PDA

Zobacz pełną wersję : Grupa C

Brave
27-04-2010, 15:49
Witamy w Grupie C.
Faza grupowa odbywa się na zasadzie "każdy z każdym". Uczestnicy mogą założyć dla każdego meczu w swojej grupie odpowiedni temat służący do umówienia się. Po rozegraniu dwóch bitew gracze podają wynik, wybrane mapy oraz nacje. Awansuje dwóch najlepszych graczy.

Czas na rozegranie: do 16 maja 2010

GL & HF, do boju!

skład:
DonVega (Sacred Band)
Pop517 (Sacred Company)
GameMan
Rotmistrz (1PSzGC)
Marcumar (Sarmaci Królewscy)
Las Cinco Muertes

Pop517
27-04-2010, 15:51
Siema

ja jestem dostępny prawie cały czas do końca terminu gier ale wolałbym grać wcześniej od 14 do 19 no chyba że już będzie konieczne zagrać po godzinie 20...

steam przy profilu

Marcumar
27-04-2010, 18:48
Witam wszystkich przeciwników,
moje ID na Steam to http://steamcommunity.com/profiles/76561198006570171

Wyjeżdżam dopiero po 22 maja, więc do deadline'u się znajdziemy ;) Preferuję grę w późniejszych godzinach, najlepiej po 21.

Grenadier
29-04-2010, 18:01
Siema wszystkim.
Moje steam ID http://steamcommunity.com/profiles/76561198006635722

LEGION
29-04-2010, 20:59
Witam mój profil na steam'ie
http://steamcommunity.com/profiles/76561198007227407
zazwyczaj dam radę grać wieczorami.. jednak jeśli komuś nie pasuje wieczór proszę o kontakt na gygy..

Pop517
01-05-2010, 18:41
Pop vs Rotmistrz 1 - 1

1 mecz WB vs Prusy - Pruskie wzgórza - zwycięstwo Prus(rotmistrza)
2 mecz Francja vs Austria - Pruskie wzgórza - zwycięstwo Austri(moje)

Grenadier
01-05-2010, 19:07
Potwierdzam. ;)

Brave
01-05-2010, 21:40
Załóżcie nowy temat, dla zachowania porzadku/

Pop517
01-05-2010, 21:45
ok no ale ja nie lubie spamować :P

DonVega
03-05-2010, 10:40
Witam - w tym tygodniu mogę grac wyłącznie około 22. Jak by co dziś powinienem być cały dzień dostępny na steamei - Zapraszam

GameMan
04-05-2010, 14:16
Witam!

Najbardziej pasuje mi po 15 i w okolicach 19.
Mój steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561198004596752/

Czekam na zaproszenia, mój xfire: gameman121212

Marcumar
10-05-2010, 23:14
Prośba do adminów: w weekend nie mam czasu zagrać (praca), więc proszę o przedłużkę na nie rozegrane spotkania.
Prośba do moich szanownych przeciwników: często ja i mój przeciwnik mamy problemy z połączeniem się, rozegranie bitew bez posiadania hamachi jest wtedy niemożliwe. Prosiłbym więc o zainstalowanie hamachi z podanego linku:
http://hamachi.brothersoft.com/hamachi1.0.1.3
Program zajmuje 880 kb, jest prosty w obsłudze i gwarantuje połączenie. Wypróbowałem już 4 razy, za każdym razem działa bez zarzutu.
Oszczędzi nam to sporo czasu.
Bitwy mogę zagrać w środę po 20 oraz w czwartek po 20:30. Są to jedyne moje terminy w tym tygodniu. Fajnie byłoby zagrać najwięcej, jak się da. Kto kiedy może? Na Steam też oczywiście będę szukał.

DonVega
12-05-2010, 10:10
Ok dziś zainstaluje hamachi i zobaczymy - ostatnio miałem problemy z połączeniem właśnie przez hamachi - ale wyjdzie w praniu

GameMan
15-05-2010, 09:59
Grenadier to Rotmistrz????? Bo coś nie widzę jego ID.

Ja już mam Hamachi ;].

Brave
15-05-2010, 10:59
Grenadier (Rotmistrz) wycofał się z turnieju.

