No tak ale z drugiej strony czy Medek albo Rome nie były popularne? Moim zdaniem serię wywindował zwłaszcza Medieval z Rome 1. Chyba przez te gry wszyscy się tu znaleźliśmy i za dzieciaka praktycznie nie znałem osoby, która by nie grała w serię.
Po prostu były zajebiste. Klimat, muzyka, nowości, smaczki. Te pieprzone gry są odpowiedzielne za to, że większosć swoich wakacji spędzałem nerdząc kolejne kampanie albo czytając książki... Jezusie nazareński do dzisiaj pamiętam jak siedziałem w nocy i ściagałem na necie 256 kb/s rome total realism pierwszy raz... Można na serio można zrobić gry, które sprzedają się zajebiście, są historyczne i można przez 10 lat dodawać do nich dlc patrz PARADOX i Crusader Kings, Hearts of Iron IV.
Dobrze wydany Medieval 3 bez wątpienia by zażarł jak wścieknięty. Może oni się sparzyli na Rome 2 i Attylli - które moim zdaniem są dobrymi grami a do epickich brakuje im potencjału jaki dają mody. Nie wiem. Trochę boli bo ta seria jest ze mną od 2002 roku gdy pierwszy raz poznałem Medievala i dostałem kompa.

Odpowiedz z cytatem