Zobacz pełną wersję : Piłka Nożna
Nezahualcoyotl
31-08-2011, 20:24
Tomaszewski nigdy nie zglaszal aspiracji do trenerskiej fuchy ;)
Spoko klimaty ostatnio panuja wokol kadry Smudy:
-bojkot dziennikarzy przez pilkarzy
-bojkot pilkarzy przez dziennikarzy
-planowane odwieszenie kary dla sprzedawczyka
-kolejne "kukulcze jajo"ktore nigdzie nie moze zaistniec i przypomnialo o polskich korzeniach :lol:
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/medi ... tykul.html (http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/media-damien-perquis-otrzymal-polskie-obywatelstwo,1,4835457,artykul.html)
Smuda powinien sobie przypomniec takze o Ollisadebe oraz Guerrerio i ta etniczna repre rzucic na rownie multikulturowa repre Niemcow :mrgreen:
http://i56.tinypic.com/2me26py.gif
widze, ze polityczna poprawnosc zbiera swoje zniwa. oj, boli temat murzynkow i farbowanych smieci w kadrze, zajac ja juz odpuscilem kadre, bo to tylko parodia, chyba, ze poogladam aby sie posmiac z tej zbieraniny ludkow z calego swiata, moze nawet ktorys bedzie ruszal ustami podczas hymnu ? :lol:
to nie jakis twor brudnych szejkow, zeby sciagac szrot z calego swiata i probowac cos ugrac, sram na takie cos. totalny brak pomyslu u smudy, ale to media zrobily z niego wielkiego trenera, ten mit powinien juz dawno upasc - chociazby przez zniszczenie Tomka Bandrowskiego. mam nadzieje, ze Boruc bedzie wymiatal w Fiorentinie i gdy dyzma sie do niego na kolanach zglosi, to odmowi.
mam nadzieje, ze Boruc bedzie wymiatal w Fiorentinie i gdy dyzma sie do niego na kolanach zglosi, to odmowi
Myślę, że nawet jak Boruc będzie dobrze grał to w kadrze nie jest niezbędny, Szczęsny w Arsenalu dobrze sobie radzi (pomimo tego 8-2) i na razie jego pozycja nie jest zagrożona. Co nie zmienia faktu, że kadra w tej chwili budzi co najwyżej politowanie.
A swoją drogą - dzisiaj Transfer Deadline Day. Trochę ciężko to ogarnąć, ale:
-Arsenal nieźle się wzmocnił: Santos (Fenerbahce), Mikel Artreta (Everton), Per Mertesacker (Werder), Yossi Benayoun (Chelsea, wypożyczenie)
-Raul Meireles z Liverpoolu do Chelsea za 15 mln
-Royston Drenthe w Evertonie
-Crouch i Palacios przeszli z Tottenhamu do Stoke City
-Nicklas Bedtner wypożyczony do Sunderlandu na rok
-Owen Hargreaves podpisał kontrakt z Man. City
-Craig Bellamy wrócił do Liverpoolu
-David Ngog przeszedł z Liverpoolu do Boltonu
-Diego wypożyczony do Atletico Madryt
-Miralem Pjanic (Lyon, 11 mln euro) i Fernando Gago (Real, wypożyczenie) w AS Romie
-De Guzman w Villareal
-Mateja Keżman (którym interesowała się Polonia) w BATE Borysów
-Mauro Zarate z Lazio trafił do Interu (15 mln)
-Grygera w Fulham
-Scott Parker w Tottenhamie
-Alexandr Hleb w Wolfsburgu
Poza tym dużo zamieszania wokół Modrica, Sturridge'a, Hazarda i Sneijdera, ale nigdzie się w końcu nie ruszyli.
Sam Fisher
01-09-2011, 06:16
Szlachetny Cziku, zapomniałeś o Chu Young Parku, który także przeszedł do Arsenalu. Myślę, że Wenger najwięcej radości będzie miał z Artety.
Nie sądziłem, że Hargreaves przejdzie do City. Trudno się dziwić skoro United nie chciało z nim przedłużyć kontraktu (nawet chciał grać za darmo) i był skłonny pójść do dowolnego klubu tylko po to żeby jeszcze udowodnić, że jest w stanie grać na jakimś poziomie. Mimo wszystko jestem jakoś zniesmasmaczony jego decyzją.
A na drugim biegunie jest Amauri z Juventusu. Gościowi został rok kontraktu, inkasuje 4 mln, pokazał się z dobrej strony na półrocznym wypożyczeniu do Parmy, gdzie strzelił 7 goli. Wiadomo, że będzie grzał ławkę, albo i krzesełko na trybunach. Dobry moment do odejścia po przygodzie z Parmą, w lato był wyzywany i wygwizdywany przez kibiców. Na koniec okienka miał kilka ofert, tym z Marsylii, ale jest tak pazerną mendą i taką miernotą, że postanowił sobie zrobić wakacje w Turynie... Szkoda słów.
Sam Fisher
01-09-2011, 11:28
Wydatki klubów Premier League w letnim oknie transferowym 2011:
1. Manchester City – 78 mln funtów
2. Chelsea – 77,5 mln funtów
3. Liverpool – 62 mln funtów
4. Arsenal – 56 mln funtów
5. Manchester United – 51,3 mln funtów
6. Sunderland – 27,45 mln funtów
7. Stoke City – 22 mln funtów
8. Aston Villa – 17 mln funtów
9. Fulham 16,6 mln funtów
10. Newcastle United – 12 mln funtów
11. Queens Park Rangers – 12 mln funtów
12. Wolverhampton – 11,4 mln funtów
13. Blackburn Rovers – 11,5 mln funtów
14. Norwich City – 9,6 mln funtów
15. Swansea – 9,25 mln funtów
16. Bolton Wanderers – 7 mln funtów
17. Tottenham Hotspur – 6 mln funtów
18. Wigan Athletic – 5 mln funtów
19. West Bromwich Albion – 4,5 mln funtów
20. Everton – 0 mln funtów
Szlachetny Cziku, zapomniałeś o Chu Young Parku
Nie zapomniałem. Świadomie go pominąłem, bo pisałem tylko o transferach z 31 sierpnia, a Chu Young przeszedł dzień wcześniej.
Zapomniałem za to o kimś innym; Joe Cole przeszedł do Lille, gdzie zamierza odbudować formę i próbować wskoczyć do kadry na ME 2012.
Ciekawy obrazek, przedstawiający przewidywany skład Arsenalu:
http://img16.imageshack.us/img16/7859/arsenaldu.jpg
IMO na pewno będą względem tego jakieś zmiany, np. nie można pomijać Benayouna i Chu Younga, ale ogólnie mówiąc - skład wygląda ciekawie i choć o mistrza raczej Arsenal nie powalczy, nie da się raczej łatwo wykopać z Wielkiej Czwórki...
Do Lille poszedł też Żelą 8-)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/wisla- ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/wisla-krakow-przegrala-z-rakowem-czestochowa,1,4836975,wiadomosc.html)
ale moim zdaniem podstawione to jakoś jest, chyba... i ten nie wykorzystany karny... :?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/wisla-krakow-przegrala-z-rakowem-czestochowa,1,4836975,wiadomosc.html
ale moim zdaniem podstawione to jakoś jest, chyba... i ten nie wykorzystany karny... :?
A co w tym dziwnego, mecz ustawiony tak samo jak Legii z Arsenalem na otwarcie ich stadionu, po to zeby ludzie sie cieszyli
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/wisla-krakow-przegrala-z-rakowem-czestochowa,1,4836975,wiadomosc.html
A co w tym dziwnego, mecz ustawiony tak samo jak Legii z Arsenalem na otwarcie ich stadionu, po to zeby ludzie sie cieszyli
Legia z Arsenalem przegrała, więc nie wiem za bardzo, o co chodzi :D. To, że akurat Jędrzejczyk główką strzelił Hat-Tricka, nie byłoby raczej możliwe do ustawienia, nawet jeśli ktoś by próbował :lol:.
Tak, ale przegrana Legii z Arsenalem 5:6 to wiekszy prestiz niz wygrac Rakowem z Wisla 1:0 :D
To, że akurat Jędrzejczyk główką strzelił Hat-Tricka, nie byłoby raczej możliwe do ustawienia, nawet jeśli ktoś by próbował :lol:.
Wynik mozna zawsze dostosowac w czasie :d
Przy nieporadności Legii z poprzedniego sezonu byłoby naprawdę ciężko. Niestety, obawiam się, że Legii wyszedł wtedy po prostu w ataku mecz sezonu :D.
http://www.youtube.com/watch?v=q9oQeAoWUAk Tevez na urlopie.
odi.profanum
02-09-2011, 09:00
No to Arsenal tym składem idzie po 1szą 10 :lol: Ten Arteta już ma 30, faktycznie wzmocnienie za Fabregasa.
No to Arsenal tym składem idzie po 1szą 10 :lol: Ten Arteta już ma 30, faktycznie wzmocnienie za Fabregasa.
Ale jest doświadczony i obyty w Premier League. Przynajmniej nie jest jakimś młodym, nieogarniętym żółtodziobem jak większość składu Arsenalu; właśnie tacy zawodnicy około 30ki są na Emirates potrzebni, żadnych młodych talentów już tam nie trzeba.
Nezahualcoyotl
02-09-2011, 15:30
http://www.youtube.com/watch?v=q9oQeAoWUAk Tevez na urlopie.
Masakra :mrgreen: 100/10
Nie wiedzialem ze w 2012 beda pilkarskie Mistrzostwa Swiata w Polsce :shock:
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/wcia ... tykul.html (http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/wciaz-nie-ma-zgody-na-rozegranie-meczu-polska-niem,1,4837787,artykul.html) ...-z pewnoscia niedlugo skoryguja :lol:
"Prezydent Gdańska Paweł Adamowicz nie zezwolił jeszcze na organizację meczu piłkarskiego Polska - Niemcy, który 6 września ma odbyć się na PGE Arenie Gdańsk.
Na stadionie, który w 2012 roku będzie areną mistrzostw świata w piłce nożnej trwa kontrola. W czwartek negatywną opinię w sprawie rozegrania meczu Polska - Niemcy, jako imprezy masowej, wydała straż pożarna."-caly onet :mrgreen: :lol:
Lato zapewne juz dzwoni do ryzego i blaga o wstawiennictwo bo,cytuje:"Bedzie wstyd na caly swiat jak sie mecz nie odbedzie".Kogo obchodzi zdrowie i zycie kibicow kiedy w gre wchodzi "prestiz i duma" prezesika-idioty ;)
http://euro2012.onet.pl/reprezentacja-p ... tykul.html (http://euro2012.onet.pl/reprezentacja-polski/lato-jesli-odwolamy-ten-mecz-bedzie-wstyd-na-caly-,1,4837437,artykul.html)
Trzymam kciuki za strazakow i prezydenta miasta Gdansk 8-)
odi.profanum
02-09-2011, 16:25
Ale Arsenal to nie jest Everton i nie walczy w 2giej dziesiątce ( czasem mając lepszy sezon bija się w 1szej dziesiątce ) i trzeba mieć jaja by grac w tak wielkim klubie; 30 letni Hiszpan może ich nie wychodować w meczach z Chelsea albo MU a co z City?. Jak dla mnie mało przekonujący transfer; co do doświadczenia - Arsenal ma starszą ekipę od chociażby Realu a porównując składy to Real wypada lepiej. Tam trzeba kilku gości z jajami; stopera co potrafi wywalić piłę nie patyczkując się ( Cambell kiedyś to był gość ), pomocnika - coś ala Vieira i napadziora; dla mnie van Persie jest słaby.
Chyba, że trzeba przyznać uczciwie, że Arsenal to angielski przeciętniak.
Ale Arsenal to nie jest Everton i nie walczy w 2giej dziesiątce ( czasem mając lepszy sezon bija się w 1szej dziesiątce ) i trzeba mieć jaja by grac w tak wielkim klubie; 30 letni Hiszpan może ich nie wychodować w meczach z Chelsea albo MU a co z City?. Jak dla mnie mało przekonujący transfer; co do doświadczenia - Arsenal ma starszą ekipę od chociażby Realu a porównując składy to Real wypada lepiej. Tam trzeba kilku gości z jajami; stopera co potrafi wywalić piłę nie patyczkując się ( Cambell kiedyś to był gość ), pomocnika - coś ala Vieira i napadziora; dla mnie van Persie jest słaby.
Chyba, że trzeba przyznać uczciwie, że Arsenal to angielski przeciętniak.
Znowu nie masz racji w większości spraw.
Po pierwsze - Premiership to bardzo wyrównana liga. Każdy może nakopać każdemu. Ktoś, kto gra tam regularnie przez parę sezonów, a do tego jest wyróżniającą się postacią tej drużyny, spokojnie powinien dać sobie radę w większości czołowych drużyn europy. Artreta wcale nieprzypadkowo przychodzi na miejsce Cesca; podobnie jak Fabregas jest wychowankiem Barcelony, który ma parę sezonów doświadczenia w Anglii.
Poza tym, Everton w ostatnich 5 sezonach latach - z Artretą w 1 składzie - zajmował kolejno 6, 5, 5, 8 i 7 miejsce, a do tego raz doszedł do finału FA Cup. Ani razu nie był w 2 dziesiątce, cały czas trzyma się blisko czołówki. Wobec tego zwyczajnie pieprzysz głupoty, nie po raz pierwszy zresztą - i zapewne nie ostatni.
A "przeciętność" Arsenalu pozostawię bez komentarza, bo aż szkoda strzępić języka wobec takiego idiotyzmu.
Arteta w poprzednim sezonie strzelił bramkę czy dwie wspomnianemu przez Ciebie MU. :geek: I był to doliczony czas, więc jakieś jaja ma.
odi.profanum
02-09-2011, 19:10
Po pierwsze - Premiership to bardzo wyrównana liga. Każdy może nakopać każdemu. Ktoś, kto gra tam regularnie przez parę sezonów, a do tego jest wyróżniającą się postacią tej drużyny, spokojnie powinien dać sobie radę w większości czołowych drużyn europy. Artreta wcale nieprzypadkowo przychodzi na miejsce Cesca; podobnie jak Fabregas jest wychowankiem Barcelony, który ma parę sezonów doświadczenia w Anglii. Taka wyrównana, że od 10 lat o miszcza biją się MU z Chelsea - reszta odpada w trakcie sezonu ( w wyniku kontuzji, spadku formy kluczowych grajków czy przestojów kluczowych momentach). Choć masz rację, zakładając, że Arsenal będzie się bił o 1szą dziesiątkę to taki Areta może się przydać. Poza tym to 30 letni Hiszpan ( u Hiszpanów 30 to zaczynają się już mocne spadki formy ); może i chłopak jest doświadczony i ograny w lidze ale Arsenal to firma walcząc na wielu frontach. Jakie ten gość ma w tym wieku doświadczenie w meczach o stawkę? W reprze ( cięzko byłoby wygryźć Inieste albo Silvę ze składu niemniej powołania mógłby czasem dostać )? W grze w pucharach; nie przypadkowo nawet o nim - interesując się ligą hiszpańską i kadrą nie słyszałem. Po prostu jest dobry w lidze angielskiej i w takim klubiku jak Everton; nic więcej i to do tego 30 letnim. Jakość, którą dawał Evertonowi może nie wystarczyć na Arsenal; gdzie system gry i przede wszystkim tempo rozgrywania i grania piłką są wyższe. W wieku 30 lat piłkarz jest już bardzo ukształtowanym grajkiem, skoki w jakości gry na wyższy poziom są rzadkie, częściej zaliczają piłkarze spadki formy.
Poza tym, Everton w ostatnich 5 sezonach latach - z Artretą w 1 składzie - zajmował kolejno 6, 5, 5, 8 i 7 miejsce, a do tego raz doszedł do finału FA Cup. Ani razu nie był w 2 dziesiątce, cały czas trzyma się blisko czołówki. Wobec tego zwyczajnie pieprzysz głupoty, nie po raz pierwszy zresztą - i zapewne nie ostatni. Bardzo dobrze, fajnie że chłopaki sobie radzą. Tylko liderowanie pomocy Arsenalu to trochę inny kaliber; spora przesiadka. Nie twierdzę, że sobie nie poradzi ale Fabregasa mu ciężko go będzie zastąpić. No ale tak jak powiedziałem; lepszy Rydz niż nic. Wanger kasy nie ma a ktoś do kadry musiał dołączyć za Fabregasa. Sezon jest długi, zobaczymy co pokaże. Może się okazać rewelacją ligi a Arsenal sięgnąć po miszcza ( no fakt, tu już przesadziłem ).
Arteta w poprzednim sezonie strzelił bramkę czy dwie wspomnianemu przez Ciebie MU. :geek: I był to doliczony czas, więc jakieś jaja ma. A w tym Manchester rozklepał Arsenal 8-2. Arsenalowi trzeba dział a nie pukawek.
A "przeciętność" Arsenalu pozostawię bez komentarza, bo aż szkoda strzępić języka wobec takiego idiotyzmu. Ma przeciętnych grajków i nie ma kasy na tranfery. Wanger z gówna bata nie ukręci - przykro mi. W porównaniu do Arsenalu z początku wieku to ten to jest cienizną.
Grają coś chłopaki ale jak przychodzi powalczyć o jakikolwiek tytułu to coś dziwnym trafem Arsenal nic nie potrafi wygrać. Przypadek? Ach, zapomniałem, wszak to wiecznie młoda i niedoświadczona drużyna :lol:
Znowu nie masz racji w większości spraw. tia ;)
odi.profanum
02-09-2011, 20:34
Całkiem spoko ten meczyk repry; Meksyk truchta, choć ten Barrera to dziś Wawrzyniakiem ostro kręci :| (choć od 35 min już Wawrzyniak zaczął wybijać te piłki ) Smutne, że w polu karnym, gdzie jest 7 naszych grajków Hernandez przyjmuje sobie piłę na 7 m i wali gola - a nikt z naszych mu w tym nie przeszkodził.
Fajna gra prawym skrzydłem; Brożek, Kuba, Mierzejewski, czasem Wasyl - ładnie to dziś funkcjonuje. Obraniak tradycyjnie beznadziejny mecz; czy Rybus albo Małecki nie więcej by dali reprze na lewym skrzydle? Brożek bramka i ładnie próbuje wychodzić na pozycję, szuka gry. Srodek pomocy nie pcha się bez sensu w gąszcz, mądrze przetrzymuje piłe; trochę klepie i rozrzuca do boków.
