PDA

Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] jak pozbyc się cechy

masterss
05-10-2012, 18:35
Witam
Gram w MTW II na modzie SS i czesto moi generałowie dostają ceche "severely wounded" co mam wrażenie wpływa na ilość ich dowódczych gwiazdek - pytanie
Gdzie mogę poszperac żeby ją wykasować, jest jakis plik tekstowy z cechami gdzie można je np modyfikować lub całkowicie wyrzucac ????

Asuryan
05-10-2012, 19:56
Strzelam że to będzie export_descr_charakter_traits schowane w którymś packu. Czyli najpierw unpacker, a później szukanie pliku zawierającego nazwę traits (cechy) lub ancilliares (świta). Oczywiście lepiej skasować losowanie cechy niż samą cechę... albo zlikwidować same minusy (zamiast obniżać będą podwyższać). Oczywiście wszystkie zmiany lepiej przeprowadzać z zachowaniem BHP modowania (skopiowanie gdziekolwiek pliku przed jego przeróbkami). Wszelkie zmiany będą działać dopiero w nowej kampanii.

masterss
05-10-2012, 21:49
Strzelam że to będzie export_descr_charakter_traits schowane w którymś packu. Czyli najpierw unpacker, a później szukanie pliku zawierającego nazwę traits (cechy) lub ancilliares (świta). Oczywiście lepiej skasować losowanie cechy niż samą cechę... albo zlikwidować same minusy (zamiast obniżać będą podwyższać). Oczywiście wszystkie zmiany lepiej przeprowadzać z zachowaniem BHP modowania (skopiowanie gdziekolwiek pliku przed jego przeróbkami). Wszelkie zmiany będą działać dopiero w nowej kampanii.

a to mnie zaciekawiłeś - - - - - gdzie i jak kasuje sie losowanie cechy lub jak likwiduje sie same minusy

Asuryan
05-10-2012, 22:07
Nie mam teraz aż tak dużo wolnego miejsca na dysku, by rozpakowywać wszystkie pliki z packów, ani czasu by w nich grzebać - ale sądzę że będzie to bardzo podobne do Rome (który tych plików akurat nie ma spakowanych) - viewtopic.php?f=61&t=11206&p=245474#p245474 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=61&t=11206&p=245474#p245474) Wiem, że Medek ma te pliki, bo dawno, dawno temu się bawiłem tym od świty (zmieniałem warunki wystąpienia po przestawieniu tur na pół roku, by było bardziej historycznie). Są to pliki tekstowe, w których minusy po prostu kasujesz (w ten sposób zmieniając w plusy...).