Strona 51 z 58 PierwszyPierwszy ... 414950515253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 576

Wątek: Dyskusje ogólne

Wojski Awatar Noyan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    23
    Otrzymał 42 podziękowań w 26 postach
    Osobiście polecam moda - Medieval Kingdoms 1212 AD Submod T2/T3 Units FIX + UNITS który daje możliwość w technologii odblokowania jednostek 2 i 3 tierowych
    Ten mod przestanie być na znaczeniu wraz z kolejną aktualizacją gry, w której to zostanie wprowadzona zaktualizowana wersja technologii, w której ów jednostki także będą do odblokowania
    Dodatkowo polecam mody BRAN MK 1212 BATTLE AI oraz BRAN MK 1212 CAMPAIGN AI.
    Trochę utrudniają kampanię, są pozmieniane wszystkie koszty ulepszeń itp, komputer zachowuje się agresywniej i trochę bardziej z głową

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    Dziękuje za odpowiedź Noyan.

Jak na początku prowadzicie Królestwo Jerozolimy na modzie Medieval Kingdoms 1212?
    Co budować?
    Jakie kierunki ekspansji?
    Pierwsze podejście nie za bardzo mi wyszło.
    Podbiłem Homs, Damaszek i Jerozolimę, ale wytraciłem armię w starciach z Ajjubiadami i nie mogę teraz w Akkce rekrutować żadnych oddziałów...
    Skarbiec pełny a wszystkie jednostki na szaro.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Podpiął bym sie to pytania chciałem sobie zaczać Ksiestwem lombardii : D i ta populacja mnei wykonczyla oni na dzień dobry mają 0 skarbiec pełny ale brak ludzi...

-Macie jakies sposoby na populacje?
    -Jak sprawdzic populacje? Szukalem i nie znalazlem :/
    -Kiedy bedzie kolejna aktualizacja?

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Z racji tego, że dla tego moda kupiłem Attylę, a mod jest w fazie alfa i ma wiele niedociągnięć to nie gram w niego, by się nie wnerwiać Czekam na to wspaniałe dzieło, aż w końcu będzie ono grywalne na tyle, żeby można to było nazwać pełnoprawnym modem. Stąd też nie poradzę na pierwszy problem. Odnośnie sprawdzenia ilości populacji, info jak ją sprawdzić masz na steamie w dziale ze spolszczeniem Noyana. Kolejna aktualizacja - ostatnio widziałem na twc info, że za około 10 tygodni. Postępy prac możesz śledzić tu: https://trello.com/b/y1W4DIM8/mediev...ad-development.

EDIT: choć może te 10 tygodni to było do moda Shieldwall do ToB? Nie pamiętam
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Wojski Awatar Noyan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    23
    Otrzymał 42 podziękowań w 26 postach
    Odnośnie ów populacji, to błąd występuje przy używaniu innej niż angielskiej wersji językowej Można wyświetlić populację w nie posiadanych miastach, ale niestety w tych, które już mamy jest błąd i się nie wyświetla. Wiele razy już pisałem do osoby odpowiedzialnej za skrypty w zespole mk1212, powiedział, że rzuci na to okiem, ale póki co nic mi sensownego nie powiedział. Co do wersji językowej to na pewno nie chodzi konkretnie o spolszczenie, bo pisałem też z twórcą francuskiego tłumaczenia i jest ten sam błąd Jedyne co można zobaczyć to stan populacji bez dokładnych liczb, czyli czy jest bardzo niska, niska, umiarkowana czy jeszcze lepsza. Zachęcam do tworzenia centrum werbunkowych w miastach które mają poziom populacji na poziomie umiarkowanym wzwyż A jeśli nie chcecie się w to bawić, to póki co grajcie w oryginale bez spolszczenia, ale tak jak już mówiłem, sama w sobie informacja na jakim poziomie jest populacja zdecydowanie wystarcza

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Witam
    Czy do granie w ten mod potrzebna jest tylko podstawka Total War:Attila? Czy jeszcze jakieś dodatki?
    Aktualnie jest promocja na Steam i się zastanawiam co kupić

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Cytat Zamieszczone przez blom88 Zobacz posta
    Witam
    Czy do granie w ten mod potrzebna jest tylko podstawka Total War:Attila? Czy jeszcze jakieś dodatki?
    Aktualnie jest promocja na Steam i się zastanawiam co kupić
    Nie są wymagane żadne DLC.
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Szybkie pytanie:
    W jaki sposób przechodzimy na Tier 2 i Tier3?
    Mam 1305 r. i niestety ale jednostki wciąż te same :/

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Nie przechodzimy, bo to wersja alfa i nie ma jeszcze Jest jakiś mod co ma w tytule Tier 2 i Tier 3, więc pewnie to odblokowuje, poszukaj na steamie.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    no po kilkuletniej przerwie coś na co warto rzucić okiem
    odpaliłem Małopolskę i żeby nie było nudno na Jaćwingów
    fajna mimo wszystko bitwa (kawaleria wroga szybko reaguje) i podbiłem osadę
    i teraz tak,
    1. czy tylko mnie tak nie lubią, ze niepokoje nawet w Krakowie są , nie wspominając o Grodnie wciąż duże? edykt to mało, wojsko drogie...
    religia prawosławie 60% i rośnie, budynków religijnych i kapłanów brak (Kraków)
    2. kompletny brak dochodów - umów handlowych nie chcą ze mną podpisywać, z roli żołnierzy nie wyżywię
    nawet wyprawa na Jaćwingów generuje duże koszty. Są tu jakieś inne sposoby na powiększanie dochodów?

Strona 51 z 58 PierwszyPierwszy ... 414950515253 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów