Strona 268 z 287 PierwszyPierwszy ... 168218258266267268269270278 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 671 do 2 680 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez marko1805 Zobacz posta
    Wracając do głównego tematu dyskusji, omówienie sytuacji na dziś:
    https://youtu.be/hCszFr_s75A
    Działania na kierunku południowym wyglądają na bardziej skoordynowane oraz skuteczniejsze od tych prowadzonych na północy kraju. Czyżby celem Moskwy było odcięcie Ukrainy od morza a chaotyczne zmagania w pozostałych regionach służą jedynie związaniu sił ukraińskich ?

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

2. Użytkownicy którzy uznali post Nezahualcoyotl za przydatny:

Łowczy Awatar anachoreta
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    245
    Otrzymał 61 podziękowań w 53 postach
    Na południu niestety Ukraińcy mają mniej ludzi do obrony , i nie chcą też odpuszczać Donbasu na wschodzie z przyczyn prestiżowych i politycznych, co utrudnia skrócenie frontu, chociaż trudno tu mówić o froncie bo to wojna manewrowa i podjazdowa, z taktycznego punktu widzenia Ukraina wybrała optymalną taktykę walki . Natomiast Rosjanie wybrali kierunki ataku na regiony większej liczbie ludności rosyjskojęzycznej, licząc na jej pomoc ale się zawiedli stąd niskie morale bo mówiono że idą wyzwalać, a tu nie ma kogo i potencjalny materiał ignoruje tzw. wyzwolicieli. Znamienne jest że agresor nie zaatakował na kierunku zachodnim na linii Łuck -Lwów. bo tu rosyjskojęzycznych nie ma. Ale może to się zmienić jak wojska Białoruskie wejdą do gry i będą chciały odciąć Ukraińców od Polskiej granicy , czyli od dostaw z zachodu , a u nich morale jest wyższe , i to jest niebezpieczne stąd trochę nerwowy ruch w stronę rozmów przy granicy, żeby zyskać na czasie, ale ten s...syn Łukaszenko to stary lis nie tak łatwo go ograć.

Podstoli Awatar Wespazjan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    278
    Otrzymał 173 podziękowań w 111 postach
    Jak zwykle Pan Marko cytuje tylko to co mu wygodne nie patrząc na dalsze treści i zdjęcia. Zupełnie jak nasza prawdomówna TVP. Natomiast, co ciekawe ani Mark, ani Anachoreta nie odnieśli się do tego co napisałem dalej, a mianowicie:
    Pomijając to, chciałbym byście się bez emocji zastanowili co się dzieje na świecie.
    USA pod pozorem jakichś niesprawdzonych faktów prze siebie wymyślonych napada na Irak, potem Afganistan. NATO bombarduje przez dwa miesiące Serbów by ich zmusić do zrzeczenia się Kosowa. Amerykanie wywołują tzw. wiosnę arabską destabilizując Bliski Wschód i północną Afrykę. Teraz Rosja uznała, że może, skoro inni mogli, urwać dla siebie kawał Ukrainy i to robi. Jak tam gdzieś Szwejk przewidział, Rosja pokona Ukrainę i potem usiądzie do rozmów pokojowych. Zabierze to co chce i resztę odda Ukrainie. Jak mało 100tys. żołnierzy, to rzuci jeszcze 200 tys.
    Jeszcze trochę a zobaczycie, jak Chiny zabierają Taiwan. Kto im zabroni?

Co o tym myślicie? Może ktoś odpowie? Jest to chyba temat niewygodny. Wszak USA i UNIA są szlachetne, demokratyczne, prawomyślne i nigdy nie zrobiłyby nic niestosownego.

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez Wespazjan Zobacz posta
    Jak zwykle Pan Marko cytuje tylko to co mu wygodne nie patrząc na dalsze treści i zdjęcia. Zupełnie jak nasza prawdomówna TVP. Natomiast, co ciekawe ani Mark, ani Anachoreta nie odnieśli się do tego co napisałem dalej, a mianowicie:
    Pomijając to, chciałbym byście się bez emocji zastanowili co się dzieje na świecie.
    USA pod pozorem jakichś niesprawdzonych faktów prze siebie wymyślonych napada na Irak, potem Afganistan. NATO bombarduje przez dwa miesiące Serbów by ich zmusić do zrzeczenia się Kosowa. Amerykanie wywołują tzw. wiosnę arabską destabilizując Bliski Wschód i północną Afrykę. Teraz Rosja uznała, że może, skoro inni mogli, urwać dla siebie kawał Ukrainy i to robi. Jak tam gdzieś Szwejk przewidział, Rosja pokona Ukrainę i potem usiądzie do rozmów pokojowych. Zabierze to co chce i resztę odda Ukrainie. Jak mało 100tys. żołnierzy, to rzuci jeszcze 200 tys.

