Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co będzie po Rome II?

Strony : 1 2 3 [4]

McAbra
25-08-2013, 18:44
Fajnie, fajnie, tylko SEGA nie ma praw do świata wykreowanego przez Tolkiena, zatem możecie co najwyżej pomarzyć. Za to ma prawa do Warhammera, co powinna wykorzystać. ;)

fenomeno
25-08-2013, 20:54
Jak dl manie są 3 opcje w jaką strone pojdzie ta seria, zaczynając od najbardziej prawdopodobnej:
1. Medieval 3, czyli brak zbędnego ryzyka, zrobia z tego usprawnionego Rome 2 tylko w średniowieczu, fani kupią to na pewno.
2. Postarają się coś zmienić w serii i wydadzą Warhamer TW, to już bardziej ryzykowne, bo odchodzą od sprawdzonych rzeczy, ktoś tam może hejtować i takie tam, ale wiadomo że się spodoba znacznej większości. Jest to całkiem dobra opcja z marketingowego punktu widzenia.
3. Postanowią całkowicie odejść od tego co robili do tej pory i wydadzą gre z czasów WWII, albo nawet jakaś przyszłość, roboty, mechy, obcy i takie rzeczy, do takiej gry trzeba by było dużo nazmieniać, dlatego jest to dosyć ryzykowne, ale została by mapa kampani i bitwy w czasie rzeczywistym.

Ensis
26-08-2013, 09:20
Niech najpierw uzupełnią lukę 1500-1700. ;) Jak dla mnie jest to bardzo dziwne, że unikają tego ciekawego okresu.

Rebel
26-08-2013, 09:32
Marzę o nowym Medku lub właśnie jak wspomniał kolega wyżej okresu 1500-1700. Średniowiecze to jeden z ciekawszych okresów na stworzenie gry opartej przede wszystkim na wojnie i bitwach a stary Medek 2 już nie do końca spełnia moje oczekiwania. A taki XVII wiek, co tu dużo mówić, poszarżowanie sobie polską husarią na setki moskali to byłoby coś świetnego :).

Shay Ruan
26-08-2013, 09:54
Myślę, że CA specjalnie unika tego okresu z prostej przyczyny. Jednostki musiałyby być strasznie różnorodne. To sporo roboty :)

Il Duce
26-08-2013, 10:35
Czy ja wiem? Różnorodnie byłoby tylko na wschodzie. Cały Zachód miałby praktycznie takie same armie.

lucas82
26-08-2013, 10:49
Jeśli mowa o umieszczeniu gry w świecie fantasy to chyba bardziej prawdopodobne jest przeniesienie w realia TW powieści "Gra o Tron".

26-08-2013, 10:51
Rome III :P

A tak na serio chciałbym Empire 2 albo coś zupełnie nowego, opcjonalnie Medka 3

Shay Ruan
26-08-2013, 10:57
Lukas mało prawdopodobne. Brak praw do gry o tron jest decydujący. Jedynie warhammer jest możliwy i tyle. Mają do niego prawa i mogą wywijać w tym świecie.

26-08-2013, 11:00
Prawa autorskie można kupić shay a The Creative Assembly ma na pewno na to pieniądze....

lucas82
26-08-2013, 11:01
No może mało prawdopodobne ale przy obecnej popularności sagi "Pieśni Ognia i Lodu" chyba jednak bardziej prawdopodobne niż np. jakaś gra osadzona w świecie Tolkiena. Jak to mówił klasyk Janusz W. "kasa misiu, kasa" :P .

Talek
26-08-2013, 20:57
Od prawie pół roku wiadomo, że Creative Assembly pracuje nad grą w świecie Warhammera (SEGA wykupiła licencję specjalnie dla CA, żadne inne studio firmy nie pracuje w tej chwili nad grą z tego uniwersum), więc na 99% kolejny Total War będzie właśnie w uniwersum Warhammera, bo raczej nie chce mi się wierzyć że studio weźmie się za nowy gatunek gier skoro mają monopol na strategie tego typu. Serii taka zmiana tematu też zrobi dobrze aniżeli mieliby już teraz od nowa wałkować Medievala III itd.

Arroyo
26-08-2013, 21:19
Talek, tyle, że Warhammer TW jest robiony oddzielnie przez jedną z grup w CA, głównie będą robić normalnie TW jak Rome, Medieval itp.

Rebel
26-08-2013, 21:52
Że tak spytam starszych wyjadaczy, ile mniej-więcej czasu po premierze jakiejś gry z serii TW wiadomo co będzie następne?

Talek
26-08-2013, 23:40
Talek, tyle, że Warhammer TW jest robiony oddzielnie przez jedną z grup w CA, głównie będą robić normalnie TW jak Rome, Medieval itp.

To nic nie zmienia, wciąż nie wydadzą dwóch tytułów w podobnym czasie, jeżeli Rome'a dostajemy pod koniec 2013 roku, kolejnego tytułu spodziewałbym się najwcześniej w pierwszej połowie 2015, więc następny tytuł to już lata 2016/2017. Tymbardziej, że jeszcze w międzyczasie będzie ta darmowa Arena, która pewnie będzie wspierana przez długi czas contentem.

Arroyo
27-08-2013, 07:09
Ja tam po średnim Total War Battles Shogun czekam na podejście nr 2 z spin-off'ami CA, jeśli im się uda dobrze zrobić Arenę dobrze, no to zmieniam zdanie odnośnie robienia przez nich spin-off'ów.

Ensis
27-08-2013, 07:55
Total War Battles Shogun nie było taki zły, ale mi osobiście bardzo brakowało multiplayera. Żeby w Total War Battles Rome już był. ;)

lucas82
09-09-2013, 14:01
Ja cały czas będę się upierał, że po Rome 2 wyjdzie jakiś duży boxowy dodatek jak to miało miejsce w przypadku Shoguna 2. Będą na pewno zapowiadane DLC ale można na podstawie poprzednich edycji stwierdzić, że na bank będzie to dodatek przedstawiający czasy późniejsze np."Fall of Empire". No bo raczej czegoś w stylu ROTS bym się nie spodziewał. Chyba, że ograniczyliby akcję do jakiejś części basenu morza śródziemnego i części Azji i zrobili jakąś epokę brązu co jest bardzo wątpliwe z uwagi na zbyt małe zainteresowanie tym okresem historycznym. O grze w realiach Warhammera to też sobie możecie pomarzyć co niektórzy. No bo kto to kupi? Kilku nerdów? Słaby target i nie ta polityka firmy. To ma być gra dla setek tysięcy graczy a nie dla kilku wielbicieli tegoż universum.

szwejk
09-09-2013, 19:49
Ja cały czas będę się upierał, że po Rome 2 wyjdzie jakiś duży boxowy dodatek jak to miało miejsce w przypadku Shoguna 2.
Skoro w RTW było BI to może teraz: Barbarzyńskie królestwa tuż po upadku Rzymu? :P Bo chyba drugim Aleksandrem to nie błysną? ;)
A co do nowej gry po romku2 to gdyby dali ETW2 to nie byłoby źle-ETW mimo wielu błędów ma potencjał, gdyby więc tak, chcieli go podrasować... :roll:

lucas82
10-09-2013, 09:36
Hmm...barbarzyńska Europa też byłaby niezła. Ale chyba bardziej pasuje na prequel na zasadzie ROTS do ewntualnego Medievala 3;-)

iluminat1990
10-09-2013, 10:14
Następną częścią będzie pewnie Total War:Alexander. Dowiemy się wtedy ,że CA chciało żeby właśnie tak wyglądał Rome II,ale dopiero teraz im wyszło jak chcieli. Nawiązanie do Napoleona zupełnie przypadkowe;)

McAbra
10-09-2013, 10:44
Częścią? To bardziej materiał na dodatek, jak FotS czy Alexander z pierwszego Rome :)

A po dodatkach wciąż obstawiam Empire 2 ;)

Yarden
10-09-2013, 10:56
Dużo bardziej od TW: Alexander chciałbym zobaczyć TW: Karol Wielki. To by było coś.. Heptarchia brytyjska, Bizancjum, państwa Słowian, kalifaty, wikingowie. Chociaż z drugiej strony to już by bardziej podpadało pod dodatek do M3, niż R2.

