Strona 5 z 26 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 258

Wątek: Total War: WARHAMMER II - Dyskusja Ogólna

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 10 podziękowań w 5 postach
    Jak można odblokować film z ostatniej strony wstawek filmowych?

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Chyba trzeba mieć wszystkie kampanie ukończone, ale nie dam głowy.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Wojski Awatar Xantor
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 6 podziękowań w 6 postach
    nie trzeba to jest filmik który się pojawia po jakimś czasie o tym co zakłóciło wir powinien być przed ostatnim rytuałem

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 10 podziękowań w 5 postach
    Filmik o przyczynie zakłócenia jest inny dla każdej nacji, i jest pod odpowiednią frakcją.

Wojski Awatar Xantor
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    ten o którym mówisz to jest o 5 rytuale i o tym kto to wywolal, ten o którym pisze jest p prostu o tym że spadła ta kometa i zakłóciła wir bez żadnych konkretów i niewiadomo w ogóle skąd sie wzieła.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Tylko że te 15% to jest na bardzo trudnym, na łatwym jest 1%. Mi akurat Skavenami gra się dość dobrze, a dokładniej Pestilence. Jako jedyna rasa nie musi wysyłać zwiadowców do ruin, bo widzi normalnie miasta innych skaveńskich klanów, a to duże ułatwienie. Z jednostek brakuje mi jedynie drużyn dżezaili. Obecnie szykuję się do odpalenia drugiego rytuału - wymaganą ilość surowca już mam, ale najpierw muszę wykończyć Teclisa i wrócić 3 armiami do miast biorących w nim udział. Jedyny błąd jaki zrobiłem, to koalicja z Moors. Połakomiłem się na sporo nowych terenów i drugiego LL, ale przez to mam problemy z ładem i żarciem.
    Tak dokładnie to wzrost kosztów utrzymania prezentuje się tak :

- łatwy wzrost o 1%
    - normalny wzrost o 2%
    - trudny wzrost o 7%,już mamy ponad trzykrotny skok...
    - bardzo trudny i legendarny to wzrost o 15%

Mógłbym niby wybrać któryś z pierwszych poziomów trudności ale chciałbym jednak żeby gra dawała mi jakieś wyzwanie. Szkoda tylko,że jedyna trudność na wyższych poziomach bierze się z tego,że AI coraz bardziej oszukuje a gracz dostaje większe minusy. Dwie pełne armie wysokich elfów utrzymane z jednego małego miasta to obrazek na porządku dziennym. Fenomenem były też dla mnie mroczne elfy(te pomarańczowe),które z bramy nie generującej żadnego dochodu wystawiały pełną armię niezłych jednostek .
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Wojski Awatar Xantor
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    sam nigdy nie gram na niższym niż vh(brak przyjemności z gry na niższym) ale 1 rzecz zaobserwowałem i się zaczołem zastanawiać czy teraz utrudnienia nie działają też na sojuszników w jakimś stopniu bo nie raz widziałem jak sojusznik tracił osady z powodu buntów.

eh ciekawe czy kiedyś doczekamy się normalnego poziomu trudności polegającego na ulepszaniu si a nie cheatach , chociaż obecnie wydaje mi się że w tw nie było jeszcze takiej słabej si jak w tutaj ^^

Asuryan
    Gość
    Była o wiele słabsza - wystarczy wspomnieć dodatek do Attyli o Karolu Wielkim.

Wojski Awatar Xantor
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    jakoś nigdy nie ruszyłem tego dlc do atylli ale pamietam ze w podstawce si lepiej dobierala cele niż tutaj ^^

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Rytuał elfami zrobiony lustria cała podbita hmmm jak myślicie kiedy będą rozszerzenia jakieś do gry

Strona 5 z 26 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów