Kto się dobrze bawił w trakcie obydwu częsci "Kingsman" może już zacierać ręce z niecierpliwości:
30 listopada uroczysta premiera na YT fanowskiej produkcji osadzonej w klimatach wiedźmińskich:
Kto się dobrze bawił w trakcie obydwu częsci "Kingsman" może już zacierać ręce z niecierpliwości:
30 listopada uroczysta premiera na YT fanowskiej produkcji osadzonej w klimatach wiedźmińskich:
Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 11-08-2019 o 15:21
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Granie na sentymentach
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
https://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat...w-wieku-75-lat
Trochę mnie ruszyło to, bo same dobre wspomnienia, a za kilka filmów powinien Oscary dostać
![]()
"Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.
Mega smutna wiadomość. Jeden z moich ulubionych aktorów. Naprawdę Rutger to bardzo niedoceniony aktor. Liczyłem chociaż na Oscara honorowego. :/
Jeśli chodzi o festiwal w Wenecji to Joker z Phoenixem jest nominowany w głównej kategorii. Liczę na sukces choć to wątpliwe. Ważne, że ktoś tego aktora docenia, bo Oscary go omijają.... Co ciekawe Once Upon a Time in Hollywood ze świetnym startem we Francji nie jest nominowany w tej kategorii. Choć jako fan liczę, że oba będą dobrymi filmami, nawet jeśli Złotego Lwa nie zdobędą.![]()
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Ja pamiętam go przede wszystkim z następujących filmów:
- pięknemu romansowi fantasy "Zaklęta w sokoła"
- komedii "Ślepa Furia"
- genialnemu dramatowi historycznemu "Ciało i Krew" (znany także jako "Róża i Miecz" oraz "Legenda o Św. Marcinie").
"A mówiłem, że to moja wyspa!"
Znany tutaj także jako Cysorz.
Trochę przypadkiem obejrzałem Władcę Paryża. A że lubię brzydala Cassela, oglądało się całkiem całkiem. To nie hicior, ale porządne kino w starym stylu. Polecam.
Wrzucony do listy oczekiwań:
Kolejna edycja
Zabójcze maszyny
Trochę mi dłużej zajęło sprawdzenie. Ok, widać te mln $ ale dyplomatycznie napiszę - film nie porywa.
Bije się w piersi, dłuuugo za późno go obejrzałemGreen Book.
Zderzenie dwóch światów ale to Viggo wymiata![]()
Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 11-08-2019 o 15:13
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
Bardzo słaby film, efekty tego nie przykryją, to nie Tolkien
Scenariusz Peter Jackson
"Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.
Chwilami są dłużyzny, ale nie zawiedziecie się. Gorąco polecam!
Dragged Across Concrete / Krew na betonie
Patch Adams (1998)
Po raz tysięczny oglądam i mimo upływu lat, to film ten ze znakomitą rolą, z mojej top listy aktorów - nie traci na aktualności.
Choćby jak ta scena poniżej, można do różnych spraw to przełożyć. Jakby kto filmu nie widział, to niech spróbuje; tym bardziej że osoba Patch Adamsa to nie wytwór Hollywoodu, a żyje w realu ktoś taki^^