Strona 25 z 25 PierwszyPierwszy ... 15232425
Pokaż wyniki od 241 do 248 z 248

Wątek: 1648 v.2.0 - Dyskusja ogólna i download

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 11 podziękowań w 9 postach
    Jeszcze jedna sprawa. Zauważyłem, że na tym modzie, a także na modzie Tsarsdom Fall of Constantinopol, jest dużo fortów. One dają coś szczególnego, czy tylko tak sobie są na mapie kampanii?

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pan Toranaga Zobacz posta
    Jeszcze jedna sprawa. Zauważyłem, że na tym modzie, a także na modzie Tsarsdom Fall of Constantinopol, jest dużo fortów. One dają coś szczególnego, czy tylko tak sobie są na mapie kampanii?
    Jakoby ukłon w stronę AI na mapie kampanii, by lepiej i mocniej reagowała, ale głowy nie dam. Jako fan Bizancjum szerokim łukiem omijałem moda z rodziny Tsardom, a w 1648, co kiedyś grałem, nie widziałem różnicy do innych modów. btw
    Przydałoby się pełnoprawne TW z czasów Jagiellonów i RON, ale czuję, że szybciej j czarta część Młotków
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Cześć, wiesz co się stało? Mod mi jakoś zaskoczył i przeszedłem tę turę na której mi się gra wieszała. Może to dzięki Tobie , że mi dałeś to w tym spojlerze, żeby wstawić do tego pliku w Medku II. Sam już nie wiem, ale jeste Ci wdzięczny za pomoc. Na razie znowu jest ok i przeszedłem bez problemów kolejne 8 tur. Taki dobry dopracowany TW z czasów Jagiellonów i RON, to byłaby super rzecz i tez bym chciał coś takiego. A czemu omijasz tego moda Tsardom Fall szerokim łukiem

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pan Toranaga Zobacz posta
    Cześć, wiesz co się stało? Mod mi jakoś zaskoczył i przeszedłem tę turę na której mi się gra wieszała. Może to dzięki Tobie , że mi dałeś to w tym spojlerze, żeby wstawić do tego pliku w Medku II. Sam już nie wiem, ale jeste Ci wdzięczny za pomoc. Na razie znowu jest ok i przeszedłem bez problemów kolejne 8 tur. Taki dobry dopracowany TW z czasów Jagiellonów i RON, to byłaby super rzecz i tez bym chciał coś takiego. A czemu omijasz tego moda Tsardom Fall szerokim łukiem
    Super, że poszło, czasem mody zaskakują^^, urok silnika gry Medka 2
    Co do moda Tsardsom.
    Jako fan Bizancjum, boleję nad 1204 rokiem, a sam mod pokazuje późniejsze czasy, ostatnie podrygi cesarstwa plus, to, że sąsiedzi też dołożyli swoje trzy grosze do upadku Bizancjum, więc mnie to odstręcza
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Witam. Ja Tsardoms lubię, ai różne tam testowałem. Gram w Fall Of Constantinople z submodem. Fajne Jest Tsardoms z XIV wieku, tam jest ciekawa mechanika Bizancjum, wojna domowa i walka o podniesienie upadającego imperium. W 1648 nie grałem. Wolę wcześniejsze mody, ale może w z ciekawości odpalę.
    Edit: Pobrałem moda przetestuję wkrótce.
    Ostatnio edytowane przez Araven ; 23-04-2025 o 17:11

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Araven , a z jakim submodem grasz w FOC? Pogrywam teraz rownież w FOC i mam pytanie w zwiazku z tym- na poczatku gry pojawia sie informacja o wyborze skryptu dotyczącego Imperium Osmanów , ktory bodajze dotyczy ich wzmocnienia. Nie wiem, czy go brać, czy nie? Czy Turcja nie stanie sie za silna? Odnośnie moda 1648 podoba mi się, choć trochę wolałbym miec pozmienianą mapę-większą liczbe miast, zwlaszcza na naszych obszarach (Korona, Śląsk) i dodanie Siedmiogrodu. Mam tez znowu problem przy 89 turze, znowu jakies zawieszenie gry i zobacze czy jakos ruszy dalej.

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Toranaga, to link do tego submoda do Upadku Konstantynopola na jakim gram. Tsardoms z tym submodem jest bardzo stabilne. https://www.moddb.com/mods/tsardoms-...-sub-mod-fixes

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    Toranaga, to link do tego submoda do Upadku Konstantynopola na jakim gram. Tsardoms z tym submodem jest bardzo stabilne. https://www.moddb.com/mods/tsardoms-...-sub-mod-fixes
    Super, dziekuję. Mam jakąś wczesniejsza wersje i możliwe, ze przez to czesto w tym modzie mnie wywalało. Wracając do moda 1648 rozpocząłem nową grę Polską i mam juz 153 turę i żadnego zawieszenia gry, jak miałem wcześniej. Trochę wg mnie za wysokie są koszty jednostek kawalerii, a także na przykład moździerzy, które kosztują więcej niż niektóre okręty wojenne.

Strona 25 z 25 PierwszyPierwszy ... 15232425