PDA

Zobacz pełną wersję : bitwy

leszard
23-07-2012, 16:44
Siema,zamówiłem sobie napoleon total war i będe miał go już lada dzień,ale mam takie pytanie.Jak na razie grałem w antologie Rome i Medieval 2.W medku żeby bitwa była "płynna" może brać udział najwięcej 10 000 jednostek (jak dla mnie troche za mało) za to w Rome tylko 6000.A moje pytanie jest takie:ile najwięcej jednostek (aby ruch był w miare "płynny") może brać udział w bitwie w Napoleonie?

Sareth4
23-07-2012, 18:06
To zależy od Twojego komputera jak i ustawień graficznych w grze. W bitwie multiplayer 4v4 na ultra jednostkach i funduszach teoretycznie może być również do 10 000 ludzi - ale nie wiem , czy byłoby płynnie.

leszard
24-07-2012, 11:56
Aha,dziękuje :D to mam jeszcze jedno pytanko,czy można zagrać kampanię księstwem warszawskim?Bo z tego czego się doczytałem to trzeba pościągać jakieś pliki żeby odblokowywać małe frakcje :( a chociaż w bitwie gracza można "pochlastać" prusaków ułanami :D ? czy też potrzebne są jakieś pliki lub całe mody?

Asuryan
24-07-2012, 20:13
Aha,dziękuje :D to mam jeszcze jedno pytanko,czy można zagrać kampanię księstwem warszawskim?Bo z tego czego się doczytałem to trzeba pościągać jakieś pliki żeby odblokowywać małe frakcje :(
Odblokowanie małych frakcji nic Ci nie da, bo Księstwo Warszawskie jest emergency fraction, a nie tylko minor. Ale są mody w których można nim pograć.

a chociaż w bitwie gracza można "pochlastać" prusaków ułanami :D ? czy też potrzebne są jakieś pliki lub całe mody?
Da się bez modów. Francuzi mają jednostkę polish guard lancers i polish legion. W kampanii mogą ja rekrutować po zdobyciu i okupacji regionu Polski. W tym przypadku można tez nimi zrekrutować jako generała Józefa Poniatowskiego.

leszard
25-07-2012, 12:28
wielkie dzięki! :D