Strona 298 z 330 PierwszyPierwszy ... 198248288296297298299300308 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 971 do 2 980 z 3294

Wątek: Filmy

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Pochwalę się, wybacz o Panie Nezahualcoyotlu , jak się sam czymś nie pochwalę, to nikt mnie nie pochwali... jam to jako fan Trylogii wypatrzyłem swego czasu, jak Deląg ciułał kasę na ten film.

Dziwne, że przy takich rządzących - pełnych gęby frazesów patriotycznych, ale jestem ogromnie zadowolony, że się udało/ uda...
    Powoli robi mnie się kolejka polskich filmów do obejrzenia.
    Wielkie dzięki za informację, bo całkiem mi uleciało z głowy...

Hmmm....to film jest, czy serial?
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

2. Użytkownicy którzy uznali post Eutyches za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Robert Foster nie żyje

Musi być post pod postem

Nie żyje kolejny z pewnego pokolenia aktor.
    Choroba cywilizacyjna go zabiła.
    Aktorstwo to jeden z tych zawodów, gdzie można parafrazować powiedzenie, że są ludzie nie do zastąpienia.
    https://lelum.pl/nowotwor-121019-br-aktor/

Nowotwór: Robert Foster nie żyje

Jak informuje hollywoodzki portal deadline.com, Robert Forster zmarł w domu w Los Angeles po krótkiej walce z rakiem mózgu. Dziennikarze potwierdzili informację w rozmowie z rodziną gwiazdora, data pogrzebu na razie nie jest znana.

-Cudowny człowiek i znakomity aktor. Spotkałem go w filmie Alligator 40 lat temu, a potem znowu w Breaking Bad. Nigdy nie zapomniałem, jak uprzejmy i hojny był dla młodego dzieciaka, który dopiero zaczynał w Hollywood — napisał aktor Robert Cranston na Twitterze.
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Eutyches Zobacz posta
    @ Gajusz Mariusz, zerknę na Tolkiena, a jakże! Tylko znajdę chwilę czasu, ciekawa postać, Tolkiena czytałem, choć...ale tutaj nie temat o tym

Polecam ten film choćby na dobór aktorów. Treść jest mocno na czasie, czyli o pedofili i internetu w tym celu...Gra w tym filmie serialowy Wiedźmin , a zarazem Superman , i inni bohaterowie i antybohaterowie komiksów itp ...
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Eutychesie, tytuł zanotowany
    ...i obejrzany. Niezły, choć chyba liczyłem na ciut więcej patrząc na listę płac.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Gajuszu Mariuszu
    , ten zerknij. Podobnie jak tamten też z ciekawą lista płac.
    Tutaj Wonder Women wraz z komisarzem Gordonem i Deadpool
    Jak tamten się podobał, to ten też

So Deadpool, Wonder Woman, Two face, Commissioner Gordon and clarks dad are all in a movie together? Interesting.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Dawno obejrzany

Edit - Steel country/Mroczne miejsce. Ponura historia z amerykańskiego zadupia. Tempo ślamazarne, ale film warty obejrzenia.

Kartoteka 64. Kolejna ekranizacja, już czwarta z cyklu powieściowego. Na pewno nie najlepsza w serii, ale ciągle dobrze się ogląda bo to ciągle Mørck i Asad

Suburbicon. Czarna komedia lecz z dużej chmury mały deszcz. Zauważyć wypada, że tym razem zwiastun... no właśnie Tu ogromny plus.

Nikt nic, a więc ponownie edycja: Brawl in cell block 99 - znakomity. Gorąco polecam!

Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 07-11-2019 o 20:16

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

Podczaszy Awatar Janek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 35 podziękowań w 26 postach
    Byłem dziś na Midway - bardzo dobrze się oglądało. Fabuła nie występuje (zasadniczo aktorzy głównie wygłaszają kwestie, które mają niezanajomionemu z tematem wyjaśnić o co chodziło) ale za to na 158 minut filmu bitwy trwają z połowę przynajmniej. W dodatku o dziwo film jest mocno zgodny historycznie (jasne, jest trochę efekciarstwa typu zrzucanie bomby z wysokości 5m) - o ile Pearl Harbor był filemem science-fiction (nawet bardziej fiction) tutaj są skróty, uproszczenia ale raczej film idzie w ślady Bitwy o Midway, czyli stara się być historyczny.
    Generalnie bawiłem się dobrze, jak ktoś nie interesuje się wojną na pacyfiku to będzie się bawił średnio a jak ktoś chce iść na dobry film, to będzie się bawił słabo :-) Do Dunkierki startu nie ma (ale za to Dunkierka była jak to mawiaja filmem "inspirowanym" wydarzeniami historycznymi).
    To co mnie parę razy roczarowało to CGI - w reklamie World of Warships która leciała przed filmem miejscami były lepsze efekty.

8. Użytkownicy którzy uznali post Janek za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Właściwie podpisuję się pod opinią poprzednika. Od siebie dodam jednak kilka łyżek dziegciu. To co wyprawiał Dick Best z (swoją drogą faktycznie bardzo zwrotnym) Dauntlessem już w pierwszej scenie od razu nastawiało mnie pesymistycznie do ukazywanych praw fizyki. Zresztą jego lot nurkowy na Akagi zakończony wciąż z bombą... poziomym przelotem nad pokładem (brakowało tylko machania ręką do Nagumo) także podniósł mi brwi. Historycznie kilka wpadek, zapewne świadomych by podnieść dramatyzm filmu, choćby obecność Big E przy tonącym Lexingtonie, zdziwienie pilotów z owego Big E na kilka minut przed startem B-25 Doolittle'a z Horneta to także chyba jakiś żart, a całkowita nieobecność Wildcatów we filmie to oczywisty kolejny zabieg by podnieść bohaterstwo pilotów Dauntlessów samotnie walczących z Zerami. Temu służyły także masowe zestrzelenia przez obronę p-lot floty cesarskiej. No takiej jatki to nawet japońscy reżyserzy nie odważyliby się pokazać (chodzi o Dauntlessy, Devastatory faktycznie zmasakrowały, ale Zera a nie 25-ki). CGI - nie było tak źle, zawsze to lepiej od fatalnie zamaskowanych, współczesnych niszczycieli udających okręty sprzed 80 lat. Niestety, co prawda nie we wszystkich, ale w większości scen zespoły obu flot płynęły właściwie burta w burtę by lepiej się prezentować co lubią reżyserzy we wszystkich filmach niezależnie od ich jakości. Podsumowując - dokładnie otrzymałem to czego się spodziewałem. Ja nie żałuję.

10. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Psy 3. W imię zasad - Zwiastun

12. Następujących 2 użytkowników podziękowało Eutyches za ten post:

Podstoli Awatar Wespazjan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    278
    Otrzymał 173 podziękowań w 111 postach
    Jestem ciekawy co powiecie o takim zestawieniu:
    1. "Troja" i "Wojna trojańska"
    2, "Gladiator" i "Upadek Cesarstwa Rzymskiego"
    W obydwu zestawieniach ta sama tematyka.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Oczywiście że się można przyczepić do wielu rzeczy lecz należy wziąć pod uwagę iż to efekt pracy zapaleńców prozy Sapkowskiego:

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

15. Użytkownicy którzy uznali post Nezahualcoyotl za przydatny:

Strona 298 z 330 PierwszyPierwszy ... 198248288296297298299300308 ... OstatniOstatni