Ogólnie poza drętwą i pasywną obroną ( ku mojemu zaskoczeniu Wasyl gra dziś z największymi jajami, bez kompleksów - a rozbrat z kadrą miał długi ), bezbarwnym Ludo i brakiem asekuracji lewego skrzydła w kilku szarżach Barrery to mecz całkiem spoko. 1:1
Naprawde dobry mecz naszych orlow sokolow :) Wkurwila ta czerwona dla Obraniaka i zasmucila niewykorzystana akcja Mierzejewskiego, ale ogolnie jestem bardzo zadowolony 8-) Obrona byla calkiem niezla
Maharbal
02-09-2011, 22:10
Mam takie wrażenie, że kadra swoim poziomem w każdym meczu dopasowuje się do rywala. Jak przyjeżdża taka Gruzja to mecz-padaka po prostu, dziś było ładnie. Mecz do czerwonej kartki wyrównany (swoją drogą Meksykańczyk przyaktorzył trochę), udało się dowieźć wynik do końca. Duży - dla Mierzejewskiego-takich sytuacji nie wolno marnować. Kolejny minus dla ,,Chama"-co on w ogóle robi w tej kadrze? Bramkarz też bez pewności siebie zagrał.
Pozytywnie natomiast wspomniany Wasilewski i rzecz jasna Błaszczykowski. Nawet mimo tego, że nie gra w podstawowym składzie Borussi jest o klasę lepszy od każdego innego pomocnika od nas.
To teraz Szkopki na rozkładzie.
Nezahualcoyotl
03-09-2011, 08:58
Remis przeciwko Aztekom i to w dziesiatke to optymistyczny znak dla repry ;) ...no i przegrani nie skonczyli na kamieniu ofiarnym :lol: :evil:
Zas na szwedzkim horyzoncie pojawia sie kolejny "rodak"
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/smol ... tykul.html (http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/smolarek-smuda-widzi-dla-pekalskiego-miejsce-w-kad,1,4838187,artykul.html)
Pazernosc i chciwosc pzpn oraz jego prezesika wciaz mnie zaskakuje :?
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/mecz ... tykul.html (http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/mecz-z-korea-ma-podreperowac-budzet-pzpn,1,4838197,artykul.html)
Co do meczu z Niemcami to jednak odbedzie sie w Gdansku(strazacy i prezydent miasta wymiekli pod presja "z gory"lub nagieto przepisy dla potrzeb chwili ;))Ma podobno zawisnac ogromna flaga z husaria tuz przed spotkaniem(a moze w trakcie Hymnu,nie pamietam).Szczerze to wole beznadziejna oprawe i zajebisty mecz a nie na odwrot :lol: bo ze Szkopkami trzeba grac na 150% przez 90min i zadne motywy patriotyczne nam nie pomoga a im nie przeszkodza ;)
Tak sobie mysle po kiego czorta jechac az do Koreanczykow(jeszcze mozemy dostac baty)zeby podreperowac kase pzpn skoro wystarczy jedna kolejka Extraklasy i budzecik podreperowany :mrgreen:
http://www.ligapolska.pl/index.php?dzia ... kul=204379 (http://www.ligapolska.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=204379)
odi.profanum
03-09-2011, 13:12
Co do meczu z Niemcami to jednak odbedzie sie w Gdansku(strazacy i prezydent miasta wymiekli pod presja "z gory"lub nagieto przepisy dla potrzeb chwili ;))Ma podobno zawisnac ogromna flaga z husaria tuz przed spotkaniem(a moze w trakcie Hymnu,nie pamietam).Szczerze to wole beznadziejna oprawe i zajebisty mecz a nie na odwrot :lol: bo ze Szkopkami trzeba grac na 150% przez 90min i zadne motywy patriotyczne nam nie pomoga a im nie przeszkodza ;) Przypominam, że to nie są Niemcy a obywatele Niemiec - drobna różnica a jednak. W tym upatrywałbym szansy :lol:
cięzko byłoby wygryźć Inieste albo Silvę ze składu niemniej powołania mógłby czasem dostać
Hiszpania ma najlepszych ofensywnych pomocników na świecie. U nich ostatnio rezerwowym jest nawet Fabregas, a do kadry puka już Thiago. Raczej w żadnej reprezentacji świata na żadnej pozycji nie ma takiej konkurencji jak na ofensywnej pomocy w Hiszpanii, więc ciężko winić Artetę, że nie dostaje powołań. Fakt, że nie jest piłkarzem wybitnym, ale jest bardzo dobry i na pewno jest dla Arsenalu wzmocnieniem.
Grają coś chłopaki ale jak przychodzi powalczyć o jakikolwiek tytułu to coś dziwnym trafem Arsenal nic nie potrafi wygrać.
Nie twierdzę, że Arsenal się w tym okienku wzmocnił i będzie się bić o mistrza. Ale też bez przesady, ty piszesz o Evertonie jakby co roku bił się o utrzymanie, a o Artrecie jakby był to zupełny przeciętniak, co jednak nie jest prawdą.
Meksykańczyk
Meksykanin.
Arsenal jest w chwili obecnej tylko i wylacznie szkolka dla pilkarzy, ktorzy ida albo do Barcy albo do angielskich rywali. Takie są skutki tego, ze Wenger myslal i mysli iz dzieciakami mozna wszystko wygrywac, mi to pasuje bo licze na to ze Liverpool wroci tam gdzie powinien, czyli na mistrza.
odi.profanum
03-09-2011, 16:29
Hiszpania ma najlepszych ofensywnych pomocników na świecie. U nich ostatnio rezerwowym jest nawet Fabregas, a do kadry puka już Thiago. Raczej w żadnej reprezentacji świata na żadnej pozycji nie ma takiej konkurencji jak na ofensywnej pomocy w Hiszpanii, więc ciężko winić Artetę, że nie dostaje powołań. Fakt, że nie jest piłkarzem wybitnym, ale jest bardzo dobry i na pewno jest dla Arsenalu wzmocnieniem.
Dobrze ale w perspektywie 6-7 lat mógł jakieś powołania dostawać a tu nic. Wniosek jest prosty, to przeciętniak. Choć zgodzę się, że na tej pozycji ( jak prawie na każdej Hiszpanie mają grajków wspaniałych ) ;)
Arsenal jest w chwili obecnej tylko i wylacznie szkolka dla pilkarzy, ktorzy ida albo do Barcy albo do angielskich rywali. Takie są skutki tego, ze Wenger myslal i mysli iz dzieciakami mozna wszystko wygrywac, mi to pasuje bo licze na to ze Liverpool wroci tam gdzie powinien, czyli na mistrza.Dokładnie; jest troszkę bardziej przypakowanym Ajaksem...
Akurat Arsenal kasę ma tylko zarząd nie bardzo chce ją wydawać. Gdyby Nasri i Fabregas zostali mieliby jeden z lepszych środków w Europie.
odi.profanum
03-09-2011, 19:32
Akurat Arsenal kasę ma tylko zarząd nie bardzo chce ją wydawać. Czyli sprowadza się do tego, że póki co jej nie ma.
Gdyby Nasri i Fabregas zostali mieliby jeden z lepszych środków w Europie. Śmiem wątpić. Fabregas spoko grajek ale Nasri? Nigdy jakoś mnie nie zachwycił ani w reprze ani w Arsenalu ( fajny miał debiut z MU co walnął 2 bramy ).
Dragonit
04-09-2011, 18:56
Nasri dobry grajek.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-h ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-hiszpanska/fc-barcelona-otworzy-szkolke-pilkarska-w-polsce,1,4838751,wiadomosc.html)
:D jak myślicie, jak będzie to funkcjonować?
Nasri dobry grajek.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-h ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-hiszpanska/fc-barcelona-otworzy-szkolke-pilkarska-w-polsce,1,4838751,wiadomosc.html)
:D jak myślicie, jak będzie to funkcjonować?
Od, zwykła odpłatna akademia piłkarska na licencji Barcelony, narzędzie do zarabiania kasy wykorzystujące markę FCB.
odi.profanum
04-09-2011, 20:37
Pojadę ją podpalić :lol:
przypuszczam, ze jak Barca sie za to bierze, to nie odwali zadnej lipy. na pewno bedzie to na wyzszym poziomie niz "szkolki u nas"
Dragonit
05-09-2011, 12:19
Pojadę ją podpalić :lol:
Możesz mi nie wierzyć, ale gdy to wklejałem ledwo oparłem się pokusie, by tego nie napisać :)
Nie zgadzam się, że to będzie jakaś tam maszynka go zgarniania kasy, skoro Barcelona sygnuje to swoją nazwą, to zapewne będzie stała na wysokim poziomie i pewnie będzie najlepszą szkółką w naszym kraju.
odi.profanum
05-09-2011, 14:24
Ciekawi mnie co to za kadra będzie szkoliła. Hiszpanie? Bo o sprzęt i boiska - zaplecze można być raczej spokojnym.
Ciekawi mnie co to za kadra będzie szkoliła. Hiszpanie? Bo o sprzęt i boiska - zaplecze można być raczej spokojnym.
Jeżeli faktycznie będą tam uczyć Hiszpanie to będzie najlepsza szkółka ale jeżeli tylko to reklamują a będzie tam nadal nasza stara szkapa z PZPN to tylko pic na wodę fotomontaż.
Obstawiam, że wielkiej lipy nie będzie i raczej wybiorą w miarę ogarniętych ludzi, ale zapewne na miejscu; Hiszpanów ściągać im się nie opłaca. Będzie to zwykła polska szkółka piłkarska, tylko że funkcjonująca trochę bardziej na modłę zachodnią, a związek z Barceloną to nic innego, jak po prostu licencja na użycie nazwy.
Jaki typujecie wynik meczu Polska Niemcy? Polacy nieźle się bronią :)
PESZKO KUUUUUUURRRRRRRRRRR... :O
MateuszKL
06-09-2011, 20:49
Na miejscu Peszka chciałbym zapaść się pod ziemię.
Peszko zrąbał szanse :( A nawet ciekawy meczyk tylko że Polacy mogliby coś w końcu strzelić. A Szczęsny jak ładnie broni 8-) :D
I po prowadzeniu. Tak czy inaczej, honorowy gol jest.
Kto bierze Głowackiego do kadry? Ta menda grała zawsze beznadziejnie. Kartki, samobóje, błędy...
Taaaaaaaaaa..............
No ***** co to było :( Były takie szanse a teraz pewien niedosyt pozostaje :(
Niemiecki cud nad Wisłą... W tak krótkim czasie przed zakończeniem meczu... Szok
Świnie niemieckie... A już zacząłem świętować drugi Grunwald. Byliśmy dosłownie sekundę od zwycięstwa.
A Wawrzyniak to sabotażysta i zdrajca narodowej sprawy, zaprzedał się krzyżactwu, psiarczyk hitlerowski. Nie wierzę, że poślizgnął się przypadkowo ;D
Maharbal
06-09-2011, 22:02
Kto bierze Głowackiego do kadry? Ta menda grała zawsze beznadziejnie. Kartki, samobóje, błędy...
Święta prawda. Ten facet w obronie to czyste samobójstwo-jak nie walnie samobója, to albo zrobi karnego albo dostanie czerwoną kartkę...albo obie te rzeczy naraz :D
Co do meczu: nawet 2:2 to duży sukces, zważywszy na to, że ostatni remis, jaki z Niemcami udało się uciągnąć był 30 czy 29 lat temu. Oczywiście bardzo szkoda tej ostatniej akcji (btw, Wawrzyniak też nigdy mi się nie podobał w roli reprezentanta), niemniej Szkopki miały dużo dobrych szans, tylko że Szczęsny nie pozwalał piłce wpaść do bramki.
Nasza kadra więc, w przeciągu kilku dni uciągnęła dwa remisy z piłkarskimi potentatami w niemal optymalnych składach (może Meksyk to nie całkiem potentat, ale jak dla mnie w 15 albo 20 się mieści ; w kadrze Niemiec z istotnych zawodników nie widziałem tylko Schweinschteigera), czyli postęp jest. Duży.
MateuszKL
06-09-2011, 22:04
Postęp jest ogromny. Ale kto o tym teraz myśli. :cry:
Wszystko to spisek ! haha Ale meczyk na prawdę dobry, mam nadzieje że na Euro się odegramy ;) I jakieś nadzieje są na dobrą grę polaków. A co do występu nowego nabytku reprezentacji hmm wg mnie b. dobrze ^^
Gdyby gral Adamiak Adam...
Dragonit
06-09-2011, 23:18
I Adamiakowa, przydałyby się jej rogale, bo Mierzejewski strasznie dzisiaj dośrodkowywał. Właściwie tylko ostatnia wrzutka, którą można potraktować jako strzał, miała szansę powodzenia.
A Ukraina dostaje 4:0 od Czechów :lol:
http://www.tvn24.pl/28377,1716489,0,1,p ... omosc.html (http://www.tvn24.pl/28377,1716489,0,1,proba-generalna,fakty_wiadomosc.html) co jest kurw :shock: flagi rozcinać trzeba było? nieh mnie ktoś kur strzeli bo sam nie wiem co widzę, raz to bym chyba wsadził w dupę tą kose dla ochroniaża który by mi to kazał a 2 dla tych cymbałów którzy na to sie zgodzili, przecież to jest profanacja barw narodowych :evil:
Przed meczem jak zobaczyłem skład to obstawiałem, że zawali ktoś z trójki Dudka - Głowacki - Wawrzyniak. Oprócz Dudki nie zawiedli mnie chłopaki. Tak samo byłem niespokojny, gdy Glik wchodził na boisko.
Duży niedosyt, ale chociaż dwa gole im wbiliśmy... Czapki z głów przed Szczęsnym.
Wawrzyniaka bym udusił wczoraj po meczu za ten ślizg. Już drugi raz tracimy bramkę z Niemcami w doliczonym czasie gry po głupim błędzie naszych bocznych obrońców. Sam mecz wczoraj był dobrym spotkaniem a Szczęsny to po prostu Magiczny Bramkarz to co on wczoraj wybronił to po prostu przechodzi ludzkie pojęcie. Po pierwszej połowie mogło już być z 5:0 po 30 minutach. Fabiański może marudzić ale w porównaniu do Szczęsnego to jest nikim. A i Perquis dobry mecz rozegrał co mnie pozytywnie zaskoczyło bo nie słyszałem o nim zbyt dobrych recenzji i spodziewałem się Polańskiego na bis a tu niespodzianka. Szkoda że Jelenia nie ma znowu w kadrze bo przydałby się w meczu Z Niemcami przy tych szybkich kontrach. Peszko sobie w ogóle nie radził powinien mieć w tym meczu 3 Bramki a nie strzelił żadnej.
w kadrze Niemiec z istotnych zawodników nie widziałem tylko Schweinschteigera
E... Ozil, Khedira, Neuer?
MateuszKL
07-09-2011, 09:46
Wawrzyniak wiadomo wack i zostanie najbardziej zapamiętany, ale tak naprawdę Głowacki i Peszko 100x gorzej.
Nie macie wrażenia, że Niemcy wystawili na nas gorszy skład? Na całą ich drużynę, z czołówki byli tylko Podolski, Klose, Lahm i Mertesacker...
pretorian
07-09-2011, 10:42
Nie macie wrażenia, że Niemcy wystawili na nas gorszy skład? Na całą ich drużynę, z czołówki byli tylko Podolski, Klose, Lahm i Mertesacker...
No częściowo masz rację ale zapomniałaś o Goetze, Muller (który wywalczył karnego), Kroos, Wiese, Schmelzer, a Schuerlle puka do pierwszego składu. Został jeszcze Boateng i Cacau :P
Jak widzisz Loew wcale nie poskąpił na graczach ;) Do brakujących gwiazd nowej rep of deutsch bym dodał Hummelsa, Ozil.
Aha brakowało jeszcze "świńskiego sztygara" :P
Sam Fisher
07-09-2011, 10:48
A po co wystawiać najsilniejszy skład na drużynę, która od dawna nic nie osiągnęła? Była to doskonała okazja dla nich żeby przetestować młodszych zawodników. Loew doskonale wie co robi. To tylko towarzyski mecz i nie ma co się dziwić ;]
Poza tym do tej czołówki bym dołożył jeszcze Mullera i można też śmiało mówić, że Goetze również. Jest bardzo młody, ale również bardzo utalentowany. Tacy zawodnicy jak Muller, Goetze, Schurle, Kroos będą stanowić o sile reprezentacji w przyszłości i muszą rozgrywać takie mecze.
Zastanawiałem się czy pisać w tym temacie, ale zaryzykuję :lol: Czytając wypowiedzi Szlachetnych przedmówców, pozwolę sobie na inną opinię odnośnie spotkania pomiędzy polskimi piłkarzami (naszymi kochanymi zawodowcami) a reprezentacją...Niemiec. Dla mnie najlepszym zawodnikiem wśród cudnych naszych zawodowców był bramkarz i Błaszczykowski. To co zrobił Wawrzyniak, to pozwala mieć nadzieję że zajmie miejsce naszego bramkarza Kuszczaka w kibicowskiej świadomości. W pracy jak ktoś będzie miał problem, będę mówił - nie bądź taki Wawrzyniak :lol:
---------------------
W końcu trener Brazylii poszedł po rozum do głowy i wystawia tych co są w formie, a nie według klucza agentów menadżerskich, efekt wygrana z Ghaną po niezłym meczu
a taki skład był :)
Goalkeepers: Julio Cesar, Fabio, Jefferson
Defenders: Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, Adriano, Danilo, Dede, Lucio, Marcelo
Midfielders: Lucas Leiva, Paulo Henrique Ganso, Ronaldinho, Elias, Fernandinho, Lucas, Ralf, Luiz Gustavo
Strikers: Robinho, Neymar, Alexandre Pato, Hulk, Leandro Damiao.
----------------------------------
Z kolei z ....Argentyną skład krajowy i podejrzewam, że lepiej wypadnie niż ostatnio, mecz 14 września i 28- trzeba będzie oglądać a skład jest takowy :
Bramkarze: Fabio (Cruzeiro), Rafael (Santos), Jefferson (Botafogo)
Obrońcy: Danilo (Santos), Mario Fernandes (Gremio), Bruno Cortes (Botafogo), Kleber (Internacional), Dede (Vasco), Rever (Atletico-MG), Rhodolfo (Sao Paulo), Henrique (Palmeiras)
Pomocnicy: Casemiro (Sao Paulo), Paulinho (Corinthians), Ralf (Corinthians), Romulo (Vasco), Cicero (Sao Paulo), Lucas (Sao Paulo), Oscar (Internacional), Renato Abreu (Flamengo), Thiago Neves (Flamengo )
Napastnicy: Fred (Fluminense), Leandro Damião (Internacional), Neymar (Santos), Ronaldinho (Flamengo)
Szczególnie cieszy reaktywacja mojego ulubionego piłkarza obok El Fenomeno-
Ronaldinho :D
odi.profanum
07-09-2011, 12:15
Wawrzyniak miszczu; po jego stracie poszła kontra i Głowacki zrobił karnego i to on się pośliznął i straciliśmy 2 gola. Kolejny beznadziejny mecz Wawrzyniaka i niestety trzeba za to zapłacić. Mieć taki wiatrak na lewej obronie to nie wróży dobrze przed Euro.
