Chodzi o tą tablicę z zestawieniem armii? Akurat w czwartek przygotowałem to do powtórek z Mistrzostw to i w bitwie historycznej postanowiłem wykorzystać :D
Wersja do druku
Chodzi o tą tablicę z zestawieniem armii? Akurat w czwartek przygotowałem to do powtórek z Mistrzostw to i w bitwie historycznej postanowiłem wykorzystać :D
Nawet ja muszę to przyznać, tablica z zestawieniem armii jest MEGA ^^
Tablica z zestawieniem armii to ogromny plus dla tego. Skoro to się sprawdza to wg mnie winno się to wprowadzić do każdego filmu z bitwą z Czwartków z Antykiem :) I podoba mi się też wprowadzenie ikonek nacji z innych kampanii, które pasują idealnie.
Właśnie te inne symbole frakcji są strasznie mylące i ani trochę nie dodają klimatu (w sensie nie bardziej niż zwykłe symbole Armenii)
Ale są o tyle lepsze, że są z dodatków do Rome II i odpowiadają nacjom. Proponuję dorobić adnotacje w filmie.
To jest tylko symbol i do tego mało kto go skojarzy z Persją bo w Rome 2 jest to symbol frakcji Media Atropane.
Symbole pochodzą z Wrath of Sparta.
Ale pierwsze 2 strony Perskiej są identyczne jak Medii Atropane w normalnej kampanii
Bo CA się nie chciało pracować nad zmianą tego :)
Czwartki wczoraj umarły :(
Niestety wczoraj i tak drużyny grały w Mistrzostwach Polski, ale w następnym tygodniu na pewno będzie Antyk.
Zapraszamy na następny tydzień na bitwę pod Farsalos, a ludzi chcących pogrzebać przy balansie bitwy przed czwartkiem zapraszam na testowanie w sobotę o 21:30. Zapraszamy również do głosowania: http://sonda.hanzo.pl/sondy,257411,8wET.html
Chłopaki z SB pytali mnie, czy może dla odmiany byłaby chęć rozegrać jakąś bitwę na Attyli w ramach Czwartków. W razie czego, Bebecho służy pomocą przy doborze armii i taktyk. ;)
Ja tam dla odmiany mógłbym zagrać Attylę, żeby odzyskać świeży apetyt na Romka. ;)
Tylko przypomnę, że ostatnia próba włączenia Attyli spowodowała zanik Czwartków na niemal pół roku. Jeśli rzeczywiście jest zainteresowanie, to pozostało jeszcze kilka dni tygodnia, jak nie zostanie to przerzucić się można na rzymski dekadzień.
Ja osobiście widzę to raczej jako 1-2 gierki od czasu do czasu, wplecione w rozgrywki Romkowe. Jestem przeciwnikiem sztywnych schematów.
Osobiście za Attylą nie przepadam, ale może właśnie dzięki takim luźnym gierkom dostrzegę większy potencjał w tej grze.
Gdyby jeszcze Attyla miała potencjał jakiś :P Jedyny total war którego nigdy nie kupię :) Zresztą jak chcecie grać w Attyle to wybierzcie inny dzień a nie zabierajcie ludzi z Czwartków.
No ja np: Attyli nie mam to sobie nie pogram ;)
Raz na jakiś czas Attila nie jest może takie głupie, ale zobaczcie już 2 osoby odpadają bo nie mają Attili a gdyby była Romka to na pewno by się pojawili.
Osobiście jestem za niemieszaniem Attilą na Czwartkach, już raz to je prawie zabiło. Można wziąć inny dzień ;) (dostępne dni: wtorek, środa, piątek (póki Areny nie ma), niedziela :) )
Ok, w takim razie Czwartki zostają Romkowe. ;)
Poza tym co jakiś czas są głosowania na bitwy historyczne na Attyli - Niech chłopaki po prostu zagłosują na nie jak Attile chcą. ;)
Pojawiają się też bitwy na Attylę w głosowaniu, by też uznać, że skoro to też jest antyk to też można dodać. Aczkolwiek większość bitew to Rome II w głosowaniach. Ja jestem osobiście za bitwami z Roma II i Antyk winien taki zostać.
