Strona 12 z 24 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 234

Wątek: Dyskusja ogólna

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Otrzymał 726 podziękowań w 478 postach
    Dzięki Pruber za te słowa.

Więc zwrotnie również uderzam się w pierś. To jest dla mnie trudny czas - przeprowadzka mojej firmy do nowej siedziby, kupa spraw klienckich, siedzenie po godzinach. Ogólnie to stresówa i wczoraj mi się to udzieliło. W normalnych okolicznościach natury bym napisał - i tak powinienem zrobić - że w świetle tej patowej sytuacji skierujmy sprawę do wspólnie wybranych sędziów i niech zdecydują czy mamy rozegrać bitwę przy analogicznych armiach i ustawieniu. Ale wczoraj zwyczajnie przeznaczyłem czas na relaks wieczorny, który okazał się kolejną okazją do stresu i wyszło jak wyszło.

Chuk, przepraszam Panowie, bo moje prywatne stresy nie powinny się przekładać na Wasz nastrój.

Co do zasad - istotnie dopiero po tej sytuacji zauważyłem, że w obecnych i granych we wcześniejszych turniejach zasadach red line brakuje kluczowego słowa "piechota":

"corner camping / red line camping są zabronione, a ich użycie skutkować będzie - w przypadku przegranej bitwy przez pokrzywdzonego - koniecznością powtórzenia meczu (ustawianie się "piechotą" [ tego słowa brakuje w obecnych zasadach ] 300 metrów od red lina, tj. zasięg 2x proc)"

Ustalałem zasady i sędziowałem dziesiątki turniejów i generalnie chodziło w tej zasadzie o umożliwienie działań kawalerii. Ale istotnie - w świetle literalnego brzmienia Zasad tego turnieju - my również łamaliśmy zasadę red line przemieszczając się w tamtym rejonie jazdą.

Generalnie to bygones, jeszcze raz sorki za mój wczorajszy i nocny foch. Liczę na świetne bitwy wieczorem.

Co do wyznaczenia sędziów turniejowych na kolejne mecze, jestem całym sercem za.

1. Zachar
    2. lylu
    3. Nieznajomy

Kto jeszcze ma ochotę nam pomóc?
    Ostatnio edytowane przez Pirx ; 07-12-2020 o 18:03

2. Następujących 2 użytkowników podziękowało Pirx za ten post:

Moderatorzy Globalni Awatar tuff_gru
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Otrzymał 439 podziękowań w 227 postach
    Wyjaśnienie dotyczące sędziów i problemów w meczach.

Wszelkie problemy w meczach zawsze kierujemy do organizatora turnieju. On zajmuje się rozdysponowaniem powtórek i wybraniem sędziów.

BTW akurat tutaj tak się bardzo niefajnie złożyło że my z Pirxem jesteśmy i uczestnikami i organizatorami wiec w naszej gestii było ogarniecie sędziów. Rozumiem że w takiej sytuacji moglibyśmy się umawiać ale napewno wybralibyśmy tych samych sędziów których wybrałem, bo kierowałem się po prostu zasadą kto się pierwszy zgłosi ten będzie oceniał, napisałem do kilku osób i zgłosił się Bachus, Hadvar, Zachar potem Nieznajomy i Wyk, Dodatkowo wybrałem 3 osoby 3 różnych drużyn. Rozumiem Pruber że chciałbyś tutaj mieć możliwość swojego wyboru ale powiedz mi tak szczerze czy miałbyś jakiś problem lub masz że akurat te osoby oceniały mecz...

Dopiszę to do zasad jak również wasze powyższe uwagi odnośnie przerywania bitwy red lina...
    Co do przerwania bitwy zgadzam się z jedna i drugą stroną. Moge uzasadnic swoj wniosek ale wole juz temat zakonczyc - sedziowie wydali werdykt...

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Ja Tuff nie jestem organizatorem, ja tu tylko sprzątam plus coś tam sponsoruję.

Teraz Ty samodzielnie dźwigasz ten ciężar na barkach.

5. Użytkownicy którzy uznali post Pirx za przydatny:

Cześnik Awatar BolesławZapomniany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    45
    Otrzymał 50 podziękowań w 35 postach
    Ja z chęcia posędziuję

7. Następujących 2 użytkowników podziękowało BolesławZapomniany za ten post:

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    225
    Otrzymał 165 podziękowań w 115 postach
    Jak wam kogoś brakuje i nie macie nikogo lepszego to też mogę

9. Następujących 2 użytkowników podziękowało Nieznajomy za ten post:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Co do wyznaczania sędziów z góry to jednak jestem za braniem kogoś kto akurat będzie pod ręką bo bezsensem będzie czekać na kogoś dzień lub dwa... To już moim zdaniem rola organizatora żeby ogarnął jak najszybciej potrzebne osoby żeby nie przedłużać turnieju.

Pamiętajcie że oprócz samych meczów musimy jeszcze ogarniać streamy, i mi na przykład nie rozegrany mecz wczoraj pokrzyżowała poważnie plany. Dzisiejszy stream musze przenieś na dzień nastepny a co za tym idzie kazdy nastepny stream bedzie pozniej także te dotyczace Warhammera tez. Juz nie mówiac o tym że specjalnie robilem stream w sobote o 16 zeby moc ten mecz zagrac.

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Tuff, spoko. Tutaj po prostu będziesz miał listę pomocniczą ludzi, którzy wyrazili chęć udziału w sędziowaniu. Co z nią zrobisz to już Twój wybór jako organizatora.

12. Użytkownicy którzy uznali post Pirx za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Dopisałem punkty do zasad:
    5. w przypadku zauważenia w trakcie bitwy błędnej kompozycji armii (przekroczenia limitu jednostek) należy bitwę przerwać skorygować błąd i rozegrać bitwę ponownie (żeby było sprawiedliwie obydwaj gracze mogą całkowicie zmienić kompozycje armii).
    6. w przypadku zauważenia złamania zasad w trakcie bitwy można ją przerwać za obopólną zgodą lub rozegrać do końca a następnie zgłosić do organizatora. Dalsze bitwy można rozgrywać dalej jeżeli obydwie strony się na to zgadzają.
    7. szczególne przypadki (wyjątki lub nieprzewidziane sytuacje) nieprawidłowości w przebiegu bitew, meczy i turniejów będą rozstrzygane przez sędziów.

Wszyscy powinni byc teraz zadowoleni.

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Tuff, plus trzeba dodać do red line camping wyraz "piechotą":

ustawianie się piechotą, w tym miotającą, 300 metrów od red lina, tj. zasięg 2x proc

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Tuff, plus trzeba dodać do red line camping wyraz "piechotą":

ustawianie się piechotą, w tym miotającą, 300 metrów od red lina, tj. zasięg 2x proc

Bo słusznie zauważyli Drellas i Pruber że obecnie również kawaleria nie powinna być rozstawiana w zasięgu red line. A nie o to przecież chodzi w tej zasadzie.

Strona 12 z 24 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów