Strona 36 z 40 PierwszyPierwszy ... 263435363738 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 394

Wątek: POTOP Total War v1.9

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Cytat Zamieszczone przez PanKowalski Zobacz posta
    Próbowałem odpalić twoje zapisy gry, ale to samo, co u ciebie, ale inne kampanię u mnie ta Wołodyjowskiego na przykład spokojnie chodzi. Sam miałem swego czasu ogromne problemy z Potopem, gdy nasz Noyan YT na żywo podbił R.O.N.-em Amerykę północną i mu nie wywalało.
    Ja gram w tę wersję:
    Wersja jeszcze nieoficjalna, w trakcie prac:https://drive.google.com/file/d/1_40...ew?usp=sharing
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Cytat Zamieszczone przez Eutyches Zobacz posta
    Próbowałem odpalić twoje zapisy gry, ale to samo, co u ciebie, ale inne kampanię u mnie ta Wołodyjowskiego na przykład spokojnie chodzi. Sam miałem swego czasu ogromne problemy z Potopem, gdy nasz Noyan YT na żywo podbił R.O.N.-em Amerykę północną i mu nie wywalało.
    Ja gram w tę wersję:
    Wersja jeszcze nieoficjalna, w trakcie prac:https://drive.google.com/file/d/1_40...ew?usp=sharing
    Taki właśnie miałem też plan, oczywiście zawiesza się nieraz ale przyjmowałem to z pokorą bo w końcu mogę grać w realiach XVII w.

I czy cokolwiek można teraz zrobić?

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    18
    Otrzymał 39 podziękowań w 29 postach
    Cytat Zamieszczone przez Eutyches Zobacz posta
    Sam miałem swego czasu ogromne problemy z Potopem, gdy nasz Noyan YT na żywo podbił R.O.N.-em Amerykę północną i mu nie wywalało.
    - Z perspektywy czasu, jak już rozumiem ile błędów było w wersji 1.5, sam się dziwię że Noyan tak daleko zaszedł

A wracając do logów, ja tam nic więcej niepokojącego nie widzę. Nie wiem dlaczego wyrzuca.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Czyli co robić? Czekać na kolejne wersje i grać od nowa?

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Cytat Zamieszczone przez PanKowalski Zobacz posta
    Czyli co robić? Czekać na kolejne wersje i grać od nowa?
    Spróbuj tą wersje, co ja jeszcze nie opublikowaną na modbb, jak to mówią pożyteczne z przyjemnym
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    18
    Jednak mam pewien pomysł. Jeżeli podczas zmiany tury gra się wyłącza to proponuje podczas zmiany tury wcisnąć ESC, wejść w opcje gry i przed turą frakcji gdzie wywala grę wybrać opcje "śledź ruchy AI" wtedy zazwyczaj widać co powoduje błąd(oczywiście mapa musi być odkryta) i można na przykład przenieść problematyczną postać w inne miejsce na mapie lub ją zlikwidować.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Cytat Zamieszczone przez Le Pakul Zobacz posta
    Jednak mam pewien pomysł. Jeżeli podczas zmiany tury gra się wyłącza to proponuje podczas zmiany tury wcisnąć ESC, wejść w opcje gry i przed turą frakcji gdzie wywala grę wybrać opcje "śledź ruchy AI" wtedy zazwyczaj widać co powoduje błąd(oczywiście mapa musi być odkryta) i można na przykład przenieść problematyczną postać w inne miejsce na mapie lub ją zlikwidować.

Próbowałem i tej metody ale zwiecha jest w momencie jak minie flaga buntowników czyli cholera wie.

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    18
    No to zobacz jaka postać buntowników się porusza jako ostatnia przed błędem.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Cytat Zamieszczone przez Le Pakul Zobacz posta
    No to zobacz jaka postać buntowników się porusza jako ostatnia przed błędem.
    skąd pewność, że to postać powoduje zwiechę?
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Cześnik Awatar goro496
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 91 podziękowań w 40 postach
    Osobiście uważam że jeśli gra wywala się na buntownikach to powodem są jakieś błędy występujące w naszej frakcji w następnej turze. Przykładowo: jeśli grasz RON i gra wywali się na 29 turze przy buntownikach to błąd będzie w RONie prawdopodobnie związane coś z turą 30 (ewentualnie może być też problem przy innej frakcji).

Swego czasu jak naprawiałem Saksonię to okazało się że ma po prostu masę błędów w pliku battle_models (czy jakoś tak) i o ile grając AI frakcja ta nie prowadziła bitew to wszystko działało poprawnie natomiast po przeprowadzeniu bitwy wywalało właśnie przy buntownikach. O wybraniu wtedy Saksonii przez gracza nie było jeszcze mowy bo gra crashowala na dzień dobry

Podsumowując, to może być wszystko ale i tak obstawialbym jakiś błąd występujący turę później

Strona 36 z 40 PierwszyPierwszy ... 263435363738 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów