No proszę, nowa odsłona "historycznego "TW" objawiona ludowi. Szybko, stukają te nowe tytuły niemal maszynowo. Miałem cichą nadzieję na nowy tytuł z nowym silnikiem nieco później, ale cóż jest jak jest. Zarówno teatr działań wojennych jak i stary silnik dla mnie dyskwalifikują tą pozycję. Mam dosyć kotleta odgrzewanego na nowo. Jednak taki a nie inny tytuł sprawi jednak, iz większa część modów powstających teraz pod Attyle oraz Rome II nadal będzie kontynuowana bez odpływu już i tak ograniczonej braci modderskej. Jeszcze co do nowego tytułu może to być faktyczni marketingowo strzał w dziesiątkę.

Panowie nie zgrywajcie polityka. Doskonale wiecie o co chodzi Jsatrzabowi ( kolejna część gry która była by umiejscowiona w teatrze działań w europie ) Ja przypuszczam że wiem dlaczego tak chcecie by wyszła gra w tym okresie ( historycznie chyba najlepszy okres dla nas a ciulowy dla zachodniej europy ) Ale on jest mało atrakcyjny dla reszty Europejczyków ( wojny religijne w europie są mało popularne ) PS. Oblukałem i poczytałem o tym okresie i możemy być pozytywnie nastawieni jeśli chodzi o ilość nacji w tej grze.
Skąd Netonie twierdzenie, iż ten okres jest mało atrakcyjny dal Europejczyków ? Ja z TWC odniosłem wrażenie iz wręcz przeciwnie.