z dwójki, zatem te FFA, walki o Bramy i bitwy nad rzeką dojdą. To mi się podoba i to bardzo.
-Wg odpowiedzi Iana Roxburgha wynika, że w planach są DLC rasowe. Wg mnie prawdopodobnie TK i Tilea dojdą, prawdopodobnie i Arabia.
-Z tego, co zrozumiałem, to będą Czarne Arki.
-Czyli lore tutaj średniawo... na szczęście planuję robić kampanie na kilka osób wzbogacone klimatem uniwersum.
-Niestety nie zmienią Mistrza Wiedzy i Dreadlady... czyli znów mody będą.
-Może być dojście zmian w kwestii ekwipunku, ale to zobaczymy.
Swoją drogą przydałaby się modyfikacja likwidująca limit posiadanych oddziałów na armię. Wg mnie byłoby to dodatkowe, ciekawsze rozwiązanie dla fanów walk na kilkadziesiąt tysięcy wojowników po obu stronach.

Odpowiedz z cytatem