Panowie rozegrałem dzisiaj świetny mecz z Pszemkiem. Skończyło się 1-1. Muszę przyznać, że w meczu, który przegrałem Pszemek wykazał się genialną myślą taktyczną i idealnie wykorzystał słabośći mojej frakcji. Gratuluję i powodzenia dalej![]()
Panowie rozegrałem dzisiaj świetny mecz z Pszemkiem. Skończyło się 1-1. Muszę przyznać, że w meczu, który przegrałem Pszemek wykazał się genialną myślą taktyczną i idealnie wykorzystał słabośći mojej frakcji. Gratuluję i powodzenia dalej![]()
Wyślijcie bitwy do Tuffa, chętnie zobaczę z jego komentarzem. Ciekawe jak tam Arroyo wypadnie.![]()
Nie posiadam ani jednej bitwy, ani drugiejMoże bym drugą, jako autozapis znalazł
![]()
Chciałbym zasygnalizować pewien dziwny problem w kontakcie z moim przeciwnikiem. Pablo przyjął mnie do znajomych na steam, pojawia się na forum, czasem nawet jakiś komentarz napisze, ale nie odpowiada na moje wiadomości(pomimo tego, że jest online). Będę dalej próbował, ale sytuacja jest dla mnie niepokojąca. Może jak zobaczy moją skargę na forum, to wreszcie się odezwie.![]()
Napisz mu pmke na forum.
Coś się kończy, coś się zaczyna.
Chcialbym uscislic jedna rzecz z formuły turnieju:
"Zużywanie ras - Na początku turnieju gracz dysponuje pulą wszystkich swoich ras. W każdej bitwie gracz zużywa rasę, którą obecnie gra i nie może jej już wykorzystać. Co 9 zużytych frakcji podstawowych następuje reset puli.
Pulę stanowią rasy podstawowe czyli Imperium, Wampiry, Krasnoludy, Zielonoskórzy, Bretonia, Wysokie Elfy, Mroczne Elfy, Jaszczuroludzie oraz Skaveni.
Rasy dodatkowe (te z DLC) mogą być zagrane jako poszerzenie puli. Aby doprowadzić do resetu to trzeba zużyć wszystkie rasy podstawowe (czyt. pula jest niezależna od ras dodatkowych)
W Total War: WARHAMMER dozwolone są następujące frakcje: Imperium, Leśne Elfy, Wampiry, Krasnoludy, Zwierzoludzie, Zielonoskórzy, Bretonia, Wojownicy Chaosu, Jaszczuroludzie, Skaveni, Mroczne Elfy, Wysokie Elfy. Jeżeli ktoś chce zagrać frakcją to wtedy działa to na identycznych zasadach jakby grał główną rasą."
Mam pytania:
1. Jesli uzyje Chaosu, lesnych elfów lub zwierzoludzi to moje pula ras sie nie "ruszy" - będę musiał nadal użyć 9 podstawowych ras żeby zresetować pulę?
2. Czy pula ras resetuje się tylko w przypadku zuzywania ras podstawowych czy naprzyklad nastapi jakis "automatyczny" reset w playoffach albo finałach?
1) Tak, musisz wykorzystać wszystkie rasy z podstawki, DLC są tylko opcjonalne.
2) Całkowity reset następuje w finale oraz meczu o trzecie miejsce.
Pyrrus rozwiał wszelkie wątpliwości![]()
Coś się kończy, coś się zaczyna.
Hej. Przypominam o dzisiejszym 4Monday !!! Zainteresowane osoby zapraszam o 20.30. Wejdźcie pod ten link: http://challonge.com/pl/tournaments/signup/8PUtT42qkS