Nalcor
10-09-2013, 12:25
Może z tym warhammerem będzie coś podobnego do Spartan: total warrior na ps2 :D ?

lucas82
10-09-2013, 13:20
Dużo bardziej od TW: Alexander chciałbym zobaczyć TW: Karol Wielki. To by było coś.. Heptarchia brytyjska, Bizancjum, państwa Słowian, kalifaty, wikingowie. Chociaż z drugiej strony to już by bardziej podpadało pod dodatek do M3, niż R2.

No dokładnie. Bardziej pasuje pod kolejną edycję Medievala. Osobiście sądzę, że możemy oczekiwać następujących wydań boxowych (domysły podyktowane wcześniejszymi dodatkami do gier);
1. Dodatek pod Rome 2 - okres upadku Cesarstwa Zachodniorzymskiego.
2. Dodatek pod Rome 2 - okres rozkwitu potęgi Aleksandra Wielkiego.
3. Medieval 3.
4. Dodatek do Miedevala 3 - XV-XVI wiek.
5. Dodatek do Medievala 3 - VI-IX wiek.
6. Empire 2.
7. Dodatek do Empire 2 - XIX wiek razem z wojną secesyjną.
8. Dodatek do Empire 2 - XVII wiek.

Myślę, że mogę się jedynie bardzo pomylić jeśli chodzi o dodatki do Empire 2, bo cholera wie czy nie chcieliby osobno zrobić gry na XIX i początek XX wieku. Tak samo w przypadku Medievala 3. Bo jeśli wydadzą tylko jeden duży dodatek to na bank będą to czasy Karola Wielkiego i najazdów normańskich bo to zdecydowanie pasuje bardziej do klimatu Medievala.

Rebel
10-09-2013, 13:45
Imho zrobią Medka 3 a później spróbują czegoś nowego.

Chaak
10-09-2013, 14:03
Według mnie do Roma, podobnie jak do Shoguna, dostaniemy 2 nowe kampanie. Jedna będzie pudełkowa, prawdopodobnie o upadku Cesarstwa. Druga będzie w formie DLC (jak RotS) i może być o podbojach Aleksandra, albo np. wojnach grecko-perskich.
Jak już skończą z Rome fajnie byłoby zobaczyć XVIIw. w Europie, zwłaszcza, że ten okres bardzo pasuje do "Wojny Totalnej". Od biedy mogłoby być Empire 2. Mam też nadzieję, że na Medievala 3 sporo poczekamy, bo niezbyt przepadam za średniowieczem.

Zaskroniec
10-09-2013, 15:53
Mam wielkie nadzieje na Medievala 3. Średniowiecze to mój ulubiony okres czasu w historii więc byłbym zachwycony :P

Lwie Serce
10-09-2013, 16:01
O tak Medek 3, ale z rozpoczęciem w początkach XII wieku, żeby było Królestwo Jerozolimskie i więcej zakonów rycerskich, najlepiej żeby do roku 1453 - by z czasem nie zmieniać klimatu średniowiecznego na renesansowy. Chciałbym też by muzyka była wyraźnie stylizowana na tą z wieków średnich. Nie żebym jakoś specjalnie wierzył w coś takiego, napisałem po prostu o tym jaki by był mój wymarzony Total War :)

Choć M3 pewnie zrobią, albo Empire 2. Bardziej na to drugie stawiam.

Kijkowaty
10-09-2013, 16:54
Nieoficjalnie mówi się, że Warhammer: Total War ma być poligonem doświadczalnym dla Wojen Światowych.

Mechanika jednostek latających -> jednostki latające w WH / samoloty - I WŚ.
Mechanika jednostek olbrzymich -> Demony, smoki, dziwactwa - > czołgi
Mechanika wybuchów, artylerii itp -> magia, działa, bomby -> odpowiedniki bombardowań

Generalnie dużo mechanizmów które będą musiały zostać stworzone na potrzeby Warhammera, będzie można wykorzystać i dopracować do realiów I Wojny Światowej.

Ale to takie nieoficjalne informacje.
Betonowi fani i tak będą twierdzić, że seria będzie wciąż odgrzewać te same kotlety.
Ja uważam, że powoli będą starać się zrobić odważny krok, bo odgrzewanie kotleta nie jedną serie już zabiło.

guffqa
10-09-2013, 17:28
Chyba grubo zapomnieliście o Total War Arena...na modelu free to play, teraz na tym jest największa kasa ;)

Wald
10-09-2013, 20:18
jak dla mnie ten tryb regionów i prowincji jak nic jest "testem" przed medkiem3 gdzie znajdzie to zastosowanie w relacjach feudalnych

Radek120
11-09-2013, 09:19
Jest jeszcze sprawa że sega dogadała się z wydawcą "300 Rise Of An Empire" na wydanie dodatku to Rome. Więc byłby ładny konflikt Persko grecki. a dodatkowo fani filmu kupią grę i zarobek dla Segi.

co do Warhammera total war to robi to relic kupiony od thq wraz licencją na war40K więc wcale nie musi być fantasy.

Kuba966
14-09-2013, 18:05
Cóż. Po kolejnym zastanowieniu moim zdaniem najlepsze byłyby dwie tematyki, nie będę opisywał zmian do tego są inne tematy. Nie chcę naprawdę gry typu ''średniowiecze i nowożytność''. Moim zdaniem to powinny być dwie osobne gry, obie mogą być dobre. I takie gry na pewno kupię. Ale jest jeszcze sprawa czasów w których mają się dziać. Mim zdaniem powinno to wyglądać tak:
- Medieval III: lata 1000-1400
Do tego jakieś dodatki przed rokiem 1000. Karol Wielki, państwo Samona czy lata 900-1000. I może wojny husyckie czy wojna stuletnia.
- Czasy nowożytne 1450-1675
Czyli okres rozkwitu Polski (później także Rzeczpospolitej), Wojna Dwóch Róż, zatrzymanie ekspansji Imperium Osmańskiego, kolonizacja, reformacja etc.

Hawkx
14-09-2013, 21:02
Po Romku pytanie brzmi raczej nie o jakim okresie będzie kolejny Total War ale czy będzie jeszcze bardziej spieprzony zaraz po premierze :D

Husarz164
14-09-2013, 21:16
Po Romku pytanie brzmi raczej nie o jakim okresie będzie kolejny Total War ale czy będzie jeszcze bardziej spieprzony zaraz po premierze :D

Tyle ile teraz zarobili na Rome 2 kolejny total warem musi być przypakowany. A jak nie to niech dadzą wszystkie narzędzia modelatorskie i kolejny total war będzie zbędny na długie lata

14-09-2013, 23:23
Byłoby bardzo fajnie gdyby rzeczywiście zrobili teraz Medka 3

Umbrecht
14-09-2013, 23:57
Ja liczę na TW: Warhammer Fantasy Battle, klimacie Dark Omen i Shadow of the Horned Rat wróć!
A potem coś historycznego ale bliżej współczesności, odgrzewanie kotleta stop.

15-09-2013, 00:03
Nie sądze aby zrobili coś nie historycznego. Ale byłoby fajnie.

Husarz164
15-09-2013, 07:26
Ale total war zawsze siedzi w historii i dobrze mu się wiedzie po co ma kombinować

depus
15-09-2013, 09:27

Zapomnieliście że zamkneli studio medievala ? :cry:

15-09-2013, 09:49

Tak? Ale zawsze można je odtworzyć :D

Arwiodx
15-09-2013, 09:54
Cóż Medieval 3 moim zdaniem byłby najlepszym wyborem ( tylko na nowym silniku graficznym )
Lub Mroczne wieki :D Pogańscy Słowianie, Wikingowie te sprawy :>

depus
15-09-2013, 09:56

Też fakt ale skoro to zrobili to raczej narazie nie zamierzają zrobić Medievala 3 myślę że teraz zrobią coś z XVIIw lub XVIw.

Arroyo
15-09-2013, 10:02
Lepiej Total War o czasach 1815-1900 r. Później nie ma już sensu robić, a przecież było wiele wojen w tych czasach, przy czy wojny Burów to nic. Np. Wiosna Ludów, Zjednoczenie Niemiec i Włoch czy chociaż ciągłe wojny Rosji i Turcji, w wyniku czego powstała np. Rumunia.

15-09-2013, 10:37

Też fakt ale skoro to zrobili to raczej narazie nie zamierzają zrobić Medievala 3 myślę że teraz zrobią coś z XVIIw lub XVIw.

Ale przez te kilka lat ich plany mogły sie zmienić.

Husarz164
15-09-2013, 14:12
Na odgrzewaniu kotleta teraz zarobili grube miliony więc na medku 3 na pewno nie poszło by gorzej.Myślmy z perspektywy studia CA nie nas graczy.

Burn.
15-09-2013, 16:09
Lepiej Total War o czasach 1815-1900 r. Później nie ma już sensu robić, a przecież było wiele wojen w tych czasach, przy czy wojny Burów to nic. Np. Wiosna Ludów, Zjednoczenie Niemiec i Włoch czy chociaż ciągłe wojny Rosji i Turcji, w wyniku czego powstała np. Rumunia.

Jednak bym wolał coś wcześniejszego bo dla CA różnie wychodzi z bronią palną w bitwach.

depus
15-09-2013, 18:00

Ale przez te kilka lat ich plany mogły sie zmienić.

Studio zamkneli w tym roku także najwcześniej zrobią medievala za kilka długich lat :cry:

legoras
15-09-2013, 18:40
Według mnie nie muszą robić Medieval 3.. wystarczy porządny dodatek do R2.
Jak wiemy, do S2 był dodatek o powstaniu samurajów i upadku.

Mamy grę o powstaniu Rzymu, wiec będzie tak czy siak dodatek o upadku Rzymu, co to ma wspólnego z okresem z Medievala? Otóż, Rzym (jako cesarstwo całościowo) można uznać że.. nie upadł raz ;) do czego zmierzam?

Pierwszy dodatek upadek Rzymu lata ~450-500 ?
Drugi dodatek upadek Konstantynopola 1350-1600?
I tym sposobem nie potrzeba robić Medieval 3, a będziemy mieć piękny okres średniowiecza wymieszanego z renesansem.. cud, miód, orzeszki dla mnie.

Radek120
15-09-2013, 19:17
czego nie może być raz część fantasy co się stanie jak nagle ca wyda medieval 3 fantasy obrazicie się nagle, przestaniecie grać czemu musi iść drogą historyczna. ja wiem tyle że najlepszy był by warhammer fantsy.

Pampa
15-09-2013, 19:19
Może dlatego że TW to wyrobiona marka gier osadzonych w czasach historycznych, i starająca się w udolny lub mniej sposób odwzorować te czasy. Ale mogę się mylić.

depus
15-09-2013, 19:35
Radku120 no wiesz może ty byś się nie obraził ale ja tak.

dawid621
15-09-2013, 21:29
tez bym sie obrazil na nich gdyby poszli w fantastyke :D

Husarz164
15-09-2013, 21:35
Też bym nie kupił nic z Fantazy. Mody rozumiem.Najbardziej modowane TW to te gdzie starcia są toczone bronią białą ( w większości) więc ja chciałbym medka 3 ale to co ja chce się nie liczy. Zamiast gdybać tu by się przydała jakaś ankieta wtedy dowiedzieli byśmy się czego chcą nasi forumowicze

Kijkowaty
16-09-2013, 03:08
Może dlatego że TW to wyrobiona marka gier osadzonych w czasach historycznych, i starająca się w udolny lub mniej sposób odwzorować te czasy. Ale mogę się mylić.

TW to marka gier w których kierujemy olbrzymimi armiami osadzona w realiach historycznych. Gra nie próbuje odwzorować tych czasów, wiele aspektów historycznych traktuje po macoszemu.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=73194 - Będzie TW w realiach fantasy (Warhammera). I nie wyskakujcie mi tu z 40k, bo tu mówimy o młotku fantasy. Jest już zespół z Creative Assembly który grę robi.

Chce, czy nie chce to można zostawić dla siebie.
Wy nie kupicie, ale wiele osób kupi. Ba powiem nawet, że gra w realiach Warhammera może powiększyć nieco grono fanów TW, bo nakłoni do kupna osoby które wcześniej z TW wiele wspólnego nie miały.

Warhammer aż się prosił o grę opartą na mechanice TW, po prostu to uniwersum idealnie pasuje pod taką grę.

Aztec
16-09-2013, 08:15
@UP:
Zobacz datę tego artykułu już dawno był on na naszym forum ;)

depus
16-09-2013, 14:31
No właśnie , a po drugie to twórcy zapowiedzieli że gra nie będzie pełno prawnym total warem.

Pampa
16-09-2013, 16:10

TW to marka gier w których kierujemy olbrzymimi armiami osadzona w realiach historycznych. Gra nie próbuje odwzorować tych czasów, wiele aspektów historycznych traktuje po macoszemu.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=73194 - Będzie TW w realiach fantasy (Warhammera). I nie wyskakujcie mi tu z 40k, bo tu mówimy o młotku fantasy. Jest już zespół z Creative Assembly który grę robi.

Chce, czy nie chce to można zostawić dla siebie.
Wy nie kupicie, ale wiele osób kupi. Ba powiem nawet, że gra w realiach Warhammera może powiększyć nieco grono fanów TW, bo nakłoni do kupna osoby które wcześniej z TW wiele wspólnego nie miały.

Warhammer aż się prosił o grę opartą na mechanice TW, po prostu to uniwersum idealnie pasuje pod taką grę.

Kijowaty, a co napisałem? Własnie dokładnie to że osadzona w realiach historycznych a nie historyczna...

