PDA

Zobacz pełną wersję : medieval II gra sie tnie a kupiec mało zarabia

gildia90
07-08-2017, 11:19
U mnie gra mega się tnie - czy możliwe , że winny jest system?
Mam Windows 7.
W dodatku : Mam kupca na 4 punktach i stacjonuje od pod bagdadem - jego zarobek to tylko 30 florenów
Koledzy zarabiają ponad 1000 - czy coś robie źle? Jak podwyższyć zarobki?

Lwie Serce
07-08-2017, 11:59
Są różne tego przyczyny. Może to być słaby kupiec, słaby towar na handel... A co do zacinania się to też nie wiadomo bo konkretów nie znam. Może to być wina procesora, może to być też problem z chłodzeniem, może pasta termoprzewodząca już na wyczerpaniu. Najlepiej też przeczyść komputer wewnątrz odkręcając pewne części żeby zorientować się w sytuacji. Bo teraz to nie wiadomo.

Nezahualcoyotl
07-08-2017, 16:29
W dodatku : Mam kupca na 4 punktach i stacjonuje od pod bagdadem - jego zarobek to tylko 30 florenów
Koledzy zarabiają ponad 1000 - czy coś robie źle? Jak podwyższyć zarobki?
Jeśli to kupiec z Egiptu bądź Turcji to nic dziwnego że masz takie dochody.Po prostu są zbyt blisko stolicy.Jak tego samego handlowca poślesz ,np. na Litwę lub Ruś po bursztyn to będzie trzepał kasiorę aż miło (zakładając że jest przedstawicielem jednej z w/w frakcji).
Po za tym rekrutuj kupców z miast w których masz wybudowaną Gildię kupiecką dzięki której wzrastają ich zdolności.

Zwiastun
08-08-2017, 00:15
Jak gra sie tnie, to może idź z nią do psychiatry czy coś, to mogą byc oznaki depresji

A tak na serio, system dużo nie zmienia, może po prostu za słaby procek czy RAMu mało

zapareq
09-08-2017, 07:58
W 95% to procek :P Pewnie jakiś pentium, albo słaba i3 i narzeka, że laguje hehehe :P