Też zrobiłem sobie latarnika i się ,,pochwalę" wynikami:
1. Grzegorz Braun (95%)
2. Marian Kowalski (80%)
3. Paweł Kukiz (70%)
reszty nie piszę tylko te 3 miejsca na podium. :P
Wersja do druku
Też zrobiłem sobie latarnika i się ,,pochwalę" wynikami:
1. Grzegorz Braun (95%)
2. Marian Kowalski (80%)
3. Paweł Kukiz (70%)
reszty nie piszę tylko te 3 miejsca na podium. :P
U mnie to:
1) Wilk- trochę mnie to zdziwiło ale uznałem że czemu nie mogę się zastanowić nad ta kandydaturą.
2) Nie pamietam :)
3) Kukiz
4) Korwin- Tu po prostu dostałem wybuchu śmiechu i turlałem się po podłodze dobre 4 minuty.
Test jest dość ogólny, więc może dlatego pojawiają się dziwne wyniki? Nie było na przykład żadnego pytania o Żydów czy Masonów dla wyborców Brauna.
Zrobiłem sobie właśnie ten test latarnika wyborczego i mam następujące wyniki:
1) Paweł Tanajno 76%
2) Paweł Kukiz 66%
3) Janusz Palikot 64%
4) Jacek Wilk 63%
5) Adam Jarubas 60%
6) Bronisław Komorowski 58%
7) Janusz Korwin-Mikke 58%
8) Marian Kowalski 50%
9) Grzegorz Braun 49%
10) Magdalena Ogórek 48%
11) Andrzej Duda 46%
Coś on tam gadał wcześniej o tym rozdziale Kościoła od państwa, ale coś mi się wydaje, że nie należy traktować tego w sensie dosłownym.
http://wmeritum.pl/grzegorz-braun-w-...zina-wlasnosc/Cytat:
Bez Kościoła Katolickiego nie mamy busoli, nie mamy orientacji. My nie potrzebujemy uczyć się map na pamięć, my potrzebujemy busoli – mówił.
Wyraził również konieczność rozdziału Kościoła od państwa. Podkreślił, że nie powinno to jednak oznaczać wyrugowania Kościoła z życia publicznego. Według kandydata władza duchowna powinna krytycznie podchodzić do władzy świeckiej.
Tutaj mamy jego zarys programowy - http://pl.blastingnews.com/polityka/...-00331807.html
Coś mi się wydaje, że ten jego rozdział państwa od Kościoła, polega na tym, że państwo nie ma prawa wtrącać się w sprawy kościelne, ale Kościół ma prawo wtrącać się w sprawy państwa, plus jeszcze wywyższenie jednej wiary ponad inne.
Braun jest też znany z pomysłu, aby przy Kościołach zrobić strzelnice i tym samym podnieść obronność naszego kraju.
U mnie wyszło:
1. Kukiz 73%
2. JKM 72%
3. Braun 70%
4. Wilk 64%
5. Kowalski 62%
6. Palikot 60%
7. Jarubas 58%
8. Tanajno 56%
9. Duda 49%
10. Ogórek 45%
11. Komorowski 45%
W zasadzie, to się zgadza ze stanem faktycznym. Zastanawiam się nad zagłosowaniem na jednego z trzech kandydatów: Kukiz, JKM i Kowalski. Braun u mnie odpada ze względu na jego idiotyczny pomysł z intronizacją Jezusa. W pozostałych punktach ma poglądy zbieżne z poglądami JKM.
Komorowski, Duda i Jarubas nie mają wcale poglądów. Jak Komorowski jest za czymś, to Duda jest zawsze przeciwko, a Komorowski jest za tym za czym PO każe mu być i taki prezydent jest Polsce niepotrzebny. Spot wyborczy Komorowskiego to: "głosuję na Komorowskiego", a spot wyborczy Jarubasa to: "głosuję na Jarubasa bo jest przystojny". Mam w dupie to czy Wajda, Olbrychski i inni głosują na Komorowskiego czy na Dudę. I mam w dupie czy Jarubas jest przystojny. Mnie interesują konkrety, a tych brak w spotach wyborczych tych dwóch kandydatów. Nie rozumiem skąd takie poparcie w sondażach wyborczych ma Komorowski skoro on nie ma poglądów? Chyba w Polsce jest dużo żuli spod budki z piwem, którzy głosują na Komorowskiego bo Olbrychski na niego głosuje albo sondaże są nierzetelne. Ogórek jest bardziej konkretna niż Komorowski.
U mnie tak:
M. Kowalski - 84%
A. Duda - 82%
G. Braun - 82%
J. Korwin-Mikke - 69%
J. Wilk - 67%
P. Kukiz - 58%
P. Tanajno - 48%
M. Ogórek - 48%
A. Jarubas - 43%
J. Palikot - 43%
B. Komorowski - 35%
W sumie to się cieszę, że na końcu jest aktualny prezydent. Choć I miejscem zaskoczony jestem.
Komorowski moze miec poglady co najwyzej na bezpieczna zgode lub zgodne bezpieczenstwo.Ta wydmuszka jest tylko do skladania podpisow pod kolejne ustawy obciazajace spoleczenstwo i rodzima gospodarke.Jedyne w czym jest dobry to tradycyjnie w gledzeniu farmazonow ktorych w swojej kampanii prezydenckiej obficie naplodzil.Chociaz ostatnio nawet chcial zablysnac jako Wujek Dobra Rada co skonczylo sie kolejna wtopa.Swoja droga sam sobie wystawil swiadectwo z wiedzy i kompetencji piastowanego urzedu.Jak widac piec lat to wciaz za malo zeby Broneczek poznal i wyuczyl sie swoich praw oraz obowiazkow.Zatem skoro w okresie 60 miesiecy biedaczyna sie niczego nie nauczyla szkoda czasu i posady gdyz sa madrzejsi i bardziej lotni:
http://niezalezna.pl/66747-komorowsk...ch-kompetencji
Zreszta czego sie spodziewac po czlowieku ktory pucuje sie do mieszkancow Koscierzyna-Kozla bedac w Kedzierzynie-Kozlu przy okazji zachwycajac sie "aromatami" zakladow azotowych co nie omieszkal okrasic kwiecistym opisem:
Jeszcze dzis sztab wyborczy Broneczka wypuscil kolejny spot wyborczy w ktorym jada po prezesie ale to juz ostatnie podrygi ostrygi na talerzu.Chcecie zmian wybierajac ryje panoszace sie od blisko 25 lat w polskiej polityce ktore jedyne co zmienily to zawartosc swoich kont?Beton partyjny przyszloscia tego kraju?Nie dziekuje:
Milo sie polemizowalo a na zakonczenie dawka humoru:
Sytuacja Kukiza przypomina Palikota z ostatnich wyborów parlamentarnych. Gdzieś w sondażach tułał się RP przy progu, aż nagle któryś sondaż pokazał 7-8%. Zwolennicy i sympatycy uwierzyli, ze ich głos nie będzie straconym. I poszli głosować. Teraz jest ten sam czynnik. Gdy sondaże pokazały w końcu jakąś konkretną cyfrę, odblokowało to ludzi z pokolenia 30-40 latków. Gdyby otrzymał w granicach 12-15% nie zdziwiłbym się. A to przed wyborami parlamentarnymi poważny kapitał. Tylko jedno może ukazać się pułapką. Siłą rzeczy nie ma facet żadnych struktur. By je budować, przyjmie dosłownie ludzi z ulicy. Pamiętacie gościa z krzesłem? Ile było jego obrońców? A potem się okazało, że ludzie najbliżej z nim współpracujący na co dzień, nie wiedzieli kim jest... A kto będzie teraz prześwietlał ludzi, by zobaczyć że to nie ludzie gotowi podnosić rękę i wciskać przycisk byle dostać immunitet i ochronę swych interesów w "terenie"? Redemptoryści?