Husarz164
16-09-2013, 17:05
Jak lubicie klimaty tatal war i klimaty Fantazy to Król Artur jest dla was.Zauważyłem że ten temat się już wyczerpał bo jak nie jest mowa o I WŚ to o Fantazy.niech ci z CA odgrzeją kotleta bo nie ma już czasów w których by się dopasował ( A dla tych co kombinują z jakimiś dziwnymi czasami np 1815-1900 to chyba nie wiecie co oznacza wojna totalna ).Choć dobrze by się grało zaraz po upadku średniowiecza tego nie było. Bo np z Empire podobała mi się rozwijanie technologi kiedy moje zmodernizowane wojska mogły sobie zmasakrować armie starego typu.

kampinosek1990
16-09-2013, 17:31
Ja osobiście na pewno bym nie kupił strategii z jakimiś magami, czarami, potworami itp.
Zdecydowanie Medieval trójka musi teraz być. Póki co niech doprowadzą Romka do stanu używalności, potem zrobią dodatek o upadku Rzymu

Mi się marzą nadal trzy tytuły, które pewnie z racji nieznanych dla szerokiego grona odbiorców okresów historycznych nigdy nie powstaną.

1. Epoka brązu - Hetyci, Egipt faraonów z prawdziwego zdarzenia, Asyria, Izrael, najazd Hyksosów, Sumer, kultury północnego Sudanu, kultura minojska itp - To by było niesamowicie klimatyczne. Wówczas głównym graczem mógłby być Egipt właśnie, siejące postrach rydwany, groźni kapłani i boski namiestnik Ra na ziemi :) Z biegiem czasu mogłyby się pojawiać nowe kultury, bardziej na północy - np. Dorowie ze swoim najazdem, który gracz musi odeprzeć...
Tylko jak mówię, tego nie będzie - znikomy handel, brak bitew morskich, mała wiedza o większości ludów z obszaru Turcji i stepów - kilka tylko frakcji i ogromne zacofanie Europy zachodniej, środkowej, wschodniej. W sumie nie wiem, czy wtedy w Italii już ktoś szalał - chyba Etruskowie już byli.

2. Wiek XVI -XVII i XVIII, oczywiście nasza RP w pełni chwały i blasku jako spichlerz Europy, dużo pikinierów i krwawe wojny religijne, wielkie sojusze wojskowe protestantów i katolików, wojny z potężną Turcją osmańską, intrygi pałacowe władców absolutnych, epickie bitwy morskie niczym pod Lepanto. Wówczas nie było dominującej potęgi, czyli każdy musiałby walczyć w miarę rozsądnie, państwa katolickie do tego z poszanowaniem pozycji papieża...można by szerzyć swoją wiarę na ziemiach wroga, gnębić podbitą ludność albo wprowadza tolerancję. Multum możliwości... a i wojen domowych było sporo (vide rokosze w Polsce). Mamy różne ustroje - polski król musi się liczyć ze szlachtą, car rosyjski robi co chce a we Francji motłoch żąda reform.

3. Najbardziej kontrowersyjna - I wojna światowa. Nie ma dobrej strategii o pierwszej wojnie, o drugiej jest pełno nawet FPSów. Chciałbym rozstawić okopy w Belgii, zrównać z ziemią Paryż albo wysłać Lenina by wzniecił bunt w Rosji.
Seria TW trochę nie pasuje do walk na froncie zachodnim, ale wschodni już się całkiem dobrze nadaje, chociażby przez dużą rolę artylerii i kawalerii w armii rosyjskiej. Do tego angielska ofensywa na wschodzie, wielkie morskie bitwy wzdłuż wybrzeża Europy itp.
Taka gra by wymagała zupełnie nowego silnika i zmiany podejścia do serii, poza tym małe zróżnicowanie jednostek... więc to może na kiedyś, póki co odległa przyszłość.

Burn.
16-09-2013, 17:46
2. Wiek XVI -XVII i XVIII, oczywiście nasza RP w pełni chwały i blasku jako spichlerz Europy, dużo pikinierów i krwawe wojny religijne, wielkie sojusze wojskowe protestantów i katolików, wojny z potężną Turcją osmańską, intrygi pałacowe władców absolutnych, epickie bitwy morskie niczym pod Lepanto. Wówczas nie było dominującej potęgi, czyli każdy musiałby walczyć w miarę rozsądnie, państwa katolickie do tego z poszanowaniem pozycji papieża...można by szerzyć swoją wiarę na ziemiach wroga, gnębić podbitą ludność albo wprowadza tolerancję. Multum możliwości... a i wojen domowych było sporo (vide rokosze w Polsce). Mamy różne ustroje - polski król musi się liczyć ze szlachtą, car rosyjski robi co chce a we Francji motłoch żąda reform.

Ja bym się nie napalał na "RP w pełni chwały" bo znając CA oleje sprawę RP i będzie trzeba czekać na mody albo łatki, dzięki którym RP będzie grywalna ( chodź miło by było pomarzyć i trochę z moskalami powojować )

Lwie Serce
16-09-2013, 17:52
Znów Iw.św? Tyleśmy razy dyskutowali na ten temat, i jeszcze ani razu nikt nie napisał sensownie jak miałoby to wyglądać. Naprawdę, wszędzie ten XX wiek, niechaj seria TW się skupia na historii rzadko przedstawianej gdziekolwiek. Nie brak by Wam było epickich szarż i bitew? Poza tym nie wyobrażam sobie na silniku TW XX wiecznych wojen.

Shay Ruan
16-09-2013, 17:56
Jak lubicie klimaty tatal war i klimaty Fantazy to Król Artur jest dla was.Zauważyłem że ten temat się już wyczerpał bo jak nie jest mowa o I WŚ to o Fantazy.niech ci z CA odgrzeją kotleta bo nie ma już czasów w których by się dopasował ( A dla tych co kombinują z jakimiś dziwnymi czasami np 1815-1900 to chyba nie wiecie co oznacza wojna totalna ).Choć dobrze by się grało zaraz po upadku średniowiecza tego nie było. Bo np z Empire podobała mi się rozwijanie technologi kiedy moje zmodernizowane wojska mogły sobie zmasakrować armie starego typu.

Widać Husarz, masz bardzo nikłe pojęcie o tych czasach jeśli tak sądzisz. Jak najbardziej są to odpowiednie czasy pod tą serie gier.

Arroyo
16-09-2013, 18:05
Znów Iw.św? Tyleśmy razy dyskutowali na ten temat, i jeszcze ani razu nikt nie napisał sensownie jak miałoby to wyglądać. Naprawdę, wszędzie ten XX wiek, niechaj seria TW się skupia na historii rzadko przedstawianej gdziekolwiek. Nie brak by Wam było epickich szarż i bitew? Poza tym nie wyobrażam sobie na silniku TW XX wiecznych wojen.

Już jest mod the Great War do Napoleon TW i to powinno im wystarczyć, ale nie! Uparli się na tę I WŚ i chcą, żeby była.
@kampinosek
Wiek XVIII już dawno jest w Empire Total War. Wystarczy poszukać i zagrać...
@Husarz
1815-1900 nadaje się idealnie do Total War, mam zaś wspominać, ile wydarzeń w tych czasach łącznie nadaje się na wielkie Total War? Co do WFB Total War - dość dobry pomysł, a Król Artur jest średniakiem jak dla mnie. Zresztą CA eksperymentowało np. tworząc Empire i Napoleon i im się to udało, więc nie uważam, że WFB Total War jest niemożliwy do zrobienia i zły, czy to jasne?!
[youtube:3msadfct]http://www.youtube.com/watch?v=60aRf9K1laY[/youtube:3msadfct]

Husarz164
16-09-2013, 20:40

Widać Husarz, masz bardzo nikłe pojęcie o tych czasach jeśli tak sądzisz. Jak najbardziej są to odpowiednie czasy pod tą serie gier.

Total war to wojna totalna a nie wojna lokalna albo powstańcza takie jakie toczyły się w XIX wieku oraz oprócz shoguna (1,2) Akcja toczyła się przede wszystkim w Europie.A w XIX wieku nie było większych konfliktów między państwami Europejskimi.Trochę prusacy byli konfliktowi.Oraz liczne wojny na Bałkanach z turkami. A poza tym wojny toczyły się przede wszystkim w Afryce czy w Amerykach oraz Azji.Jak ty chcesz takiego Total Wara to spoko.Chcesz sobie toczyć wojny np o Złoty Stolec :).Mało kto na to pójdzie.Ja jako Europejczyk nie mam ochoty bić się bambusami. Dużo ciekawsze są czasy XV XVI XVII XVIII. Ale nie XIX(prócz epoki Napoleońskiej) a tym bardziej nie XX.Może jeszcze ktoś wystrzeli mi tu z XXI wiekiem.A co jeszcze do XIX wieku żeby jakiemuś geniuszowi się nie zachciało robić czasem wojny secesyjnej bo to już była by porażka jak by skupili całą grę w wojnie jednego narodu

Shay Ruan
16-09-2013, 20:56
Jakie ma znaczenie ilość wojen, które odbywały się w konkretnych latach skoro cała historyczność mija wraz z pierwszą turą? Nawet gdybyś chciał grać historycznie to ai będzie robić co chce. Dla mnie to argument bez sensu.
Co do Wojny Secesyjnej można to rozwiązać tak jak było w Empire czy też Napoleonie jako takie mini kampanie.

Husarz164
16-09-2013, 21:15
Jakie ma znaczenie ilość wojen, które odbywały się w konkretnych latach skoro cała historyczność mija wraz z pierwszą turą? Nawet gdybyś chciał grać historycznie to ai będzie robić co chce. Dla mnie to argument bez sensu.
Co do Wojny Secesyjnej można to rozwiązać tak jak było w Empire czy też Napoleonie jako takie mini kampanie.

Masz w 100% rajcie miałem sam to napisać ale chodzi o inną sprawę.Rome 2 był strzałem w 10 bo to jest okres o którym każdy słyszał(no bo każdy chce sobie pograć Rzymem czy tam Spartą). A Shogun był fiaskiem bo kogo obchodzi jakaś tam Japonia(oprócz Japończyków).(oczywiście mówi o Romku 2 strzał w 10 jak chodzi o zarobiony hajs). I tu ta sama sytuacja jeśli okres był historycznie "nudny" to i gra nie będzie się sprzedawała. Tu trzeba uderzyć w szerokie grono a nie w starych wyjadaczy."Czyli wystarczy dać ładną grafikę a nie dobre AI :roll: " Wojna secesyjna będzie bo przecież tam jest największy kasa do zgarnięcia tylko tak jak ty mówisz niech to będzie jakiś dodatek albo mini Kampania.

depus
16-09-2013, 21:48
Hmm cóż za ironia jak narazię husarz to S2TW okazał się szczałem w dziesiątkę a nie R2TW.

Arroyo
16-09-2013, 21:54
Nawet mnie się S2TW podoba, a za tryb awatara i wszystko to solidne 10/10, więc skąd te słowa Shogun 2 = fiasko? Praktycznie obok Medieval 2 najlepsza część Total War.

depus
17-09-2013, 13:08
A ja wam powiem jeszcze jedno nieważne jaka epoka i jakie miejsce , ważne to żeby gra była dobra bo cóż z tego że epoka i miejsce jest ciekawe ale gra jest kijowa a może być gra osadzona w niezbyt ciekawej epoce i miejscu ale może być zrobiona bardzo dobrze.

17-09-2013, 13:20
I tu sie nie zgodzę z tobą, gra ma mieć wszystkie te cechy które wymieniłeś. Dla mnie sie liczy miejsce akcji dlatego lubie miedievala,roma,empirera a shogun... po prostu ten obszar i historia Japoni mnie nie interesuje.

Husarz164
17-09-2013, 14:05
DMageA depus.Rome 2 jest strzałem w 10 bo zarobili na nim grube miliony a Shogun 2 fiaskiem bo zarobili na nim dużo dużo mniej.A nie czy gra jest dobra czy zła. depus czasy muszą być ciekawe to przekłada się na $ ja wiem że pewnie dla ciebie kolejny total war może być wojną o niepodległość Haiti

depus
17-09-2013, 14:10
No tak trochę nie bardzo powiec w co byś teraz zagrał w dopracowanego shoguna2 czy kompletnie (jak narazie) zepsutego TW Rome 2? W

Husarz164
17-09-2013, 14:15
Oczywiście Rome 2.I wolę mieć Romka 2 bo to świetna baza pod mody a Shogun 2 to już inna bajka zresztą mi nigdy nie przypadł do gustu.A rome 2 i tak będzie doprowadzony do grywalności

17-09-2013, 14:27
No tak trochę nie bardzo powiec w co byś teraz zagrał w dopracowanego shoguna2 czy kompletnie (jak narazie) zepsutego TW Rome 2? W

Zgodze sie z przedmówcą... A po zatem i tak nie kupie Rzymu II wole starą dobrą "jedyneczke" :lol: do dzisiaj w nią gram.

depus
17-09-2013, 14:37
No to już zależ kto jaki klimat lubi co tak naprawdę niezmiena faktu iż mało ciekawy klimat a dopracowany i zrobiony dobrze jest lepszy od dobrego klimatu ale słabo zrobionej gry.

17-09-2013, 15:44
Dokładnie jak kto woli chyba sobie kupie II za kilka lat w biedronce :P ale tutaj już schodzę z tematu.

Furmann1
20-09-2013, 07:54
Powiem szczerze że gucio mnie to obchodzi co będzie po Rome 2.Tak skopali grę że dużo czasu musi minąc aż odzyskają moje zaufanie.Podejrzewam że kolejna część jeszcze bardziej będzie beznadziejna bo mają progres co nowa część to więcej baboli.No ale kasę zarobili i się cieszą ile wzięli za bete .Teraz nie liczy się dobro gracza tylko jak najszybciej zarobione pieniądze za produkt.Dobra reklama najlepsza częśc wszystko ubarwione a co potem wychodzi jeden wielki badziew.
Dziękuję tyle w temacie ......

Wethao
20-09-2013, 14:31
Ja osobiście uważam, że powinni zrobić Warhammera albo Warhammera 40k w wersji Total War ;) To byłaby dopiero epicka gra :)
Poza tym Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum :)

Kijkowaty
20-09-2013, 14:55
I Warhammera zrobią, wcześniej będzie jeszcze duży dodatek do rome 2 (czasy Aleksandra? Może coś z późnego Rzymu). Warhammer też swoich dodatków się doczeka, zatem najwcześniej kolejny TW będzie za jakieś 4-6 lat. W sam raz by odgrzać medievala.

