-
Stolnik
Ja się martwię, czy będzie wystarczająca liczba uczestników 2vs2, bo 1vs1, w mojej opinii, zawsze jest atrakcyjniejsze. Będzie dobrze, jak wyrównamy ilość uczestników z ostatniego Bursztynowego Szlaku. 
Co do zasad, myślę, że Rosjanom po latach grania udało się znaleźć złoty środek, bo skoro Pergamon, Baktria czy Syrakuzy świetnie sobie radzą, to coś jest na rzeczy. Inna sprawa, że kluczowym dla przewagi barbarów są OP poborowi włócznicy za 200 golda oraz niewspółmiernie silne miecze względem reszty frakcji. Dlatego wydaje mi się koniecznym utrzymać ten ich zakaz, bo inaczej nikt sobie nie pojeździ słoniami czy rydwanami, skoro jakaś banda potargańców może zniszczyć naszą elitarną, a co za tym idzie drogą jednostkę. Bardzo chciałbym zagrać taki nasz CoN, dopóki jest jeszcze zainteresowanie grą, ale z drugiej strony dublowanie się turniejów to chyba zły pomysł.
Edit: Nigdy nie dorównamy Rosjanom pod względem rozmachu choćby z tego powodu, że u nas sceną romka nikt się już nie interesuje, a przynajmniej nic nie robi w tym kierunku, aby zmienić ten stan rzeczy. To już Golderox reaktywując "soboty" zrobił znacznie więcej dla dziadka Napoleona, niż ktokolwiek w ostatnich miesiącach dla Rome II.
-
Użytkownicy którzy uznali post Pyrrus89 za przydatny:
Uprawnienia umieszczania postów