PDA

Zobacz pełną wersję : Patch

KSYSU
22-06-2010, 17:24
General Issues and Fixes
Several ATI compatibility issues resolved.
Fixed various achievement unlock issues and descriptions.
Fixed various missing text and language issues.
Fixed a rare issue where changing any graphics setting could cause the users preferences script to become corrupted.

Campaign
Campaign difficulty has been rebalanced.
Campaign AI has been rebalanced for better army distribution.
Fixed an issue where agents' action success rates were too high.
Fixed Various Sound effect issues and audio improvements.
Fixed issue where agents could not disembark from a ship to neutral territory.
Fixed issue where Post-battle report statistics were not updated properly.
AI now uses naval invasions more frequently.
Spies and characters cannot have duplicated names anymore.
Action Point radius can now be seen when selecting AI armies.
Fixed an issue where diplomacy restrictions meant that a player could not capture Alexandria back from an emergent Mameluke faction.
Fixed an issue where Region tax breakdown did not include technology bonus.
Fixed a crash that occurred when opening trade tab after bankruptcy.
The Belgian flag colours are now in the correct order.
Fixed a rare tutorial crash.
It is no longer possible to exceed elite unit cap limit by using liberate region.
Fixed an issue where the player was unable to enter or attack an enemy territory if they declare war on them via offering to join an ally's war in diplomacy.
France is no longer listed as a Constitutional Monarchy in the diplomacy screen.

Battle
Various Battle AI improvements.
The square formation cannot be selected while in melee anymore.
Fixed issue where cavalry could get inside buildings.
Aide De Camp giving wrong advice has been fixed.
Fixed an issue where units had white uniforms in battle.
Various voice-over triggers have been updated.
Various sound effect and music improvements.
Unit behaviour around deployable defences has been improved.
Howitzers and Unicorns damage, accuracy and blast radius have been reduced slightly.
Fixed issue where a few Ottoman units were not immune to heat fatigue.
Fixed issue where settings were not retained for Mini-map and Picture in Picture, settings are now correctly saved when game exits.
Fixed an issue where units get stuck in square formation when they form over gabionades.
Fixed an issue where Bedouin units could not enter buildings on battlefield.
Fixed an issue where French rebels had Austrian flags.
The Balance of Power bar is now correctly removed after a building has been captured or defended.

Multiplayer
3 new land battle maps added.
Various drop-in battle UI locks fixed.
Chance of drop-in battles has now been increased.
Fixed the issue where the Skill rating at the end of a ranked battle is 0 for both players.
Added drop in battle / quick battle selection panel to frontend.
Random clients being kicked when multiple users access a multi-player game has been resolved.
Unlimited money cheaters will now be dropped from game lobbies.
Multiplayer battle stats now update after playing a historical battle.
Multiplayer campaign victory conditions now scroll down correctly in the game settings panel in the Front End.
Fixed an issue with enemy ships sunk statistic not updating correctly in the frontend.
Fixed an issue in the multiplayer campaign where the AI attacks a players town and the Pre-Battle buttons are greyed out.
Fixed a crash caused when ESC pressed whilst game is synchronizing for a drop in battle.
Host names are now shown on a drop-in battle invitation.
Fixed an issue where the chat box fades away and cannot be brought back, after a time of inactivity.
Fixed an issue in multiplayer campaign where France and Ottomans where able to engage in diplomacy with each other in the Egyptian campaign.
Fixed an issue where after a naval game has finished, selecting "swap sides" and playing another game results in the second results screen appearing with incorrect nations.
Fixed an issue where in multiplayer campaign election results alert appears twice when one player holds an election.
In fort battles during the deployment phase the mini-map no longer displays buildings that are occupied by an opponent.
Units hidden in houses are no longer given away by the cursor when moused-over.
Fixed issue where player names were not showing up in the player list in drop-In battles.
The French flag is now correct in the player list during a land battles in the Italian multiplayer campaign.
The chat and player list boxes can be no longer be dragged so far off the screen that they are impossible to recover.

i zajmuje 1,4 Gb wow ; o

arturro
22-06-2010, 18:13
tak tak tak, w końcu naprawili znikający czat! szkoda że było trzeba tyle czekać, zobaczymy czy balansu nie skiepszczyli.

