Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Total War: PHARAOH - dyskusja ogólna

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Cytat Zamieszczone przez arabwro Zobacz posta
    Wiem, czytałem twittera CA, ich info na oficjalnej stronie oraz kartę steam, ale jakoś nie kojarzę, by którykolwiek DLC do którejkolwiek gry z serii TW podwajał wielkość mapy.
    Według opisu mapa "Gra zaoferuje pełną detali strategiczną mapę – rozciągającą się od żyznych brzegów Nilu przez smagane wiatrem jałowe pustynie Półwyspu Synaj aż po górzyste turnie starożytnej Anatolii". No jednak Mezopotamia jest "troszkę" dalej, niż góry Anatolii. Grecja w sumie również.
    Na tę chwilę wygląda to jak kolejny odcinek SAGI.
    EDIT:
    Cholernie bym chciał się mylić, ale z opisu oraz tego, że za produkcję odpowiada jakiś oddział CA, wysnuwam właśnie taki wniosek - to kolejna SAGA. I powtarzam - bardzo chciałbym się mylić i znowu spędzić 200-300 godzin w "pełnoprawnym" TW.

Nie pokazali nam mapy, więc nie możemy gdybać o tym, ze DLC musiałoby ją podwoić.

Ówczesna mapa wyglądała mniej więcej tak:

Ciężko dać całą Anatolię i Egipt z wycięciem Krety. Ponadto Hetyci będą mieli sąsiadów w postaci Mitanni. Jeśli zostawią im tylko skrawek, żeby wyciąć Mezopotamię, będzie to dość absurdalne. A przecież nie dadzą mapy w kształcie zygzaka.

Ponadto są już zapowiedziane aż 3 faction packi (pewnie po 3-4 frakcje jak w poprzednich historycznych), a nie da rady ich zrobić z samym Egiptem, Kanaanem i Anatolią.

Jak Saga to nie wygląda. Na powyższej mapce widać Grecję - to była mapa Sagi Troy. Tutaj do samego konca Egiptu w dół to naprawdę spory obszar.

Cytat Zamieszczone przez Braveheart kaleczne serce Zobacz posta
    Jestem wielkim fanem Starożytności. Epoka Brązu bez Grecji , Mezopotamii i innych... Typowa SEGA , typowe CA - zawartość jak na podserię ,, Saga" a cena zwykłej wersji prawie 300 zł. Medieval 2 pewnie na premierę kosztował koło 100 zł a tu takie coś. Przed premierą już pół gry wycięte na ,, Culture Packi" , ,,Campaign Packi". Nadzieja w ambitnych Modderach o ile twórcy nie dobiorą się im do czterech liter bo uroją sobie , że mogliby na tym stracić. Powiedzieć , że SEGA to paskudny i chamski względem wiernych graczy wydawca to nic nie powiedzieć. To oczywiste. Serdecznie pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.
    Tak jak wyżej pisałem. Obszar mimo wszystko jest dużo większy od Troy, ToB czy Shoguna, nawet w wersji Egipt - Anatolia, a nie jest powiedziane gdzie mapa ciągnie się na boki. Podali jedynie północ-południe. Zauważ, że zapowiedzieli aż 3 faction packi. Wątpliwe by byli to wyłącznie Egipcjanie, Hetyci i Kanaanejczycy. Łącznie z DLC wychodzi ok. 20 frakcji. Na 3 kultury to okropna monotonia której w serii nie było do tej pory. Nawet ToB z 8 frakcjami grywalnymi miał aż 4 kultury.

Liczę, że się nie pomylę. jeśli mielibyście rację wyszedłby być może największy gniot w tej serii.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

2. Użytkownicy którzy uznali post KLAssurbanipal za przydatny:

Uprawnienia umieszczania postów