Arroyo
20-09-2013, 15:14
Wethao, Warhammer 40k jako Total War się w ogóle nie nadaje:
+sci-fi z kosmosem nie nadaje się do tego.
+niby jak umieścisz samoloty i pojazdy w grze?
+byłoby ciężko to zrobić.
Warhammer Fantasy jak najbardziej, ale jeden jest mankament, to nie będzie pełnoprawny Total War, bo pewnie będzie z Games Workshop robiony - w końcu GW mają pojęcie na temat tego fantasy.

Husarz164
20-09-2013, 17:00
I Warhammera zrobią, wcześniej będzie jeszcze duży dodatek do rome 2 (czasy Aleksandra? Może coś z późnego Rzymu). Warhammer też swoich dodatków się doczeka, zatem najwcześniej kolejny TW będzie za jakieś 4-6 lat. W sam raz by odgrzać medievala.

Stawiam że kolejny Total war będzie wcześniej.Za duże można zarobić by czekać taki czas. Będzie albo Medek 3 albo Empire 2 albo może XVI wiek

20-09-2013, 17:27
Ja bym był za Medievalem 3 ale nie narzekałbym gdyby zrobili Empirera 2 albo Napoleona. Jakoś nie widze TW w świece Warhammera.

Husarz164
20-09-2013, 18:01
Ja bym był za Medievalem 3 ale nie narzekałbym gdyby zrobili Empirera 2 albo Napoleona. Jakoś nie widze TW w świece Warhammera.

Nie obraź się ale z Napoleonem to mnie troszeczkę rozbawiłeś.Napoleon się nie nadaję do kontynuacji za krótki okres.A dodatków do Rome 2 wolałbym np Troja albo wojna Persko-Grecka.Jeszcze mamy Epoke Brązu też ciekawe czasy. Lecz po Rome 2 musi być albo medek 3 albo empire 2.Ale jak się znowu odważą jakieś głupie pomysły do oblężeń jak podpalanie bramy czy niedorobiona gra to niech sobie w to sami grają.Strategie to ginący gatunek. Im by się przydała by dobra konkurencja. Ale Rome 2 pokazał że można dobrze zarobić na strategi.Może komuś się otworzą oczy

20-09-2013, 18:57
Wybacz ale ty Troją przecież to było jedno oblężenie bodajże....

Husarz164
20-09-2013, 19:03
Wybacz ale ty Troją przecież to było jedno oblężenie bodajże....

nie o 1 oblężenie mi chodziło tylko porostu o Grecję + troszkę wybrzeży Turcji. I pod nazwą Troja. Była dawniej graj jak Spartan i miała dodatek Troja i mam do niej wielki sętymęt to mój taki jeden z pierwszych "Total Warów" pierwszy był Legion

20-09-2013, 19:39
A to by mogło być jako dodatek do Rome Total War II.

Kijkowaty
21-09-2013, 07:45
Strasznie bagatelizujecie kwestię Warhammera Total War.
Warhammer owszem, będzie odpryskiem głównej serii, ale odpryskiem który jest bardzo ważny dla serii.
To nie będzie tylko Rome II z zmienionymi teksturami.

Mechanika magii - jakoś trzeba pokazać magów, różnorodność magów, wielkie efekty które robią na mapie, a nawet niebezpieczeństwo magii dla własnych oddziałów (nieudane czary, zaburzenia w czarach).

Mechanika jednostek latających - Szarża jeźdźców na pegazach, latające dyski Tzeentcha, żyrokoptery, dużo tego jest.

Mechanika jednostek olbrzymich - Wielkie demony chaosu, czołgi parowe z Nuln.

Jakby nie patrzeć gra nie takie hop siup i będzie wymagała sporo pracy ze strony CA. Ponoć sporo osób w CA grywa w figurkowe Warhammery i znają system.
Warhammer pewnie ukaże się w 2014-2015. Najwcześniej kolejny "pełnoprawny" TW będzie gdzieś w 2016, ale to optymistyczne założenie.
Powyższe testy różnych nowych mechanik dla TW w teorii pozwoliłyby na zrobienie I WŚ i okresów przedwojennych.

I Warhammer może sprzedać się nawet lepiej, niż oryginalny TW ;)

Burn.
21-09-2013, 08:17
Tylko jak oni nie mogą poradzić sobie ze zwykłym światem to wyobraź sobie ich wykonanie magii itp. Przecież oni nie mają w tym doświadczenia i będzie pewnie "chcieliśmy dobrze a wyszło tak jak zwykle". I po 20 łatkach, które będą ważyć pewnie z 20gb, gra będzie warta swojej ceny.

kampinosek1990
21-09-2013, 19:52
Tylko kto by chciał w takie czary mary grać ? Nerdy ? Jakoś sobie nie wyobrażam poważnych już dorosłych ludzi, którzy składają się na społeczność serii TW - często wykształconych, z rodzinami i dziećmi, którzy latają jakimiś czarodziejami po mapie i się cieszą, że potworki się zbudowały. No bez jaj.

Musi być historia i tyle. Jak Wam mówię - okres późnej epoki brązu to byłby strzał w dziesiątkę. Każdy lubi Ramzesa i Tutanchamona. Kodeks Hammurabiego, taka mgiełka nieznanego z dzikich lasów, półdzicy ludzie gór - ahh super. No i Grecy, początki Greków, krwawe ofiary z ludzi u Etrusków - walka indoeuropejczyków z ludami wcześniejszymi.
Może do tego by dodali nowy target - towarzystwa protestantów ze Stanów i ortodoksyjni Żydzi :P Jerycho, Babilonia, Morze Czerwone i te klimaty :) To oczywiście tak pół żartem pól serio.

szwejk
21-09-2013, 20:58
Może do tego by dodali nowy target - towarzystwa protestantów ze Stanów i ortodoksyjni Żydzi :P Jerycho, Babilonia, Morze Czerwone i te klimaty :) To oczywiście tak pół żartem pól serio.
Hetyci, Akadyjczycy, Ludy morza, Asyryjczycy, Elamici... Taak, taka epoka wniosłaby ożywczy powiew do serii. Tyle, że te czasy są dla wielu zbyt abstrakcyjne ;) i pewnie "mało marketingowe"...

manolito
21-09-2013, 21:20
Tylko kto by chciał w takie czary mary grać ? Nerdy ? Jakoś sobie nie wyobrażam poważnych już dorosłych ludzi, którzy składają się na społeczność serii TW - często wykształconych, z rodzinami i dziećmi, którzy latają jakimiś czarodziejami po mapie i się cieszą, że potworki się zbudowały. No bez jaj.