Pop517
18-05-2010, 14:38
to już wszystkie mecze chyba zakończone szkoda tego 0 - 0 miedzy marcumarem a gamemanem bo jak zwykle amrod zrobiles abym trafil jak najgorzej...tym razem poslales mnie nawet do brato-bojczej walki...(na złość mi to amrod robisz? :P )

Amrod
18-05-2010, 14:43
Za te nieprzespane noce ;)

Z GRUPY C awansują:
1. pop517 - 15 pkt
2. Marcumar - 14 pkt

Gratulacje i powodzenia! :)

Marcumar
18-05-2010, 18:06
Czemu 0:0?
Po pierwsze to ja założyłem temat, po drugie napisałem już tydzień temu, że proszę o 1-2 dni przedłużki, bo weekend z racji pracy mi kompletnie wypadł, po trzecie byłem w czwartek przed deadlinem cały wieczór i pół nocy, po czwarte podałem terminy po deadline wraz z godzinami - nie ma dnia, kiedy nie mógłbym tego rozegrać (też już przed tygodniem pisałem :!: ), po piąte byłem wczoraj cały wieczór do północy, z Popem zagrałem, Game Man się nie stawił... - wyraźnie widać, po czyjej stronie była większa wola rozegrania tego meczu.
Proszę zatem o weryfikację werdyktu, a ja w międzyczasie postaram się złapać Game Mana na steam (zresztą nicka zmienił - zwie się teraz gromaniak).

EDIT. Teraz jest 20:10, jestem na steam, ale kolega jest offline - nie mam szans zagadać.

EDIT. Kolega się pojawił, ale nie chce ze mną dziś grać. Głową muru nie przebiję, aby zagrać potrzebna jest dobra wola obu zainteresowanych.

Amrod
18-05-2010, 20:37
Faza grupowa trwała 3 tygodnie, temat został założony na dzień przed końcem tej fazy. Od staranności uczestnika winna zależeć chęć rozegrania meczu jak najwcześniej niż liczyć na problematyczne i często niemożliwe z różnych przyczyn rozegranie meczu przed końcem terminu. Zapobiega to jakiejkolwiek możliwości zaplanowania meczu i dostosowania czasu wolnego i pracy. Termin przedłużki wynosił jeden dzień. Mecz nie został rozegrany. Organizatorzy podejmują decyzję (w kwestii przedmiotowej) wyłącznie na podstawie tego co widać na forum. Na forum widać natomiast tylko zdawkowe informacje i to bez wskazania konkretniejszego terminu czy dojścia do ustalenia kiedy mecz będzie rozegrany. Poza tym, obaj gracze podali, terminy już po deadline, co jest trochę dziwne, zważywszy, że termin po przedłużeniu kończył się w poniedziałek, 17 maja.

Nie widzę powodu do zmiany wyniku. Tym bardziej przyznania walkower, którejkolwiek ze stron. Obie zachowywały milczenie do ostatnich chwil turnieju.

---
A tak poza konkursem, czy ma to jakieś znaczenie? Obaj awansowaliście i obaj trafiacie na równie silnych przeciwników ;)

Marcumar
19-05-2010, 08:06
Co to za roznica, kiedy zostal zalozony, juz na poczatku zeszlego tygodnia pisalem, jak sytuacja bedzie wygladac. Zreszta spojrz Amrod, kto go zalozyl. Nie da rady zagrac meczu, gdy druga osoba tego nie chce - moj przeciwnik wprost mi to wczoraj powiedzial, a na moja uwage, ze dostalismy walkowera napisal, ze to git i skonczyl rozmowe. Mysle, ze nawet jakby nam sie w poniedzialek udalo spotkac, rozmowa wygladalaby tak samo.
A gdyby Pop rowniez powiedzial, ze mu sie nie chce? to co? tez byloby 0:0?
Powiedz Amrod z reka na sercu komu bardziej zalezalo na meczu. Prawda, ze krzywdzacy ten werdykt?
Najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to, ze gdybym wczoraj napisal, ze zagralem z nim w poniedzialek i przegralem, lepiej bym na tym wyszedl niz teraz :lol: ale nie znize sie do tego poziomu.
Mecz Felda z Milanosem zostal zagrany we wtorek i uwzgledniony, czemu my nie dostalismy przedluzki? bo przeciwnik sie nie odezwal? jak mam go niby do grania zmusic? Watpie, czy wroci na forum, napisal mi, ze juz w Napoleona nie gra.
Prosze o zmiane decyzji.

Amrod
19-05-2010, 08:34
Pozwolisz, że swoją ręką już ja sam pokieruję ;) Czasz na rozegranie meczy było, aż nadto. Wraz z przedłużką minął dnia 17. Taka samo jak Ty, tak samo jak ja nie zmuszę nikogo do rozegrania meczy już niejako "poza konkursem". Wszelkie mecze, które trwały już po zależały w dobrej gestii przeciwników. Jeżeli nie zostałyby rozegrane wynik prawdopodobnie byłby podobny jak tutaj. Każda grupa była rozpatrywana indywidualnie, tak, aby ewentualne rozstrzygnięcia miały jak najmniejszy wpływ na końcową rozpiskę, więc nie mają one na siebie bezpośredniego przełożenia. Oceniam po tym co widzę na forum. O całej zaistniałej (?) sytuacji informujesz 19 maja, po deadline i po przedłużce. Skąd mam wiedzieć, że z kolei właśnie teraz nie kombinujesz, Twoje serce i Twoje sumienie. Skoro piszesz, że mogłeś podać wyimaginowany wynik i lepiej byś na tym wyszedł (niekoniecznie)? A postawa przeciwnika, jeżeli to prawda, to cóż... każdy pomyślał już po swojemu.

Na dzień deadlinu nie było ustalone żadnego konkretnego tematu co do czasu rozegrania meczu.
Wystarczyłoby napisać w deadline czemu jednak mecz nie został rozegrany. Prawdopodobnie.
Niestety wszystkim nie dogodzę. Dla mnie najlepiej by było, jakby gracze rozgrywali mecze od początku turnieju a nie od końca. Stąd problematyczne często decyzje, których wcale nie chciałbym podejmować.

Marcumar
19-05-2010, 19:07
Pozwolisz, że swoją ręką już ja sam pokieruję ;)
Aż strach pomyśleć ;) Już dwa razy musiałem ją naprostować, bo błądziła po omacku :lol:

4. Jako pierwszy, Atakującym jest gracz, który ma w nicku najniższą literę w alfabecie (A atakuje Z). W drugiej - Atakującym jest drużyna przeciwna.

Proponuję wtedy ilość zdobytych punktów w grupie jako kryterium, tak jak w Golden Sword

To mamy zagwozdkę, kto tu pierwszy jest, bo wynik bezpośredniego meczu to również 1:1. Kolejność graczy zostanie ustalona wg. alfabetu.

Proponuję w takim wypadku grać jeden mecz na trawiastej bez eliminacji frakcji, ustalanie czegokolwiek za pomocą alfabetu jest średnio fajne.

W słowie "jakość" zgubiliście ostatnią literkę ;)

Teraz napiszę na forum to, co być może zostało już między wierszami powiedziane, ale tylko wnikliwi forumowicze mogli wyciągnąć jakieś wnioski dotyczące aktywności klanu SK. W weekend 7-9 maja miałem/mieliśmy sporo czasu na grę, lecz również parę zaległych meczów 3v3. Czekaliśmy na Niesia, aby dał sygnał do gry, odmawiając zapytaniom innych graczy o 1v1, gdyż klan jest na pierwszym miejscu. Niestety, nie doczekaliśmy się, a w poniedziałek się okazało, że Nieś wycofuje się ze wszystkich turniejów i w ogóle z TW. Gdyby ogłosił to wcześniej, nie mielibyśmy tych problemów - akurat u mnie wyglądało to w ostatnim tygodniu tak, jak napisałem w tym temacie w poniedziałek 10 maja, więc nie mów mi Amrod, że nie przewidziałem sytuacji. Dlatego właśnie Andreuse musiał wycofać się z turnieju i dlatego Feld rzutem na taśmę we wtorek dogrywał mecz.

Nie wiem, co i komu chcecie udowodnić tym werdyktem, wiem natomiast, że albo mniej lubicie Arkona, albo bardzo lubicie Krooka :lol:
O mnie się nie martwcie - przemyślałem wczoraj parę rzeczy. Nieś ma rację - po co się użerać bez sensu na steam i forach, rodzina jest najważniejsza. To mój ostatni turniej na org.pl, zagram go do końca, bo ZAWSZE grałem do końca WSZYSTKIE turnieje, do których się zapisałem.