Arabia ma swoje jednostki w warmasterze, systemie bitewnym stworzonym przez GW, ale mniej popularnym. Tak naprawde i Kolonie i Arabia są tak samo możliwe![]()
Arabia ma swoje jednostki w warmasterze, systemie bitewnym stworzonym przez GW, ale mniej popularnym. Tak naprawde i Kolonie i Arabia są tak samo możliwe![]()
Coś się kończy, coś się zaczyna.
Jeżeli chodzi o W3 to sądzę, że CA zrobi to tak: Focus na Chaos, Wojownicy Chaosu + 4 główne podfrakcje (Khorn, Slaanesh, Tzeentch, Nurg), Demony Chaosu + 4 główne podfrakcje (Khorn, Slaanesh, Tzeentch, Nurgl), Krasnoludy Chaosu + Ogry + Kislev. Z tym, że cała część i konflikt będą się opierały o Demony Chaosu + Krasnoludy Chaosu (dwie złe) vs Ogry + Kislev (dwie dobre). WoCh pewnie będzie tylko rozszerzony. Możliwa jest jeszcze opcja, że Chaos będzie połączony w jedną całość, razem z demonami ale mało jest to prawdopodobne.
Co do nowego DLC to robi się w końcu dużo Ciekawiej. Jeszcze zrobią sensowny balans oraz dadzą Skavenom i Jaszczurkom RoRy i będzie dla mnie finish 2![]()
Umm... nie - ogry to przede wszystkim rasa neutralna.
Co do jednostek z WH2 - to raczej nie do końca finish. Zacznijmy od tego, że takie Mroczne Elfy dostały lorda czarodzieja - Wysokie Elfy nie. Dlaczego nie zrobili tak, że daliby i jednej i drugiej stronie lorda maga? Nie pasuje mi to. Dolicz do tego jeszcze braki u DE i HE - nadal nie ma Meduz, tych nieszczęsnych latających rydwanów, u TK mamy tylko jeden typ lorda... no trochę tego będzie, nie sądzisz?
EDIT: Co do listy braków, oto ona:
DE:
Spoiler:
HE:
Spoiler:Spoiler:
TK:
Spoiler:Spoiler:
Z czego na trzecią listę braków wziąć należy paragraf, bo nie uwzględniałem w niej z przyczyn wiadomych bohaterów imiennych.
EDIT 2: Co do nowej rasy - raczej będzie to Tilea. Arabia, jeśli chodzi o aktualną postać, to jest to po prostu grupa nomadów. Kolejnej hordy raczej nie wrzucą z ludzi, tym bardziej, że Tilea ma dużo więcej do przedstawienia. Czyt. Borgio Oblężyciel, Lukrecja Belladonna, Pirazzo i jego Zaginiony Legion.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
W takim wypadku, wraz z Kislevem musi być Imperium, które mogłoby zostać przy okazji części trzeciej przebudowane w kwestii mechanik. Byłaby też okazja aby wreszcie dać grywalny Middenheim z Borysem Todbringerem. Ogrom w sumie zależy tylko aby sobie podjeść, więc nie bardzo nadają się do schematu "obrońców świata"
Miałem sen proroczy...
3 Warhammer będzie mieć nacje:
Ogry, Grand Cathay, Kingdom of Ind, oraz Nippon.
Krasnoludy Chaosu jako Fraction Pack, demony jako Fraction Pack
W ten sposób CA odda nam cały świat Warhammera.
I z powodów kasowo marketingowych jest to całkiem możliwe, że właśnie tak będzie wyglądała 3 część.
Twój sen proroczy był już głoszony wieki temu, przez co najmniej dwie osoby.
Co do Tilei i ewentualnie Estali, to problem jest taki że nie mogą tego zrobić tylko do Warhammera 1, nie bardzo mogą zrobić to tylko do Warhammera 2, a zrobienie tego do Warhammera 1 i 2 to dwa różne projekty także koszt drastycznie skacze w górę. Ja bym celował że zrobią Kolonie Nowego Świata, i dodadzą Estalie do ME.