Musi być historia i tyle. Jak Wam mówię - okres późnej epoki brązu to byłby strzał w dziesiątkę. Każdy lubi Ramzesa i Tutanchamona. Kodeks Hammurabiego, taka mgiełka nieznanego z dzikich lasów, półdzicy ludzie gór - ahh super. No i Grecy, początki Greków, krwawe ofiary z ludzi u Etrusków - walka indoeuropejczyków z ludami wcześniejszymi.

kto by chciał grać? zapytaj tych co grają w third age i call of warhammmer - szczerze powiem uwielbiam jedno i drugie uniwersum i nie obraził bym się jak by zrobili grę w tych dwóch światach - z resztą śmieszne jest to całe biadolenie "jak niby mają wprowadzić magię, albo jednostki latające?", co jak co , ale nawet biorąc ułomnego rome2 widać, że twórcom umiejętności nie brakuje i jeśli dać im odpowiednią ilość czasu (którego ewidentnie zabrakło przy rome2)zrobią porządnego bitewniaka w świecie Warhammera:)
poza tym praktycznie wystarczy wziąć shoguna2, w miejsce cesarza japoni wstawić cesarza "imperium" i podzielić na masę regionów(ostland, hochland, ostermark etc.) dodać osobny kislev, bretonię norskę, tileję, arabię, plus elfickie athel loren i oczywiście inwazje chaosu, skawenów, orków i właściwie mamy gotową mapę.

Burn.
22-09-2013, 07:59
kto by chciał grać? zapytaj tych co grają w third age i call of warhammmer - szczerze powiem uwielbiam jedno i drugie uniwersum i nie obraził bym się jak by zrobili grę w tych dwóch światach - z resztą śmieszne jest to całe biadolenie "jak niby mają wprowadzić magię, albo jednostki latające?", co jak co , ale nawet biorąc ułomnego rome2 widać, że twórcom umiejętności nie brakuje i jeśli dać im odpowiednią ilość czasu (którego ewidentnie zabrakło przy rome2)zrobią porządnego bitewniaka w świecie Warhammera:)

Co ma Rome 2 do takiego Warhammera albo Third age? Nie mówię, że nie kupie (bo kupie i lubię te klimaty) ale musi być to gra gruntownie przebudowana, a że mają doświadczenie w robieniu bitem z jednostkami walczącymi z bronią białą to nie znaczy, że im wyjdzie to samo z jednostkami posługującymi się magią lub latającymi. A jeśli będzie to na tym samym silniku co Rome 2 to dziękuję za taką grę.

poza tym praktycznie wystarczy wziąć shoguna2, w miejsce cesarza japoni wstawić cesarza "imperium" i podzielić na masę regionów(ostland, hochland, ostermark etc.) dodać osobny kislev, bretonię norskę, tileję, arabię, plus elfickie athel loren i oczywiście inwazje chaosu, skawenów, orków i właściwie mamy gotową mapę.

Jeśli lubisz mapę gdzie stoją sobie kwitnące drzewka wiśni w świecie Warhammera to masz rację :) Czyli mają już zrobione jakieś 5% gry.

Arwiodx
22-09-2013, 08:06
Total Wary zawsze rozgrywały się w pewnym wycinku historii i lepiej by było gdyby tak zostało. Strategie mają to do siebie ,że średnia wieku jest troszkę wyższa niż te 12/13lat jak to teraz bywa w wielu grach. A jakoś nie widze 25-30 letnich ludzi z rodzinami przesiadujących w pokoju i produkującym spam orków lub czegokolwiek innego rodem z uniwersum fantasy. Z biegiem lat zaczyna się doceniać historię, szczególnie , że jest bardzo bogata w okresy czasu wręcz stworzone dla total warów.
Są mady przenoszące total wary w uniwersum fantasy, a skoro są to można korzystać. Amen :)

Burn.
22-09-2013, 08:25
Total Wary zawsze rozgrywały się w pewnym wycinku historii i lepiej by było gdyby tak zostało. Strategie mają to do siebie ,że średnia wieku jest troszkę wyższa niż te 12/13lat jak to teraz bywa w wielu grach. A jakoś nie widze 25-30 letnich ludzi z rodzinami przesiadujących w pokoju i produkującym spam orków lub czegokolwiek innego rodem z uniwersum fantasy. Z biegiem lat zaczyna się doceniać historię, szczególnie , że jest bardzo bogata w okresy czasu wręcz stworzone dla total warów.
Są mady przenoszące total wary w uniwersum fantasy, a skoro są to można korzystać. Amen :)

A co ma do tego wiek?? Taki mały przykładzik, w WoW`a 90% grających Polaków to jest 20+ a nie wydaje mi się żeby była to historyczna gra :) A na tych modach dużo osób "w średnim wieku" ;D gra więc nie widzę problemów "wiekowych" ale "technicznych".

manolito
22-09-2013, 09:10

Co ma Rome 2 do takiego Warhammera albo Third age? Nie mówię, że nie kupie (bo kupie i lubię te klimaty) ale musi być to gra gruntownie przebudowana, a że mają doświadczenie w robieniu bitem z jednostkami walczącymi z bronią białą to nie znaczy, że im wyjdzie to samo z jednostkami posługującymi się magią lub latającymi. A jeśli będzie to na tym samym silniku co Rome 2 to dziękuję za taką grę.

Jeśli lubisz mapę gdzie stoją sobie kwitnące drzewka wiśni w świecie Warhammera to masz rację :) Czyli mają już zrobione jakieś 5% gry.

masz chyba odrobinę wyobraźni? skoro na bazie 7 letniej gry MTW2 udało się stworzyć świetnego moda takiego jak third age, to absolutnie można sobie wyobrazić sytuację, gdzie CA będzie wstanie stworzyć osobną grę z orkami, wojownikami chaosu, krasnoludami etc. świat "total war" idealnie się do tego nadaje, bitwy taktyczne z tysiącami wojowników + mapa strategiczna

a co do doświadczenia z robieniem jednostek posługujących się magią, widziałeś w NTW wielolufowe tureckie armaty wielolufowe , albo w shogunie2 działo gatlinga? skoro potrafią zrobić takie machiny masowego zniszczenia - to nie widzę problemu by zrobić jednostkę bohatera (jak w shogunie2), czyli jednego chłopka z niewielką świtą, który ma ma w zapasie kilka specjalnych zdolności (używanych raz na kilka 2-3 minuty) które jakoś oddziaływają na wroga - sieją panikę/fizycznie go niszczą/wzmacniają morale etc. - a to oczywiście przy akompaniamencie graficznych "fajerwerków" - dymu błysku i ognia (oczywiście wraz z doświadczeniem/albo wraz z rozwojem drzewka technologicznego - jednostka otrzymywała by nowe zdolności )

generalnie mają wszystko, mechanikę, doświadczenie, wystarczy nadać temu wszystkiemu nowych szat.

poza, tym najprawdopodobniej po prostu poszerzą target, równocześnie będą pracować nad "normalnym" TW i jakimś w świecie fantasy. - zresztą nie zdziwiłbym się gdyby nowy TW opisywał czasy 15-17 wieku. - czyli mniej więcej okres wydarzeń w świecie warhammera;)

Burn.
22-09-2013, 09:25
masz chyba odrobinę wyobraźni? skoro na bazie 7 letniej gry MTW2 udało się stworzyć świetnego moda takiego jak third age, to absolutnie można sobie wyobrazić sytuację, gdzie CA będzie wstanie stworzyć osobną grę z orkami, wojownikami chaosu, krasnoludami etc. świat "total war" idealnie się do tego nadaje, bitwy taktyczne z tysiącami wojowników + mapa strategiczna

Tak tylko, że ty walnąłeś tekstem, że wystarczy wziąć mapę z S2 i pododawać państwa i nowe prowincje ... Jeśli ma być to pełnoprawna odsłona powinni zrobić WSZYSTKO od początku bo znając CA mogą być (idąc Twoim przykładem) drzewa kwitnących wiśni na mapie Warhammera. Po za tym taka gra powinna być na całkiem nowym silniku ...