PS Widzicie co się dzieje na wyspach? :cool: Wychodzi na to, że sondażownie mamy na poziomie europejskim :lol2: Tylko czy u nich będą oskarżenia o oszustwie wyborczym dokonanym przez rządzących? Nie sądzę...
A co masz do Redemptorystów? Byliby z nich nieźli funkcjonariusze partyjni. Nie gorsi niż reszta:P
Co do UK to tutaj wyniki i komentarze:
http://tjkazmierski.salon24.pl/645845,uk-exit-polls
Patrząc na kandydatów całościowo, to prawie każdy z nich byłby lepszy niż Bronek. Co do Bronka, to spróbujcie przypisać jego sposób "działania" i jego "poglądy" (ma inne niż Nałęcz?:rolleyes:) innemu kandydatowi... Zagłosowalibyście wtedy na takiego faceta?
:clap: dla władzy i wszystkim, którzy krzyczą o ogromnej skali fałszerstw wyborczych. Z jednej strony mamy mężów zaufania PiS-u, z drugiej zaś strony Ruch Kontroli Wyborów, rozmaite akcję na portalach społecznościowych, które zachęcają by wziąć świeczkę na wybory, długopis itd. Takiej skali paranoi to chyba nawet nie było, gdy przechodziliśmy zmianę ustroju. Frekwencja w wyborach z roku na rok lecą na łeb na szyję, ludzie przestają chodzić na wybory bo nie widzą zmian na lepsze, teraz przestana przychodzić, bo skończyło się zaufanie do zykłych ludzi - http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...dom#BoxNewsImg
Można jasno powiedzieć, że osiągnęliśmy stań państwa afrykańskiego....
Ostatnie wyniki przed ciszą wyborczą:
- Komorowski spada
- Duda oscyluje wokół 30% i pewnie tego nie przekroczy
- Kukiz - okazuje się być czarnym koniem i patrząc na jego wcześniejsze poparcie ładnie podskoczył w górę
- Korwin - 5% ,jak widać lajki na fb są niemiarodajne :devil:
- Ogórek - nie poprawiła ani nie polepszyła wyniku. widać jej uroda nie zniewala aż tak do końca
- Jarubas - podobnie jak Ogórek
- Palikot - oscyluje w granicach 2%
- Kowalski - blisko 0, co nie dziwi zwłaszcza, że celuje w określonych wyborców
- Braun - podobnie jak Kowalski
- Wilk - podobnie jak dwóch panów wyżej
- Tanajno - okrągłe 0 zwłaszcza, że kandydat był w ogóle nie widoczny
http://ewybory.eu/wybory-prezydencki...-prezydenckie/
A propo sondaży i portali społecznościowych :devil:
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...e25332bb6a7c37
@Pampo - jak zamkniesz ten temat ze względu na ciszę wyborczą, proponuję też zamknąć temat o KNP i Korwinie, bo ostatnio jest na topie. Mamy z tych partii dwóch kandydatów i aby nikogo nie kusiło pisać tam wartowałoby go zamknąć do odwołania.
Ciekawy sondaż, przed chwilą czytałem, że na drugim miejscu w sieci jest Palikot a na trzecim Kukiz na czwartym Komorowski, Duda i Marian Kowalski. Z drugiej strony czytałem onet, więc..
Znalazłem coś takiego a propo kampanii w social mediach - http://blog.sotrender.com/pl/2015/04...-social-media/ - pod względem fanów na fb. przeważa Korwin i jego wykres jest zgodny z prawdą, ale na twitterze zdecydowaną przewagę ma Palikot. Co ciekawe Korwin w ogóle nie wykorzystuje youtuba według tego artykułu. Został też obalony pewien mit, że kobiety kochają Korwina. Na 100% zaledwie 11% to kobiety, które polajkowały jego stronę :D
Zgodnie z zapowiedzią zamykam temat. Od teraz każde wspomnienie o wyborach będzie karane banem!
Oficjalnie zakończono ciszę wyborczą w kraju.
No to ja zacznę (mimo iż dopiero mowa o sondażach)...
Głosowałem na Kukiza bo tak, trochę z myślą, że i tak nie wygra. I w sumie może dobrze, że nie wygrał. Bo jakby zwyciężył to co dalej? Ekspertem politycznym to on nie jest, mocnego zaplecza nie ma. Mogłoby by być tak, że jego wygrana równocześnie by go ograniczyła. Żeby stworzyć "solidną" partię i rządzić krajem to jednak trzeba by mieć bardzo dobrego skilla, a w pewnym sensie to i nie wypada.
Już się zaczęły umizgi do wyborców Kukiza, nagle przestał być radykalny, magia kilku cyferek ;). Niezależnie od nich zagłosuję raczej na Dudę (chyba że coś "przeskrobie") z kilku powodów:
1. Nie lubię Komorowskiego, jego podejścia, uznania jaki to on jest ponad resztą itd.
2. Nie lubię też jego wpadek, czyli kwestia ośmieszania jednak trochę kraju. Swoją drogą dziś znowu chyba czytał z kartki i powiedział coś o obozie władzy... Jak na moje to powinien zwolnić idiotę który mu to napisał. Startuje ponoć jako niezależny, "anty-systemowi" zdobywają spore poparcie, a on na "dzień dobry" mówi że jego klika ma powód do zmartwień...
3. Tak trochę pół żartem, pół serio: Duda może być dobrym prezydentem.
4. Jak Duda wygra PO i PiS skoczą sobie do gardeł i pokażą na co ich "stać". "Trzeci" będą mogli na tym skorzystać.
5. Prezydent z PiS-u sprawi, że "władza" nie będzie mogła iść na jesień zjednoczona. Mit potrzeby utrzymania jedności trochę padnie, PO nie będzie mogło wciskać ludziom, że żeby coś zrobić muszą mieć "monopol".
6. Myślę że Duda jest jednak "słabszy" od Komorowskiego. W sensie że jego triumf to kwestia koniunktury itd., a nie długofalowych nastrojów. Wydaje mi się więc, że tego który się "wybije" będzie jednak później łatwiej "strącić". PO od dłuższego czasu idzie to w górę to w dół, ale się trzyma, przerwanie tego trendu może dać dobre rezultaty dla "graczy trzecich". Z kolei PiS zazwyczaj co się wnosi to spada, nie mają takiego talentu jak ich koledzy z PO do utrzymania się na stołkach.
I mamy zwyciężcę I tury:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1027191,...wiadomosc.html
No właśnie, skoro nie wiadomo co dalej z takim (jeśliby wygrał) to po co głosować? Nie ma partii, nie wie co to polityka, na mur beton nie wie jak sprawować taki urząd, nie wiadomo w zasadzie o nim nic to jak po nim oczekiwać, że będzie dobrze sprawował urząd? Co on chce zdziałać na urzędzie prezydenta? Chyba tylko wetować wszystkie ustawy jak leci.
ad. 1 proszę o dokładne wskazanie cytatu, sytuacji lub nagrania wideo/głosowego gdzie on się wywyższa.
ad. 2 wskaż mi tego kto nie miał wpadek. (Kaczyński, Kwaśniewski)
ad. 3 mówmy teraz na poważnie. Co takiego Twoim zdaniem by zrobił, że uważałbyś go za dobrego prezydenta? Pomińmy kwestię wpadek bo i tak wiadomo, że jego to by nie minęło, to byłaby kwestia czasu kiedy je popełni.
