Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 91

Wątek: Pytania i odpowiedzi

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    183
    Otrzymał 260 podziękowań w 162 postach
    Hej zrobiłem wstępną aktualkę, mam jeszcze kilka spraw, które są bardzo ważne przez te wydarzenia.

WAŻNE

Proszę o rozpisanie dochodu z kopalni złota w tej turze miała być uruchomiona. W tej turze rozpiszę też uruchomienie browaru i produkcji więc jak trzeba to też możecie napisać od razu do tego coś.

Szybkie pytanie do MG

1. Czy może być tak zrobione jak zrobiłem, że robię kolonizację i budowę drogi w tej samej turze?
    Ostatnio edytowane przez Mist ; 29-07-2019 o 14:06
    Spoiler: 

Podkomorzy Awatar Hadvar
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 020
    Otrzymał 332 podziękowań w 224 postach
    Tak, rozpiszemy niebawem.

1. Tak.
    Spoiler: 

Quam dulce et decorum est pro patria mori

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    183
    Hej rozpisałem zdarzenie co do znalezionego jajka i przy okazji zaktualizowałem historię postaci biorących udział w wydarzeniu

za nowe złoto jeszcze coś zrobię ale muszę się zastanowić.
    Spoiler: 

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    183
    O kurde jaki konkretny bonus tyle pieniędzy trzeba na coś wydać zakładam, że przyda się w nadciągającej wojnie na Wysokie Elfy i Gekony ^^

Przy okazji mam pomysł na kolejną fajną rzecz ;p, no i wątek z wampirem trzeba ruszyć mam szybkie pytania czy jest opcja że dam mu np 2000g i on za tą kasę zrobi sobie kilka jednostek wedle własnego uznania za tą kasę co dostanie czy nie może być czegoś takiego?

W wielkim skrócie czy mogę go lekko sfinansować do takiego małego buntu nieumarłych bez tej mechaniki gry póki co, jak nie to po prostu trzeba będzie go wyzwolić albo coś takiego.

Ps. Proszę też o raporty od szpiegów jest to dosyć ważne dla mnie
    Spoiler: 

Cześnik Awatar Tomas
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    57
    Otrzymał 171 podziękowań w 104 postach
    Możesz mu przekazać pieniądze (o ile zdradził ci swoją lokalizację). Jako, że on nie ma koszar to będzie musiał wymyślić coś kreatywnego, by je wykorzystać. Tobie też polecam dać krótki opis w jaki sposób chcesz przetransportować dużą ilość pieniędzy przez terytorium wroga ( przelew nie wchodzi w grę ).

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    183
    Cytat Zamieszczone przez Tomas Zobacz posta
    Możesz mu przekazać pieniądze (o ile zdradził ci swoją lokalizację). Jako, że on nie ma koszar to będzie musiał wymyślić coś kreatywnego, by je wykorzystać. Tobie też polecam dać krótki opis w jaki sposób chcesz przetransportować dużą ilość pieniędzy przez terytorium wroga ( przelew nie wchodzi w grę ).
    Chodzi mi konkretnie o tego nekromantę który jest na moich statkach i jest jako mój "gość", co do samej rekrutacji to myślałem coś na zasadzie przeniesienie zwłok z tej bitwy z krasnalami i danie wszystkiego do tej mojej powstając osady w Krainie Olbrzymów, tam nekromanta zrobił by sobie badania itd i przy odpowiednich fundusz mógłby zacząć budować armie (oczyści opis zrobiłbym do tego co i jak ładnie)

Przy okazji mam też rozpisany list dla Orka proszę o przekazanie :p nie jest na dyplomacji bo to w sumie tajne opis jest tam zrobiony zaraz dam koszty do aktualki
    Spoiler: 

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    183
    Rozpisałem ewakuację miasta powinno być tak jak wczoraj ustaliliśmy.

Mam jeszcze szybkie pytanie do Tomas jak wygląda sprawa "Krain Olbrzymów" w sensie czy można z tamtą jakoś przechodzić na dół do tego tunelu i do twierdzy potem czy te wojska co się wycofują muszą iść przez ziemie Chaosu bo gadałem z Hadvarem i ponoć Ty się zajmujesz tą stroną mapy.

Poproszę jeszcze o info czy dotarł list z kasą dla Orka oraz jakiś raport z tej świątyni z mantykora jeszcze miał być.

Aaa no i jeszcze zauważyłem że w tej turze nie dodaliście moich kolni w Turze XII zrobiłem kolonię w "Krainach Olbrzymów" i "Południowych Szczytach Bestii"
    Spoiler: 

Cześnik Awatar Tomas
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    57
    Cytat Zamieszczone przez Mist Zobacz posta
    Chodzi mi konkretnie o tego nekromantę który jest na moich statkach i jest jako mój "gość", co do samej rekrutacji to myślałem coś na zasadzie przeniesienie zwłok z tej bitwy z krasnalami i danie wszystkiego do tej mojej powstając osady w Krainie Olbrzymów, tam nekromanta zrobił by sobie badania itd i przy odpowiednich fundusz mógłby zacząć budować armie (oczyści opis zrobiłbym do tego co i jak ładnie)
    Ma to ręce i nogi, coś będzie się dało zrobić.

Są pewne naturalne tunele pozwalające wyjść z podziemi do Krainy. Krasnoludy ich nie używały, stanowiły one tylko problemy, gdyż co jakiś czas jakiś olbrzym nim wchodzi i napada na karawany.

List dostał, niebawem dostaniesz odpowiedź.

Raportem z świątyni pewnie zajmie się Hadvar.

Kolonie to niedopatrzenie, zostaną dodane.

9. Użytkownicy którzy uznali post Tomas za przydatny:

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    183
    Tomas dzięki za mapę ale jestem teraz w kropce bo z Twierdzy mam dwa tunele na tyle jeden do Szczytów Północnych a ten drugi to do czego prowadzi, Krainy Olbrzymów na górę? To jest ważne bo wtedy poprawię gdzie moja armia itd uciekają
    Spoiler: 

Cześnik Awatar Tomas
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    57
    Z Karak Debgrung możesz uciec na powierzchnię, wtedy normalnie poruszasz się po mapie Albionu albo wykorzystać jeden z tuneli. Pierwszy prowadzi do portu ( to ten którym zaatakowałeś krasnale), idąc tym tunelem po drodze możesz wyjść jednym z bocznych tuneli na powierzchnię Krainy Olbrzymów (ale ostrzegam, te tunele nie są zbadane). Drugi tunel prowadzi do Północnej Pieśni, tam jest jedno z krasnoludzkich wyjść na powierzchnię. Możesz się jeszcze udać na południowy-wschód do płd. Szczytów Bestii, do swojej osady lub jeszcze dalej przejść nieznaną częścią podziemi do nieodkrytego jeszcze miejsca. Jest jeszcze droga na północny-wschód do płn. Szczytów Bestii , ale aktualnie nie istnieje tam żadne wyjście na powierzchnie.

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów