Strona 18 z 26 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 254

Wątek: Total War Saga: Troy - dyskusja ogólna

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    47
    Otrzymał 185 podziękowań w 88 postach
    Podczas najnowszego filmiku nt. kampanii Eneasza, można wychwycić Pentesileję wraz z Amazonkami.

Bazując na jej lokalizacji (niedaleko Hellespontu), symbolu jej frakcji (przypomina Tracką pelte) oraz bazując na fakcie, że w źródłach antycznych Pentesileja miała być Trackiego pochodzenia spekuluję, że całe "Amazons" DLC wprowadzi Tracką kulturę do gry.

Dodatkowo, wygląda na to, że Trackie frakcje w grze mają te same "tarcze" w symbolach frakcji.

POPRAWKA:

Po dłuższym zastanowieniu wydaje mi się jednak, że "Amazonki" to będzie jednak inna kultura.

Symbole Traków i Amazonek są bardzo podobne z jedną małą różnicą - Amazonki mają nad symbolem trzy włócznie/strzały a Trakowie ich nie mają.
    Ostatnio edytowane przez RafSwi7 ; 19-07-2020 o 09:54

2. Następujących 3 użytkowników podziękowało RafSwi7 za ten post:

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 11 podziękowań w 8 postach
    Po wczorajszych komentarzach do kampanii Menelaosa wydaje się, że jednak tę część Sago może da się uratować as in nie będzie tak źle przyjęta jak ToB na starcie, jako że gra od ostatnich pokazów wydaje się trochę bardziej wypolerowana, szczególnie mowa o bitwach, gdzie większość jest raczej pozytywnie nastawiona, acz przy oczywistym fakcie, że to saga, więc przy cięciach budżetowych dalej bitwy to niewykorzystany potencjał. Na pewno kampania ma ciekawe mechaniki, pewno będą w jakiś tam sposób implementowane na przyszłość

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Cytat Zamieszczone przez Osgiliath Zobacz posta
    Po wczorajszych komentarzach do kampanii Menelaosa wydaje się, że jednak tę część Sago może da się uratować as in nie będzie tak źle przyjęta jak ToB na starcie, jako że gra od ostatnich pokazów wydaje się trochę bardziej wypolerowana, szczególnie mowa o bitwach, gdzie większość jest raczej pozytywnie nastawiona, acz przy oczywistym fakcie, że to saga, więc przy cięciach budżetowych dalej bitwy to niewykorzystany potencjał. Na pewno kampania ma ciekawe mechaniki, pewno będą w jakiś tam sposób implementowane na przyszłość
    Filmik, co daliśmy jako forum na bazie materiałów nam przesłanych przez naszą Cenegę wskazuje, że gra ma swój klimat , większy niż ToB, mnie ciekawi jak Epic rozwiąże sprawę ewentualnych modów, choć jak wskazuje obecny czas, można obejść warsztat steamu, nie wszędzie i nie na każdej grze, ale jest to możliwe.
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

5. Użytkownicy którzy uznali post Eutyches za przydatny:

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    47
    Co do Amazonek, to DLC nie będzie gotowe w dniu premiery a z ich frakcją będzie podobna sytuacja jak z Bretonnią w Warhammerze. Więcej informacji na ten temat w przyszłym tygodniu.

Z reddita:

"The DLC isn't quite ready yet and won't be available on launch day, there are just some aspects of it in the game (similar to Bretonnia with Warhammer)."

7. Użytkownicy którzy uznali post RafSwi7 za przydatny:

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Cytat Zamieszczone przez Osgiliath Zobacz posta
    acz przy oczywistym fakcie, że to saga, więc przy cięciach budżetowych
    W serii Saga nie chodzi o cięcia budżetowe. Twórcy o tej serii mówią, jako mniejszym spin-offie, jednak to nie budżet, a mniejszy zasięg terytorialny i czasowy. Odnosi się do konkretnego wydarzenia, gdzie tury nie są latami a miesiącami lub tygodniami. Nie sądzę, aby Troy miał mniejszy budżet niż Attyla, który w mocnej części korzystał z Rome.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

9. Użytkownicy którzy uznali post KLAssurbanipal za przydatny:

Łowczy Awatar anachoreta
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    245
    Otrzymał 61 podziękowań w 53 postach
    Co mnie obchodzą biznesowe budżety koncernów wydających gry PC to ich kapitalistyczny problem . Interesuje mnie mój budżet , czyli cena za jaką kupię ten produkt, oraz czy gra będzie odpowiadać moim zainteresowaniom.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    47
    Pentesileja

Co ciekawe w przeciwieństwie do Hippolity, Pentesileja i jej Amazonki będą hordą.

Ponieważ mamy potwierdzone hordy w grze, zwiększa to szansę na to, że kiedyś zobaczymy Memnona z Etiopczykami.

Moderatorzy Lokalni Awatar Asuryan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    569
    Otrzymał 136 podziękowań w 95 postach
    Dopóki animacja walk w bitwach będzie gorsza od tej choćby z Medka 2, dopóty tej gry nie tknę nawet za darmo.
    "A mówiłem, że to moja wyspa!"

Znany tutaj także jako Cysorz.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    A już się miałem pytać jak będzie wyglądać sytuacja Amazonek, bo widziałem jakiś filmik z nimi i one mi się spodobały.

A co do budżetu jaki mają gry z sagi. To odpowiedź jest dla mnie jasna. Jest on dużo mniejszy niż dużych gier takich jak: młotek, romek2 czy 3k.
    Cała idea z tą odnogą polega na tym że za mniejsze pieniądze oferują mniejszą grę.
    Chyba Daren z kanały RepublicOfPlay najlepiej to wytłumaczył. Że chodzi o wydanie gry droższej niż dlc pomiędzy większymi tytułami. Bo prawie zawsze nowa gra sprzeda się lepiej niż dlc.

A co do samej Troi to, pomimo tego że jej budżet najprawdopodobniej jest mniejszy (niż Młotka, czy 3k) to nie oznacza to że będzie mały/śmieciowy. Po prostu CA się rozrosła i ma większą moc. Po prostu stać ich na to.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    47
    2020 rok dla Troi

Dwa DLC z frakcjami - Amazonki oraz Ajaks z Diomedesem (Amazonki będą przez jakiś czas za darmo na Total War Access), Dwa FLC z greckimi bóstwami, DLC z krwią, pełne wsparcie dla modów i multi.

15. Następujących 2 użytkowników podziękowało RafSwi7 za ten post:

Strona 18 z 26 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów