Strona 246 z 368 PierwszyPierwszy ... 146196236244245246247248256296346 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 451 do 2 460 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Tak właściwie to Helman jest mniej popularny na multi z prostego powodu. Teraz Kemmler ma dostęp do swojego ziomka, którego może przyzwać do walki i co zrobisz? Nic nie zrobisz. Po prostu jest teraz dużo bardziej wartościową jednostką na polu bitwy niż dotychczas. Co do Morgiany to też nie do końca tak jest. Równie mocnym wyborem jest Louen. Alberyk jest dużo mniej popularny i to głównie z braku możliwości regeneracji HP.
    Ale mimo wszystko Fay ma bardzo wiele zalet i mało wad. Louen jest mocny, ale ona ma czary i ma pasywne umiejętności które się po prostu dobre, co nie znaczy że Louen jest zły. Znaczy że CA nic nie zrobiło w kwestii Alberyka a powinni.

Ok, Kemmler ma teraz pokemona, więc może trzeba coś dać Helmanowi, coś co go będzie sensowną alternatywą dla Kammlera.

Jak dla Mnie CA się w tej kwestii nie stara. Przecież gołym okiem widać jakie są problemy pewnych Lordów, tak trudno jest to załatać?, pół roku mieli i nic. Nie chce Mi się wierzyć że pół roku zajęło CA myślenie nad tym jak naprawić Kemmlera...

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Dzisiaj premiera Norski. Szykujcie myszki i topory
    Coś się kończy, coś się zaczyna.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez ares354 Zobacz posta

Ok, Kemmler ma teraz pokemona, więc może trzeba coś dać Helmanowi, coś co go będzie sensowną alternatywą dla Kammlera.
    Tutaj właśnie jest problem, bo niestety nie ma tu nic do dodania, ma ścierwowóz jako wierzchowca i to dość... mocnego. Więcej rzeczy nie ma w bitewniaku, stąd uważam, że aktualne przeniesienie go z bitewniaka jest dobrze zrobione, to że już nikomu nie podszedł w grze to co innego.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Podczaszy Awatar SaperHeart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 140 podziękowań w 92 postach
    @Ares354
    Uważam, że powinniśmy poczekać z werdyktem aż do wydania TWW2, ponieważ wprowadzanie znacznych zmian które trzeba będzie i tak zmienić jest bezsensowne. Trzeba czasem się zastanowić czemu niektóre zmiany są większe, a niektóre mniejsze. Jeżeli w drugiej części będą takie babole to CA powinno dostać mocno po 4 literach. Osobiście wiele rzeczy mnie boli, ponieważ wystarczy drobna korekta i będzie wporzadku.

Co do Kemmlera to nie uważam żeby danie mu Krella zmieniło jego sytuacje na multi. Fay ma znaczącą przewagę pod względem tego, że ma dostęp do jednego z szybszych wierzchowców w grze i może z każdej opresji uciec. Kemmler niestety takiej możliwości nie posiada i jest narażony na atak ze strony bohaterów itp. Temat magów był już poruszany i nie sądzę żeby była konieczność maglowania go jeszcze raz, a znaczne zmiany w ich sposobie gry zbytnio zmienią balans jaki mamy.

Zawsze tak było, że nowości jakie były wdrażane do gry zaburzały znacznie balans i wymuszały zmiany starych rzeczy. Dlatego czekam na TWW2 i wtedy będę mógł obiektywnie ocenić prace jaką wykonało CA.
    Ostatnio edytowane przez SaperHeart ; 10-08-2017 o 07:52

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Cytat Zamieszczone przez Turek Zobacz posta
    Dzisiaj premiera Norski. Szykujcie myszki i topory
    Ja ciutke poczekam jeszcze bo bede chcial by zupdatowali mody ktorych uzywam. A potrwa to pewnie z ponad dzien.

Podczaszy Awatar SaperHeart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 140 podziękowań w 92 postach
    https://www.timeanddate.com/worldclo...0810T15&p1=136

Zegar z dokładnym czasem wprowadzenia Norski. Godzina 16.

Edit. Jest przeciek co do Skavenów od Włochów. LL będzie Queek Headtaker, mag Plauge Priest i chariot Doomwheel.

LL - Queek Headtaker
    Mag - Plauge Priest
    Chariot - Doomwheel
    Ostatnio edytowane przez SaperHeart ; 10-08-2017 o 11:11

7. Użytkownicy którzy uznali post SaperHeart za przydatny:

Wojski Awatar Maniek116
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 11 podziękowań w 9 postach
    Potwierdzone info

Ostatnio edytowane przez Maniek116 ; 10-08-2017 o 11:39

Stolnik Awatar Pyrrus89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    308
    Otrzymał 284 podziękowań w 184 postach
    Ciekaw jestem, czy z tym patchem również optymalizacja gry nieco się poprawi, bo dla mnie każdy dodatkowy fps jest na wagę złota.

10. Użytkownicy którzy uznali post Pyrrus89 za przydatny:

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Cytat Zamieszczone przez SaperHeart Zobacz posta
    @Ares354
    Uważam, że powinniśmy poczekać z werdyktem aż do wydania TWW2, ponieważ wprowadzanie znacznych zmian które trzeba będzie i tak zmienić jest bezsensowne. Trzeba czasem się zastanowić czemu niektóre zmiany są większe, a niektóre mniejsze. Jeżeli w drugiej części będą takie babole to CA powinno dostać mocno po 4 literach. Osobiście wiele rzeczy mnie boli, ponieważ wystarczy drobna korekta i będzie wporzadku.

Co do Kemmlera to nie uważam żeby danie mu Krella zmieniło jego sytuacje na multi. Fay ma znaczącą przewagę pod względem tego, że ma dostęp do jednego z szybszych wierzchowców w grze i może z każdej opresji uciec. Kemmler niestety takiej możliwości nie posiada i jest narażony na atak ze strony bohaterów itp. Temat magów był już poruszany i nie sądzę żeby była konieczność maglowania go jeszcze raz, a znaczne zmiany w ich sposobie gry zbytnio zmienią balans jaki mamy.

Zawsze tak było, że nowości jakie były wdrażane do gry zaburzały znacznie balans i wymuszały zmiany starych rzeczy. Dlatego czekam na TWW2 i wtedy będę mógł obiektywnie ocenić prace jaką wykonało CA.
    Powiem Ci tak, nie chcę by tak się stało ale czuje że się tak może skończyć. Na dwójkę mają przerobić atak smoków, ale z przecieków wynikało że otrzymają go jedynie właściciele dwójki dla ras z jedynki. Jeśli identycznie CA postąpi z nowymi miejscami startowymi i sub frakcje, zmuszając do kupienia dwójki by dostać to do jedynki będę po prostu zawiedziony ich postawą i chęcią zarobienia. Bo z tego co mówili to pierwsze poważne DLC do dwójki ma połączyć mapę. Długo czekać na to nie trzeba, a Ja fanem ras w dwójce nie jestem więc Mi się z dwóją nie śpieszy.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Pojawiły się osiągnięcia do Norski na steam
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Strona 246 z 368 PierwszyPierwszy ... 146196236244245246247248256296346 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów