Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Krwawy_Baron Zobacz posta
    Creative Assembly NIE JEST GŁUPIE - oddanie narzędzi modderskich do edycji mapy byłoby dla nich finansową próbą samobójczą. Wiesz, co by się działo gdyby takie mody jak Age of Vikings miały możliwość edycji mapy? Skończyłoby się odcinanie kuponów z przerwami na robienie kolejnych gier.

Co zaś do morza:

Ja bym był jednak za opcją pośrednią, zwiększyć odległość Ulthuanu od Starego Świata, ale za to zwiększyć również ilość punktów ruchu dla floty. Co prawda nie mam jeszcze II, choć kupię III na premierę (zahaczy o bardziej interesujące mnie strony tego uniwersum) i ciężko przyznać mi prawo do osądu w tej kwestii, jednak rozumiem niechęć graczy do tracenia 15 tur na dosłanie dodatkowej armii do Lustrii. Morze to marnotrawstwo mapy, przynajmniej do czasu, aż zablokowane będą bitwy morskie (ich odblokowanie raczej nie nastąpi)
    W wypadku Warhów to dla mnie nie ma znaczenia. Już wyjaśniam, czemu - jestem przekonania, że jeśli ktoś dostaje licencję na dane uniwersum, to powinien siąść do niego odpowiednio i zrobić w 100% odwzorowanie tegoż uniwersum jako grę, czyli odpowiednie odwzorowanie kontynentów, miast, wojska (!), mórz (ogółem mapy) - a nie ściskanie tego, jakby to była jakaś cytryna. To, że byłby potem krach mało mnie interesuje, jeśli ktoś robi i tak grę na odwal się. Inna sprawa co do morza - nie jest to marnotrawstwo - skoro mieli mapę z WFB przed sobą, to po cholerę (sorry za to słowo) zmieniają mapę, bo "grywalność jest ważniejsza"? Mnie się to w ogóle nie podoba.
    I nie - nie uważam, że grywalność ma być ważniejsza od lore - ma być równie ważna, w sensie zrobiona dobrze wraz z dobrym odwzorowaniem WSZYSTKIEGO, co dane uniwersum zawiera tj. każdą najmniejszą jednostkę, bohatera, lorda, Legendarnego Lorda w sumie też, mapy, etc.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

2. Użytkownicy którzy uznali post Arroyo za przydatny:

Uprawnienia umieszczania postów