Ditz
22-06-2010, 18:27
Zapowiada się nieźle - osłabili trochę czworoboki ograniczając możliwość ich formowania podczas trwania walki wręcz, co powinno zwiększyć nieco rolę kawalerii i tym samym uatrakcyjnić multiplayera. Na plus jest też zmniejszenie obrażeń zadawanych przez haubice i unikorny.

Scooter
22-06-2010, 19:00
tak tak tak, w końcu naprawili znikający czat! szkoda że było trzeba tyle czekać, zobaczymy czy balansu nie skiepszczyli.

A myślałem że u mnie jest coś nie tak. Wystarczyło 1 minutkę czata nie kliknąć i już go nie było.

Pobrałem ! I pierwsze co widzę to zamiast tego ładnego niebieskiego tła mamy krwiste czerwowe! Po za tym gra z ver 1.1 wskoczyła na 1.3

Z tego co zdążyłem zauważyć to jest jakaś dodatkowa opcja w multi : In progres
Zmieniono flagę Hiszpanie oraz mundur piechoty liniowej (z białego na granatowy)
Francuzi dostali nową jednostki piechota szwajcarska a ruskie grenadierów pawłowskich

janker92
23-06-2010, 00:14
Francuzi dostali nową jednostki piechota szwajcarska a ruskie grenadierów pawłowskich

Mi coś się wydaję, że ruscy już wcześniej tych grenadierów mieli ;)

Frem
23-06-2010, 07:29
Eh. Patch zabił mi Grę. Gra staje na pierwszym Etapie uruchamiania czyli obrazku z napisem Napoleon Total War z zastrzeżeniami o prawach autorskich.

jarss
23-06-2010, 11:59
U mnie gra również zmarła po patchu. Reinstalacja nie pomogła.

Boa morte
23-06-2010, 18:07
a u mnie patch spowodował ze flota zakorkowana od 20 tur brytyjczykow u wybrzezy normandii nareszcie dokonala desantu piechoty w bretanii.

OLD_Emperor
23-06-2010, 20:07
Nie wiecie może czy da się przywrócić te niebieskie tło? To czerwone według mnie wygląda gorzej.

KLAssurbanipal
23-06-2010, 21:51
Mi 12 godzin już aktualizuje i mam dopiero 17%....
Jak dobrze pójdzie to może w weekend pogram. :roll:

Ditz
23-06-2010, 23:05
To dziwne, z moim kiepskim internetem zajęło to 6 godzin...

Wg mnie ustalono zbyt wysoki limit na piechotę szwajcarską, 2 w multi to wg mnie powinien być max. Teraz francuski rooster jest jeszcze bardziej dopakowany. Szwajcarzy są tani i dobrze strzelają(celność 45 i przeładowanie 50), a do tej pory tańsza liniówka(fizlierzy) miała celność na poziomie 40.

Z tego co zauważyłem obniżono celność piechoty węgierskiej u, ale dodano 2 pkt do ataku, co osłabia zdolności strzeleckie tej frakcji(głupota). U Angoli dodano 5 pkt do celności lekkiej piechoty, kolejny błąd.
Trzeba coś zrobić z Prusakami i Austriakami i KONIECZNIE z Rosją. Powinni zdecydowanie obniżyć cenę rosyjskich muszkieterów, żeby dało się coś nimi pograć bez stawania na głowie.

Jarl
24-06-2010, 03:34
Z Prusakami nie ma co robić bo i tak są silni (przyzwoita liniówka, gwardia i tani lansjerzy, jedne z najlepszych 100 i 125, co do reszty to w sumie się zgadzam, Ruscy znowu po dupie dostali bo niby osłabili haubice i unikorny, a art to był jeden z ich asów.

Chociaż z tym osłabianiem arta to średnio, obniżyli moc ale dodali jedno działko więcej, niby nic ale różnicę robi znaczną.

Boa morte
24-06-2010, 04:59
teraz zamiast 2 armat w pulku mam 3 :)

KLAssurbanipal
24-06-2010, 07:11
Przez nockę doszło jedynie do 63%, masakra. :lol:

Zib
24-06-2010, 08:47
Mnie odpalila sie gra raz na dodatku i teraz staje tak samo jak kolego wyzej.Czy ktos juz temu zaradzil?

voitek
24-06-2010, 09:36
Jesli chodzi o zacinke przy ekranie z prawami autorskimi to pomaga zmiana jezyka gry, np. z polskiego na angielski(nie musicie czekac, az sie calkiem sciagnie, wystarczy kilka procent). Kiedy juz bedziecie mieli te kilka % zmiencie z powrotem na polski, gra wam dociagnie reszte(tu juz trzeba poczekac az sciagnie sie calosc). U mnie gra zaczela normalnie dzialac po tym

Zib
24-06-2010, 09:48
Ok sprawdze to i ewentualnie potwierdzę.

