Wrzucać logi (mogą być końcówki), bo pisanie w ten sposób nic nie daje.
Wrzucać logi (mogą być końcówki), bo pisanie w ten sposób nic nie daje.
Witam, skąd można pobrać całość modyfikacji? ponieważ link z dropboxa wygasł
Na pewno nie z MODDB...
Tyle wiem![]()
Fajnie by było, gdyby ktoś wypowiedział się o zmianach, zgrzytach itp.
Szczególnie dla mnie ważna jest kwestia nowych ikon jednostek w Hetmanacie, które dodane są na próbę i jeśli się przyjmą, to zamierzam porobić takie również dla innych frakcji.
Jeśli ktoś dostaje CDT to niech opisze problem w dziale pomoc techniczna i załączy logi. Bez tego w większości przypadków nie ma nawet co pisać, gdyż nie jesteśmy jasnowidzami (sic!) i nie wiemy co wam się zrypało. Przed wypuszczeniem patcha był on testowany: ja na chyba 12 tur miałem dwa crashe: jeden podczas wczytywania 8 tys. bitwy i drugi podczas wyłączania gry, Ordenus zaś pisał mi, że grał 40 tur i dostał 3 crashe, dlatego dla mnie dziwne jest, że ktoś co bitwę dostaje CDT.
Jeśli ktoś chce pomóc w tworzeniu moda niech pisze na priv do mnie, bądź Ordenusa.
Moim zdaniem nowe ikony są lepsze od wcześniejszych. Mam także prośbę, abyście w przyszłym patchu zrobili coś z Republiką Angielską, która w każdej grze zostaje wasalem Wielkiej Brytanii
W sumie oprócz typowych ctd, które zdarzają mi się na każdym modzie nie ma jak na razie takich które zamordowałyby mi kampanie.
Mam za to 2 obserwacje
1. Komputer niemiłosiernie drenuje swoje prowincje co doprowadza jego miasta na skraj zapaści, bo mają po -4 wzrostu i dla przykładu leipzig pod władzą AI ma w roku 1658 tylko 2,2k mieszkańców. Zaraz przybliżę szpiona do Paryża i do Moskwy zobaczymy. Ogólnie bot robi wysokie podatki co masakruje długoterminowo jego miasta.
2. Budowanie koszar wysoko tierowych nie ma zbytniego sensu. Wyższy poziom powinnien podnosic bazowy exp, i dawać jakieś bonusy. No i więcej nieco jednostek też by się przydało. Z bardziej zróżnicowanymi statystykami. Dodać też jednostek melee innych niż pikinierzy do RON'u.
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
no to już wiem kto nie grał w The Last KingdomA jeśli grałeś i miałeś CTD to masz coś uwalone ze sprzętem, bo mod jest stabilny jak skała i nie występują w nim CTD.
wystarczy w pliku descr_settlement_mechanics.xml pozmieniać współczynniki SPF. Np. SPF_TAX_RATE_BONUS zmniejszyć, bo pewnie jest duże i dlatego wysokie podatki mocno obniżają wzrost populacji. Ewentualnie zwiększyć inne SPF.1. Komputer niemiłosiernie drenuje swoje prowincje co doprowadza jego miasta na skraj zapaści, bo mają po -4 wzrostu i dla przykładu leipzig pod władzą AI ma w roku 1658 tylko 2,2k mieszkańców. Zaraz przybliżę szpiona do Paryża i do Moskwy zobaczymy. Ogólnie bot robi wysokie podatki co masakruje długoterminowo jego miasta.
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin
Poda ktoś jakiegoś linka do ściągnięcia bo ten z pierwszej strony nie działa.