Strona 611 z 636 PierwszyPierwszy ... 111511561601609610611612613621 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 101 do 6 110 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Szykują się wielkie oraz przełomowe zmiany w imię poprawności politycznej:

https://news.sky.com/story/london-landmarks-to-be-reviewed-after-slave-trader-statue-torn-down-12003288

Aż się chce zacytować poczciwego Orwella:

“Every record has been destroyed or falsified, every book rewritten, every picture has been repainted, every statue and street building has been renamed, every date has been altered. And the process is continuing day by day and minute by minute. History has stopped. Nothing exists except an endless present in which the Party is always right.”

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

2. Następujących 2 użytkowników podziękowało Nezahualcoyotl za ten post:

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Wiek, wykształcenie, miejsce pracy. PKW opublikowała obwieszczenie o kandydatach w wyborach.

Jak widać stara prawda się sprawdza, wykształcenie to jedno a inne cechy to drugie, wolę tego nie rozwijać w dobie szalejącej zarazy poprawności wszelkich...

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/wiek-wykszta%c5%82cenie-miejsce-pracy-pkw-opublikowa%c5%82a-obwieszczenie-o-kandydatach-w-wyborach/ar-BB15qdni?li=BBr5KbO&ocid=spartandhp
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Bardzo elegancko opisano tutaj oszustwo wymierzone w TANI i dostępny lek na zarazę

https://portal.abczdrowie.pl/koronaw...jne-publikacje
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Bardzo ciekawe dwa nagrania. Oni nawet nie wiedzą , że przez takie zagrania Duda przegra wybory

https://wiadomosci.onet.pl/trojmiast...dudzie/gvr6nxw

Problemem jest to, że nikt nie wydaje decyzji, lecz doły wyczulone czego pragnie Komitet Centralny strzelają sobie w stopę. Cenzura piosenki, zwijanie rowerzystki z powodu jednoosobowej demonstracji, kryterium uliczne - happening w Warszawie z udziałem kilkudziesięciu protestujących i kompaniami prewencji gdzie przypadało na jednego zgrywusa kilku mundurowych plus jeden tajniak. Oby tak dalej.

Tak sobie myślę, że czas najwyższy reaktywować Pomarańczową Alternatywę.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Bardzo ciekawe dwa nagrania. Oni nawet nie wiedzą , że przez takie zagrania Duda przegra wybory

https://wiadomosci.onet.pl/trojmiast...dudzie/gvr6nxw

Problemem jest to, że nikt nie wydaje decyzji, lecz doły wyczulone czego pragnie Komitet Centralny strzelają sobie w stopę. Cenzura piosenki, zwijanie rowerzystki z powodu jednoosobowej demonstracji, kryterium uliczne - happening w Warszawie z udziałem kilkudziesięciu protestujących i kompaniami prewencji gdzie przypadało na jednego zgrywusa kilku mundurowych plus jeden tajniak. Oby tak dalej.

Tak sobie myślę, że czas najwyższy reaktywować Pomarańczową Alternatywę.
    U mnie na prowincji jest inaczej, bo rządzą "zdrajcy" itp^^ Na jednym prywatnym domu wywieszono podobiznę Ducy, a naprzeciw na innym - Trzaskowskiego. I szczerze, spokojnie sobie widnieją i nikomu nie przeszkadza, albo nie wzbudza jakiś działań agresywnych. O wolność wypowiedzi własnych przekonań ludzie walczyli latami w PRLu, część z nich to wg PISu, to ubecy itp, ale...
    Zauważyłem jedną prawidłowość z wyborami.
    Ci co najbardziej krytykują PIS, PO, PSL itp - nie idą na wybory, bo jak mówią zatroskanym głosem - nie ma to i tak żadnego wpływu na to, co będzie się działo w Polsce.
    Potem narzekają na przykład na PIS, że rządzi.
    Mało tego, marudzą ale w efekcie na wybory nie pójdą, bo i tak nie ma na kogo głosować, ale zwolennicy PISu pójdą, i to jest ta zasadnicza różnica.
    Ci co krytykują PIS, często zostają w domu, by potem formułować swoje teorie o polityce...
    30 lat pokazało, że ludzie są niereformowalni, żyją w jakimś wyborczym Matrixie, zgadzam się że nie ma u nas impeachmentu i faktycznie jak się wybierze jakiegoś Andrzeja czy Rafała czy choćby Magdę, to możemy ich pocałować w nos, bo nie ma specjalnie instrumentów jak w innych krajach, by ich przychamować i przyhamować^^...
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Podstoli Awatar Wespazjan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    278
    Otrzymał 173 podziękowań w 111 postach
    No i po I turze. A co mieliśmy? Jaki wybór?

