Strona 323 z 330 PierwszyPierwszy ... 223273313321322323324325 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 221 do 3 230 z 3294

Wątek: Filmy

Szambelan Awatar odi.profanum
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 29 podziękowań w 24 postach
    Jestem może zafiksowany w historii, więc z samej ciekawości zadam pytanie - w jakim filmie zagrał czarnoskóry aktor grający Carla Gustafa Mannerheima?
    Ja też, dlatego nie oglądam murzynów wikingów i innych bzdur. Trzeba się szanować i swój czas a w świecie tak wielu rozrywek i pokus doprawdy nie potrafię zrozumieć czemu ludzie oglądają ścierwo.

Mogliby nagrać film o czarnych handlarzach niewolników, którzy od wieków napadali na swoich ziomków w Afryce i łapali ich w sieć a potem sprzedawali białym. 95% handlarzey niewolników było czarnych, więc w sumie jak Netflix tak lubi czarnoskórych aktorów to by miał nawet pretekst do zrobienie filmu gdzie grają praktycznie sami czarni.
    "What is best in life?
    To crush your enemies, to see them driven

before you, and to hear the lamentations

of their woman"

http://www.lastfm.pl/user/raq7 mój last

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Cytat Zamieszczone przez odi.profanum Zobacz posta
    Ja też, dlatego nie oglądam murzynów wikingów i innych bzdur. Trzeba się szanować i swój czas a w świecie tak wielu rozrywek i pokus doprawdy nie potrafię zrozumieć czemu ludzie oglądają ścierwo.

Mogliby nagrać film o czarnych handlarzach niewolników, którzy od wieków napadali na swoich ziomków w Afryce i łapali ich w sieć a potem sprzedawali białym. 95% handlarzey niewolników było czarnych, więc w sumie jak Netflix tak lubi czarnoskórych aktorów to by miał nawet pretekst do zrobienie filmu gdzie grają praktycznie sami czarni.
    Jest taki film, dostało się czarnym za wybielanie, znaczy się idealizowanie czarnych, co handlowali swoimi. Ale jakaś próba była. I co ciekawe, czarnuchy protestowały^^...

https://natemat.pl/470540,the-woman-...e-niewolnictwo
    Film "Królowa wojownik" ("The Woman King") miał przynieść Violi Davis kolejną nominację do Oscara, ale ostatecznie Amerykańska Akademia Filmowa nie wyróżniła dzieła w ani jednej tegorocznej kategorii. Ekranowa historia o Amazonkach z Dahomeju wywołała burzę w sieci, a jej twórców oskarżono o rewizjonizm historyczny. Część widzów twierdzi, że hollywoodzka produkcja stara się nie poruszać kwestii udziału Afrykanów w handlu niewolnikami.
    Ostatnio edytowane przez Eutyches ; 09-06-2023 o 13:05
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1

fajna rozmowa.

lubię też pogadankę tego chłopa
    Ostatnio edytowane przez Eutyches ; 11-07-2023 o 20:48
    "What is best in life?

of their woman"

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    odi.profanum
    panie kolego szlachetny, źle wklejasz filmy^^
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1

Trailer z Napoelona. Imo się troche jaram. Po pierwsze bo Ridley, któy ok miał gówniane filmy jak prometeusz ale dla mnie jest kinowym totalnym geniuszem kina. Dwa Joaquin, który imo jest teraz najwybitniejszym aktorem w sile wieku, który może grać autobiograficzne postaci, fenomenalny w odgrywaniu szaleńców, (lofki do niego mam od roli Komodusa) po trzecie, bo Ridley popełnił już jeden film w realiach epoki, - Pojedynek z 1977 z Havey Keitelem i jak dla mnie świetny film.
    No nic, totalnie mam w dupie nowe kino, idziemy z panną i jej psiapsi z chłopakiem na Barbie oraz Openhaimera ale przy Napoleonie lekko strune drgnęła. NO chcę zobaczyć dobre kino zamiast bo ile można ludziom serwować padlinę.
    Ostatnio edytowane przez Eutyches ; 11-07-2023 o 20:48
    "What is best in life?

of their woman"