OLD_Emperor
24-06-2010, 10:55
Mam też taki problem. Kiedy włączam Kampanie Koalicji to na mapie pojawia się dodatkowe terytorium przynależące do nas od początku kampanii. Macie tu link:http://img690.imageshack.us/i/beztytuuffn.png/
Nie wiecie może czy da się coś z tym zrobić? Przy okazji ponawiam pytanie o czerwone tło.

Zib
24-06-2010, 11:36
nadal nie działa jakieś inne sugestie,pomysły?

voitek
24-06-2010, 11:46
Mam też taki problem. Kiedy włączam Kampanie Koalicji to na mapie pojawia się dodatkowe terytorium przynależące do nas od początku kampanii. Macie tu link:http://img690.imageshack.us/i/beztytuuffn.png/
Nie wiecie może czy da się coś z tym zrobić? Przy okazji ponawiam pytanie o czerwone tło.

Tla nie zmienisz i tyle w temacie.
Te tereny to sa prowincje wymagane do zwyciestwa, wystarczy przeczytac

OLD_Emperor
24-06-2010, 11:56
No tak ale czemu jedne regiony są zaznaczone ciemniej, a inne jaśniej. Jeżeli te jaśniejsze to prowincje które mamy zdobyć to czemu region Austria jest jasnozielony, skoro mamy go od początku?

voitek
24-06-2010, 12:10
Te jasniejsze to sa wlasnie te kluczowe prowincje, ktore musisz posiadac by wygrac, ciemniejsze mozesz olac

nadal nie działa jakieś inne sugestie,pomysły?
:( U mnie ten patent zadzialal. A czy komputer jest caly czas wlaczony? Probowales go resetowac?

Ditz
24-06-2010, 12:29
Przed chwilą przyjrzałem się nieco uważniej zawartości gry i zauważyłem, że jednak CA ruszyło trochę Rosję. Zwiększyli prędkość przeładowywania muszkieterów i jęgrów(podnosząc ich cenę o 10, jednocześnie zmniejszając cenę wiekszości liniówek o 10, także niewiele to daje), a także zwiększyli poziom celności gwardii pieszej aż o 10 pkt(z 45 do 55, bez podnoszenia ceny jednostki).
To jednak nadal zbyt mało, aby uczynić te nację bardziej grywalną :(.

Zib
24-06-2010, 13:53
co chwile zarabia restart :roll:

KLAssurbanipal
25-06-2010, 13:53
To co zrobili z Hiszpanią woła o pomstę do nieba... :roll:
Roster uboższy i brzydki. Wcześniej Hiszpanie mieli mundury jak w 1805 poprawne, a teraz dali im z 1810. Ja rozumiem że wydali dodatek, ale nich te jednostki będą tylko sobie na kampanii w dodatku, a nie takie coś. Teraz nie mogę pograć sobie Hiszpanią bo brakuje wielu jednostek. Nie ma partyzantów, Kazadorów (odpowiednika portugalskich Kakadorów) no i strzelców konnych i gwardii. Na dodatek się pierdzielneli przy mundurach bo huzarzy mają niepoprawne. Głupotą jest powrót do Empire - jeden regiment ma kilka rodzajów mundurów co widać w każdym oddziale kawalerii. Brązowe portki dla piechoty są OK, czesto je noszono zamiast tych mundurowych ale robić zróżnicować kurtek dragonom to przeginka. Roster znacznie uboższy, prawie taki jak Portugalia i to mnie mocno kłuje. Wolałem strzelców od tych lansjerów.

Frem
25-06-2010, 13:59
Z tym zawieszeniem na oknie z prawami autorskimi w końcu coś ruszyło.

A mianowicie, musiałem czekać 5 min i gra się włączyła, pare razy miałem tak po 5 min, a teraz gra włącza się już w 1 min :>

Vedymin
25-06-2010, 16:54
Mam tego patcha, jednak nie stwierdziłem obecności dodatkowych armat w jednostce, czy są one tylko w tej nowej kampanii?
A co do tego tła, to zupełnie ono nie pasuje, poprzednie przypominało kolor mundurów żołnierzy Napoleona, bo przecież to o nim głównie jest gra, a to czerwone... sam nie wiem.