Też "Sławek nie zmarnuj" nieźle szalał; 3 setki zepsuć ? :lol: Nie wiem czy to taki problem podciąć piłkę albo walnąć z całej siły nad bramkarzem. Ech, gdyby Peszce nie dygotały nogi to mógłby być man of the match a tak to jest anty bohaterem, zaraz po Wawrzyniaku.
Szkoda, szkoda, mogliśmy pyknąć reprezentantów Niemiec. Pewnie z Turkiem, Tunezyjczykiem i Szwajsztangerem graliby dużo składniej i szybciej - szczególnie w pomocy mielibyśmy problem.
Cieszy fakt, że Polacy zagrali jak równy z równym, pozbywając się kompleksów, oby na stałe, grania z Niemcami. No i bardzo dobrze opanowany element gry z kontry, fajnie stosowaliśmy pressing. Trochę irytowały zbyt szybkie straty piłki, czasami nei umieliśmy jej odpowiednio przetrzymać, pograć i przegrać prze kolejnych piłkarzy, zmusić przeciwnika do biegania. Nad tym trzeba popacować; by nie grać - 3 podania, strata, odbiór podanie, strata. :evil:
Dla mnie też oprócz Wojtka, Kuby to lewy zagrał bardzo dobry mecz; z takimi drzewami jak Metersacker to w powietrzu nie miał jak walczyć ale umiejętnie przetrzymywał piłkę i kierował grą + bramka z gry. Nieźle zagrał ten Szwed, pewniejszy był od Głowackiego, choć to debiutant :lol: Potężnych mamy obrońców, bez kitu :lol:
Murawski również bardzo fajnie się zachowywał przy kontrach, świetnie piły na boki; uruchamiajace albo Kube albo Peszke.
Ogólnie bardzo fajny meczyk - różnica w porównaniu z jakością gry z reprezentantami Niemiec ( w 2006, 2008 ) a teraz jest niesamowita; choć bez kluczowych graczy to mimo wszystko wystawili całkiem mocny skład. Nie w meczy niż reprezentantami Francji na Legii.
Co do obrony, każdy ją widział; nie jest dobrze.
Najlepszy Niemiec na boisku - Głowacki :roll:
Nieźle zagrał ten Szwed,
To nie Szwed tylko Francuz Daniel Perquis. Szwed o którym piszesz to Ivo Pękalski i on nie gra jeszcze dla Polski tylko gadał że chce. :D
Sam Fisher
07-09-2011, 14:43
Wielki niesmak po meczu, bo mogło skończyć się cudownie. Cieszy mnie jednak to, że mamy wspaniałego bramkarza, który moim zdaniem może już zaliczać się do najlepszych na świecie. Przed Szczęsnym wielka kariera ;)
Maharbal
07-09-2011, 14:47
Ogólnie bardzo fajny meczyk - różnica w porównaniu z jakością gry z reprezentantami Niemiec ( w 2006, 2008 ) a teraz jest niesamowita
Nie zapominajmy tylko, że tamte mecze to były spotkania turniejowe, a tutaj to tylko mecz towarzyski.
E... Ozil, Khedira, Neuer?
Fakt, zapomniałem o Özilu i Khedirze. Neuera natomiast bym nie przeceniał-nie stanowi tak o wartości drużyny jak w latach minionych Kahn czy choćby Lehmann.
Sam Fisher
07-09-2011, 14:51
Neuer jest nadal pierwszym bramkarzem Niemiec i ma dopiero 22 występy w reprezentacji. On jeszcze będzie miał czas na pokazanie swojego talentu ;) Ciężko porównywać tak młodego zawodnika do takich legend jak Kahn.
Nezahualcoyotl
07-09-2011, 15:57
Nie popadajcie w przesadny optymizm po spotkaniu z Niemcami ;) Dobry mecz raz na jakis czas kazdemu sie zdarza ;) .tak bylo za Engela(Polska vs Norwegia),Beenhakera(Polska vs Portugalia) i tak bylo wczoraj.Polacy zagrali dobrze zeby zremisowac z przeciwnikiem ktory przyjechal rozegrac...sparing ;) Dla nas to bylo wyzwanie a dla nich spacerek-i takie sa fakty.Ciekawym rezultatu tego meczu gdyby stawka byly punkty i awans 8-)
Dzieki pzpn mamy najgorszych "kibicow"-piknikow na swiecie no i prostakow.Karta Kibica miala byc swego rodzaju legitymacja rozrozniajaca latowskich kibicow od kiboli...no i roznica byla widoczna wczoraj az bardzo :lol: Zero dopingu,gwizdy w trakcie hymnu i brak zaangazowania podczas meczu-Gdanskowi gratulujemy publiki :lol: :?
Prawdziwi Kibice oleli pzpn i jego selekcyjny wybor polegajacy na haraczu.Wiec na Kadre bedzie teraz pedzic bydlo takie jak wczoraj-kompletnie nie zwiazane i zzyte z pilka nozna ;)
odi.profanum
07-09-2011, 19:09
To nie Szwed tylko Francuz Daniel Perquis. A no to przepraszam. 8-)
Polacy zagrali dobrze zeby zremisowac z przeciwnikiem ktory przyjechal rozegrac...sparing ;) Dla nas to bylo wyzwanie a dla nich spacerek-i takie sa fakty.Ciekawym rezultatu tego meczu gdyby stawka byly punkty i awans 8-) No jasne, ale takimi meczami można sobie wyrobić świadomość grania jak równy z równym z każdym; a na turniejach często nasz zespół wychodził osrany i tylko chłopaki asystowali próbując co grać na nogach sztywnych pod ciężarem presji; nie na luzie. Oby taki mecz dał kopniaka mentalnego grajkom, choć przecież patrząc obiektywnie w meczach o stawkę nie mamy nowicjuszy; bramkarza Arsenalu, grajków Borussi, mogę też tu zaliczyć gwiazdę wczorajszego meczu "Sławek nie zmarnuj"; może się chłopina ogranie i nie będzie sam na sam kończył na galaretowatych nogach. Doszli do kadry też różnej maści "obywatele- piłkarze" co przecież też coś za granicą grają i to o punkty!
Nie zapominajmy tylko, że tamte mecze to były spotkania turniejowe, a tutaj to tylko mecz towarzyski.No spoko, ale i kadra się też zmieniła nieco; nie podzielam dziwkarskiego traktowania obywatelstwa ale taki Boenich czy ten Francuz mogliby faktycznie dać jakość w tyłach obronnych naszej repry.
Fakt, zapomniałem o Özilu i Khedirze. Neuera natomiast bym nie przeceniał-nie stanowi tak o wartości drużyny jak w latach minionych Kahn czy choćby Lehmann. Hmm, Lehmann na dobrą sprawę dobry miał sezon w 2006r w Arsenalu co przełożyło się na grę na MŚ. Poza tym to raczej średniak; co do Oliego no to legenda Bayernu i repry - z resztą jego gra na mś w 2002 ( poza finałem ) świetna; no i Bayern wtedy ostro cisnął w LM ( finał LM z Valencia i karniaki w 2001 ). Trochę nie ta liga jak na razie ale Neuer być może pójdzie w ślady; póki co zmienił klub na Bayern ;)
Dzieki pzpn mamy najgorszych "kibicow"-piknikow na swiecie no i prostakow.Karta Kibica miala byc swego rodzaju legitymacja rozrozniajaca latowskich kibicow od kiboli...no i roznica byla widoczna wczoraj az bardzo :lol: Zero dopingu,gwizdy w trakcie hymnu i brak zaangazowania podczas meczu-Gdanskowi gratulujemy publiki :lol: :?Też to zauważyłem. Ożywili się nieco jak gola Lewy walnął. Tak to smętnie przez cały mecz. :roll:
Nezahualcoyotl
07-09-2011, 19:14
Wawrzyniak wiadomo wack i zostanie najbardziej zapamiętany, ale tak naprawdę Głowacki i Peszko 100x gorzej.
Odczepcie sie od chlopaka bo przynajmniej staral sie miec na oku Niemca i przeszkodzic w dosrodkowaniu no ale sie poslizgnal ;) Tylko sie pytam dlaczego dwoch innych Niemcow stalo sobie zupelnie niekrytych w polu karnym czego konsekwencja byl gol wyrownujacy na 2-2 :shock: :!: -tego juz nie zauwazyliscie ;)
Trener Loew sam powiedział przed meczem z Polską, że chce dać w kadrze szansę młodym, utalentowanym ligowcom...
Ogólnie mówiąc, gdyby nie Szczęsny i trochę farta, skończyłoby się to jak mecz z Hiszpanią przed rokiem. Jedyni nasi reprezentanci, którzy w tym meczu potrafili grać, to Szczęsny i Lewandowski. Pozostałych 9 grających pomiędzy nimi to tragedia.
Peszko jest jak Manu w Legii, potrafi szybko biegać, ale jak dogoni piłkę, to nie może z nią nic przydatnego zrobić. Błaszczykowski doświadczony, ale od dłuższego czasu bez formy. Ludo ma przebłyski, ale ogólnie to przeciętniak. Środek obrony powoduje tylko 1 reakcję - łzy tęsknoty za Michałem Żewłakowem. Wawrzyniak rzadko ma mecze, żeby czegoś nie zawalił w obronie - w Legii co mecz daje praktycznie przeciwnikom gola w prezencie. Ale nie zmienia to faktu, że poza tymi pomyłkami jest jednym z lepszych polskich lewych obrońców. Boenisch po takiej kontuzji raczej będzie bez formy, więc musimy na tego Wawrzyniaka liczyć... Środek pola to masakra, Ojgen to żart, nie jest ani trochę lepszy od swoich odpowiedników w większośći klubów Ekstraklasy. Mamy jeszcze tylko Peszkę, który jako jedyny poza Szczęsnym jest w pierwszej 11 mocnego klubu. Jest jeszcze niby nadzieja, że jakiś "talent" z ligi nam "zaskoczy", tzn. Żyro, Kucharczyk, Możdżeń czy kto tam jeszcze, ale Euro to oni nam nie uratują. Po meczu można tylko powiedzieć: panowie, ku*wa, z czym do ludzi?
W mediach dzisiaj króluje Szczęsny...
Zauważyliście, że najlepsi piłkarze z polskiej kadry są wyszkoleni podczas grania w zagranicznych klubach? Większość z nich, grając u nas, nie miałaby nawet połowy tych umiejętności co teraz. Przykre, ale niestety prawdziwe.
Zauważyliście, że najlepsi piłkarze z polskiej kadry są wyszkoleni podczas grania w zagranicznych klubach? Większość z nich, grając u nas, nie miałaby nawet połowy tych umiejętności co teraz. Przykre, ale niestety prawdziwe.
Jedyny polski trener, który regularnie kształtuje porządne talenty, do Dowhań trenujący bramkarzy w Warszawie, który wyszkolił Kowalewskiego, Boruca, obu Szczęsnych i Fabiańskiego. Byłyby powody do optymizmu, gdyby w Piłce grało się na 5 bramkarzy i 5 w polu. Ale niestety, bramkarz jest tylko jeden i z grupy nas nie wypchnie, czego przykładem może być świetny Boruc na Euro 2008...
Sam Fisher
08-09-2011, 06:02
Prawdziwe i sam widziałem co to znaczy trening młodzików u Niemców i jak to wygląda u nas :| Jest duża różnica.
Ja widziałem swego czasu treningi pewnej znanej drużyny polskiej, ale gdybym nie wiedział ze to zawodowi piłkarze, pomyślałbym ze to lekkoatleci ćwiczą.:|
----------------
z innej bajki :D
edit:
W końcu, może się co zmieni
http://www.sport.pl/pilka/1,65082,10250 ... ciwko.html (http://www.sport.pl/pilka/1,65082,10250470,Primera_Division__Nadchodzi_rewol ucja__Rezerwami_przeciwko.html)
Kluby ligi hiszpańskiej, które buntują się przeciw krezusom Primera Division - Barcelonie i Realowi, chcą ustalić między sobą, że w starciach przeciwko mistrzowi i wicemistrzowi kraju będą grać rezerwowym składem. To protest wobec podziału wpływów za prawa transmisyjne do pokazywania meczów ligi. Taki stan rzeczy mógłby uderzyć w pozycję finansową hegemonów
-----------------------
Lena :D
Jak napisałaś i inni, Szczęsny ma swoje dni, jak go Kahn chwali, to już coś, zawsze mówił to co myśli, nie podlizywał się ;)
http://www.sport.pl/euro2012/1,109077,1 ... echem.html (http://www.sport.pl/euro2012/1,109077,10250369,Polska___Niemcy__Oliver_Kahn_zac hwycony_Wojciechem.html)
Jego umiejętności wysoko ocenił były bramkarz reprezentacji Niemiec Oliver Kahn, który w narodowych barwach zaliczył aż 86 występów. - Jeżeli ktoś broni uderzenia w ten sposób, to jest dla mnie bramkarzem światowej klasy - przyznał Kahn, komentujący dla stacji ZDF spotkanie w Gdańsku.
odi.profanum
08-09-2011, 14:23
Ogólnie mówiąc, gdyby nie Szczęsny i trochę farta, skończyłoby się to jak mecz z Hiszpanią przed rokiem. Jedyni nasi reprezentanci, którzy w tym meczu potrafili grać, to Szczęsny i Lewandowski. Pozostałych 9 grających pomiędzy nimi to tragedia. Z Hiszpanią Polska nie miała 5 setek... Gdyby nie Głowacki, Wawrzyniak i Peszko mogliśmy ten mecz wygrać.
Peszko jest jak Manu w Legii, potrafi szybko biegać, ale jak dogoni piłkę, to nie może z nią nic przydatnego zrobić. Błaszczykowski doświadczony, ale od dłuższego czasu bez formy. Ludo ma przebłyski, ale ogólnie to przeciętniak. Środek obrony powoduje tylko 1 reakcję - łzy tęsknoty za Michałem Żewłakowem. Wawrzyniak rzadko ma mecze, żeby czegoś nie zawalił w obronie - w Legii co mecz daje praktycznie przeciwnikom gola w prezencie. Ale nie zmienia to faktu, że poza tymi pomyłkami jest jednym z lepszych polskich lewych obrońców. Boenisch po takiej kontuzji raczej będzie bez formy, więc musimy na tego Wawrzyniaka liczyć... Środek pola to masakra, Ojgen to żart, nie jest ani trochę lepszy od swoich odpowiedników w większośći klubów Ekstraklasy. No więc co proponujesz? Poddajmy się na starcie; mamy grajków takich jakich mamy i lepszych mieć nie będziemy.
Od dawna wiadomo, że potęgą w piłkę nie jesteśmy co najwyżej średniakiem i tylko takich rezultatów można oczekiwać od naszej repry; bez dobrego systemu szkolenia, infrastruktury sportowej, kadry która ma szkolić, inwestycji ze strony klubów czego się spodziewasz? Tym bardziej cieszy taki meczyk z Niemcami; bądź co bądź zdekompletowanymi o czapkę gruszek i dobry występ "naszych" na tle lepszych grajków z Rzeszy.
Po meczu można tylko powiedzieć: panowie, ku*wa, z czym do ludzi?Z tym co mamy. Po prostu; nie mamy Xaviego w pomocy tylko Murawskiego ani Nesty - jest za to Głowacki :lol: na obronie, nie ma też u nas Rooneya no ale jest Lewy na ataku. Przykro mi, mamy tych co mamy i lepszych - póki co raczej długo mieć nie będziemy; idziemy po nasz standardowy cel - wyjście z grupy.
Też nie jest tak, że Niemcy wyszli i wywali jaja na boisko i tylko patrzyli jak nasz dream team gra. Może zlekceważyli nas a może też nie grali na 100% ale mimo wszystko, graliśmy z obywatelami Niemiec i graliśmy całkiem dobrze jak na ogólny poziom reprezentacji.
Jedyny polski trener, który regularnie kształtuje porządne talenty, do Dowhań trenujący bramkarzy w Warszawie, który wyszkolił Kowalewskiego, Boruca, obu Szczęsnych i Fabiańskiego. Byłyby powody do optymizmu, gdyby w Piłce grało się na 5 bramkarzy i 5 w polu. Ale niestety, bramkarz jest tylko jeden i z grupy nas nie wypchnie, czego przykładem może być świetny Boruc na Euro 2008...No więc właśnie. Nie można liczyć na efekty bez zaplecza. No a jak się nie ma zaplecza to Smuda sobie wymyslił, że będzie liczył na odpadki po innych krajach. Ten Perquis całkeim przyzwoicie zagrał - nie wiem na ile jest dobry bo go nigdy nie widziałem ( aż do tej pory ) ale lepsze to niż Jodłowiec czy Głowacki.
Też się obawiam, że może to się dla nas źle skończyć, z grupy nie wyjdziemy - no ale to w końcu nie pierwszy to już raz. Ja się już przyzwyczaiłem, ze w porównaniu do siaty nie walczymy o najwyższe cele :lol: Inna sprawa, że zagraliśmy 3 niezłe sparingi z mocniejszymi rywalami; Francją, Niemcami i Meksykiem, prezentując się przyzwoicie. No ale turniej to turniej, mamy kompleks grania na turniejach i niemocy - coś jak Anglia, z tym, że my mamy przeciętniaków i słabeuszy w kadrze a Anglicy graczy wspaniałych ( era Beckhama, Owena, Gerrarda, Lamparda, Ferdinanda, Terrego i Rooneya się chyba nie powtorzy i nic w niej nie wygrali :lol: ).
Gdyby nie Głowacki, Wawrzyniak i Peszko
A gdyby nie Szczęsny, to moglibyśmy go przegrać 3 bramkami. Takie gdybanie jest bez sensu. Niemcy byli znacznie lepszą drużyną, mimo tego że grali eksperymentalnym składem bez niektórych gwiazd. Mieliśmy 5 setek i wykorzystaliśmy 2, ale w meczu o stawkę byłoby o te sytuacje dwa razy trudniej. Oczywiście, że mając jedną dobrą sytuację w meczu możemy go nawet wygrać 1-0 przy odpowiednim farcie, ale na farta nie ma co liczyć; reprezentacja gra słabo.
Niemiecki cud nad Wisłą... W tak krótkim czasie przed zakończeniem meczu... Szok
http://img695.imageshack.us/img695/2053/gottmituns177.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/695/gottmituns177.jpg/)
Gott mit uns! :P
odi.profanum
08-09-2011, 16:19
A gdyby nie Szczęsny, to moglibyśmy go przegrać 3 bramkami. Takie gdybanie jest bez sensu. Niemcy byli znacznie lepszą drużyną, mimo tego że grali eksperymentalnym składem bez niektórych gwiazd.No jasne, z tym, że taka jest już piłka. Mimo wszystko bałagan w obronie i łatwość z jaką Niemcy czy Meksykanie dochodzili do strzałów w tych sparingach nie napawa optymizmem.
ale w meczu o stawkę byłoby o te sytuacje dwa razy trudniej. Przeciwnikowi pewnie też.