Wład Palownik, człek bez ziemi,
    co się wodzem chłopów mienił.
    Obok Rafciu, ten od Wisły,
    co za niego ryby skisły.
    W kącie zaś dziennikarzyna
    - nie wiadomo czyja psina.
    Był tam też miłośnik d*py,
    nie wybrano takiej sznupy.
    Konfederat, chyba z Baru.
    Za nim jeszcze stało jeszcze paru.
    A na czele księżyc w pełni,
    myśli że znów mu się spełni,
    On prządek tu uczyni,
    jak we Włoszech Mussolini.
    A więc głosuj znów narodzie
    i żyj dalej w takim smrodzie.
    Ostatnio edytowane przez Wespazjan ; 29-06-2020 o 14:10

Podstoli
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 12 podziękowań w 9 postach
    Cytat Zamieszczone przez Eutyches Zobacz posta
    Ci co najbardziej krytykują PIS, PO, PSL itp - nie idą na wybory, bo jak mówią zatroskanym głosem - nie ma to i tak żadnego wpływu na to, co będzie się działo w Polsce.
    Potem narzekają na przykład na PIS, że rządzi.
    Ja byłem na wyborach, głosowałem na Bosaka i co z tego? Teraz mam wybór między zatwardzeniem i rozwolnieniem. Nie wiem co lepsze lub co jest mniejszym złem?
    Ale widzę, że Amerykanie - najważniejszy sojusznik PiSu - wbijają szpilki PiSowi. Ostatnio człowiek Donalda Trumpa - Georgette Mosbacher - opieprzyła Beatę Mazurek za krytykowanie amerykańskiej stacji TVN. Gazeta Fakt należąca do Henry'ego Kravisa - który wspierał finansowo kampanię prezydencką Donalda Trumpa - ostatnio atakowała Dudę za ułaskawienie pedofila.
    Widać, że Amerykanie z Trumpem na czele mają dość PiSu.
    Sprzedali Polskę: papież Pius VI, biskup Michał Sierakowski, biskup Józef Kossakowski, biskup Wojciech Skarszewski, biskup Jan Giedroyć, biskup Ignacy Massalski, prymas Władysław Łubieński, biskup Andrzej Młodziejowski, prymas Gabriel Podoski, prymas Antoni Ostrowski

9. Użytkownicy którzy uznali post Niklot za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    278
    Cytat Zamieszczone przez Niklot Zobacz posta
    Ja byłem na wyborach, głosowałem na Bosaka i co z tego? Teraz mam wybór między zatwardzeniem i rozwolnieniem. Nie wiem co lepsze lub co jest mniejszym złem?
    Ale widzę, że Amerykanie - najważniejszy sojusznik PiSu - wbijają szpilki PiSowi. Ostatnio człowiek Donalda Trumpa - Georgette Mosbacher - opieprzyła Beatę Mazurek za krytykowanie amerykańskiej stacji TVN. Gazeta Fakt należąca do Henry'ego Kravisa - który wspierał finansowo kampanię prezydencką Donalda Trumpa - ostatnio atakowała Dudę za ułaskawienie pedofila.
    Czyżby za mało się Andrzejek płaszczył ?

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Cytat Zamieszczone przez Niklot Zobacz posta
    TVNy już dawno mają amerykanie, umknęło to PISowi, zresztą Fakt, co jakoby nieprawdę napisał na temat Pana Prezydenta. jest szwajcarsko - niemiecko -amerykański i niech krytykują Trumpa środowisko^^, życzę powodzenia...
    Btw
    Dostałem info z polskiego banku nie powiem jakiego, lokaty tak mają zmniejszone oprocentowanie, i coś tam jeszcze nie wspomnę - że dla mnie to zamach na moją kasę. Trza widać kombinować na bonusy dla pewnych grup, regionów itd...
    Reasumując, ...albo lepiej nie, toż jestem moderatorem - sam sobie mam bana po własnej wypowiedzi walnąć, za wulgaryzmy, ordynarne i kloaczne sformułowania, które mogłyby kogoś urazić, o ile w ogóle ten wątek ktoś czyta poza samymi piszącymi...

Dawne dyskusję w świecie RODO tak szybko nie wrócą, chyba

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    278
    Panie Eutyches. Wiadomo, że banki żerują na swoich klientach. W tym okresie podwyższają ceny za swe usługi i obniżają oprocentowanie lokat. Miały być wakacje kredytowe dla firm i ich nie ma. Wiadomo kto stoi na straży nietykalności banków. Ich delegat w rządzie. Nie muszę wskazywać kto.
    Niech się Pan nie irytuje i odpuści bo zawał gotowy. Lepiej gotówkę wydać i kupić coś bo inflacja wyższa niż oprocentowanie lokat. Pozdrawiam i zdrowia życzę.
    Natomiast amerykańskie władze nie krytykują naszej wiodącej siły ani Przywódcy bo gdzie znajdą takich co przed nimi na kolanach chodzą, potakują, kupują starocie w cenie nowego sprzętu? O nie, będą poklepywać po plecach i za plecami się wyśmiewać oraz dziwić z naszej głupoty.

Strona 611 z 636 PierwszyPierwszy ... 111511561601609610611612613621 ... OstatniOstatni