Co o tym myślicie? Może ktoś odpowie? Jest to chyba temat niewygodny. Wszak USA i UNIA są szlachetne, demokratyczne, prawomyślne i nigdy nie zrobiłyby nic niestosownego.
    Raczej nie.
    Chińczykom to się nie powinno opłacać. Szybciej się rozwijają i czas gra na ich korzyść.
    Jak na razie Ruscy się skompromitowali, pustynna burza to to nie jest. Niestety mają duże siły i mogą wygrać.
    Ludziom łatwo sprać mózgi co widać czytając naszych postępowych liberalnych przedmówców i poparcie dla wojny jak się czyta Ruskie serwisy z google tranzlatorem jest.
    Może te sankcje im dadzą popalić i będzie zawieszenie broni. Udało się z presją na Niemcy na szczęście.

Stolnik Awatar marko1805
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    31
    Otrzymał 121 podziękowań w 78 postach
    Ależ Wespazjanie przeczytałem bardzo uważnie, i dalej nie ma wiarygodnych informacji na potwierdzenie Twoich tez. Nie, zmieńmy 43 osoby w 200 a będzie pogrom brzmi dużo lepiej ! Pomyślałeś może, że podając prawdę pomieszaną z fikcja może Tobą manipulują? A te rewelacje to kto rozpowszechniał? Sprawdzałeś inne niezależne źródła czy pozostałeś przy jednym bo tak Ci pasuje? W takim razie w Smoleńsku tez mordowano tych, którzy przeżyli po katastrofie, przecież były filmiki pokazujące ślady po kulach, strzały i jakoby głosy Rosjan mordujących naszych. Takich filmików z pseudo komentarzami niegyś w sieci było kilka. Taki śledczy jak Ty pewnie to widział i zapewne w to wierzy. O Serbach była już mowa to nie będę się powtarzał. Nie potrafisz przyswajać podanych informacji . Twór problem.
    Tym usprawiedliwiasz agresje Rosji na Ukrainę? Bo ja to to tak odbieram.
    Porównujesz agresję Rosji na Ukrainę do agresji USA na Irak? Gdy Husajn mordował i gazował Kurdów i Szyitów? Czy interwencja w Iraku była błędem USA? Z perspektywy czasu owszem ale porównywać to do rosyjskiej "interwencji" ?

Jak tam gdzieś Szwejk przewidział, Rosja pokona Ukrainę i potem usiądzie do rozmów pokojowych. Zabierze to co chce i resztę odda Ukrainie. Jak mało 100tys. żołnierzy, to rzuci jeszcze 200 tys.
    Pożyteczny idiota z Ciebie w gruncie rzeczy. Takich Putinowi trzeba więcej w naszym kraju. Za 10 lat Putin wejdzie na teren Polski i Wespazjanek będzie "onuców " witał kwiatami. Za prawdę pożyteczny idiota. No ale Wespazjanek przecież wielbicielem Putina nie jest. Skądże.
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/nozvxNxHhuIVK9-6uWBM2RcxicG_SBK_B29mfu3dapE?feat=directlink

Si vis pacem, para bellum

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"

7. Użytkownicy którzy uznali post marko1805 za przydatny:

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Wespazjan Zobacz posta

Za takie coś na historycy.org pisałbyś dopiero za 30 dni. Tutaj jak widać Ci pobłażają. Oby do czasu!

Przypomnę administracji forum, że istnieje paragraf 3 artykułu 177 kodeksu karnego:

§ 3.
    Kto publicznie nawołuje do wszczęcia wojny napastniczej lub publicznie pochwala wszczęcie lub prowadzenie takiej wojny,podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-d...798683/art-117
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

9. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny:

Podstoli Awatar Wespazjan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    278
    Otrzymał 173 podziękowań w 111 postach
    Czy chochlik 20, który straszy mnie kodeksem karnym może mi powiedzieć w którym miejscu napisałem, że pochwalam agresję Rosji na Ukrainę? Napisałem, że jestem jej przeciwny. Chyba nie umie czytać lub czyta bez zrozumienia tekstu.
    Czy ktoś z Was którzy zaciekle zwalczają inne niż Wasze poglądy chociaż trochę się zastanowił jakie wystawiacie sobie świadectwo? Próbujecie za wszelką cenę dowieść swych racji próbując mnie ośmieszyć i grożąc jakimiś sankcjami. Dla tych co uważają, że jestem smarkaczem i widziałem wojsko w grach i gdy oni w nim byli mnie w planach nie było mogę odpowiedzieć, że urodziłem się w 1947 roku, odsłużyłem służbę wojskową w latach 1967-68. Potem przez 10 lat byłem powoływany na miesiąc do rezerwy i praktycznie odsłużyłem prawie 3 lata. I proszę Was smarkaczy byście mnie nie obrażali. Niektórzy się chwalą, że po służbie wojskowej pracowali w przemyśle zbrojeniowym. Nie ma się zatem dziwić skąd się wziął nasz "niezawodny" GROT. Co do stosunku USA do Kurdów to Amerykanie ich wykorzystali i potem wydymali. Niech nikt mi nie wmawia, że ich napaść na Irak była ze względu na Kurdów. Napisałem, że jestem przeciwny napaści Rosji na Ukrainę, lecz wy w swojej zawziętości żeście to pominęli.
    Brzydko i nie po męsku się zachowujecie. Co do tego. że Ukraińcy, zwłaszcza ci co mają Banderę za bohatera narodowego zaczęli gnębić Rosjan na wschodzie, a nawet mordować, zdania nie zmienię. Trzeba tylko poszukać, przeczytać, porównać z oficjalnymi wersjami z TVP i zastanowić się gdzie leży prawda. Wy zachowujecie się i macie mentalność ludzi pokazanych na obrazku wklejonym przez Szwejka w sąsiednim wątku. Jeszcze raz powtórzę, że potępiam napaść Rosjan na Ukrainę ale też potępiam napaść USA na Irak i Afganistan. Więcej z Wami nie będę polemizował. Na Waszym miejscu gdybym był takim przyjacielem Ukrainy jak Wy, już wstąpiłbym do brygad międzynarodowych na Ukrainie. Ale lepiej jest wrzeszczeć z domu niż czynem dowieźć swych przekonań. Co do mnie to tak samo "lubię" Ukraińców, Niemców i Rosjan. Więcej w tej sprawie nie mam zamiaru polemizować. Jak widzę to tylko kilku zabiera w tej sprawie głos. Nie sądzę by wszyscy z Wami się zgadzali.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Za takie coś na historycy.org pisałbyś dopiero za 30 dni. Tutaj jak widać Ci pobłażają. Oby do czasu!

