-
Moderatorzy Lokalni
Zmiany w mechanice- większy porządek za garnizon, wzmocnione HRE i Turcja, zwiększona ilość straży przybocznej u gracza.
http://ge.tt/9po5x9n2
Polecam moda, ja go uwielbiam, mój foworyt, klimat starej podstawki ale grywalność rewelacyjna, 300 tura, a ja sobie zdaję sprawę, że pierwszy raz w życiu cytadelę w medku zdobywam chyba
Walczę z Bizancjum które się tak rozrosło, że jest silniejsze ode mnie i wali we mnie elitarnymi armiami, które na automacie powinny mnie znieść, ale wiadomo kombinuje się
300 tur gry i gra w pełni, Pokonani Egipcjanie, Gruzja, Jerozolima, a tu przeciwnicy dalej mocni
Świetna zabawa, świetna grywalność, poziom hard, na very hard to tylko prawdziwi mistrzowie ogarną 
Walka z dobrymi armiami SI, walka z heretykami, jeśli się ich nie przypilnuje garnizony w prowincjach będą więcej kosztować niż dochód z nich, rozsądne planowanie budżetu i kombinowanie jak koń pod górę z trzymaniem armii w darmowych garnizonach, bo bieda, a wszystko drogie, walka o kupców, którzy dają wielką przewagę, a SI szkoli ich na potęgę, tworzenie roszczeń do prowincji, może być bunt który wróci ją do poprzedniego właściciela. Wszystkie mechaniki które już istniały ale można było je olać i po prostu podbijać jak leci zostały uwypuklone i o wszystko trzeba sobie zadbać. Świetny modzik
-
Uprawnienia umieszczania postów