22-09-2013, 14:55
Od kilku dni przyglądam sie waszym postom, nie wiem czemu sie tak napalacie na tego Warhammera jakoś nie wyobrażam sobie TW w 40,000 milenium. Duże grupy Marins na przykład po 100 członków i walka w zwartym szyku? Coś mi tu nie pasuje. Moim zdaniem nie da sie dobrze przenieść Warhammera do TW. Jest jeszcze wiele okresów historii z których mogli by zrobić TW.

Asuryan
22-09-2013, 15:13
Ale tu nikt nie pisze o 40k, tylko o fantasy. Dla Bretonii, Imperium, krasnoludów formuła TW jest wprost idealna. Tylko trzeba było by jakoś zaimpletować system magii i lataczy.

Kijkowaty
22-09-2013, 16:48
Argumenty z wiekiem są totalnie nietrafione i zalatują ignorancją, oraz niewiedzą o podmiocie rozmowy na kilometr.
Dyskusja w sumie sprowadziła się do osób co grały w papierkowe RPG, oraz tych co nie grały i nie rozumieją ;)

Gwarantuje wam, że ludzie pamiętający Warhammera mają dziś grubo ponad 25-30+lat. To nie są czary mary na monitorze, ale krwawe batalie w dojrzałym uniwersum gdzie ścierają się olbrzymie armie. Jakby nie patrzeć, wypisz wymaluj Total War i silnik gry aż się prosi o grę w tym świecie.

Bardziej mnie ciekawi czy pracują na silniku z Rome 2, czy też będą działać na silniku kolejnego TW. Bardziej prawdopodobna jest opcja 1.
Pewnie wszystkiego dowiemy się w przyszłym roku.

Burn.
22-09-2013, 16:52
O ile się orientuje w temacie (czyli nie za bardzo :D) to silniki Rome 2 to ten sam od M2 tylko zmodyfikowany, a moim zdaniem jeśli mają zrobić Warhammera to na nowym silniku zbudowanym od podstaw.

Asuryan
22-09-2013, 17:15
Dyskusja w sumie sprowadziła się do osób co grały w papierkowe RPG, oraz tych co nie grały i nie rozumieją ;)
Nie, nie i jeszcze raz nie. Nie papierkowe, a figurkowe.

To nie są czary mary na monitorze, ale krwawe batalie w dojrzałym uniwersum gdzie ścierają się olbrzymie armie. Jakby nie patrzeć, wypisz wymaluj Total War i silnik gry aż się prosi o grę w tym świecie.
Przy odpowiednim farcie koszt maga 4 kręgu potrafi się bardzo ładnie zwrócić, że o takim bohaterze na gryfie, nie mówiąc o smoku, nie wspomnę ;) Dodaj do tego działanie magicznych sztandarów i przedmiotów bohaterów, a wyjdzie Ci że Warhammer to nie tylko starcia olbrzymich armii.

O ile się orientuje w temacie (czyli nie za bardzo :D) to silniki Rome 2 to ten sam od M2 tylko zmodyfikowany, a moim zdaniem jeśli mają zrobić Warhammera to na nowym silniku zbudowanym od podstaw.
Dokładniej to od ETW.

22-09-2013, 17:22
Ale tu nikt nie pisze o 40k, tylko o fantasy. Dla Bretonii, Imperium, krasnoludów formuła TW jest wprost idealna. Tylko trzeba było by jakoś zaimpletować system magii i lataczy.

A to przepraszam mój błąd ale jak już mówimy o fantasty to ja bym wolał coś jak Thirid Age.

Robb20
22-09-2013, 18:12
Ja też chciałbym takiego Third Age (ale jakby wyszedł do rome 2 jako mod to część ludzi byłaby w siódmym niebie :D ) . W ogóle podajcie jakiś jeden powód dla którego nie mogą zrobić ankiety i spytać społeczność w co by chciała grać. 8-)

lofix
22-09-2013, 18:47
Ja też chciałbym takiego Third Age (ale jakby wyszedł do rome 2 jako mod to część ludzi byłaby w siódmym niebie :D ) . W ogóle podajcie jakiś jeden powód dla którego nie mogą zrobić ankiety i spytać społeczność w co by chciała grać. 8-)

Bardzo bym chciał żeby w rome 2 były możliwe takie modyfikacje nie żebym był wielkim fanem Third Age na Medievala ale pomyślcie jakie to niesie ze sobą możliwości... :D

A tak co do tematu to raczej Empire 2 lub coś podobnego zrobią ponieważ epoka broni palnej została bardzo fajnie przyjęta przez graczy a najlepszym dowodem na to jest fall of the samurai :)

WarHammster
23-09-2013, 14:08
1. Czekam na TW: Warhammer i mam nadzieję, że kiedyś zniszczę osobiście chaos, zielonych i zwierzoludzi. Zacznę od tępienia sług Khorna a skończę na plemieniu Złamanego Poroża.

2. Zastanawiam się nad symulacją TW w okresie 1890 - 1929 (Świat lub europa):
- Wojna Chińsko - Japońska
- Rewolucja 1905 roku w państwie rosyjskim,
- Wojna rosyjsko-japońska,
- Wojny burskie
- I Wojna Światowa
- Rewolucja Październikowa
- Powstanie państwa Polskiego
- Wojna Polsko - Bolszewicka

Burn.
23-09-2013, 14:42
1. Czekam na TW: Warhammer i mam nadzieję, że kiedyś zniszczę osobiście chaos, zielonych i zwierzoludzi. Zacznę od tępienia sług Khorna a skończę na plemieniu Złamanego Poroża.

2. Zastanawiam się nad symulacją TW w okresie 1890 - 1929 (Świat lub europa):
- Wojna Chińsko - Japońska
- Rewolucja 1905 roku w państwie rosyjskim,
- Wojna rosyjsko-japońska,
- Wojny burskie
- I Wojna Światowa
- Rewolucja Październikowa
- Powstanie państwa Polskiego
- Wojna Polsko - Bolszewicka

Mimo, że wyszedł mod pod Napka o I WŚ to raczej CA nie zrobi pełnoprawnej produkcji z tego okresu. Trochę wyżej jest obszerniejsza dyskusja na ten temat.

Lwie Serce
23-09-2013, 15:16
Rzecz jasna będzie idealnie zrobiona wojna okopowa, lotnictwo, zapierające dech w piersiach walki powietrzne, potężne czołgi itd itd... Tyle razy prowadziliśmy dyskusje na temat XX wieku w Total War, i ani razu nikt nie podał sensownego wyjaśnienia jak ta wojna na tymże silniku miała by wyglądać :)

Burn.
23-09-2013, 15:21
W takim razie nie zaczynaj następnej :D

Wald
23-09-2013, 16:02
Wg mnie ten temat nie ma już najmniejszego sensu każdy wypisuje to co już było napisane już wcześniej(i to w bardziej logiczny sposób i bardziej poparte argumentami niż to jest teraz) ta dyskusja różni się tym, że co parę postów ktoś "nowych" przychodzi i zaczyna od nowa :roll: taka nowa wersja "ostatniej litery"...........

[IG] Misiak
24-09-2013, 07:15
Temat rzeczywiście był już od dawna do zamknięcia, tym bardziej, że nie ma już co gdybać. Wiemy co będzie po Rome II :roll: