Strona 48 z 50 PierwszyPierwszy ... 384647484950 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 498

Wątek: Megasubmod do BC 7 dyskusja i błędy

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Poczytaj temat o instalacji modów na wersji steam jest w Zbrojowni. W wersji steam nie ma pliku kingdoms.exe.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    No zajrzałem, tylko większość co tam jest napisane ja ogarnąłem wcześniej problemu z instalacją moda i jego uruchomieniem nie było uruchamiam przez americans. Problem leży u mnie w instalce megasubmoda2, launcher nie dość że nie generuje żadnego folderu docelowego to nie mam dostępu do wpisania/wyboru konkretnej ścieżki dosłownie w nic nie mogę w samym launcherze kliknąć.
    "Gdy z polskich stadionów zniknie wszelki blask nadejdzie czas ze docenicie nas"
    "Jestem Kibolem, nie ważne co o mnie powiedzą, jestem człowiekiem z pasją"

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Już kiedyś ktoś miał ten problem. Jest to spowodowane tym, że masz, o ile dobrze pamiętam, albo czcionkę większą niż standardowa albo coś w ten deseń. W każdym razie chodzi o to, że wszystkie napisy nie mieszczą się w tym oknie. Okno nie dopasowuje się do wielkości czcionki (chyba), bo ma stały wymiar.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Dzięki za podpowiedź. Dziś do tego wróciłem i mim o iż w nic normalnie kliknąć nie można to prawym się da w obwódkę launchera aby wybrać opcję poszerzenia na cały ekran windy i wtedy miałem już dostęp do wyboru lokalizacji.
    "Gdy z polskich stadionów zniknie wszelki blask nadejdzie czas ze docenicie nas"
    "Jestem Kibolem, nie ważne co o mnie powiedzą, jestem człowiekiem z pasją"

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Po latach wróciłem zainstalowałem samego megasubmoda gra odpala i mam opisy jednostek po włosku i nazwy niektórych jednostek są jakieś inne dawniej to wszystko po polsku było jest jakiś sposób na to. Dawniej jak grałem to wsio było przetumaczone i czy jest jakiś sposób aby odpalić w rozdzielczości hd w opcjach jak zmieniam to podczas ładowania do gry wywala error.

Wojski Awatar radax
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Cytat Zamieszczone przez jarek1231231231 Zobacz posta
    Z racji reaktywacji forum chciałbym przedstawić własną wersje pliku EDU kompatybilną z Megasubmodem 2. Wersja Vino nie bardzo mi podeszła, gdyż wprowadzała dysbalans cenowy zwykłych jednostek względem tych lepszych.

Podstawowe zmiany w moim EDU:
    - Standaryzacja punktów życia jednostek na 1.
    - Zwiększenie czasu rekrutacji dla jednostek tieru II do 2 tur, tieru III do trzech tur, 4 tury dla dział i machin oblężniczych, poza balistami werbowanymi w 3 tury.
    - Wzrost znaczenia piechoty na polu bitwy (wcześniej np. feudalni mogli rozjechać wschodnich włóczników praktycznie bez strat własnych) poprzez zwiększenie jej liczebności: 55->80 (na największej skali daje to 202 ludzi) 50-> 70 (177) 45->64 (162) 40->52 (132) 35-> 48 (122).
    - Wzrost znaczenia łuczników i kuszników (wcześniej ze względu na 2 HP większości jednostek słabo sobie radzili, teraz już znacznie lepiej) również przez zmianę ich liczebności 55->70 50->64 45->52 40 i 35->48 ( wszystkie jednostki mające 16 obrażeń zasięgowych dostały nerfa na 14 ze względu na wzrost liczebności).

W przyszłości będę jeszcze coś kombinował z cenami jednostek, oraz ze statystykami niektórych np. Kurlandczyków czy kuszników z Wołynia, bo są trochę zbyt potężne.

link:https://drive.google.com/open?id=1IP...iCxYncaUDT6hDq

Twoje zmiany bardzo mi się podobają, konnica nie ma już takiego znaczenia i trzeba ją rozsądnie używać (oszczędzać i atakować tam, gdzie nie ma włóczników), można mieć dużo dobrej piechoty, a tą zwykłą rekrutować tylko, gdy masz nóż na gardle i musisz szybko zorganizować obronę swoich miast lub zamków. Produkcja najlepszego wojska trwa 3 tury - fenomenalny pomysł zamiast niebotycznej ceny zakupu i utrzymania. Cieszę się, bo w końcu mogę mieć dużo zakonników Joannitów, Templariuszy i Lazaretów oraz Bożogrobców w Królestwie Jerozolimy. Jestem w szoku bo przegrałem bitwę dolinie Nilu i musiałem wykupić króla z niewoli za 10 000 - te zmiany są niesamowite!

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Po długiej przerwie w temacie, mam pytanie. Jeśli chodzi o inwazję Mongołów...W którym miejscu oni się pojawiają i mniej więcej w której turze?

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Miałem chwilę pograć i mnie natchnęło do paru zmian w AI.

Poniżej nowa wersja AI nieuwzględniona w megasubmodzie. Bot oblega większymi siłami. Lepiej sobie radzą duże frakcje, które wcześniej zostawiały puste granice przez brak sił (zwłaszcza na początku gry). Usunięty skrypt kasujący część dochodu w zależności od ilości prowincji. W zamian zwiększona korupcja.
    Mniejszy ruch kawalerii na mapie + wolniejszy w bitwie dzięki czemu nie jest aż taki silna, bo małe liczby kawalerii mogły łatwo wszystko niszczyć. Była zbyt potężna.
    Megasumod to jedna z najlepszych gier w jakie kiedykolwiek grałem Żaden nowy medieval zwłaszcza z podejściem producenta temu nie dorówna. To prawdziwa perełka.

Wersja 4.3 (20.12.2023)

https://drive.google.com/file/d/1NRz...hkRlYOuY7/view

Wypakować do folderu moda: katalogu BellumCrucis7 (...\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7\

Dobrze wyczyścić przed startem nowej kampanii: https://drive.google.com/file/d/16t0...usp=drive_link

9. Użytkownicy którzy uznali post Piter za przydatny:

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Wrzuciłem jeszcze aktualizację, bo zmieniałem AI dla kilku modów na raz i widzę, że nie było jednej ważny zmiany, która mocna wpływa na zachowanie bota. Link w pierwszym poscie lub powyżej.

11. Użytkownicy którzy uznali post Piter za przydatny:

Chłop Awatar michal77
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 5 podziękowań w 3 postach
    hmm w sumie fajnie. Ten modzik z tym pięknym submodem miał na pewno niepowtarzalny klimat. Dla mnie osobiście już jednak limitacje medka są nie do przeskoczenia, bo po prostu jest mnóstwo sposobów aby nadużywać słabości AI i tysiąca innych rzeczy wynikających z kodu gry. Ale śmieszne, na prawdę, że taki Piter zrobił jeszcze cokolwiek dla tego już trochę zapomnianego projektu Jeżeli ktokolwiek to jeszcze czyta to wesołości wszelkiej życzę
    "Głupiec wszystko potrafi, mądry ciągle się uczy."

https://ebmultiplayer.com/

Strona 48 z 50 PierwszyPierwszy ... 384647484950 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów