Każda pomoc w testowaniu będzie mile widziana
Pobrać możesz stąd: https://drive.google.com/file/d/1UEH...ew?usp=sharing
Daj znać czy Ci działa lepiej
Każda pomoc w testowaniu będzie mile widziana
Pobrać możesz stąd: https://drive.google.com/file/d/1UEH...ew?usp=sharing
Daj znać czy Ci działa lepiej
Pobrane, będzie grane i oceniane. Już mi się podoba
edit:
Ponownie zapytam, na 100% Ty i Goro496 jesteście pewni, ze mod nie ma kolizji z plikami z jakimiś modami? Plikami z gry podstawowej? Pytam, bo są takie mody, co wcinają się w oryginalne pliki Medka 2, a potem inne mody jak się je zainstaluje, doda, to wariują.
"Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.
Pierwsze spostrzeżenie, za intro ktoś powinien dostać Oscara. Za klimat wylewający się z moda też. Za użycie muzy z mojej ulubionej serii z cRPG - ie też, bo pasuje jak ulał...Za to, co odwala mi AI kompa na mapie, to chyba Piter mści ^^ się na biednych ludzkich graczach i bitwy są ciekawe^^... Ostatnio dużo grałem w mody do Attyli, to nim się przestawiłem, to wpierdol na dzień dobry, ale powoli ogarniam sytuacje. Nie wywala, płynnie chodzi. na razie mało tur, jak dojdę do 100 tur, to dam znać, co i jak
edit:
W końcu widać różnicę, jakie wojsko mieliśmy. Grałem we wszystkie poprzednie wersje i są różnice, oj sąhusaria mi odpowiada, choć ja, bym ich pod koksował jeszcze....
EDIT:
Mam pytanie, może jeszcze raz nagłośnić testy wersji moda fejs? discord? i zrobić osobny temat, powybierać uwagi z dotychczasowych tematów itp? Nie mylić z tematem spraw technicznych, ale to tylko sugestia. Tak tylko pytam, ta wersja u mnie fajnie chodzi, chyba wiem, czemu kraszuje, na razie tego nie robiła, ale mam sprzęt taki, że czasem stare gry a do takich należy Medieval 2 trzeba kombinować, podejrzewam, że inni mają podobnie...
Ostatnio edytowane przez Eutyches ; 15-05-2022 o 11:12 Powód: uzupełnienie treści
"Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.
Odnośnie testów na szerszą skalę to moim zdaniem jeszcze na to za wcześnie, przed nami są jeszcze zmiany mapy, trzeba będzie do tego dopasować obecne skrypty i dopiero jak to będzie zrobione to można by dać kilku osobom wersję testową żeby sprawdziły czy działa dobrze.
Do której tury doszedłeś już?
Dużo lepiej działa ta najnowsza wersja AI. Żebyście mi nie zapomnieli jej dodać do najnowszej wersji![]()
Jest w wersji aktualnie testowanej (https://drive.google.com/file/d/1UEH...ew?usp=sharing) i nie zamierzamy z tego rezygnować![]()
Oj jest, jest nowe AI, Piter jesteś niesamowity
btw
W jednej bitwie zmieniłem układ w magnaterii i arystokracji polskiej, bitwa częściowo nagrana i wygranaod czego są samobójcze ataki na naparzających z broni palnych kozaków?
Jeszcze chwile pogram RONem a potem już po kolei będę, sobie próbował, te 100 tur zostawię sobie na RON, jak zobaczę inne nacje w akcji. Póki, co nie wywala, bitwy miodne, cos tam nagrałem, jedna gdzie zginał Jarema i cała elita powinna nazywać się - jak nie należy używać husarii i jazdy ciężkiej^^... Coraz bardziej mi się podoba, wiadomo, sa bolaczki, ale screeny będą.
Jeszcze muszę coś jeść i "moja" gra na mnie czeka - Frostpunk, muszę tam wymaksować osiągnięcia, wiem, wiem....bez komentarzy
Żeby nie było, wolne mam od pracy.
![]()
Ostatnio edytowane przez Eutyches ; 15-05-2022 o 21:09
Przez ostatnie 2 dni głowiłem się nad zagadką broni palnej w medku.
Wrzucam plik dzięki któremu broń palna potrafi teraz ostrzeliwać jednostki na murach, oraz znacznie więcej jednostek z murów oddaje strzały do oblegających przez co oblężenia mają znacznie wiecej sensu, bo dotychczas większość muszkieterów na murach stała i obserwowała. Na polu bitwy też dzięki temu bot znacznie lepiej się zachowuje, bo strzelcy mają większy promień strzału więc mniej gonią jak szaleni poprawiając formację, a więcej strzelają. Na razie nie widzę złych skutków ubocznych. Trzeba przetestować.
Poniżej link:
https://drive.google.com/file/d/1e9o...ew?usp=sharing