Zobacz pełną wersję : Multi player
Mam medieval II: Total War od dłuższego czasu, jednak nigdy nie grałem przez neta, tylko kampanie/bitwy na singlu. Ostatnio chciałem pograć z kolegą bitwę przez neta, zarejestrowałem konto, zalogowałem się na stronie a potem w grze, i właśnie w grze najpierw wyskakuje mi błąd ładowania, potem cały czas logowanie nie powiodło się, konto jest na pewno dobrze założone, zresztą próbowałem wbić na konto kolegi, i też nie działa :cry: CD key jest dobry, patrzyłem w rejestr, nawet reinstalowałem grę ale nie pomogło, jest jakiś sposób żebym mógł grać przez multi?
Multi - jesli chodzi o bitwe,to sobie hamahi zainstaluj i przez LAN graj,a jeśli chodzi o kampanie to to troche inaczej wygląda.W kampani multi chodzi o przesyłaniu sobie save,przy tym chyba trzeba cos w plikach grzebać,ale pewien nie jestem.Multi Medievala 2 jesli chodzi o kampanie to nigdy nie ogarniam.
O tym wiem, ale ja nie mówię o sieć lan tylko online, nie mogę się zalogować w grze do trybu multiplayer( Jestem w grze, wybieram wielu graczy,próbuję zalogować się w Bitwy online, najpierw mam błą przy logowaniu, potem nie można się zalogować, mimo to że konto działa, nawet wbijałem na konto kolegi i niby pisze że nie można się zalogować, a konto jest sprawne).
To takie minusy medka właśnie,słyszałem że odcieli serwery starzym grą,i chyba medievalowi 2 właśnie też,mi to osobiście gra online przed tym ucinaniem też nie chciała się połączyć.Najlepiej to zostaw bo szkoda na to nerwów.
Koledze działa, zresztą dużo osób normalnie gra, parenaście cały czas. Na pewno nie da sie z tym nic zrobic?
Pandrodox nie wiem skąd bierzesz swoje informacje, ale w mtw2 online można grać tak samo jak w starsze rome i inne części gry. Lucider - widoczne coś ci blokuje grę przez multi. Może zapora albo antywirus? Spróbuj to wyłączyć i zobacz jeszcze raz. Jak masz hamachi, garenę albo programy tego typu to usuń na chwilę, bo nie raz to one powodują błędy w grze multi.
Reinstalowałem już raz i sprawdzałem zaporę, Mtw2 ma odblokowane wszystko, ostatnio grałem przez hamachi kilka bitew z kolegą przez lan ale nie podchodzi mi to za bardzo, nie wiem czemu i mi i jemu tnie, ale wiadomo, serwer to nie to samo co komputer, i właśnie chciałbym pograć przez multi normalnie, na serwerze. Antywirus nie ma nic do gry, bo patrzyłem nie raz, hamachi na chwile wywaliłem i dalej mam tak że jak chcę włączyć multi, to najpierw ładuje się jakieś 30 sekund, na chwilę wcina grę i pojawia sie okienko utrata połączenia, potem jak próbuję jeszcze raz cały czas jest ''logowanie nie powiodło się.''
soszka1939
05-02-2013, 19:31
Pamiętaj, że w cd-key'u nigdy nie ma "0" , zawsze jest "o" które moze wyglądać jak "0" więc sprawdź jeszcze raz.