Oczywiście, że mając jedną dobrą sytuację w meczu możemy go nawet wygrać 1-0 przy odpowiednim farcie, ale na farta nie ma co liczyćTak jak Grecja w 2004r farcić? Jeśli drużyna jest poukładana z tyłu to tak można grać na 1:0 nie mając do tego specjalnych grajków i to nie jest fart tylko boiskowa mądrość. U nas nie ma czegoś takiego- mówiąc o obronie i trzeba grać do przodu. ;
reprezentacja gra słabo.Nie od dziś czy wtorku.
Największym mankamentem tej drużyny to obrona; o ile Piszczek na prawej pewnie by wejścia Lahma i Podolskiego ograniczył to na lewej Wawrzyniaka obracali jak skrzydła wiatraka. Środek obrony to jest zagadka ale ta formacja od bardzo dawna jest kiepska. W zasadzie największy mankament tej brygady Smudy.
Dragonit
09-09-2011, 19:00
http://realmadryt.net/news/Ronaldo-Test ... WIDEO-7685 (http://realmadryt.net/news/Ronaldo-Tested-to-the-limit-WIDEO-7685)
Dokument "Ronaldo: przetestowany do granic możliwości", jaranko takimi rzeczami od zawsze, dopiero zacząłem oglądać 1 part, więc wiele nie mogę o nim powiedzieć.
Nawet Dudek się załapał :mrgreen: Ciekawe jednak jak wypada na tle innych zawodników.
Nie wiem co tym fajnego w tych filmach? Gość nabity mięśniami jak .... kiedyś zauważono w ciągu roku po przejściu do Manchesteru z Portugalii przeszedł nieprawdopodobną metamorfozę z wysokiego szczupłego piłkarza w takiego...Wiem, czepiam się, ale możecie resztę sobie dopowiedzieć, dlatego podchodzę z niechęcią do podobnych filmików...Jeżeli się mylę, to cóż... :D
-
z naszego podwórka:
niestety kontynuatorzy milicyjnej tradycji wygrali, dobrze ze nie jestem kibicem Lecha :D , ale póki Bakero tam jest :lol: :lol: :lol:
odi.profanum
10-09-2011, 12:34
No a teraz Ronaldo stracił większość swoich atutów jeśli chodzi o drybling; przypakowany jak kulturysta a jak go ktoś zagoni do boku to jest dziecinnie łatwy do zatrzymania. Powinni mu zamknąć siłownie.
niestety kontynuatorzy milicyjnej tradycji wygrali, dobrze ze nie jestem kibicem Lecha :D , ale póki Bakero tam jest :lol: :lol: :lol: I to będą od 2 klasy lepszą drużyna. Mecz obiektywnie biorąc mógł się zakończyć przynajmniej 3-4 golami więcej :lol:
Widzew miał totalny brak skuteczności, plus popisy aktorskie przeciwników, dało remis. Mnie to cieszy kolejny punkt, szkoda tylko że w Widzewie coraz mniej gra Polaków, trzech na murawie, to mało, ale cóż... :roll:
Widzew miał totalny brak skuteczności, plus popisy aktorskie przeciwników, dało remis. Mnie to cieszy kolejny punkt, szkoda tylko że w Widzewie coraz mniej gra Polaków, trzech na murawie, to mało, ale cóż... :roll:
Ale w Młodej Ekstraklasie biega nasza Polska przyszłość 8-)
Ogląda ktoś jak po raz kolejny z rzędu Manchester po 30 minutach ogrywa kogoś 3-0 ^^ ? Byłoby 4 ale Hernandez na spalonym , a szkoda.
Sam Fisher
10-09-2011, 18:21
Ogląda ktoś jak po raz kolejny z rzędu Manchester po 30 minutach ogrywa kogoś 3-0 ^^ ? Byłoby 4 ale Hernandez na spalonym , a szkoda.
Ja oglądam. Dobrze wygląda ich gra. Może przeciwnik nie ustanowił wysokiego pułapu, ale gole trzeba i tak strzelać :D
Legia :lol: Takie weekendy są piękne :)
-----------
A tak nie złośliwie, co jest grane? :shock: Jak to możliwe? Czik?! :?:
odi.profanum
10-09-2011, 20:56
A w Hiszpanii Barca Sociedad 2;2 i Real Getafe 4:2. Miały ogórki grać rezerwami a tutaj się stawiają :roll:
Legia :lol: Takie weekendy są piękne :)
-----------
A tak nie złośliwie, co jest grane? :shock: Jak to możliwe? Czik?! :?:
Otóż pozwól mi wytłumaczyć. Ekstraklasa ma swoje reguły.
Jak komuś dobrze idzie, to nieubłaganie musi dać dupy.
Weźmy przykład Lecha; w pierwszych 4 meczach zdobył 10 punktów, miał kapitalny początek, Rudnev strzelał bramki na zawołanie, Lech grał jak "polska Barcelona". Ale potem nagle zaczął grać piach i tragicznie przegrał 2 mecze. Legia zaczęła w dobrym stylu ligę, ale po obu świetnych meczach ze Spartakiem odniosła porażki ze słabszymi zespołami w lidze. Jagiellonia w poprzednim sezonie była liderem po pierwszej rundzie, a potem zaczęła dużo przegrywać, a dla odmiany Legia, która słabo zaczęła, na wiosnę 'zaskoczyła' i miała dobrą końcówkę sezonu. Tak to po prostu u nas działa :D.
Czik :)
Ładnie żeś to mi wykonceptował :D Ja myślę, ze masz rację to specyfika naszej ligi, ale zostaje pytanie skąd są przyczyny? Najszybciej nasuwa się przypuszczenie, ze nie ma zaplecza w postaci sztabu lekarsko- trenerskiego, jak jest na zachodzie- gdzie są psycholodzy co ich zadaniem jest, by zawodnicy nie myśleli o najbliższym spotkaniu, ale koncentrowali się na tym co aktualnie rozgrywają. I te spadki formy u nas :lol:
pozdrawiam
MateuszKL
11-09-2011, 13:14
Mam bekę z polskiej ligi. Nadal każdy może wygrać z każdym...
odi.profanum
11-09-2011, 14:36
Mam bekę z polskiej ligi. Nadal każdy może wygrać z każdym...
Przecież to świadczy p równym poziomie klubów. :lol: Prawie jak PL. :lol:
No i niestety Cleverley w nagrodę za świetny początek sezonu dostał połamaną stopę po wejściu Daviesa. :(
EDIT: No okazało się, że kości całe, jakieś więzadła w stopie uszkodził, w każdym razie miesiąc przerwy zamiast ok. 3 ;)
W końcu ruszyła Seria A, Pirlo w Juve jak za najlepszych lat, dwie genialne asysty przy pierwszej i czwartej bramce. Oby kontuzje go omijały.
http://www.youtube.com/watch?v=iFj-SrX8 ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=iFj-SrX8EJA&feature=player_embedded)
Nezahualcoyotl
12-09-2011, 17:33
Powtorka z rozrywki czyli jak w poprzednim sezonie Korona na czele Extraklasy a tuz za nia Jaga ;) ktora nareszcie zagrala tak jak powinna i przyjemnie sie ogladalo spotkanie z dyskopolo.Zielinski nie ma szczescia do stadionu Jagi bo drugi raz zostal juz z niego wyproszony przez arbitra :lol:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/0,93174.html
W Piatek szlagier kolejki z Lechem ;)
Zas w Premiership ekipy z Manchester roznosza kolejnych rywali( Sergio Aguero i Rooney zaliczyli po hat tricku)i ida leb w leb.Sezon zapowiada sie dosc interesujaco ;)
Sam Fisher
12-09-2011, 18:15
Powtorka z rozrywki czyli jak w poprzednim sezonie Korona na czele Extraklasy a tuz za nia Jaga ;) ktora nareszcie zagrala tak jak powinna i przyjemnie sie ogladalo spotkanie z dyskopolo.Zielinski nie ma szczescia do stadionu Jagi bo drugi raz zostal juz z niego wyproszony przez arbitra :lol:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/0,93174.html
W Piatek szlagier kolejki z Lechem ;)
Zas w Premiership ekipy z Manchester roznosza kolejnych rywali( Sergio Aguero i Rooney zaliczyli po hat tricku)i ida leb w leb.Sezon zapowiada sie dosc interesujaco ;)
Jakoś mój kolega nie chciał mi wierzyć, że będzie to sezon Manchesteru (miasta), a Londyn będzie im deptać po piętach :D Póki co Manchester górą :P
brama Persica http://www.101greatgoals.com/videodispl ... -15404081/ (http://www.101greatgoals.com/videodisplay/ivan-perisic-wonder-goal-arsenal-15404081/)
Niesamowity strzał, trochę przypomina mi bramkę Zidane'a w finale LM przeciwko Leverkusen. Chociaż tu piłka idealnie w okno poszła.
Sam Fisher
14-09-2011, 11:52
Jak dla mnie to najładniejsze bramki strzelili Pato i Hulk :D
odi.profanum
14-09-2011, 14:59
http://www.youtube.com/watch?v=TczjKoSibn0
brama Pato; ale im odjechał :shock:
Maharbal
14-09-2011, 15:05
Nic pięknego, udało mu się przedrzeć przez jednego obrońcę a reszta nie zdążyła. Za to gol Perisicia bardzo na tak.
Nic pięknego, udało mu się przedrzeć przez jednego obrońcę a reszta nie zdążyła. Za to gol Perisicia bardzo na tak.
Pięknie poszedł Pato, szkoda że kontuzjogenny byłby wielce użyteczny dla reprezentacji :)
Widziałem mecz Borussi i niestety Lewandowski ma braki w wyszkoleniu technicznym ( o czym się kiedyś swego czasu mówiło) na tym poziomie, to widać, Lucas Barrios jak wróci, to spokojnie posadzi go na ławkę. Trochę też i oglądałem mecz Barcy, jako sympatyk tego zespołu widzę że mają problemy ze skutecznością, za wrażenia artystyczne nikt im bramek nie podaruje :D
odi.profanum
15-09-2011, 11:27
Nic pięknego, udało mu się przedrzeć przez jednego obrońcę a reszta nie zdążyła. Za to gol Perisicia bardzo na tak.Tym sprintem zgubił linię pomocy i obrony Barcy wchodząc w nią jak w masło. Na tym poziomie takie akcje to nie częsty widok :lol: A bramka Borussi ładna; choć w 1szej połowie i Kagawa i Lewy mogli strzelić ( Robert prawie trafił ). Generalnie Arsenal słabo wypadł, mądrze z tyłu ( po 15 minutach huraganowch ataków Borussi okrzepła obrona ) - bez ciekawej gry z przodu - zupełnie jak nie Arsenal.
Wawrzyniak robi co może hehe...1-0 dla tulipanów. Z taką obroną, cóż...może coś się zmieni :roll:
---------------
edit:
Skład klubu, kontynuatora milicyjnych tradycji:
Sergei Pareiko, Kew Jaliens, Osman Chavez, Michael Lamey, Maor Melikson,
Radosław Sobolewski, Gervasio Nunez, Dragan Paljić, Andraz Kirm, Dawid Biton i Ivica Iliev.
Ci, którzy interesują się piłką, wiedzą że kiedyś np. Belgia tak się załatwiła z poziomem swojej ligi. Widać skutki do dzisiaj.
odi.profanum
15-09-2011, 19:51
Ale 2 połowę grał całkiem spoko; dostosował się do poziomu całej drużyny po prostu. Pierwsza połowa beznadziejna, druga - coś walczyli.
2 celne strzały ;) Troszkę przymało, a wojskowi błędy cokolwiek dziwne robili w 1 połowie.
Zobaczymy co Internazionale Kraków pokaże ;)
odi.profanum
16-09-2011, 04:33
2 celne strzały ;) Troszkę przymało, a wojskowi błędy cokolwiek dziwne robili w 1 połowie.
Zobaczymy co Internazionale Kraków pokaże ;)No to pokazali - poziom polskiej ligi :lol: Można powiedzieć, że Wisła z piskiem opon zaczęła walkę w lidze europejskiej :lol: Bez kitu; oglądając ten mecz to tylko Melikson wydawał mi się kolesiem co potrafi coś ugrać, myśleć na boisku i jest przebojowy ( wszystkie akcje Wisły z jego wejść praktycznie - łącznie z bramką ). Reszta to dziadostwo i szmelc - wystarczający by grać w naszej ekstraklasie. Ciekawi mnie jak będzie z Fulham i mecze wyjazdowe :roll: Jak chcą grać 15 min w meczu i atakować to szkoda się nawet wygłupiać i się pojawiać w Europie; jak to Kowalczyk powiedział w LE się gra cały mecz w koncentracji a nie 10-15 min. Nie mają chłopaki argumentów; napastnik - ten Bidon ( Biton - czy jak się tam pisze ) z 5 m do bramki nie umie trafić. A to co Chaves wyprawiał; ten Utaka to tam go ruchał praktycznie każdą akcją. Może w Polsce się go boją bo jest taki wielki a tu go koleś ogrywał jak dziecko. Wawrzyniak na tle Chaveza ( choć inne pozycje ) wczoraj - kierowany przez Żewłakowa, zagrał świetny mecz :lol:
Legia poza chaotyczną 1 połową grała później całkiem przyzwoicie i rozsądnie - spokojnie w obronie ( kilka zaledwie wejść PSV - Żewłakow tam dość czyścił ) w atakach nieco gorzej ale i rywal trochę lepszy, mimo, że w słabej formie; tak czy siak kreatywności i sprytu - czy po prostu wyszkolenia technicznego zawodnikom grającym w ekstraklasie brakuje od dawna.
Runev też go tak ogrywał w meczu Wisła- Lech i mógł spokojnie kilka bramek strzelić, tylko wisła miał szczęście, Lech grał na początku dużo lepiej od Wisły, ale w końcu Wisła zagrała 15 minut dobrze- wyszła na prowadzenie i mecz się zmienił, ale ogólnie wydaje się, że Wisła jest w słabej formie (to o meczu z Lechem).
Ps: Zawsze mnie ewkur... jak ktoś po jednym meczu pisze, że wie wszystko na temat polskiego futbolu, czy jakiegoś zawodnika, to skauci po kilkanaście meczów czasem oglądają, a internetowi eksperci po jednym wszystko wiedzą.
odi.profanum
17-09-2011, 12:01
Jak po jednym? Przecież Wisła regularnie zbiera baty w pucharach - UEFA a teraz LE od ( chyba meczu z Lazio ) a co rok potwierdzają swoją dominację :lol:
Sam Fisher
17-09-2011, 16:03
Może mi ktoś wytłumaczyć jak to się dzieje, że zawodnicy Arsenalu lubią walić samobóje? :D Dzisiaj padły 2 samobóje (Song i Kościelny). To samobóje nr 4 czy 5 w tym sezonie (wliczam także pre-sezon).
odi.profanum
17-09-2011, 18:05
bo Arsenal jest słaby ;)
Sam Fisher
17-09-2011, 19:40
Wiele klubów jest słabych, ale jakoś nie obierają za cel swojej bramki :mrgreen:
Ja tam jakoś pamiętam tylko samobója Jenkinsona, powiedz mi kto jeszcze strzelał :) mają troszkę peszka, w meczu masa sytuacji, bodajże 16 strzałów, ale jakoś nie wpadało, za to Blackburn 1 ładna bramka, jedna ze spalonego i 2 w prezencie od Arsenalu. Wynik na moje oko niesprawiedliwy bo Arsenal przeważał w całym meczu.
@odi.profanum
Dlaczego Real przegrywa z Barceloną?
Bo Real jest słaby ;)
dziękuję
Sam Fisher
17-09-2011, 20:55
Jenkinson rzeczywiście był :D jeden z lepszych samobójów ever :D
Dzisiaj Song i Kościelny...
A reszty nie pamiętam teraz :?
Real nie jest słaby. Real jest słabszy od Barcelony :P
haha Ronaldo, ostatnio jaka napinka, czy wszyscy mezczyzni z tego pedalskiego panstwa musza zachowywac sie jak cioty i panienki?
Rudniev rozpieprzyl :mrgreen:
Ostatnio zacząłem na powrót oglądać polską ligę i jak na nasze warunki mecz Lech z Jagą robi wrażenie, widać że Jaga miała pomysł na grę- ręka Michniewicza, ale jak Aquila stwierdził
Rudniev rozpieprzyl :mrgreen:...
Zadziwiło mnie zachowanie tzw. kibiców Lecha, trza było protestować jak ruszyła afera korupcyjna, teraz to zamiatane jest pod dywan, chociaż wiem od tych co jeżdżą na mecze ( jakiś tam drużyn)mniej jest już dziwnych spotkań, dlatego czołówka jest tak wyrównana, ale powtarzam zawsze mogę się mylić ;)
Nasze drużyny nie są monolitem. Wszystko opieramy o jednego dwóch zawodników. Lech gra tylko dobrze jak gra dobrze Stillić a Rudnevs wykańcza. Legia gra tylko dobrze jak grają razem serbowie Ljuboja i Radović a Wisła gra dobrze jeżeli w formie jest Melikson. To za mało żeby być dobrym zespołem nie tylko na Polskim podwórku bo w LE jak widać polskie drużyny albo się kompromitują jak Wisła albo grają słabo jak Legia. Polska liga to najsłabsza liga w Europie więc dobre występy w niej to jednak trzeba brać przez pewną poprawkę właśnie ze względu na ten fakt ze potęgą futbolu nie jesteśmy i 3:0 Lecha to inny wymiar niż 3:0 Barcelony. A niektórym w głowach się już zagotowało i nazwali Lecha polską Barceloną pasuje to jak pięść do oka.
Legia gra tylko dobrze jak grają razem serbowie Ljuboja i Radović
Akurat np. w rewanżu ze Spartakiem Radovic pauzował za kartki, a Ljuboja nic nie strzelił... Ale fakt, że bardzo dużo od nich zależy.
