Właściwe prace zostały już zakończone i obecnie trwają prace tłumaczeniowe. Jako, że ja mam teraz czas tylko w weekendy, a Ordenus od jakiegoś czasu się nie odzywał, to patch wyjdzie chyba dopiero za jakieś 2 tygodnie.
Właściwe prace zostały już zakończone i obecnie trwają prace tłumaczeniowe. Jako, że ja mam teraz czas tylko w weekendy, a Ordenus od jakiegoś czasu się nie odzywał, to patch wyjdzie chyba dopiero za jakieś 2 tygodnie.
Umiecie stworzyć budynek, który nazywałby się Roszczenia Korony Polskiej i dawał +100% ładu publicznego? Ja bym zrobił tak że osada bez tego budynku ma -100% ładu i trzeba by np. siedzieć w podbitej osadzie dużą armią 5 tur żeby się nie zbuntowała tak jak w Medieval Ultra Balanced.
Zrobiłem dużo w kwestii mechaniki moda i poprawy AI, jeszcze dużo roboty żeby to było dobre ale myślę, że gra będzie 10x ciekawsza.
Mocno premiuje małe państwa i minusuje duże.
Tutaj pliki do nowej mechaniki mapy:
http://ge.tt/1P8AN9n2
Na pewno gra będzie dużo grywalniejsza.
Ostatnio edytowane przez Piter ; 01-11-2017 o 10:40
Witam
Wszystkie party wypakowałem na dysk D: Odpalam grę i nie ma moda POTOP. Jak to uruchomić ?
Stworzyłem nowy folder na dysku D: i tam to wrzuciłem
Piter, super że miałeś chęć pomęczyć się przy tym modzie, od razu ja sam nabrałem nowego zapału do roboty przy nim. Bo szczerze powiedziawszy te mankamenty mechaniki moda mocno obniżały jego atrakcyjność, więcale mógłbyś wrzucić ten plik gdzieś indziej bo nie mogę go pobrać, możliwe że to wina antywirusa.
A podałby ktoś mniej więcej zakres zmian tego pliku Pitera?
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
Piter zmienił zasady funkcjonowania miast - mechaniki przyrostu naturalnego itp. Zmienił również wpływy kasy z miast na znacznie niższe, co ogólnie jest bardzo dobre, ale w chwili obecnej nie do zastosowania, bo trzeba zbalansować do pozyskiwanego golda ceny jednostek, utrzymanie, ceny budynków itp. Obecnie jak sobie wrzucisz te zmiany, to nawet Francja jest 8k w plecy na starcie, a ja w tym patchu już nie zamierzam już się bawić z rebalansowaniem całego moda.
Nie, nie, nie, wszystko było zbalansowane, może coś źle zorbiłem i się źle wgrało. Nie po to obniżyłem dochody z miast, żebyście zmniejszali ceny wszystkiego, to dałbym większe dochody jakbym uznał to za złe. Tak poobcinałem ilości armii, że wszyscy byli na zero. Plik descr_strat dobrze Ci się wgrał?
Największym problemem jest to, że generał ma za silną straż przyboczną i że muszkieterzy potrafią maszerować i pozwolić w siebie uderzyć bez salwy.
Najbardziej widoczne zmiany to dochody, wzrost populacji, niepokoje religijne, wpływ zarządcy na miasto, korupcja.