No i elegancko :D Ale i tak smutek bo jutro mnie nie będzie :/
Po pierwsze: jakim cudem możesz wiedzieć czy Attyla ma potencjał skoro tej gry nigdy nie kupiłeś? (Tak wiem zapewne grałeś u kolegi, brata itd. ewentualnie masz z "innych źródeł")
Po drugie: jeżeli Ty uważasz, że Attyla nie ma potencjału to ja uważam, że [...]* potencjału
Po trzecie: Maiłem tu coś napisać o 300 spartanach ale uznałem, że to bez sensu.
* w miejsce kropek wstaw co uważasz za słuszne
Wiliam ale napisałem co możecie zrobić by sobie w to pograć na czwartkach. Poza tym już była Attila na czwartkach. Na premiere i po paru spotkaniach czwartki wymarły. Potem też podobno była i znowu wymarły ;)
Ja nie mam żadnych pretensji po prostu uderzyło mnie takie pisanie Defungora ;) Rozumiem, że zabija to czwartki, odpuszczamy już sobie ;)
To zauważ, że działa to też w dwie strony.
Jeżeli na Czwartku byłoby z kim pograć w Attilę to chłopaki z SB zaszczycili by Was obecnością i finalnie byłoby więcej osób do gry.
Wydaje mi się że nie powinniście się zamykać. Tzn. jeżeli Czwartek jest luźny i nie ma zaplanowanych bitew historycznych i turniejów to uważam że swobodnie Ci którzy chcą pograć bitwy w Rome 2 mogą je grać a Ci którzy chcą pograć w Attilę mogą odpalać takie bitwy.
Wydaje mi się też że znajdzie się grupa któej i jedno i drugie przypadnie do gustu i będzie uczestniczyła rotacyjnie.
Czwartki zawsze były otwarte na głos community rekomenduje Wam dalsze podążanie tą ścieżką.
Oczywiście to tylko rekomendacja/porada i zarządzający Czwartkami zrobią co uważają za stosowne.
P.S. To nie Attila nieomal zabiła Czwartki, powodów było trochę więcej i znacznie poważniejszych...
Właśnie powód upadku czwartków był inny i nie była to Attila.
Tak z ciekawości jakiż to powód ? Bo pamiętam że na czas sesji miałem przerwę od czwartków jak wróciłem to aktywność drastycznie spadła i zgrało się to z premierą Attyli. Ja myślałem że ludzie po prostu po długim i intensywnym graniu w Rome 2 byli już zmęczeni, znudzeni i przerzucili się na Attyle.
Nie wiem czy to jest wątek do tego aby o tym dyskutować.
Nie ma co patrzeć w przeszłość, a mierzyć ambitne w przyszłość.
Jeżeli ktoś będzie chciał o tym porozmawiać to zapraszam wieczorami na TeamSpeaka.
Bitki z Czwartku po prefekcie dla chętnych :D
Czwartki z Antykiem poprowadzone będą dziś przez Pirxa. Źle się czuję i jutro jadę do szpitala. Bitwa historyczna za tydzień.
Mnie niestety również dzisiaj nie będzie. Także wyjątkowo samoorganizacja.
Bitewki z ostatnie czwartku.
Pierwsza to pogrom jednej ze stron. Mimo dobrej pozycji w lesie, nie udalo sie zniwelowac przewagi silniejszych frakcji - porazka na calej linii oprocz Arwernow ktorzy tez sie w koncu zlamali
https://www.youtube.com/watch?v=paMXPuQIM2U
Tu juz starcie bardziej wyrównane, fajnie trzymal sie Zibi, jednak sila Icenow i Arewakow znowu nie do powsztrzymania
https://www.youtube.com/watch?v=pJJrAPCa3FA
Kolejne Bitwy z Czwartku na start Historyczna potem 2 vs 2 więc moim zdaniem czwartek nie udany.
A bo dużo ludzi było tylko albo nie grali albo się porozchodzili :D
Osobiście uważam że bitwy historyczne są z reguły niezbalansowane. Więc i chętnych mniej. To była moja druga bitwa tego typu i przewaga leżała od początku po jednej stronie, szczególnie że na skrzydłach "rzymskich" - potencjalnie do przełamania - graliśmy ja i Pop. Zdecydowanie preferuję losowanie nacji.
Ewentualnie bez z góry narzuconych armii, a raczej z zakazami historycznymi prędzej to widzę.