PDA

Zobacz pełną wersję : EU3 i mody - pytanie

NexaT
04-01-2014, 14:46
https://www.youtube.com/watch?v=-KV2cW9yYng
Mógłby mi ktoś powiedzieć, jakich modów używa ten człowiek? :)

Mam zainstalowane wszystkie od Paradoxu. Walka o tron, Divine Wind, In Nomine i Ambicje Napoleona, a mimo wszystko nie mam takich opcji, jak prośba o przemarsz wojsk przez terytorium innego kraju, czy wysłanie daru w postaci złota. W ogóle tylko mi się wydaje, że ta gra jest strasznie uboga w opcje? No kurcze, pograłem tylko chwile i odechciało mi się, bo w ogóle się tam w niczym nie orientowałem. Nie mogłem zrobić podstawowych rzeczy, co doprowadzało mnie do szału.

Może mnie ktoś przekierować na jakieś forum dotyczące tej serii, bądź podać spis dodatków?

Ensis
05-01-2014, 11:17
jak prośba o przemarsz wojsk przez terytorium innego kraju, czy wysłanie daru w postaci złota. ?
Te opcje występują już w podstawce.

In Nomine
Napoleons Ambition
Heir to the Throne
Divine Wind

www.wayofwar.org (http://www.wayofwar.org)

NexaT
05-01-2014, 19:04
Dlaczego więc u mnie ich nie ma? Szukam w złym miejscu?

Mam zainstalowane wszystkie te mody, a gra i tak się różni. Nawet bardzo.

Ensis
06-01-2014, 10:59
To są dodatki, a nie mody.
Pokaż screen menu dyplomacji.

NexaT
07-01-2014, 17:28
Pardon, racja. Dodatki.

http://i.imgur.com/WPliXif.png
O to okienko chodziło?

Ensis
07-01-2014, 17:56
Tak, tam wystarczy zjechać na dół i masz kolejne opcje. :P

NexaT
07-01-2014, 19:59
Ale ze mnie jest baran... :lol:
Dzięki za pomoc.

NexaT
09-01-2014, 17:41
A mam jeszcze jedno pytanie.
Dlaczego po oddaleniu mapy nie mam nazw państw? Taki mały szczegół, ale pomogłoby mi to w rozgrywce i ucieszyło. :)

Ensis
09-01-2014, 19:38
Masz ustawioną mapę polityczną?

Pop517
09-01-2014, 20:30
nazwy państw przy oddaleniu są dopiero w DW

NexaT
10-01-2014, 20:34
Sprawdzałem wszystkie mapy po oddaleniu i nie ma nazw krajów.
Mam zainstalowane wszystkie dodatki.

A jeszcze z innej beczki. Nie rozumiem tej aneksji. Z tego co wiem, to żeby anektować państwo, trzeba zdobyć jego stolice. Zacząłem grać od 1492r. i zająłem Krzyżakom dwie ostatnie prowincje, a mimo to nie mogę ich anektować. O co chodzi?

Jest napisane, że można anektować jeśli państwo jest nie barbarzyńskie i jakieś tam + nie posiada więcej niż jedną prowincje.

Ensis
10-01-2014, 22:52
Przeszedłeś samouczek? Jeżeli nie to polecam. ;)

NexaT
12-01-2014, 11:23
Ok, nadrobiłem zaległości i już wiem. Jeśli się nie mylę, to aneksja możliwa jest, gdy państwo posiada tylko jedną prowincje. Czyli w pierwszej wojnie mogę odebrać im wszystkie prowincje oprócz stolicy, a dopiero za drugim razem anektować.

A co z tymi nazwami państw po oddaleniu? Sprawdzałem każdy rodzaj mapy i na żadnym tego nie ma.

Jeszcze mam pytanie co do ekonomii i jednego suwaka - skarbca. Otóż... nie mogę przesuwać tego suwaka. Po prostu ostatnio wszedłem i nie mogłem nic zrobić. Jedynie mam możliwość wpływania na technologie lądową, morską, stabilność i całą resztę. Zmniejszanie jednego suwaka wpływa na inne, oprócz skarbca. Też gdzieś jest o tym wspomniane w poradniku i pominąłem, czy co?

Masahara
30-07-2014, 09:16
cześć
szukam moda na nieograniczony czas(gra do 9999 roku) ale z 10 letnimi rozejmami bo mam 5 letnie tylko na patchu 5,2.
Gdy ktoś gra na patchu 5,2 z tym modem do złotej edycji to mógłby mi napisać jaką ma długość rozejmu.
Pozdrawiam

Pop517
02-08-2014, 18:10
Czas rozejmu można zmienić w common/defines