6. Użytkownicy którzy uznali post odi.profanum za przydatny:

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Boję się tylko że na taką postać 2:38 to "trochę" za mało. Ze scen bitewnych już widać Tulon, Bitwę pod piramidami, Austerlitz i Waterloo. Na bank będzie odwrót spod Moskwy (Berezyna) i już chyba nic więcej nie zmieszczą. Konieczne kompromisy jednak nie zniechęca mnie do podreptania do kina

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    No właśnie trochę nie rozumiem tego pędu, bo przecież Napoleon jest tak barwną postacią, że ująć go w ramach jednego filmu jest szalenie trduno - casus Alexandra.
    Spokojnie mozna było materię rozbić na 2 części, gdzie kończyłaby sie Austerlitz albo korowaniem na cesarza. A druga Waterloo. W hollywood totalnie brak ciekawych postaci albo inaczej, dobrych scenariuszy a historia Napeolona to materiał na tasiemca wręcz.
    Co do Napoleona to polecam
    Ostatnio edytowane przez Eutyches ; 12-07-2023 o 14:32
    "What is best in life?

of their woman"

9. Użytkownicy którzy uznali post odi.profanum za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Boję się tylko że na taką postać 2:38 to "trochę" za mało. Ze scen bitewnych już widać Tulon, Bitwę pod piramidami, Austerlitz i Waterloo. Na bank będzie odwrót spod Moskwy (Berezyna) i już chyba nic więcej nie zmieszczą. Konieczne kompromisy jednak nie zniechęca mnie do podreptania do kina
    Jak dla mnie, to i tak za dużo na kogoś, kto wbrew części polskich mitomanów nie był nikim lepszym, czy gorszym od swoich poprzedników, co wcielali wizję swojej i danego narodu mocarstwowości. Często grzebiąc tysiące ludzi i ich dobytek ze szczętem.
    Ciekawi mnie, kiedy ktoś nachyli się nad osobą, nietuzinkową, co pokonała tego, niby geniusza wojskowości^^..
    Powieści są, nieodżałowane małżeństwo
    Ten zły wódz: Wellington

George Bidwell
    fajnie go opisało od strony merytorycznej (żona tłumaczyła na język polski w sposób leksykalny, jak głosi legenda dawnych lat), stąd może takie żywe i mające swój klimat, aż do dziś. Powieść niby historyczna biografia, ale zajefajnie w sposób opowiadania przekazany. Czyta się jak swoiste historical fiction, a to wszystko prawda
    Polecam póki, co ten film, mam dobre wspomnienia.
    Ostatnio edytowane przez Eutyches ; 15-07-2023 o 09:13

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Jakoś nie mam weny filmowej, więc trzy zaległości:

Werewolf by night. Nowela z dreszczykiem. Niestety to marvel, więc dreszczyku za bardzo nie było choć mięsem nie rzucałem. Taki na raz.

Spoiler: 

Foxtrot six. Od pierwszego Raidu lubię zerknąć na indonezyjskie produkcje. W przeciwieństwie do Chińczyków, Wietnamczyków czy Japończyków nie mam większych trudności w rozróżnianiu ich twarzy. Choć tym razem serca mi nie podbili, jakaś tam rozrywka była. Także na raz.

Spoiler: 

The way back. Klisza goni kliszę lecz że jestem z tych nielicznych którzy lubią Afflecka na ekranie, spokojnie obejrzałem do końca. A że nie kończy się całkowitym happy endem - jak dla mnie najlepsza pozycja z całej trójki.

Spoiler: 

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

12. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Wczoraj byłem na Openhaimerze i niestety totalny zawód.

Film o fizyku, gdzie przez 3 h nie było nic o fizyce.

Spoiler: 
    Podejmujesz najbardziej zaawansowany projekt w historii ludzkości na tapet - projekt Manhattan.
    Przyglądasz sie jednemu z najwybitniejszych naukowców w 20 wieku.
    Możesz zilustrować środowisko wybitnych umysłów, ich koncepcji, projektów i eksperymentów.

A Ty Nolanie robisz jakieś przegadane gówno, ckliwy melodramat. TFU na ten syf.

Lepiej już posłuchać na ten temat ciekawej audycji.
    "What is best in life?

of their woman"

14. Użytkownicy którzy uznali post odi.profanum za przydatny:

Strona 323 z 330 PierwszyPierwszy ... 223273313321322323324325 ... OstatniOstatni