Sam Fisher
18-09-2011, 16:50
United 3:0 Chelsea do przerwy :mrgreen: Choć 2 gole po spalonych... :shock:
Dragonit
18-09-2011, 17:21
To za mało żeby być dobrym zespołem nie tylko na Polskim podwórku bo w LE jak widać polskie drużyny albo się kompromitują jak Wisła albo grają słabo jak Legia. Polska liga to najsłabsza liga w Europie
Wyjdź człowieku, najsłabsza liga w europie :lol: Żeby "kompromitować" się w pucharach, trzeba najpierw do nich dojść, to raz, dwa, że po 1 meczu nie wiele można powiedzieć, a Legia grała na wyjeździe z PSV Eindhoven, litości, wynik inny niż przegrana (i tak minimalna) byłby niespodzianką. Zresztą w niemal każdej drużynie są zawodnicy świadczący o jej sile i nie ma co gadać, że bez Rudnevsa i Stilica Lech by dostawał baty, bo zabierając 2 najlepszych grajków takiej Barcy też różowo by nie było, to oczywiste. Zresztą w Lechu są zawodnicy, którzy wiele nie odstają (choćby Tonew i Możdżeń ostatnimi czasy, plus Injac wykonujący świetną robotę w środku pola i od czasu do czasu strzelający bramki z dystansu, czy Krivets, musi jednak wrócić do formy po kontuzji). W Wiśle czy Legii jest tak samo, ten 1 zespół - poza Meliksonem Biton (wiem, że akurat w meczu z Odense słabo zagrał), Kirm, Małecki, Illiev, nawet taki Lamey jak jest w formie to potrafi ładnie wspomóc drużynę, np. w eliminacjach w zasadzie strzelił 2 bramy). Natomiast o warszawskim zespole wspomniał Czik, 3 bramy wbite Spartakowi, praktycznie bez udziału Radovica i Ljuboji.
odi.profanum
18-09-2011, 18:32
Dlaczego Real przegrywa z Barceloną?A kto ostanio nie przegrywa z Barceloną? Przynajmniej Real stara się z nimi grać czego o Arsenalu powiedzieć nie można.
haha Ronaldo, ostatnio jaka napinka, czy wszyscy mezczyzni z tego pedalskiego panstwa musza zachowywac sie jak cioty i panienki?Po prostu mu zazdrościsz; jest "przystojny bogaty i gra świenie w piłkę" :lol: bez kitu, nie cierpię tego Ronaldy.
To za mało żeby być dobrym zespołem nie tylko na Polskim podwórku bo w LE jak widać polskie drużyny albo się kompromitują jak Wisła albo grają słabo jak Legia. Polska liga to najsłabsza liga w Europie więc dobre występy w niej to jednak trzeba brać przez pewną poprawkę właśnie ze względu na ten fakt ze potęgą futboluPatrząc na zachód od nas to tak; grajki z naszej ligi to drewniaki nie mające ani dryblingu ( w większości ) wykończenia, braki w wyszkoleniu, braki taktyczne. No ale to nie jest od dziś; poziom sie powolutku podnosi - głównie za sprawą hord najemników i grajków z Bałkanów. Mimo wszystko nasza liga jest jedna ze słabszych i to są po prostu fakty.
United 3:0 Chelsea do przerwy :mrgreen: Choć 2 gole po spalonych... :shock:Nie znasz się, sędziowie mają zawsze rację :lol: http://www.youtube.com/watch?v=fQ2wvLuXb4g
NOW WE SEE MORE!
Wyjdź człowieku, najsłabsza liga w europie :lol: Żeby "kompromitować" się w pucharach, trzeba najpierw do nich dojść, to raz, dwa, że po 1 meczu nie wiele można powiedziećMówiąc o ekstraklasach na wzór zachodni to tak. Najsłabsza liga.
a Legia grała na wyjeździe z PSV Eindhovena Trabzonspor z Interem na ich obiekcie. Jakie to ma znaczenie; gra się swoje a jak się nie umie grać to się dostaje baty i wymówki nie pomogą. No chyba, że mówimy o meczach bardzo wyrównanych, gdzie decydują pojedyncze błędy.
Zresztą w niemal każdej drużynie są zawodnicy świadczący o jej sile i nie ma co gadać, że bez Rudnevsa i Stilica Lech by dostawał baty, bo zabierając 2 najlepszych grajków takiej Barcy też różowo by nie było, to oczywiste. Absurd; róznica jest taka, że bez Łotysza i Stilica klub traci 90% swojej siły i pomysłu na grę. Reszta to kelnerzy biegający za piłką. W Barcelonie takich dobrych grajków to jest oprócz Xaviego, Messiego, Iniesty są jeszcze inni; co najważniejsze drużyna gra zespołowo, w oparciu o umiejętności indywidualne ale w oparciu o myśl na boisku, myśl grania drużynowego; i w cale nei ma aż takiej różnicy, gdyby na miejscu Iniesty pojawił się Thiago - może by goli było nieco mniej. Mimo wszystko równowaga w zespole zostałaby zachowana a szkielet grania by się utrzymał ( dla Barcelony wbrew pozorom każda pozycja - za wyjątkiem Xaviego jest do zastąpienia ) aż w takim stopniu zachwiana jak to ma miejsce w Lechu.
W Wiśle czy Legii jest tak samo, ten 1 zespół - poza Meliksonem Biton (wiem, że akurat w meczu z Odense słabo zagrał), Kirm, Małecki, Illiev, nawet taki Lamey jak jest w formie to potrafi ładnie wspomóc drużynę, np. w eliminacjach w zasadzie strzelił 2 bramy). Jedyny który potrafi grać po europejsku w Wiśle jest Melikson - reszta to są totalne drewniaki ustępujące praktycznie w każdym elemencie rzemiosła piłkarskiego; niestety gdzieś trzeba szukać przyczyn tego, że Wisła błaźni się w pucharach już n-ty raz z rzędu, praktycznie będąc o klasę gorszą drużyną; i to nie po jednym meczu; bo z Apoelem grali całkiem neidawno; a jak się prześledzi wyczyny Wisełki na przestrzeni lat to krzywa występów klaruje się na równym poziomie.
Natomiast o warszawskim zespole wspomniał Czik, 3 bramy wbite Spartakowi, praktycznie bez udziału Radovica i Ljuboji.Akurat Legia to jest dobra jako zepsół; nie ma jednego dobrego piłkarza a wszyscy średni ( nawet na warunki polskeij ligi i to jest siła klubu ). Choć Podbeskidzie potrafiło "rozmontować" ten monolit :lol: Dla mnie jest to nie do pomyślenia by drużyna grająca o miszcza dostawała na swoim obiekcie od amatorów. Kolejny absurd polskiej ligi.
no ładnie ładnie, Levante 1-0 Real :lol:
odi.profanum
19-09-2011, 12:43
Widziałem mecz i Levante spokojnie mogło 3:0 wygrać jakby z zimną krwią kończyli kontry :lol: Beznadziejny mecz Realu :(
Sam Fisher
19-09-2011, 12:45
No cóż...głupie zachowanie Khediry. Jego strata zaważyła mocno na efektywności gry Realu.
odi.profanum
19-09-2011, 14:23
Khedira nie błysnął ale też nic ciekawego nie grali nawet przy jego obecności na boisku. Co spadła jakość gry po meczach reprezentacji a Barca stuka w tym czasie 8 goli. No nic, dobrze, że są takie niespodzianki; przynajmniej ma się złudne uczucie " że każdy może wygrać z każdym".
Jak po jednym? Przecież Wisła regularnie zbiera baty w pucharach - UEFA a teraz LE od ( chyba meczu z Lazio ) a co rok potwierdzają swoją dominację :lol:
No ostatnio Wisła jest w bardzo słabej formie, ale Legia wygrała już ze spartakiem, przegrała minimalnie z PSV, Wisła w lidze też dość słabo gra, z Lechem np. miała 20 minut dobrej gry i się udało, ale na europe to nie wystarczyło, a jakby Wisła miała pecha, to by po pierwszych kilkunastu minutach mogła mieć ostry wpie%*@&# ;)
Ja nie mówie, że Polska liga jest jakaś bardzo silna, ale gramy w końcu dość regularnie w pucharach (ostatnimi laty Lech dwa razy się dostał, teraz Wisła i Legia), nie da się od razu wymiatać w lidze mistrzów, póki co idziemy do przodu i trzeba mieć nadzieję, że się nie zatrzymamy.
Maharbal
20-09-2011, 09:18
Polska liga to najsłabsza liga w Europie
A liga litewska, łotewska, estońska, wysp owczych, san marino czy węgierska :?: :P
Sam Fisher
20-09-2011, 09:55
Polska liga to najsłabsza liga w Europie
A liga litewska, łotewska, estońska, wysp owczych, san marino czy węgierska :?: :P
Z czym my się porównujemy? :D :mrgreen:
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/dudu ... tykul.html (http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/dudu-dahan-w-pelni-rozumiem-i-popieram-decyzje-mel,1,4857208,artykul.html)
Jeżeli to nie plotki, to zostaje mi jeno kibicować drużynie Brazylii :D moja sympatia zza oceanu, może i nie w formie i 9 lat bez sukcesów, ale to co wyprawia się z polską reprezentacją, to mimo mojej tolerancji, za dużo...
Wbrew temu co się sądzi, a raczej niektórzy, są zawodnicy z Polski co potrafią grać, ale po co stawiać na naszych pieczołowicie zgrywać ich ze sobą, Smuda miał wystarczająco czasu. Fakt z obrońcami ciężko, ale też bez przesady. Ja mam kibicować niemiecko- francusko- izraelskiej- polsko reprezentacji?
Dzięki :D
Maharbal
21-09-2011, 13:40
Tylko jeden komentarz nasuwa mi się w tej chwili:
http://www.youtube.com/watch?v=OU8kfoPS ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=OU8kfoPSL_w&feature=related)
odi.profanum
21-09-2011, 15:21
http://euro2012.onet.pl/reprezentacja-p ... tykul.html (http://euro2012.onet.pl/reprezentacja-polski/bialo-czerwony-melikson-jaka-kadra-na-euro-2012,1,4857023,artykul.html) a repra zaczyna nabierać wyrazu burdelu, którym przyjmuje wszystkie d***ki znające się na swoim fachu :roll: - znaczy piłkarzy. Smutne jak koszulka reprezentacji stała się zwykłą szmatą, która sobie byle śmieć może podetrzec dupsko.
Za jednym z forum Onetu, co sądzicie? :oops:
Szczęsny -
- Piszczek , Perquiz , Boenish -
- Polanski , Dudka -
- Błaszczykowski , Obraniak , Melikson -
- Lewandowski , Aquafresca .
-------------
edit
Trzeba przyznać rację Tomaszewskiemu, co do reprezentacji ma rację, a tu dalej o nowym reprezentancie
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/meli ... tykul.html (http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/melikson-jestem-izraelczykiem-nic-tego-nie-zmieni,1,4858074,artykul.html)
Maor Melikson wybrał grę dla reprezentacji Polski. Ale przyznaje, że dalej czuje się przede wszystkim Izraelczykiem. - Nic tego nie zmieni - mówi. - Kiedy marzenia się nie realizują, zaczynasz myśleć realistycznie - tak komentuje swój wybór gry dla Polski.
co sądzicie?
a jaką wymysliles nazwe dla tego tworu ? bo zadna reprezentacja to nie bedzie.
panie zydek, tu nie chodzi o zadne marzenia, ale o to ze jestes frajerem bez zasad
Sam Fisher
22-09-2011, 11:08
Robią z tego klub, a nie reprezentację.
odi.profanum
22-09-2011, 19:23
Można 1, 2 ale nie każdego kto chętny! Dlaczego w siatę jesteśmy w stanie zrobić sobie 6 złożoną z Polaków a piłce rzuciliśmy się jak psy na odpady po innych reprezentacjach :shock: ?
Można 1, 2 ale nie każdego kto chętny! Dlaczego w siatę jesteśmy w stanie zrobić sobie 6 złożoną z Polaków a piłce rzuciliśmy się jak psy na odpady po innych reprezentacjach :shock: ?
Grałem swego czasu w siatkówkę i tam jest sprawa prosta, od lat czterdziestu, od lat 70- tych, tamtego wieku klepie się piłkę od najmłodszych roczników po seniorskie drużyny.
Jest zaplecze trenerskie, techniczne itd...Co rusz dzięki pewnej masowości, a wcale mało ludzi nie gra w siatkę, wyłapuje się Wlazłych, Kurków i Kubiaków...Teraz mimo że nie grali najlepsi, zdobyliśmy 3 miejsce w Europie...
Czyli to, co wcześniej było wielokrotnie powtarzane w tym temacie, nie ma w piłce masowości w ilości, nie ma zaplecza trenerskiego, bo nie ma, nie oszukujmy się. Nasi trenerzy nie pracują za granicami Polski, jedyny przypadek to Nowak i Warzycha w USA, ale oni tam zdobywali trenerskie szlify....
Wiem, że wiesz o tym ;) i inni, ale póki się nie zmieni organizacji itd...to będziemy tworzyć takie twory jak teraz Smuda nam sprokuruje, czyli
Internazionale Poland...
odi.profanum
23-09-2011, 12:49
No właśnie. Niestety chwilę nam zejdzie zanim ludzie się nie domyślą, że sukcesy się z niczego nie biorą :roll:
Baal-Melkart
23-09-2011, 18:54
Wracając do Meliksona. Podobno niektórzy spośród narodu wybranego grozili mu śmiercią za próbę "zdrady" http://www.sport.pl/sport/1,65025,10341504,Izraelskie_media__Meliksonowi_gro zono_smiercia.html. Gdyby ostatecznie zagrał dla Polski to pewnie i u nas znaleźli by się tacy co by mu śmiercią grozili - z kolei za to, że jest Żydem. Jak na razie nie chce grać w żadnej reprezentacji.
Niech wiec sie trzyma z daleka od naszej reprezentacji.
odi.profanum
24-09-2011, 16:52
A co na to "Gówno Prawda" Szechtera ? :lol: Zawistne głupie Polaczki nie chcą wspaniałego Meliksona do kadry?
W La liga Real i Barcelona idą jak burza; nie wiem co się dzieje ale jest to co najmniej dziwne.
A co na to "Gówno Prawda" Szechtera ? :lol: Zawistne głupie Polaczki nie chcą wspaniałego Meliksona do kadry?
W La liga Real i Barcelona idą jak burza; nie wiem co się dzieje ale jest to co najmniej dziwne.
Mniejszą zdrada by już chyba było jakby dla Niemiec miał grać :lol:
Poza tym to w Niemczech grają Polacy, a nikt ich od zdrajców (nikt poważny) nie wyzywa, a w Niemcy nam też sporo narobili i wielu nas tam nie lubi. Narzekamy tak na fanatyzm Polaków, a inni są gorsi.
Cieszę się że w bramce Jagiellonii jest Baran :lol: Uprzedzając Maharbala, że niby obrażam, tak nazywa się bramkarz i ma podobne zacięcie do tej funkcji, za co mu i Michniewiczowi dziękuję :) Co w żaden sposób nie ujmuje zasług Widzewa :D
Z innych...
Bakero musi odejść :lol:
-----
Dawny Lechita owacją na stojąco żegnany przez kibiców FC Koeln, schodzi przed końcem spotkania :D
Troszkę dziwny skład, szczególnie linia pomocy, czemu ten człek patrzy na wiek, a nie na formę zawodników, a wy co sądzicie?
Kadra na mecze z Koreą Płd. i Białorusią:
Bramkarze: Wojciech Szczęsny, Łukasz Fabiański (obaj Arsenal Londyn).
Obrońcy: Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Damien Perquis (FC Sochaux), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań).
Pomocnicy: Ludovic Obraniak (OSC Lille), Adam Matuszczyk, Sławomir Peszko (obaj FC Koeln), Eugen Polanski (FSV Mainz 05), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor), Maciej Rybus (Legia Warszawa), Rafał Murawski (Lech Poznań).
Napastnicy: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Paweł Brożek (Trabzonspor).
co tam robia kuba "sie wyjebalem" i arek "zawsze mam pecha" ?
KACPER9786
27-09-2011, 17:56
Kadra dobra ale niech wyrzuci tego Polańskiego bo powiedział że nigdy nie zaśpiewa Mazurka ten SZWAB a teraz wielką ma miłość do POLSKI
A co powiecie na temat MAORA MELIKSONA?? ja zacznę że chociaż Żyd to przydałby się jako rozgrywający
Juz widze te nisamowicie merytoryczne posty w wykonaniu Kacprrka 8-)
Ja sie z kolei zastanawiam co tam robi ta ofiara Glowacki
odi.profanum
28-09-2011, 10:42
Będzie przewodził naszej defensywie. Jakiś problem, faszyści? Przecież to są super Polacy.
Przecież to są super Polacy.
Super potykający się Polacy o nierówności murawy...Szukający punktu zaczepienia w kosmicznym żywiole piłki nożnej. :lol: Ci którzy grają 90 minut, a nie do końcowego gwizdka sędziego, oni ostoja profesjonalizmu i zdrowego podejścia do uprawianego zawodu. :D To co Głowacki wyprawiał z Interem przez pierwsze 35 minut to masakra była, jego koledzy musieli wszystko nadrabiać, dobrze że im się udawało, co widać po wyniku, ci co oglądali to wiedzą o czym mówię :)
odi.profanum
28-09-2011, 15:39
Super potykający się Polacy o nierówności murawy.. Nie ich wina, że takie boiska do dupy w całej Europie są :(
Ci którzy grają 90 minut, a nie do końcowego gwizdka sędziego, oni ostoja profesjonalizmu i zdrowego podejścia do uprawianego zawodu. :D Bo u nas się szybko strzela gole a dalej to taka zabawa z przeciwnikiem, polska tiki taka.
To co Głowacki wyprawiał z Interem przez pierwsze 35 minut to masakra była, jego koledzy musieli wszystko nadrabiać, Dryblował, główkował strzelał. 11/10 oficjalna nota.
jego koledzy musieli wszystko nadrabiać, dobrze że im się udawało, co widać po wyniku, ci co oglądali to wiedzą o czym mówię :) farcili.
Manchester idzie jak huragan przez swoją grupę, od remisu do remisu. :lol: Ciekawy meczyk - 1sza połowa Real Ajax. Fajna brama Ronaldo - 7 podań. No i bramka Benzemy ( podanie przez pól boiska od Alonso i asysta Kaki ) 8-)
Ja sie z nim akurat zgadzam, jak mam już oglądać kogoś kto przegrywa, to naszych, a nie Niemców z odzysku.
Ja sie z nim akurat zgadzam, jak mam już oglądać kogoś kto przegrywa, to naszych, a nie Niemców z odzysku.
W takim razie w jakim celu tak dba sie o polonie w Polsce? Po to zeby potem wypiac sie na tych ludzi twierdzac, ze nie sa Polakami
W takim razie w jakim celu tak dba sie o polonie w Polsce? Po to zeby potem wypiac sie na tych ludzi twierdzac, ze nie sa Polakami
Jak wspomniał poprzednik, on sam nie uważa się za Polaka, tym bardziej ja go nigdy nie uznam za Polaka, nie ważne co zrobi, bo chce po prostu kasy, którą zarabia z reklam, które ja oglądam.
