Zobacz pełną wersję : Następca Tronu
hannibal1983
15-10-2010, 23:37
Witam Wszystkich. Chciałbym się dowiedzieć jak to jest możliwe że następca tronu po śmierci króla jest młodszy od niego tylko w moim przypadku o 4 lata. Następca urodził się w 1704, król umiera w 1720 i mój dziedzic wstępując na tron ma już 59 lat. Czy to jest błąd gry i czy można go jakoś naprawić. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Hannibal
"Są takie przypadki, że córka jest starsza od matki" ;)
A tak na serio to przecież w Medievalu było podobnie - czasami na tron wstępował brat króla albo nasz najlepszy generał. Po za tym król może być elekcyjny.
hannibal1983
19-10-2010, 21:38
Czy jest możliwość zmienienia wieku królowi?
raczej nie ma z tego co wiem. Przeszkadza ci to aż tak?:P
Chyba nie ma możliwości edycji gry, która jest już "w toku".
Grając Prusami miałem najpierw pierwszego, zmarł koło 70-tki. Później wstąpił facet co miał lat z 63, też zmarł szybko, a po nich na tron wszedł młody król z wiekiem koło 23. Możesz np. fabułę stworzyć, że "stary król" to po prostu regent, który będzie "regentował" krajem do końca swojej śmierci, a po nim wejdzie na tron prawdziwy następca. No chyba, że po nim znowu przyjdzie jakiś stary dziad. Wtedy jest problem...