Mam pytanie. Czy tylko u mnie jest taki dziwny błąd? Mianowicie...kiedy włączę grę i ustawię wszystkie opcje, pogram sobie, zapiszę i wyłączę grę jest wszystko ok...ale jak włącze grę ponownie to wszystkie ustawienia które miałem resetują się automatycznie (sterowanie, grafika, wielkość jednostek itd...) czy jest ktoś w stanie jakoś pomóc?
Sprawdź w pliku cfg w głównym moda powinien być. Może tam masz zapisane te ustawienia grafiki do jakich komp wraca po każdym ponownym włączeniu.
Hej Araven, jak tam pograłeś trochę w Potop? Jakie wrażenia, spostrzeżenia?
Ogólnie z tą mechaniką wzrostu jest strasznie namieszane w tym modzie.
Jeszcze mechanika wzrostu nie jest najgorsza (w sensie, że namieszanie w niej można przeboleć), prawdziwym problemem jest to, że jakiś geniusz robiący wcześniej prowincje (według moich domysłów) nie wrzucił pliku tekstowego z zmianami, tylko sam plik string.bin. Przez to dalej w pliku tekstowym zamiast Bracławia jest Winnica, albo Kraków w różnych plikach jest opisany jako Krakow, Crakow i Cracow (Nie mam pojęcia jakim cudem to działa). Próbowałem to naprawić, dotarłem do momentu, gdzie kampania się uruchamiała i normalnie działała, ale po zapisaniu gry nie można było już jej wczytać i tutaj skończyła się moja wiedza na temat bawienia się prowincjami.
Na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie nawet nazwy miasta zmienić, a co dopiero mówić o jakimś większym modowaniu mapy i to chyba jest największy obecny problem.
Hej Ordenus nie pograłem na razie nic. W Attylę gram.
Czy ikony jednostek kozackich, pochodzą z gry Polskie Imperium?
Tak, znalazłem kiedyś przypadkiem screeny z tej gry w necie i zauważyłem te fajne ikonki. Trochę je tylko edytowałem, poczym eksperymentalnie wrzuciłem do Kozaków na próbę czy się przyjmą. Odzew z tego co widzę jest pozytywny, więc w przyszłości zamierzam wszystkie ikony jednostek w grze zastąpić tymi z Imperium.