Sympatycy milicyjnego klubu mogą czuć się usatysfakcjonowani. Ich pogromcy sprawują się bardzo dobrze w LM i chociaż to mają na osłodę. Co do dzisiejszych spotkań...Cóż, milicjanci przegrywają z hukiem, co do Legii wszystko się może zdarzyć ;)
odi.profanum
29-09-2011, 18:50
Wisełka płynie już 2 mecz z rzędu. Idą twardo przez swoją grupę; mam wrażenie, że rywalizacja Wisły w pucharach po raz kolejny przypomina ścieżkę zdrowia. No ale ja się nie znam i oceniam po jednym meczu :cry: Choć przed nami 2 połowa z Twente.
Cieszę się że moja ocena polskiej ligi jest trafna. Szacunek dla Legii- człowiek wraca z pracy i widzi trzy bramki, gra do końca, doping kibiców...Gratulacje. :D
Jak odi.profanum napisał, milicjanty idą w zaparte, będzie pobity rekord Amici Wronki z LE :lol:
odi.profanum
30-09-2011, 10:22
Znaczy, chłopaki trzymają poziom. Nie szarżują zbytnio, po prostu lubia sobie dostać w jednym meczu 3 szczały, w następnym 4. Teraz idą po 5.
Jak odi.profanum napisał, milicjanty idą w zaparte, będzie pobity rekord Amici Wronki z LE Oni po prostu tak lubią chyba dostawac od każdego e Europie.
Cieszę się że moja ocena polskiej ligi jest trafna. Przecież to jest normalna ocena. Nie wiem co musi się zmienić, by Wisła zaczęła robić sensowne transfery za grube pieniądze a nie pozbierać czarnuchów po 2 ligach i jakiś śmieci po ligach na Bałkanach i taką plejadą pajaców jechać na podbój Europy. Obecnie piłka to $. Bez tego ani rusz. No ale Wisełka twardo trwa przy swoim i od 2003r idą przez każdą fazę grupową gna jak wichura. Takie śmiecie to dobre na polską ligę.
Baal-Melkart
30-09-2011, 16:22
À propos Legii, a w zasadzie części jej wiernych sympatyków:
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/warszawa/policja-wyjasnia-incydent-z-transparentem-jihad-le,1,4866575,region-wiadomosc.html
Nie mają chłopaki litości. Dla siebie samych też, w końcu w stopę sobie i klubowi strzelili. Na mecz wyjazdowy pasowałby gustowny transparent z napisem "Legia - die Endlösung der Judenfrage", albo coś w ten deseń.
Jednak Legia wygrała, a wisła gra masakrycznie brzydki futbol + nie ma obrony, dużo farta w lidze i wygrane, baty w pucharach.
Ps: Ponoć w Izraelu Legie chwalono za dobrą oprawę :lol:
odi.profanum
30-09-2011, 16:57
No Legia chce grać, choć nie umieją to coś próbują. Brawa za motywację i walkę. Wisła nawet tego nie ma.
Zastanawia mnie; jak to możliwe, że Wisa praktycznie jest murowanym faworytem do wygrania ligi a w Europie grają jak szmaciarze. Czy to nasza liga jest taka słaba ( pytanie retoryczne ) czy to PiSowscy sabotażyści podkładają na każdym kroku Wiśle nogę. Hmm, niesamowita sprawa, że Legia jakoś potrafi się zaprezentować a Wisła to jedynie lubi dostawać wpierd***.
Odpowiedź jest prosta: Wisła nie ma dobrej obrony, za to ma dobrych napadziorów, to wystarczy na kluby z polskiej niższej półki, bo i tak się boją atakować, a Wisła zawsze coś strzeli i wygra, a Legia ma mocną obronę, ale jak trzeba zrobić atak pozycyjny to są problemy ;)
Poza tym czy wisła jest murowanym faworytem? Na pewno nie ;) Lech gra dużo lepiej tylko brakuje mu jeszcze trochę szczęścia, a Legia może odpalić, bo ją na to stać, a Śląska też nie ma co skreślać, czy Polonii, która ma 1 pkt mniej niż wisła, że o Widzewie nie wspomnę, który według mnie o puchary powinien walczyć, a według naszych ekspertów o utrzymanie, zastanawiało mnie to bardzo skąd wzieli ten pomysł :)
Hehe ;) "Legia Dżihad", ładny plakat wywiesiliście legioniści. Mam nadzieję że wam dołożą odpowiednie kary, z wszelkimi możliwymi zakazami i ograniczeniami zbiorowymi włącznie. Innymi słowy - niech was udupią.
MateuszKL
30-09-2011, 17:19
A za co mieliby dostać karę?
Cóż za inteligentne pytanie - z każdym coraz lepiej. Najpewniej za trzymanie prawej ręki w kieszeni... albo lewej?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,titl ... caid=1d1e2 (http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,title,Oswiadczenie-Legii-w-sprawie-Dzihad-Legia,wid,13849497,wiadomosc.html?ticaid=1d1e2)
:D
Pierwszy raz w życiu, wybaczcie mi znajomi z reala :D jestem za...Legią w meczu z Wisłą. Czym jest to spowodowane, ze jeszcze jestem kibicem polskiej reprezentacji, a wariant ściągnijmy grajków, co nie sprawdzali się w innych ligach, wypożyczmy ich, a polscy piłkarze niech znikają, jest samobójstwem dla naszej reprezentacji. W Legii proporcje są zachowane, na ile to w naszych ligowych warunkach możliwe. Klęska myśli szkoleniowej trenera Wisły Masz Kanta byłaby może bodźcem, że nie tędy droga włodarze naszej kopanej. Póki co- w mojej drużynie, jest spokój z kontuzjami i mam przeczucie, ze poradzą sobie z Ruchem...
odi.profanum
Zastanawia mnie; jak to możliwe, że Wisa praktycznie jest murowanym faworytem do wygrania ligi a w Europie grają jak szmaciarze.
Bo w naszej kopanej ciułają sobie spokojnie punkty, czasami sędzia, a swego czasu oglądałem taki mecz, przedłuży spotkanie o 5 minut i sobie bidule :D zremisują i tak ziarnko do ziarnka zbiera się miarka...A to za mało na obce nacje, tam trzeba się sprężyć, zostawić pot i często krew na boisku, wypluć płuca...Oni tego nie muszą robić, jak gdzieś poczytałem ile swego czasu zarabiali i zarabiają Wiślacy, to mnie nie dziwi że nie zabijają się w Europejskich Pucharach...Dlaczego? Bo nie muszą...
Ale mogę się mylić, to proszę o insze wytłumaczenie :)
MateuszKL
30-09-2011, 17:27
Cóż za inteligentne pytanie - z każdym coraz lepiej. Najpewniej za trzymanie prawej ręki w kieszeni... albo lewej?
aha, to już wiem
Nezahualcoyotl
30-09-2011, 18:02
Hehe ;) "Legia Dżihad", ładny plakat wywiesiliście legioniści. Mam nadzieję że wam dołożą odpowiednie kary, z wszelkimi możliwymi zakazami i ograniczeniami zbiorowymi włącznie. Innymi słowy - niech was udupią.
Niedlugo zydki beda sie czepiac za reklamy gazu opalowego oraz napedowego ze o wyrobach z jedwabiu juz nie wspomne umieszczanych na polskich stadionach :lol: :shock:
Zas milicjanci zlozyli skarge do UEFA i polskiego konsula w Holandii w sprawie voucherow...i nawet na policje doniesli :mrgreen:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-e ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-europy/twente-wisla-skandaliczne-zachowanie-holendrow-bia,1,4866262,wiadomosc.html)
odi.profanum
30-09-2011, 18:21
Skądś tam ukradłem
1. Postawa Siergieja Pareiki.
Estończyk już od ładnych paru tygodni prezentuje formę niższą niż Mariusz Pawełek za swoich najgorszych dni. Od Meczu z Apoelem w Nikozji praktycznie nie ma meczu żeby nie popełnił błędu który w spotkaniach europejskich pucharów nie powinien skutkować golem. Trudno przyczepić się do jakiegoś konkretnego elementu, bo po prostu jest bez formy. Ma kłopoty z wyłapywaniem dośrodkowań, odbija piłki przed siebie, lekkie piłki wypluwa. Mecz ligowy z ruchem był kwintesencją tego jak niepewny jest w ostatnim czasie. Chyba czas dać mu odpocząć i dać szansę Jovaniciowi który na szansę chyba zasłużył tym, że generalnie nie zawodził w tych nielicznych spotkaniach w których wystąpił. W odwodzie jest jeszcze Filip Kurto który regularnie broni w reprezentacji U-21 i broni dobrze.
2.Nieumiejętność przyznania się do błędu Maskaanta, postawa Michaela Lameya i Kewa Jaliensa
Byłem w szczerym szoku gdy zobaczyłem że na drugą połowę wczorajszego meczu wychodzi Lamey. Nie wiem ile razy trzeba zostać ogranym by zostać zmienionym. Co on musiał jeszcze zrobić? Przystemplować swoją postawę swojakiem? Nie przeczę że rywala do upilnowania miał łatwego, ale jak wyciągać wnioski pokazał Diaz, który w drugim spotkaniu z Liteksem mimo wyraźnej przewagi szybkości Toma, ustawiał się już bezbłędnie. Jestem prawie pewny że lepszym posunięciem byłoby wystawienie lewonożnego Paljicia na prawej obronie w drugiej połowie. Nie byłoby to też jego pierwsze zetknięcie się z grą na tej pozycji bo grał już tak bodaj w 2 spotkaniach ligowych. Co do Jaliensa to naprawdę ciężko mi uwierzyć że to ten sam piłkarz którego wielokrotnie oglądałem w lidze holenderskiej. Spadek jakości jego gry przez ostatnie 2-3 sezony jest zatrważający. Nigdy nie był to silny obrońca, ale ustawiał się genialnie, a i po tym atucie nie ma już nawet śladu. W tej formie, Holender nie jest na pewno lepszy od Bunozy, który jak wiadomo bogiem wśród obrońców nie jest. W lidze częściej powinien dostawać szansę Czekaj, natomiast jeśli tylko Jovanović jest zdrowy to nie powinien pozwolić powąchać placu Lameyowi.
3.Gra głową przy stałych fragmentach w ofensywie
Przy duecie stoperów Głowacki-Marcelo, Wisła strzała grad bramek po rzutach wolnych i rożnych. Od kiedy nie ma ich obu Jaliens, Chavez i Bunoza nie strzelili choćby jednej bramki. Dlaczego? Bo fatalnie grają głową. Nikt nie przekona mnie że Chavez jest dobry w powietrzu, nawet nie chce mi się liczyć ile razy w ciągu meczu przegrywa główki mimo swego słusznego wzrostu i masy. W zwarciu jest nieoceniony, ale coraz bardziej widoczne są jego wady. Mimo wszystko Chavez w formie jest najlepszym obrońca naszej ligi.
4.Krycie przy stałych fragmentach
Założe się ze jeśli komuś chciało by się liczyć to Wislacy stracili więcej bramek po stałych fragmentach w erze Cupiała za trenera Maaskanta. To dziwne bo trener był w przeszłości obrońcą i powinien na to zwracać szczególną uwagę, tym bardziej przy takiej a nie innej grze w powietrzu Jaliensa i Cheveza. Problem jest jeszcze większy gdy dodamy że na bocznej obronie grywa niziutki Palić a w polu grają Słabo grający w powietrzu Sobolewski, nie skaczący do główek Nunez czy Jirsak. O wyjściach do piłki Pareiki już wspomniałem. Według mnie to absolutnie priorytetowy aspekt gry do poprawienia. Nie wątpię że stawianie na Jovanovicia nieco by ten problem zmniejszyło. Do gry Diaza w powietrzu pretensji mieć nie można.
5.Brak stylu, zależność od indywidualności
Kontuzja Genkowa nie jest dla mnie żadnym wytłumaczeniem słabszej postawy Wisły w ofensywie,. Bułgar od początku sezonu i tak notorycznie irytował. Dobrze ze jest znakomity Biton, ale ewentualnego zmiennika próżno szukać. Jak wiele traci Wisła bez Meliksona przekonywać nikogo nie trzeba, Garguła na ten moment nie prezentuje nawet 50% tego co Izraelczyk. Ponadto Wisła nie prezentuje zadnego stylu, nie ma wypracowanych schematów, próżno szukać bramek zdobywanych w ten sam sposób, wszystko jest zależne od wygrywania pojedynków 1 vs 1 przez Małeckiego, Meliksona czy Ilieva. O grze jeden na jednego Kirma nie mogę niestety nic powiedzieć, bo wbrew opiniom komentatorów zauważam ze on takich prób w ogóle nie podejmuje, skupia się wyłącznie na utrzymaniu piłki i odegraniu. Oczywisćie nie twierdzę ze skrzydłowi nie powinni podejmować prób dryblingu, ale nie prezentują oni żadnego wariantu alternatywnego.
6.Dośrodkowania
Tęsknię za Markiem Zieńczukiem. Był to boczny pomocnik nie dryblujący, wolny jak ślimak ale posiadający znakomite dośrodkowanie. jak jest teraz? Każda ,,wrzutka" to farfocel turlający sie po murawie lub szczur na wysokości kolan z którym chuja się da zrobić. I nie jest to efekt nieudanych zagrań. One są zamierzone, a widać to doskonale na przedmeczowych rozgrzewkach, gdzie własnie w ten sposób, boczni obrońcy i pomocnicy wrzucają piłkę w pole karne.
7.Późne dokonywanie zmian
Wczoraj było z tym jeszcze nienajgorzej ale generalnie nie jest dla mnie żadnym zdziwieniem gdy przy korzystnym wyniku Maskaant dokonuje zmian dopiero w okolicach 80-minuty, gdy Iliev już lata jak naćpany. Nawet gdy któryś z graczy wyraźnie odstaje, nie zostaje zmieniony, lecz czeka na czas w którym zmiana została zaplanowana. Jestem niemal przekonany, że wygląda to tak że Małecki wie np. zę wejdzie w 80 minucie i choćby nie wiem jak zła była sytuacja na boisku, to tak właśnie się stanie.
8. Minimalizm
Kibice na Wisłę przychodzili zawsze dlatego, że mogli oglądac ofensywną piłkę. Choćby w tamtym sezonie mieliśmy 5:2 z Lechią, 4:0 z Legią. Dziś, przy prowadzeniu 1:0 nie można mieć złudzeń że zaraz padnie kolejna bramka, należy drżeć by wynik został utrzymany. Wisła nie próbuje przy korzystnym wyniku przejąć kontroli nad meczem, notorycznie oddaje inicjatywe co kończy się jak widzimy.
Chavez na pewno nie jest najlepszym obrońcom ligi :)
"e,. Bułgar od początku sezonu i tak notorycznie irytował. (?) Dobrze ze jest znakomity Biton, ale ewentualnego zmiennika próżno szukać. Jak wiele traci Wisła bez Meliksona przekonywać nikogo nie trzeba, Garguła na ten moment nie prezentuje nawet 50% tego co Izraelczyk."
Garguła za bardzo nie miał szans się pokazać, a jak grał to i zaliczył poprzeczkę i kilka ładnych zagrań, ale na pewno nie jest tak dobry jak Melikson, więc trochę niesprawiedliwe jest pisanie, że na ten moment nie prezentuje czegoś, bo nie wiemy co prezentuje. Pytanie tylko jak ostatnie medialne zawirowania wpłyną na formą Meliksona, bo wiadomo, że życie prywatne ma duży wpływ na postawę na boisku, może motywować, albo dołować. ;)
"Maskaant dokonuje zmian dopiero w okolicach 80-minuty, gdy Iliev już lata jak naćpany."
Mocne :mrgreen: :lol:
, ładny plakat wywiesiliście legioniści. Mam nadzieję że wam dołożą odpowiednie kary, z wszelkimi możliwymi zakazami i ograniczeniami zbiorowymi włącznie. Innymi słowy - niech was udupią.
:lol: ty tak serio ?
czytam sobie własnie o sprawie Meliksona i zastanawia mnie czemu o Dżihad Legia jest taka afera, a żydzi mogą nas bezkarnie obrażać :
Cytuj:
Tymczasem nastąpił jednak w tej sprawie nieoczekiwany zwrot. Postępek Meliksona został zdecydowanie potępiony w jego prawdziwej ojczyźnie Izraelu. Jako zwykła zdrada narodowa. Wyszły przy tym na jaw antypolskie obsesje, dość rozpowszechnione w Izraelu. Były trener Meliksona z Beitaru Jerozolima Eli Cohen raczył skomentować zaistniałą sytuację, nie przebierając w słowach: „Reprezentować kraj znany z antysemickiej postawy i obozów koncentracyjnych, do tego będąc spokrewnionym z ofiarami Holokaustu, to moim zdaniem błąd. Ja bym się na to nie zdecydował. Powinien to jeszcze raz przemyśleć i zostać tam, gdzie dorastał, bo nie ma gwarancji, że w polskiej kadrze zagości na dłużej niż dwa mecze”.
Dziennikarz gazety "Izrael Hajom" Eli Sohar skrytykował Meliksona za to, że "chce reprezentować kraj, w którym przed 70 laty większość jego obywateli dokonała mordu na jego dziadku i babci i w ogóle na społeczności, kraj który będzie nam przypominał hańbę światową (tak na marginesie: co dokładnie będzie śpiewał Melikson podczas odśpiewywania hymnu polskiego: będąc narodem wolnym, państwo Auschwitz, Sobiboru, Majdanka, Treblinki, Łodzi, Warszawy, Katowic itd.?)".
co w tej oprawie jest kur** rasistowskiego ? jednak nie od dzis zydki podnosza mi cisnienie.
To, ze Zydzi izraelscy maja nasrane we lbach wiadomo od dawna
MateuszKL
30-09-2011, 20:21
Cytuj:
Tymczasem nastąpił jednak w tej sprawie nieoczekiwany zwrot. Postępek Meliksona został zdecydowanie potępiony w jego prawdziwej ojczyźnie Izraelu. Jako zwykła zdrada narodowa. Wyszły przy tym na jaw antypolskie obsesje, dość rozpowszechnione w Izraelu. Były trener Meliksona z Beitaru Jerozolima Eli Cohen raczył skomentować zaistniałą sytuację, nie przebierając w słowach: „Reprezentować kraj znany z antysemickiej postawy i obozów koncentracyjnych, do tego będąc spokrewnionym z ofiarami Holokaustu, to moim zdaniem błąd. Ja bym się na to nie zdecydował. Powinien to jeszcze raz przemyśleć i zostać tam, gdzie dorastał, bo nie ma gwarancji, że w polskiej kadrze zagości na dłużej niż dwa mecze”.