Przypomnę administracji forum, że istnieje paragraf 3 artykułu 177 kodeksu karnego:

§ 3.
    Kto publicznie nawołuje do wszczęcia wojny napastniczej lub publicznie pochwala wszczęcie lub prowadzenie takiej wojny,podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-d...798683/art-117
    Na meandrach prawniczych się nie znam lecz nie widzę w wypowiedzi @Wespazjana tego o czym piszesz. Jest podana jedynie pewna teza (przypuszczenie,założenie),która może się wydawać kontrowersyjną ale z pewnością nie łamiącą podanych przez Ciebie paragrafów.

************************************************** **

Aktualizacja do wczorajszych zmagań toczących się na Ukrainie:

https://www.youtube.com/watch?v=3CGBiSCRo9U

...oraz kolejny dzień zmagań:

https://www.youtube.com/watch?v=Adpx15pMIQk
    Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 28-02-2022 o 21:56

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

12. Użytkownicy którzy uznali post Nezahualcoyotl za przydatny:

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Straszne trochę co te "człowieki" wyczyniają na tym świecie. Jakieś stare małpki alfa wysyłają jakiś młodych frajerów nastolatków żeby się z węglili w jakimś starym opancerzonym transporterze. Obie strony uważają, że 100% wygrywają. I tak całą historię ludzkości. Nawet goryle toczą ze sobą wojny i się wzajemnie zabijają, zdobywają terytoria i jak jakieś stado się rozrośnie to znów się rozbija na grupy i zabija. Ludzie wyewoluowali żeby tworzy gromady 100-150 ludzi, takie sieci znajomych potrafi wytworzyć mózg tylko zaczęliśmy tworzyć kultury i państwa wbrew swojej małpiej naturze. Jednak taka wojna na Ukrainie pokazuje jak łatwo wykorzystać te plemienne skłonności mózgu i poszczuć ludzi na siebie. Jak się czytało różne Ruskie strony i komentarze to Ruscy bardzo pro wojenni, Ukraińcy też. Teraz Ruskim przez krach gospodarczy może się odmienić.
    Tak to wygląda w tym wspaniałym miejscu stworzonym przez dobrego Boga gdzie silniejsze zjada słabsze.

A progresywne nowoczesne małpki wyzywają innych od braku dostęp do samic i popisują się swoim dostępem do samic. Progresywne poglądy to objaw narcyzmu i wąskotorowego myślenia. Najbardziej jednak śmieszy to, że samice małp domagają się bycia chwalonymi za to, ze mają dostęp do samców ale to już jakaś aberracja wynikająca chyba właśnie z braku wojen, po których chłopków brakuje i wtedy trzeba się bardziej postarać.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Nezahualcoyotl Zobacz posta
    Na meandrach prawniczych się nie znam lecz nie widzę w wypowiedzi @Wespazjana tego o czym piszesz. Jest podana jedynie pewna teza (przypuszczenie,założenie),która może się wydawać kontrowersyjną ale z pewnością nie łamiącą podanych przez Ciebie paragrafów.
    Naprawdę, bo ja dostrzegam argument usprawiedliwiający agresję Rosji - inni mogą to czemu nie ona. Będzie interwencja, gdy napisze wprost, że skoro inni bombardowali i zabijali cywilów tzn., że Rosja ma prawo walić Iskanderami, zrzucać bomby próżniowe na obiekty cywilne? Uważam, że moderacja tego forum powinna jednoznacznym wpisem określić granicę, a nie czekać, co będzie pisane dalej.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Strona 268 z 287 PierwszyPierwszy ... 168218258266267268269270278 ... OstatniOstatni