Strona 609 z 636 PierwszyPierwszy ... 109509559599607608609610611619 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 081 do 6 090 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Ciekawe towarzystwo

Facebook wybrał 20 członków rady nadzorczej, ostatecznej instancji w kwestiach moderacji treści FB. Wśród nich m. in. b. lewicowa premier, b. redaktor naczelna lewicowego opiniotwórczego dziennika, człowiek Sorosa, prawniczka pro-impeachment Trumpa oraz członkini Bractwa Muzułmańskiego...
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Cytat Zamieszczone przez szwejk Zobacz posta
    Ciekawe towarzystwo

Facebook wybrał 20 członków rady nadzorczej, ostatecznej instancji w kwestiach moderacji treści FB. Wśród nich m. in. b. lewicowa premier, b. redaktor naczelna lewicowego opiniotwórczego dziennika, człowiek Sorosa, prawniczka pro-impeachment Trumpa oraz członkini Bractwa Muzułmańskiego...
    Masz linka do tego? Bo do tej pory 3razy mi konto zablokowali i od nowa zakładałem, coś czuję że teraz to mi IP zablokują^^...
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Cytat Zamieszczone przez Eutyches Zobacz posta
    Masz linka do tego? Bo do tej pory 3razy mi konto zablokowali i od nowa zakładałem, coś czuję że teraz to mi IP zablokują^^...
    https://wpolityce.pl/swiat/499597-no...o-kontrowersji
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Kolejny film Sekielskich, poprzedni obejrzałem; ten kontynuować ma tematykę i pokazywać mechanizm działania lobby pedofilskiego w KK. Jakby nie patrzeć Polska jest jedynym krajem obok Watykanu, gdzie chroni się pewne zachowania i ludzi. Wszyscy są winni moim zdaniem.
    https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci...cid=spartandhp
    Wręcz przeciwnie: „Zabawa w chowanego” jest o tych, którzy gwałcicieli chronią. Jedna z bohaterek filmu mówi: poszkodowani nie są tylko ofiarami pedofilów – oni zostali zdradzeni przez cały system kościelny jako taki.
    Świadomość, że w niewielkich polskich miejscowościach grupa dzieci padała ofiarą molestowania seksualnego, miał tamtejszy, zasłużony w polskim Kościele biskup. O wszystkim, bądź o prawie wszystkim, wiedział. Sekielscy przedstawiają na to dowody. Nie reagował. Czemu? To pytanie zostaje w głowie po seansie.

Jak to możliwe, że ktokolwiek w polskim Kościele nadal chce chronić pedofilów? Jak bardzo przesiąknięta złem musi być instytucja, w której nie tyle dochodzi do przypadków molestowania dzieci (to zdarza się we wszystkich środowiskach), co konsekwentnie ukrywa się te przypadki? I jak Kościół chce walczyć o własne przerwanie, skoro w obliczu tego zła zwykle nie ma ochoty z tego mechanizmu w żaden sposób się tłumaczyć?
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

5. Użytkownicy którzy uznali post Eutyches za przydatny:

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Kolejny film Sekielskich, poprzedni obejrzałem; ten kontynuować ma tematykę i pokazywać mechanizm działania lobby pedofilskiego w KK. Jakby nie patrzeć Polska jest jedynym krajem obok Watykanu, gdzie chroni się pewne zachowania i ludzi. Wszyscy są winni moim zdaniem.
    https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci...cid=spartandhp
    Oj tam oj tam, nagonka na kościół po pierwszej części w TVP pokazywali statystyki, że najwięcej pedofili jest bodajże wśród budowlańców. A pewien popularny prawicowy fp na FB z uporem maniaka przez kilka miesięcy publikował teksty o pedofilach pośród gejów,muzyków,aktorów,dziennikarzy itp itd
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez PaskudnyPludrak Zobacz posta
    Oj tam oj tam, nagonka na kościół po pierwszej części w TVP pokazywali statystyki, że najwięcej pedofili jest bodajże wśród budowlańców. A pewien popularny prawicowy fp na FB z uporem maniaka przez kilka miesięcy publikował teksty o pedofilach pośród gejów,muzyków,aktorów,dziennikarzy itp itd
    Według starej, wypróbowanej zasady: a u was biją murzynów.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

8. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Według starej, wypróbowanej zasady: a u was biją murzynów.
    Każdy kto wspiera instytucję gdzie dochodzi do takich sytuacji, jest winny w równym stopniu jak sami sprawcy. Ale to problem katolików, którzy cały czas wspierają rządy władców dusz. Zrzucanie tego na inne środowiska jest karkołomne, bo nikt poza KK nie wspiera się w swoich działaniach Pismem Świętym przetransformowanym przez Katechizm Kościoła Katolickiego, mógłbym tak długo , czekam kiedy ci co ukrywali pedofili staną przed wymiarem sprawiedliwości jak w innych krajach, nie mówiąc o samych sprawcach.
    Ostatnio edytowane przez Eutyches ; 15-05-2020 o 22:49

10. Następujących 2 użytkowników podziękowało Eutyches za ten post:

Moderatorzy Lokalni Awatar Asuryan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    569
    Otrzymał 136 podziękowań w 95 postach
    Zrzucanie tego na inne środowiska jest karkołomne.
    Zrzucanie tego na inne środowiska jest karkołomne także z innego powodu - w innych środowiskach zwierzchnicy nie kryją pedofili. Problemem bowiem nie jest samo istnienie pedofili wśród księży, bo prawdopodobnie nie ma ich jakoś znacząco więcej niż wśród przedstawicieli innych zawodów. Problemem jest ich krycie, przenoszenie z jednej parafii na drugą, zamiast wydalanie ze stanu kapłańskiego i wydawanie organom ścigania. Biskupi to czyniący powinni karnie odpowiadać za utrudnianie śledztw i ukrywanie przestępców. No ale to nie w naszym kraju i nie za obecnych rządów.
    "A mówiłem, że to moja wyspa!"

Znany tutaj także jako Cysorz.

12. Następujących 3 użytkowników podziękowało Asuryan za ten post:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Cytat Zamieszczone przez Cysorz Zobacz posta
    Zrzucanie tego na inne środowiska jest karkołomne także z innego powodu - w innych środowiskach zwierzchnicy nie kryją pedofili. Problemem bowiem nie jest samo istnienie pedofili wśród księży, bo prawdopodobnie nie ma ich jakoś znacząco więcej niż wśród przedstawicieli innych zawodów. Problemem jest ich krycie, przenoszenie z jednej parafii na drugą, zamiast wydalanie ze stanu kapłańskiego i wydawanie organom ścigania. Biskupi to czyniący powinni karnie odpowiadać za utrudnianie śledztw i ukrywanie przestępców. No ale to nie w naszym kraju i nie za obecnych rządów.
    Statystyki są inne, nie wiem ile w tym złego pijaru, ale procentowo jest więcej niż w innych środowiskach. Podejrzewam, że statystyki są prawdziwe, patrz film https://www.wikiwand.com/pl/Spotlight_(film) co się stało w USA chociażby; to kraj gdzie żyje obok Filipin najwięcej katolików...Skala tego zboczenia i lobbowanie go jest rodem z s-f...

Właśnie film Sekielskich leci, no nie będę go komentował, bo kolejnym ma być o Janie Pawle 2, to się będzie działo...
    Dlaczego?
    Jeden z największych przestępców seksualnych miał być w przyszłości beatyfikowany(?), przyjaciel wręcz https://www.wikiwand.com/pl/Marcial_Maciel , a było o nim głośno już wtedy...
    Choć ja osobiście uważam, bazując na swojej wiedzy historycznej i nie tylko, że od czasów nowożytnych papieże są figurantami, a kierują koterie w zależności która opcja zwycięża, tak opoka Piotrowa czyni.
    Wyjaśniałoby to, co wyprawiał Benedykt, a teraz Franciszek...
    Ale to moja opinia i zgadzam się z nią całkowicie.
    Ostatnio edytowane przez Eutyches ; 16-05-2020 o 09:55

14. Użytkownicy którzy uznali post Eutyches za przydatny:

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

16. Następujących 2 użytkowników podziękowało Nezahualcoyotl za ten post:

Strona 609 z 636 PierwszyPierwszy ... 109509559599607608609610611619 ... OstatniOstatni