Dziennikarz gazety "Izrael Hajom" Eli Sohar skrytykował Meliksona za to, że "chce reprezentować kraj, w którym przed 70 laty większość jego obywateli dokonała mordu na jego dziadku i babci i w ogóle na społeczności, kraj który będzie nam przypominał hańbę światową (tak na marginesie: co dokładnie będzie śpiewał Melikson podczas odśpiewywania hymnu polskiego: będąc narodem wolnym, państwo Auschwitz, Sobiboru, Majdanka, Treblinki, Łodzi, Warszawy, Katowic itd.?)".
polactwa to nie interesuje, napis Jihad Legia to nieporównywalnie większy skandal przecież.
Ale co w tym dziwnego? Obie strony głupie. Jedna bardziej od drugiej. Natomiast dalsze rozpalanie wzajemnej nienawiści do niczego nie doprowadzi. Na tym polega dojrzałość, że trzeba w pewnym momencie powiedzieć stop i ustąpić jako pierwszy.
Ale co w tym dziwnego? Obie strony głupie. Jedna bardziej od drugiej. Natomiast dalsze rozpalanie wzajemnej nienawiści do niczego nie doprowadzi. Na tym polega dojrzałość, że trzeba w pewnym momencie powiedzieć stop i ustąpić jako pierwszy.
My zawsze ustępujemy i kończy się to tak jak powyżej.
A Szechter jeszcze to rozdmucha, spokojnie, oj niedobrzy Polacy, powinniśmy się wszyscy powiesić, ale to i tak by było za mało.
Ps: Trzeba było ratować tylu Żydów? Jakbyśmy tak jak Francuzi czy Holendrzy w równie wielkim stopniu pomagali Niemcom w mordach, to dziś by na nas nie miał kto narzekać, tak jak na Francuzów nie ma kto ;) (ironia)
Znany żydowski noblista Isaac Bashevis Singer napisał, to
[spoiler:ic8r95l6]my, Żydzi, nie mamy przyszłości w diasporze. Nie tylko Hitler – cały świat był gotów roz*szarpać nas na strzępy. Miałeś rację, kiedy napisałeś, że współcześni Żydzi mają w sobie element samobójczy. Taki Żyd nie umie żyć bez antysemityzmu – jeśli go nie ma, gotów jest go stworzyć. Musi krwawić za całą ludzkość – walczyć z reakcjonistami, martwić się o Chińczyków, Mandżurów, Rosjan, nietykalnych w Indiach i Murzynów w Ameryce. Głosi rewolucję, a jednocześnie pragnie dla siebie wszelkich przywilejów kapitalistycznych. Usiłuje zniszczyć nacjonalizm w innych ludziach, ale sam szczyci tym że należy do narodu Wybranego. Jak takie plemię może istnieć wśród obcych?[/spoiler:ic8r95l6]
-----------
To wbrew pozorom nie jest offtop, w jakiś sposób tłumaczy, powód dla którego azjatycki kraj bierze udział w rozgrywkach europejskich...te dziwne nastawienie do Polski itp...Traktowanie Palestyńczyków itd...
-----------
Gdyby podobny napis dotyczył jakiejś innej nacji i bądź w innym kraju, to skończyło by się szybko, ale teraz, cóż....mam złe przeczucia, i kibice mogą być mocno potraktowani...
---------
Ważne by lepszy na boisku zwyciężał :D Jeszcze 3 godziny ;)
Juve ogrywa Milan. Fuck Yeah!
http://www.youtube.com/watch?v=ZS46mctxbHI
Bramki fartowne, ale zwycięstwo zasłużone, Milan praktycznie nie istniał, kompletna dominacja Juve. Pierwsza bramka rozpykali ich jak pseudo-barca, tylko sam gol przypadkowy.
Podoba mi się Conte, gość żyje tym klubem. W końcu ktoś z jajami na ławce trenerskiej. Aż łezka się w oku kręci jak cieszy się po wygranej. To jest wariat!
http://www.youtube.com/watch?v=uBUxrTyVSLY#t=0m35s
Nezahualcoyotl
04-10-2011, 19:58
Jagiellonia idzie z duchem czasu i tez ma w swych szeregach "farbowanego lisa" ;)
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/art ... /328823174 (http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111003/EKSTRAKLASA/328823174)
http://www.jagiellonia.pl/aktualnosci.php?a=9830
Odnosnie gry dla reprezentacji T.Cionek odrzekl:"Żeby grać w reprezentacji nie wystarczy tylko paszport. Trzeba również dobrze grać, trzeba na to zasługiwać"...i to mi sie podoba ;)
Juve ogrywa Milan. Fuck Yeah!
They still sucks.
Tak, zwłaszcza na boisku było to widać 8-) Milan zagrał jak amatorzy. Choć ogólnie nic do nich nie mam, nie trawie za to merdaczy z Interu.
Milan nic nie grał praktycznie przez cały mecz. Juve w końcówce zabójczo skuteczny :)
A tutaj nasze bagno, mnie nie dziwi, widziałem juz dziwne mecze, ciekawe że znowu przed wyborami, a po wyborach cisza, a niby jest kilkaset osób objętych zarzutami :lol:
jak zawsze PZPN nic nie wiedział: :lol: :lol: :lol:
- Jestem bardzo zaskoczony zaistniałą sytuacją. Nie spodziewałem się tego, że może dojść do zatrzymania jakiegokolwiek czynnego sędziego. Mogę zapewnić jednak, że zostanie zachowana ciągłość obsad sędziowskich, ponieważ dysponujemy w dalszym ciągu 19 sędziami, którzy mogą prowadzić mecze najwyższej klasy rozgrywkowej – powiedział Janusz Eksztajn przewodniczący Kolegium Sędziów PZPN.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/znani-sedziowie-z-zarzutami-nie-spodziewalem-sie-t,1,4872710,wiadomosc.html)
Jako fan brazylijskiej piłki mam ubaw. Jako kibic jednego polskich klubów, już mniej. Sytuacja ta obnaża dodatkowo poziom trenerski itp...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/gral-w-ekstraklasie-teraz-gra-dla-brazylii,1,4871591,wiadomosc.html)
Umowy rozwiązano z Brazylijczykami Andresonem i Paulinho. Pomocnicy z Ameryki Południowej wykazali zbyt małe umiejętności, by pomóc drużynie. Nie ma się zatem co dziwić, że częściej zasiadali na ławce rezerwowych, niż biegali po boisku".
Kiedyś na testach w Zagłębiu był Essien, ale nie przekonał trenerów, a Widzew chciał wypożyczyć 18 letniego Ozila z Shalke, ale był za drogi. Było jeszcze kilka podobnych sytuacji w Ekstraklasie.
Kontynuując o mądrości naszych piłkarskich znawców- a jak miała się sprawa z np. Krzynówkiem? Jak miał swoje "5 minut" w Bayer Leverkusen? Te komentarze były bezcenne :)
Nezahualcoyotl
10-10-2011, 15:38
Znajac upor J.Tomaszewskiego oraz fakt ze stal sie poslem pzpn czekaja ciezkie dni :lol: Na poczatek krucjata przeciwko Smudzie:
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/jan- ... tykul.html (http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/jan-tomaszewski-pozwal-smude-do-sadu,1,4876410,artykul.html)
Smiechem zartem kto wie moze potrzeba wlasnie kogos takiego do wywietrzenia komunistycznego betonu zalegajacego gruba warstwa polska pilke skoro ministrowie unikali konfliktu z prezesem pzpn ;) Jezeli to ma sluzyc poprawie to masz chlopie moje poparcie :!:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/elimin ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eliminacje-ms/el-ms-2014-nieoczekiwana-porazka-argentyny,1,4878189,wiadomosc.html)
Dobrze, że nie jestem kibicem tej reprezentacji czy poszczególnych argentyńskich zawodników...Mają problem z trenerami reprezentacji od 1990 roku.
Niespodzianka w eliminacjach piłkarskich mistrzostw świata 2014 w Ameryce Południowej - Wenezuela zasłużenie wygrała w Puerto La Cruz z grającą w najsilniejszym składzie Argentyną 1:0.
edit:
Zastanawiające, inna tzw. megagwiazda popłynęła ze swoją reprezentacją. Do refleksji
http://www.sport.pl/euro2012/2,109107,, ... ,6735.html (http://www.sport.pl/euro2012/2,109107,,Dania___Portugalia,,146445729,6735.html)
Portugalia przegrała z Danią 2:1 i będzie musiała zagrać w barażach o Euro 2012. Jedyne, z czego mogą być zadowoleni Portugalczycy to fenomenalny gol Cristiano Ronaldo z rzutu wolnego. Trzy punkty dali Duńczykom Krohn-Dehli i Bendtner.
http://prawdomierz.onet.pl/aktualnosci/ ... tykul.html (http://prawdomierz.onet.pl/aktualnosci/szereg-blednych-wyliczen-tomaszewskiego,1,4878613,artykul.html)
Tomaszewski oczyści Polską piłkę i Jarek mu w tym pomoże! Jak będą prowadzić Latę w kajdankach, Ziobro powie - już żadny futbol przez tego człowieka pozbawiony życia nie będzie!
Tomaszewski niestety nic nie zdziała i taka jest prawda, nawet jeśli za bardzo się podpala, to ma mój szacunek za chęć walki z komunistycznym pzpn.
Sam nic nie zdziała, musi mieć poparcie i to konsekwentne rządu i opozycji. PZPN jest hmmm.......każdy minister sportu który zaczynał porządkować ich poletko kończył źle swoją karierę polityczną i nie tylko. Przypadek? Zrządzenie losu? Wymienić? Dębski, Lipiec i Drzewiecki...Do tego dochodzą ci co próbowali wyciągać na światło dzienne machlojki wszelakie, jak chociażby co niektórzy sędziowie piłkarscy co stracili swoje zatrudnienie...Zostaje tylko metoda Putina, ale wątpię czy by Donald to uczynił? :roll:
Bartosz Salamon do Barcy? :o
http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Sport ... caid=1d342 (http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Sportes-Guardiola-chce-Salamona,wid,13897428,wiadomosc.html?ticaid=1d342)
Na jego miejscu mając do wyboru Barcelonę, AC Milan i Napoli wybrałbym ten ostatni klub. Największa szansa na grę.
Wiadomości z wp są niczym kłamstwo. Jeśli w tytule nie ma zapisku "To pewne" lub Sensacyjny transfer" raczej bym to pomiędzy bajki włożył.
milicji gts gratuluje sędziów, za ile kupiony ?
Nezahualcoyotl
15-10-2011, 19:29
milicji gts gratuluje sędziów, za ile kupiony ?
Widocznie arbitrowie sowicie zostali wynagrodzeni skoro nie przyznali karnego Jadze i uznali wepchniecie bramkarza z pilka w rekach za bramke...reszta to juz konsekwencja wyrownujacego "gola" :? Bylismy lepsi od milicji do czasu dzwieku mamony :!:
"Oberschleisen" i "to my naród śląski"
Transparenty na Ruchu, jeden po niemiecku, drugi po polsku, czyli wzór na Ślązaka w pigułce :)
brudne paznokcie juz dawno powinny grac w bundeslidze
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/euro ... tykul.html (http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/euro-2012-miala-byc-walka-z-rasizmem-skonczylo-sie,1,4882331,artykul.html)
Dla mnie kabaret :lol: :lol: :lol:
"Polska jest dla wszystkich" to impreza, której hasłem przewodnim jest walka z rasizmem. Chciano walczyć z nim w Gdańsku, zamalowując hasła o obraźliwym charakterze. Gdy ich nie znaleziono, organizatorzy sami... wykonali rasistowskie napisy. Sprawa zbulwersowała całe środowisko...
Impreza "Polska jest dla wszystkich" odbyła się w piątek z inicjatywy Ministerstwa Spraw Zagranicznych, Stowarzyszenia "Nigdy Więcej" oraz Polskiego Stowarzyszenia Byłych Piłkarzy w miastach, gdzie odbędą się mecze Euro. W okolicach stadionów szukano rasistowskich haseł, a politycy, którym towarzyszyły dzieci i osoby niepełnosprawne, mieli zamalowywać ksenofobiczne hasła. Takich jednak na obiekcie przy ul Traugutta w Gdańsku oraz w jego okolicach nie znaleziono. Co zrobili organizatorzy?
"Nie jesteś Polakiem - wynocha!" - transparent takiej treści zawieszono na stadionie, z którego do niedawna korzystała Lechia. Z braku dowodów na rasizm fanów stworzono go. Impreza odbyła się zgodnie z planem - podczas happeningu zamazano rasistowskie hasło.
- Każdy, kto choć trochę orientuje się w sytuacji kibiców Lechii Gdańsk, musi czuć się zażenowany poziomem tej inscenizacji. W ciągu ostatnich trzech lat kibice biało-zielonych zrobili bardzo wiele, żeby herb i barwy Lechii przestały kojarzyć się z rasizmem i ksenofobią. O dobrych efektach ich pracy świadczyć może choćby fakt, że wokół stadionu na Traugutta nie znalazł się ani jeden godny zamalowania napis - przyznał Dariusz Łopiński, koordynator projektów kibicowskich w Spółce PL.2012, cytowany przez serwis "Kibice-razem.pl".
Łopiński nie ukrywa swojej irytacji. - Odbiór tego typu akcji przez kibiców jest po prostu fatalny: podczas gdy oni dokładają starań, aby poprawić swą reputację, antyrasistowscy działacze po raz kolejny bezrefleksyjnie przypinają im łatkę ksenofobów. To trochę tak, jakby ktoś wpadł na pomysł zorganizowania akcji przeciwko złodziejstwu w dzielnicy zamieszkałej przez Romów - przyznał.
Kibice Lechii, ustawieni w całej akcji w roli kozłów ofiarnych, są tego samego zdania. - Uważam, że to niezbyt przemyślany happening. Jako kibicom Lechii jest nam szczególnie przykro, że przygotowany specjalnie na tę okazję transparent z ksenofobicznym hasłem zawisł właśnie na stadionie przy ul. Traugutta. Na tym stadionie różnie kiedyś bywało, ale teraz kibice sami dojrzeli, zmienili się. Szkoda, że nikt nie chce tego zauważyć - powiedział Michał Nowosad ze Stowarzyszenia Kibiców Lechii Gdańsk "Lwy Północy", cytowany przez serwis "Kibice-razem.pl".
ot polskie ruchy lewicowe.
Chrzanić to, nie będę już chodził na klasyki z ŁKSem i Legią, bo jak na te mecze chodzę to Widzew przegrywa :( Mam teraz żałobę.
.....szkoda słów, sędziowie znowu pokazali że są najważniejsi na boisku. Ciekawa seria tzw. błędów. Robimy teraz zakłady kto spadnie z ligi i zdobędzie mistrza? :lol: :evil:
Hauteville
18-10-2011, 00:58
Chrzanić to, nie będę już chodził na klasyki z ŁKSem i Legią, bo jak na te mecze chodzę to Widzew przegrywa :( Mam teraz żałobę.
Ty masz żałobe ?
A co mam ja powiedziec mieszkam 200m od stadionu i znowu mi przystanek pod blokiem rozpierniczyli :roll:
Kabaretu ciąg dalszy....Minister mocno zdziwiony, że korupcja? Hhehe...Dobre :)...Pytanie za 1000 pkt. jak skończy swoją karierę polityczną jak weźmie się za PZPN- owską mafię? :roll:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/adam-giersz-podejrzewa-korupcje-w-polskiej-pilce,1,4883356,wiadomosc.html)
W kontekście krakowskiego spotkania ministrów sportu UE, UEFA oraz operatorów internetowych nie można wykluczyć że kontrowersyjne decyzje sędziów podczas meczów Ekstraklasy to match-fixing związany z zakładami bukmacherskimi" - podkreślił.
Jest i następny temat, tym razem mówi sędzia:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/rafal-rostkowski-przerywa-sedziowska-zmowe-milczen,1,4883206,wiadomosc.html)
Nezahualcoyotl
21-10-2011, 15:16
Jakas krucjate prowadza przeciwko polskim kibicom czy co :?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-e ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-europy/le-legia-poskarzy-sie-na-rumunow-do-uefa,1,4886738,wiadomosc.html)
Swoja droga nie wiedzialem ze marihuana i cannabies to dwie rozne uzywki :lol: :lol:
Jakas krucjate prowadza przeciwko polskim kibicom czy co :?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-e ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-europy/le-legia-poskarzy-sie-na-rumunow-do-uefa,1,4886738,wiadomosc.html)
Swoja droga nie wiedzialem ze marihuana i cannabies to dwie rozne uzywki :lol: :lol:
Mylisz pojęcia Zając to nie krucjata przeciwko polskim kibicom tylko przeciwko polskim kibolom a to wbrew pozorom robi dużą różnice. Notabene prawdziwych kibiców to można zobaczyć na każdym obiekcie tylko nie na polskich stadionach bo tam prawdziwy kibic z rodziną nie przyjdzie jeżeli naprawdę kocha swoje dzieci i nie chce pokazywać im stadionowej hołoty i jej chamstwa. ;)
Po tych ostatnich cudownych zwycięstwach to chyba mowe wszystkim odebrało, bo jakoś nikt nic nie pisze w temacie :mrgreen:
Dragonit
22-10-2011, 10:37
Propsy dla Wisły i, w szczególności, dla Legii.
Legia mnie zadziwia pozytywnie nareszcie zespół na miarę Stolicy choć osobiście za nią nie przepadam. Ale za wyniki szacun.
Co do Wisły to raczej przytrafiło się ślepej kurze ziarno. To co gra w LE to żenada po całości. Ale za to Maskant nie traci rezonu w końcu na dobrą sprawę wszystkie zespoły są od nas lepsze więc jest dobrze w jego mniemaniu. Jedyny zawodnik który nie zawodzi to DUDU reszta gra jakby ślepy prowadził kulawego.
Niestety, Legia zaczyna grać na miarę swoich aspiracji, a że za chwilę mecz będzie z Widzewem, to niezbyt dobra wiadomość...Co do Wisły, żeby nie Bidon :D to kiszka by była mimo przewagi...Mam nadzieję że ŁKS nie sprzeda łatwo swojej skóry, ale od czego Cupiał ma swoich sędziów? :roll: :lol:
Nezahualcoyotl
23-10-2011, 15:01
Tymczasem prawdziwy klub z Manchester miazdzy diabelkow...do 68min Ferguson ma 3 bramki w plecy :lol:
Manchester United - hahahahhahahahahahahahaha
Nezahualcoyotl
23-10-2011, 15:40
Ciekawe ilu "fanow" MU przerzuci sie na niebieski kolor po dzisiejszej masakrze :lol:
Nie zsikajcie się nad tym , przez jednego idiotę drużyna musiała grac przez prawie całą drugą połowę w osłabieniu , a o tym , że 20 minut wcześniej nie trafil z 2 metrów do bramki to już nie musze wspominac.
Nezahualcoyotl
23-10-2011, 15:47
Zas na polskim podworeczku radosna i owocna wspolpraca na linii skisla-sedziowie
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/lks-wisla-blad-sedziego-biala-gwiazda-wygrywa,1,4888270,wiadomosc.html)
wczoraj mega beka na wyjezdzie ;) ;)
United ladnie wylapalo, cieszy mnie to mimo ze nie przepadam za szejkami, to mam wrazenie ze w necie kibice czerwonych lekcewaza inne druzyny, tak jak przed finalem lekcewazyli Barce, tak samo sie wypowiadaja o Realu. a to jednak troche inna sprawa ogrywac jakies Newcastle czy inne, nawet z Bazylea mogli przegrac. Przyda sie im taki zimny przysznic.
jakby City gralo tak przez caly sezon :D
odi.profanum
23-10-2011, 18:24
United! :lol:
Sam Fisher
23-10-2011, 19:04
SPAM!
Brawo Legia! W koncu w zespole cos ruszylo, mam nadzieje na stałe.
No a widzewiakom pewnie znowu dowala zakaz, hehe, a dopiero na wyjazdy zaczeli jezdzic. ale brawo za inicjatywe.
Brawo Legia! W koncu w zespole cos ruszylo, mam nadzieje na stałe.
Coś takiego nie zauważyć :) Bezcenne :lol:
W 74 minucie łodzianie mogli mieć wielkie pretensje do arbitra. Po wrzutce Dudu z rzutu wolnego piłkę zatrzymał wyciągniętą ręką Żewłakow. Sędzia tego nie zauważył, toteż nie podyktował rzutu karnego dla gości. Na nic się zdały protesty łodzian.
Sam Fisher
24-10-2011, 10:20
Szalona kolejka w Europie.
Derby Manchesteru
Remis Barcy i zajście pod koniec
Wygrana QPR z Chelsea i 2 czerwone kartki
Żółta łódź podwodna zatopiona u siebie przez Levante.
Milan przegrywający do przerwy 0:3 odwraca mecz na swoją korzyść i wygrywa 3:4
loco
Sam FisherPodsumowując twojego posta bukmacherzy szaleją na całego :lol: :lol: :lol:
Mam nadzieję że tylko mnie się wydaje :)
Dragonit
24-10-2011, 15:12
Nawet przed czerwoną kartką Wisła miała przewagę i sporo sytuacji, i to nie Bitona, tylko m.in. Illieva, więc spokojnie. Na początku rozgrywek europejskich grała dobrze, 5 wygranych pod rząd, potem dopadł ją lekki kryzys, choć nie można mówić o żadnej kompromitacji, co to raz przegrać 3:1 na wyjeździe, a Apoel udowodnił jakie to ogóry prowadząc w swojej grupie lm po 3 meczach :lol: potem kryzys się pogłębiał, mecz z Odense, a potem jeszcze gorzej z Psv ... co prawda głównie wina słabego murzyna w środku, czyli Jaliensa i Lameya, ale cała drużyna kulała. Obecnie powoli wraca to do normy, nie ma 5 (!) podstawowych zawodników, a niezły mecz Fullham, w lidze też jako tako. Legia za to wreszcie wyrabia sobie silną pozycję, spory uzdolnionej młodzieży, wyniki i w pucharach, i w lidze, propsy.
A to co wczoraj działo się w derbach: :lol:
Huhuhu, Legia w grze w pp, wawrzyn stadiony swiata....
po rozgromieniu Chelsea na SB arsenal chyba znów wraca do walki o mistrzostwo :) walka będzie jeszcze bardziej zacieta niz zwykle w PL
Tak, Arsenal nigdy mnie nie zawiódł hehe, ale sędziowie trochę owszem :twisted: Mam nadzieję, że wzmocnią wreszcie defensywę i zawojują LM :D
W Łodzi emocje jak nigdy. Widzew przez 70 minut grał w dziesiątkę, ale to Cracovia kończyła mecz w ósemkę :D Technika w meczu nie powalała, ale emocji co nie miara. Co chwilę akcja przenosiła się od bramki do bramki, tłukli się jak na podwórku, kartki się sypały, no wyborne igrzyska :D W ramach protestu przeciw działaczom i słabym występom piłkarzy młyn i część kibiców z innych trybun wyszła po 30 minutach meczu.
Kiedy sędzia nie pomaga
milicjant gra jak łamaga :lol:
Gratulacje dla górali, fajny weekend, jeszcze by jutro w meczu Lech- Legia, wiadomo kto by przegrał i można się cieszyć :D
A we Włoszech Derby d'Italia dla Juventusu! Merdacze ograni na własnym stadionie. Cieszy przegrana tego śmisznego klubiku i ich 16 miejsce.
Dragonit
29-10-2011, 22:18
Co za emocje :bowdown: 2:1 do przerwy i nie miałem większych nadziei, a tu takie coś, aż serce rośnie. Van Persie jest w tym sezonie takim kozakiem, że whoa. Szkoda tylko, że Szczęsny nie miał dzisiaj najlepszej formy. Aż strach pomyśleć, jak grałby Arsenal, gdyby miał defensywę, a Wenger prowadził normalną politykę transferową, w składzie nadal byłby Nasri, czy Fabregas + obecne wzmocnienia, ah. Ogólnie niesamowity sezon, takie wyniki jak 8:2 z ManU z Arsenalem, 1:6 w derbach, czy dzisiaj 3:5 na Stamford Bridge, magia.
Do tego Juve wygrywa i dalej jest liderem, i to z Interem marnym, miazga. Szkoda, że Borussia zremisowała, bo byłby klasyczny hattrick lig zagranicznych.
podobnie jak Eutyches jestem zadowolony z wyniku milicjantow, mimo ze on za Widzewem :)
jutro tylko zwyciestwo Kolejorz tylko zwyciestwo
odi.profanum
29-10-2011, 22:59
arsenal chyba znów wraca do walki o mistrzostwo ;)
Mam nadzieję, że wzmocnią wreszcie defensywę i zawojują LM :D ;) ;)
Aż strach pomyśleć, jak grałby Arsenal, gdyby miał defensywę, a Wenger prowadził normalną politykę transferową, w składzie nadal byłby Nasri, czy Fabregas
Dalej dostawałby baty od Manchesteru. Arsenal ma jeden problem - nie potrafi utrzymać przyzwoitej formy przez dłuższy okres czasu - co za tym idzie w praktyce co roku nie ma szans na mistrzostwo. I nie chce mi się słuchać wymówek o polityce transferowej, krótkiej trawie, pladze kontuzji, sabotujących rynek transferowy muslimach. Jak dla mnie Arsenal jest słaby. Na chwilę obecną chłopy coś tam kopią ale i tak jestem nie mal pewien, ze końcówka i walka i miszcza będzie pojedynkiem MU vs Smerfy. Może się Arsenal załapie na ochłapy ale patrząc kadrowo to z takim MC albo Liverpoolem zbytnio nie ma o czym dyskutować - brak argumentów.
Dragonit
30-10-2011, 02:29
Czołowy zespół Premiership nie może być słaby, tak czy siak. To nie wymówki, tylko rozsądne wytłumaczenie, za dużo młodzików, za mało doświadczonych graczy, słaba obrona (powinien wydać trochę kasy na jej ulepszenie, jeden niemiec to za mało), to główne powody, dla których forma jest nierówna. Liverpool? To ten, co przegrał 4:0 z Tottenhamem? 8-)
A jutro na papierze najlepszy mecz ekstraklasy. Liczę na dużo emocji.
Cieszy, że oprócz 3 pkt, Juventus przyczynił się do zwiększenia chaosu w Interze 8-)
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... interu.php (http://www.solojuve.com/komentarze_prasowe/fatalne_nastroje_w_ekipie_interu.php)
odi.profanum
31-10-2011, 11:58
Czołowy zespół Premiership nie może być słaby, tak czy siak Mówimy o wygraniu ligi czy walce o LM. No i tu Arsenal jest po prostu słaby. Liverpool ma ciekawą kadrę ale coś podłapał dołka.
Bardzo sympatyczny mecz, szkoda że bramek nie było...Szkółka Legii pokazuje że pomysł Waltera był trafiony, jakby Skorża wcześniej ich wpuścił, to kto wie :D I jeszcze Kuciak obronił wszystko co się dało i nie dało...
Lech, cóż podobnie jak z Lechią, zaczęto pilnować Rudnevsa i może być po punktach. Reasumując więcej takich spotkań proszę w naszej lidze :D
@odi.profanum
Dalej dostawałby baty od Manchesteru.
Przypomnieć Ci wynik ostatniego meczu Manu i Arsenalu na emirates z ubiegłego sezonu? który zreszta odbył się bez kontuzjowanego Fabregasa i chyba Nasriego? no więc nie wiem skąd to "dalej".
krótkiej trawie
PL na szczęście to jeszcze nie Hiszpania ;)
pladze kontuzji
Twoim zdaniem kontuzje Arsenal omijają? W poprzednim sezonie 9 miesięczna absencja Vermaelena (który 2 lata temu był w top 11 premier league), pół sezonu nieobecności van Persiego (i mimo tego 2 miejsce w klasyfikacji strzelców na koniec sezonu) i w drugiej połowie sezonu złamana noga Fabregasa. na dobrą sprawę kontuzjowani najlepszy obrońca, pomocnik i napastnik, pokaż mi jakiś zespół który borykał się z podobnymi problemami :)
na poczatku tego sezonu zreszta nie bylo duzo lepiej, zobacz sobie jak wygladala kadra arsenalu na mecz z manu.
Ale teraz wszyscy powoli wracaja do zdrowia, nowych urazow nie ma, forma rosnie, pewnosc siebie rowniez i na trofea, czy Ci się to podoba czy nie szanse są.
City też niebawem zacznie tracić punkty, niemożliwe zeby utrzymali tak wysoka forme przez dłuzszy czas w takiej lidze jak angielska
City jak na razie jest pierwsze bo miało tylko 2 mocnych przeciwników. Jednym z nich był Tottenham , który jeszcze wtedy ( 3 kolejka ) był w dosyć słabej formie , no a drugim jest Manchester - wynik skończył się pogromem , ale przez 3/4 meczu było 3-1 .
Także teraz niedługo , gdy City będzie musiało się mierzyć z Arsenalem , Chelsea , Liverpoolem a także mimo co świetnie grającym Newcastle - takie spotkania wyczerpują.
Pierwsze schody zaczynają się już 19 listopada - mecz z Newcastle. Man City pewnie wygra bo gra u siebie , ale na pewno nie będzie im się łatwo grało ( w końcu jaka drużyna jak nie Newcastle w tej chwili ogrywa 3-1 Stoke , które jeszcze nie przegrało u siebie , nawet z Man Utd , Liverpoolem i Chelsea ? Pierwszy , który zniszczył The Potters na ich stadionie jest właśnie w tej chwili N'castle ) Potem mecz z Liverpoolem na ich stadionie , potem chwila odpoczynku a potem mordercze mecze z Chelsea ( na Stamford Bridge ) i z świetnym ostatnio Arsenalem ( no bo co za drużyna wygrała w tą sobote 5-3 na wrogim stadionie jak nie Arsenal ? )
odi.profanum
01-11-2011, 01:52
Przypomnieć Ci wynik ostatniego meczu Manu i Arsenalu na emirates z ubiegłego sezonu? który zreszta odbył się bez kontuzjowanego Fabregasa i chyba Nasriego? no więc nie wiem skąd to "dalej". No i co z tego? Czy coś to de facto zmieniło w ostatecznym rozrachunku? Za to ostatni wynik MU Arsenal daje sporo do myślenia
Twoim zdaniem kontuzje Arsenal omijają? W poprzednim sezonie 9 miesięczna absencja Vermaelena (który 2 lata temu był w top 11 premier league), pół sezonu nieobecności van Persiego (i mimo tego 2 miejsce w klasyfikacji strzelców na koniec sezonu) i w drugiej połowie sezonu złamana noga Fabregasa. Bardzo to smutne ale co mnie to własciwie obchodzi; są kontuzje to jest ławka - nie ma odpowiedniej ławki nie ma gry o puchary. Kontuzje to nie są przypadki, może czas pomyśleć nad nowym fizjoterapeutą? Znowu wracamy do punktu wyjścia; Arsenal ma króciutką ławkę by grać z jajami przez cały sezon - przykro mi.
na dobrą sprawę kontuzjowani najlepszy obrońca, pomocnik i napastnik, pokaż mi jakiś zespół który borykał się z podobnymi problemami Barcelona od jakiegoś czasu gra bez bloku obrońców, ( już chyba wracają Pique i Puyol i jakoś im to nie przeszkadzało zbytnio. Też kontuzja Iniesty z pewnością osłabiła zespół.
Ale teraz wszyscy powoli wracaja do zdrowia, nowych urazow nie ma, forma rosnie, pewnosc siebie rowniez i na trofea, czy Ci się to podoba czy nie szanse są. Ile razy ja to już słyszałem :roll: Cudów nie ma. Forma zacznie rosnąć, wypadnie w 2 połowie sezonu kilku grajków i po zawodach - jak co roku.
City też niebawem zacznie tracić punkty, niemożliwe zeby utrzymali tak wysoka forme przez dłuzszy czas w takiej lidze jak angielska ;)
City jak na razie jest pierwsze bo miało tylko 2 mocnych przeciwników. Jednym z nich był Tottenham , który jeszcze wtedy ( 3 kolejka ) był w dosyć słabej formie , no a drugim jest Manchester - wynik skończył się pogromem , ale przez 3/4 meczu było 3-1 .
Także teraz niedługo , gdy City będzie musiało się mierzyć z Arsenalem , Chelsea , Liverpoolem a także mimo co świetnie grającym Newcastle - takie spotkania wyczerpują.
Pierwsze schody zaczynają się już 19 listopada - mecz z Newcastle. Man City pewnie wygra bo gra u siebie , ale na pewno nie będzie im się łatwo grało ( w końcu jaka drużyna jak nie Newcastle w tej chwili ogrywa 3-1 Stoke , które jeszcze nie przegrało u siebie , nawet z Man Utd , Liverpoolem i Chelsea ? Pierwszy , który zniszczył The Potters na ich stadionie jest właśnie w tej chwili N'castle ) Potem mecz z Liverpoolem na ich stadionie , potem chwila odpoczynku a potem mordercze mecze z Chelsea ( na Stamford Bridge ) i z świetnym ostatnio Arsenalem ( no bo co za drużyna wygrała w tą sobote 5-3 na wrogim stadionie jak nie Arsenal ? ) City ma fajną pakę ale cała machinę nakręca Silva wspierany przez reszte pomocy. Jak się znajdzie jakiś kreatywniejszy gracz a nie drewniaki i toporne pomocniki by go przytrzymać może się skończyć granie. Zobaczymy co pokażą w Europie.
Bardzo to smutne ale co mnie to własciwie obchodzi; są kontuzje to jest ławka - nie ma odpowiedniej ławki nie ma gry o puchary. Kontuzje to nie są przypadki, może czas pomyśleć nad nowym fizjoterapeutą?
Ty jesteś na pewno zorientowany, jakich fizjoterapeutów i z jakim doświadczeniem zatrudnia Arsenal, i możesz pełną świadomością stwierdzić że kontuzje to ich wina... jasne.
Barcelona od jakiegoś czasu gra bez bloku obrońców, ( już chyba wracają Pique i Puyol i jakoś im to nie przeszkadzało zbytnio. Też kontuzja Iniesty z pewnością osłabiła zespół.
I pewnie dlatego jeszcze pare dni temu była za Levante buhehehe. Zreszta prosze, nie porównuj Primiera Division gdzie między 2 czołowymi klubami a reszta stawki jest wielka przepaść, a PL gdzie wieszkosc klubow prezentuje podobny poziom i na dobra sprawe kazdy jest w stanie wygrac z kazdym.
odi.profanum
01-11-2011, 18:24
Ty jesteś na pewno zorientowany, jakich fizjoterapeutów i z jakim doświadczeniem zatrudnia Arsenal, i możesz pełną świadomością stwierdzić że kontuzje to ich wina... jasne. Nie, w ogóle się na tym nie znam ale to nie przypadek, że akurat w Arsenalu tak wiele wypada kontuzji :)
I pewnie dlatego jeszcze pare dni temu była za Levante buhehehe. No Levante już wraca do normy więc spokojnie.
Zreszta prosze, nie porównuj Primiera Division gdzie między 2 czołowymi klubami a reszta stawki jest wielka przepaść, a PL gdzie wieszkosc klubow prezentuje podobny poziom i na dobra sprawe kazdy jest w stanie wygrac z kazdym. Racja, ciężko porównywać te 2 zespoły gdzie gra całą kadra Hiszpanii, 4 ostatnich zdobywców złotej piłki i generalnie najlepsi piłkarze na świecie. Gdyby liga angielska pozbierała ze wszystkich klubów najlepszych grajków to by obecnie kadrowo nie była w stanie rywalizować z Barca i Realem. Poza tym ilekroć grają te słabiaki z Hiszpanii z super potentatami z Anglii zawsze stawiają spore wyzwanie :) Taki Villareal dla MU choćby albo Atletico
Racja, ciężko porównywać te 2 zespoły gdzie gra całą kadra Hiszpanii, 4 ostatnich zdobywców złotej piłki i generalnie najlepsi piłkarze na świecie. Gdyby liga angielska pozbierała ze wszystkich klubów najlepszych grajków to by obecnie kadrowo nie była w stanie rywalizować z Barca i Realem. Poza tym ilekroć grają te słabiaki z Hiszpanii z super potentatami z Anglii zawsze stawiają spore wyzwanie :) Taki Villareal dla MU choćby albo Atletico
No a to akurat bardzo ciekawe . Jakby zebrać kadrę z całej ligi angielskiej to by na pewno sobie poradziła z kadrami Barcy i Realu. No bo czego by tu zabrakło ? Jest świetny rozgrywający Silva , jest dobra defensywa, są dobrzy bramkarze, jest dobry atak, na pomoc też nie można narzekać . Że już o ławce ( którą sam Man City ma tak samo dobrą jak obydwa zespoły z PD ) nie wspomne.
No daj spokój :D
Reina
Sagna, Vidic, Terry, Evra
Lampard, Modrić, Silva
Aguero, Van persie, Rooney
11 ułożona w 30 sekund i już może konkurować z Barcą czy Realem, a takich druzyn mozna by bylo poskładac pare.
W ubiegłym sezonie nawet ten słabiutki Arsenal był bliski wyeliminowania Barcy z LM, gdzie w drugim meczu kiedy wynik ogolny był 3-2 dla Arsenalu van Persie został ukarany druga zolta kartka za (uwaga, uwaga) kopniecie pilki po gwizdku i w konsekwencji wyrzucony z boiska.