Si vis pacem, para bellum
DLC mogą zrobić zawsze tylko do ME, tak jak choćby system kucia u krasnoludów, które w samej dwójce są niegrywalne jak nie posiada się jedynki.![]()
@Arroyo
Uważam, że w tym przypadku teraz przesadzasz. Te braki w tym przypadku są moim zdaniem uzasadnione. Po pierwsze Lord Mag do Elfów nie jest zbytnio potrzebny, ponieważ Elfy mają teraz dwóch bardzo potężnych Lordów Magów, którzy są bardzo Tani (W rozsądnym złożeniu do 2000 ptk.). W Przypadku Mrocznych musiałeś mieć budżet powyżej 2500 żeby złożyć sensownie Matkę lub Syna. Dodatkowo, nie oszukujmy się ale Mroczna Magia nie jest aż tak mocna żeby nią grać Lordem Czarodziejem. Dla Malekitha jest ona wręcz idealna ale dla Morathi ? Teclis i Alarielle moim zdanie w zupełności wystarczą na tą chwilę.
Co do TK sytuacja jest ta sam co u Wysokich. Masz dwóch bardzo dobrych Lordów Magów, którzy zamykają swoją cenę 2000 pkt.
Wszystkie części Warhammera opierały się na walce 2 dobrych vs 2 złe. To, że Ogry są neutralne to nie znaczy, że nie będą wrzucone do sił porządku. IMO CA nie ma za bardzo tutal pola manewru aby coś innego wrzucić niż: Demony, Krasnoludy Chaosu, Ogry i Kislev. Tilea za bardzo tutaj nie pasuje do tej kompozycji, a Cathayu nie dadzą, ponieważ wypuszczają 3 Królestwa i to moim zdanie by się zbytnio gryzło. Cathay jest i będzie pobożnym życzeniem póki.
Jeszcze przychodzi mi do głowy taka koncepcja, że dadzą Middenland + Kislev na Demony + Krasnoludy, a Ogry będą DLCkiem jak TK.
Tak jak napisałem, dla mnie 2 się zamknie jak dadzą DLC do Jaszczurek i Szczurków. Bo tak na dobrą sprawę jednostki, których brakuje nie są aż tak istotne w obecnej rozgrywce. Co do tej niespodzianki ze strony CA do Mrocznych Elfów spodziewam się Lorkhir Fellheart i Kharibdyss lub Medusy. W ten sposób CA zamknie listę 4 LL u Mroczniaków. Napewno nie będzie niespodzianką, że w końcu u Skavenów zobaczymy Thanquol jako 4 LL.
Osobiście wolałbym Lokhira, ale wydaje mi się, że Malus Darkblade jednak zostanie ostatnim LL emo-elfów. Jest bardziej popularną postacią na świecie, ma też serię (podobno niezłych) książek o sobie, które są chyba niedostępne w naszym języku.
U Lizaków chciałbym na pewno LL skinka, najbardziej Tetto'eko. Niby w bitewniaku występował jako bohater, nie lord, ale takie sytuacje już się zdarzały w grze (Izka, Helman). Poza nim może być też Tehenhauin. Do tego nowy dinozaur - troglodon, bohater - skink wyrocznia i jednostki - razordony, salamandry, ripperdactyle. Jako drugiego LL widziałbym Chakaxa, zawsze lubiłem ta postać.
Dla Skavenów jedyną słuszną opcją jest Ikit Claw i klan Skryre, ale obawiam się, że dostaniemy Thanquola.
Dla mnie nie ma żadnego uzasadnienia w brakach. Ta gra to nie tylko multi, a w singlu koszty ulepszania lordów nie istnieją. Poza tym, w kampanii, mamy kilka armii i jeśli chciałbym magicznego lorda u HE to jest problem, bo Teclisa sobie nie rozmnożę. Wolę dostać w pełni kompletną rasę, a niepotrzebnych jednostek, w najgorszym wypadku, nie użyję online.Uważam, że w tym przypadku teraz przesadzasz. Te braki w tym przypadku są moim zdaniem uzasadnione. Po pierwsze Lord Mag do Elfów nie jest zbytnio potrzebny, ponieważ Elfy mają teraz dwóch bardzo potężnych Lordów Magów, którzy są bardzo Tani (W rozsądnym złożeniu do 2000 ptk.). W Przypadku Mrocznych musiałeś mieć budżet powyżej 2500 żeby złożyć sensownie Matkę lub Syna. Dodatkowo, nie oszukujmy się ale Mroczna Magia nie jest aż tak mocna żeby nią grać Lordem Czarodziejem. Dla Malekitha jest ona wręcz idealna ale dla Morathi ? Teclis i Alarielle moim zdanie w zupełności wystarczą na tą chwilę.
Co do TK sytuacja jest ta sam co u Wysokich. Masz dwóch bardzo dobrych Lordów Magów, którzy zamykają swoją cenę 2000 pkt.
寧我負人,毋人負我。
曹操