Zib
25-06-2010, 18:48
Frem a zwróciłeś może uwagę na to jaki jest kursor gdy odpalasz grę?Czy miałeś windowsową klepsydrę czy zmieniał Ci się na strzałkę z gry? pamiętasz może?

U mnie jest cały czas klepsydra, a pamiętam że włączał się od razu kursor.Za pierwszym razem gra odpaliła mi się, troszkę dłużej poczekałem na ekranie startowym, ale było ok, teraz czekałem 30 min, i nic.

Frem
26-06-2010, 07:57
Najpierw przez 5 min była klepsydra windowsa. Potem zmieniła się na strzałkę z gry i poleciał film. Za pierwszym razem użyłem alt+tab, żeby zminimalizować okno, ono się zminimalizowało po 3 0sekundach i gra odpaliła :)

Zib
26-06-2010, 08:21
Jaką masz kartę graficzną?
Je nie mogę zwinąć do paska nawet;/

KLAssurbanipal
26-06-2010, 13:08
Ja się zastanawiam czy to o czym piszecie jest problemem z patchem czy może bardziej z waszymi sterownikami...

Zib
26-06-2010, 15:42
Nie mam pojęcia o co chodzi.I od czego to zależy.Problem jest tylko z patchem z kampanią hiszpańską.Mam 2 sprawne karty graficzne na obu próbowałem.Nie działa.Przeglądałem inne fora widziałem że ludzie mają GT 220 tą co ja, może zbieg okoliczności.Zmiana sterowników też nie pomaga.
Ponownie wypuścili syf w dodatku po opóźnieniu, złość potęguje to, że pod napoleona kupiłem specjalnie tą kartę, pon empira też zmieniłem bo radeon nie był kompatybilny, a z rozwiązaniem się nie spieszyli i chyba nie rozwiązali, ale tego nie wiem dokładnie.

Problem z zawieszeniem się gry na tym ekrenie jest dość powszechny, więc mam nadzieję, coś zrobią i to szybko.

Boa morte
27-06-2010, 08:22
AI dostała kopa do umiejetnosci podczas bitwy, komp robi manewry w taki sposob ze mozna zapomniec o jednym gniezdzie artyleryjskim bo inaczej co chwila trzeba przestawiac armaty. Stoczyłem świetna bitwe o londyn przeciwko wellingtonowi i watpie bym z nim wygral gdybym na poczatku nie upolowal go konnicą.

Zib
27-06-2010, 11:18
Póki tego nie naprawią lekarstwem na problem który mam, jest odpalenie gry i czekani, moze to byc 15 min, 30, 2 h róznie.Ktos wyzej napisal o kilku minutach, u mnie to sie wydluza.

Frem
27-06-2010, 20:27
Jest jeszcze jeden sposób. Uruchomncie Steam i zostawcie otwarty na monitorze. Odpalcie z biblioteki napoleona. Jak się włączy strona startowa po minucie naciśnij alt+tab i poczekajcie chwilę (ok 30-2 min) i gra odpala zminimalizowana :)

Misioleon*
28-06-2010, 10:56

No niestety, chyba chcieli naprawić, ale przynajmniej w kampanii on-line nie udało im się - czat nadal znika po chwili :?

Poza tym... jest lepiej :) AI bardziej agresywne, aktywne na mapie kampanii, często desantuje armie, działa większą liczbą mniejszych mobilnych armijek. Na mapie bitewnej, poza reskinem części unitów i pewnymi zmianami w statystykach, większych zmian narazie nie odnotowałem. No może poza jedną, komp chyba nie robi już tak często głupich frontalnych szarż kawalerią na początku bitwy (a bywały takie heroiczne szarże 2 szwadronów na linię piechoty i dział). AI częściej robi dalekie obejścia w celu wyjścia na tyły (tam co prawda gubi się zazwyczaj, no ale to w końcu komp :D )

No i szkoda że mod TRoM nie działa teraz, przynajmniej narazie.

Póki co tyle wrażeń.

Ditz
28-06-2010, 11:08
Warto też dodać, że znacznie zwiększono szybkość przeładowywania u grenadierów(do poziomu zwykłej liniówki), a niektórym z nich dodano trochę pkt do celności. Wreszcie opłaca się ich używać na mapach gdzie często dochodzi do walk wręcz.