ad. 4 "trzeci"? To, że ktoś trzeci w wyborach prezydenckich uzyskał całkiem niezły wynik nie oznacza, że w parlamentarnych będzie to samo. Równie dobrze mogą nic nie dostać. Ludzie dobrze wiedzą, że pis ma twardy elektorat to raz a dwa wybory parlamentarne są wg mnie mają większe znaczenie niż prezydenckie. Gdy nagle się zdecydują oddać swoje głosy na partię, co i tak się nie dostanie bo za mało głosów (nie oszukujmy się, nie wszyscy nagle przejdą z po do innej parti), to w tym wypadku wygra pis a wszyscy doskonale pamiętają rządy pisu. Stąd część ludzi wychodzi z założenia - z dwojga złego lepsze peo.
ad. 5 ciekawa teoria, ale zastanawia mnie na podstawie czego wysunąłeś takie wnioski.
Mam Tobie dać cytat Komorowskiego "jestem lepszy od reszty"? Nie ma takiego cytatu jeżeli to chciałeś przeczytać. Ja wysuwam jednak moje wnioski na ogólnej obserwacji i nikomu ich nie narzucam.Cytat:
ad. 1 proszę o dokładne wskazanie cytatu, sytuacji lub nagrania wideo/głosowego gdzie on się wywyższa.
Kiepska to siła być tak samo złym jak inni źli.Cytat:
ad. 2 wskaż mi tego kto nie miał wpadek. (Kaczyński, Kwaśniewski)
A co zrobiłby Komorowski? Pewnie tyle samo nic, ale przynajmniej jeden już to nic zrobił, a drugi miałby dopiero taką okazję ;).Cytat:
ad. 3 mówmy teraz na poważnie. Co takiego Twoim zdaniem by zrobił, że uważałbyś go za dobrego prezydenta?
Nie znaczy też, że będzie inaczej.Cytat:
ad. 4 "trzeci"? To, że ktoś trzeci w wyborach prezydenckich uzyskał całkiem niezły wynik nie oznacza, że w parlamentarnych będzie to samo.
I tacy ludzie będą wychodzili z takiego założenia zawsze bo nie potrafią szerzej rozumować. Myślą że ich głosy nic nie znaczą, ale równocześnie, że jak nie wybiorą jednego to wygra drugi. Dla mnie mała różnica kto z POPiS-u wygra.Cytat:
Gdy nagle się zdecydują oddać swoje głosy na partię, co i tak się nie dostanie bo za mało głosów (nie oszukujmy się, nie wszyscy nagle przejdą z po do innej parti), to w tym wypadku wygra pis a wszyscy doskonale pamiętają rządy pisu. Stąd część ludzi wychodzi z założenia - z dwojga złego lepsze peo.
Serio akurat tego nie rozumiesz? Co tu tłumaczyć? Jak wygra Duda (facet z PiS-u) to nie będzie popierał PO, ludzie z PO nie będą więc mogli mówić że trzeba ich wybrać bo tylko wspólne rządy (prezydenta i większości parlamentarnej) dają szanse na zmiany itd.Cytat:
ad. 5 ciekawa teoria, ale zastanawia mnie na podstawie czego wysunąłeś takie wnioski.
Chciałbym tylko wiedzieć na podstawie jakich obserwacji wysunąłeś taki wniosek. Co takiego sprawiło, że masz teraz takie a nie inne zdanie? Co takiego robi/zrobił Komorowski, że masz o nim takie zdaniem.Cytat:
Mam Tobie dać cytat Komorowskiego "jestem lepszy od reszty"? Nie ma takiego cytatu jeżeli to chciałeś przeczytać. Ja wysuwam jednak moje wnioski na ogólnej obserwacji i nikomu ich nie narzucam.
Każdy ma swoje za uszami ;) ale fakt faktem, Komorowski powinien swoich speców od PR-u wywalić na zbity pysk.Cytat:
Kiepska to siła być tak samo złym jak inni źli.
Skoro obaj wg Ciebie tyle samo nic robią to po co w takim razie zmieniać ryzykując tym samym, że właśnie władza nie będzie zjednoczona a później niemożność wprowadzenia w życie jakiejkolwiek ustawy a nic.Cytat:
A co zrobiłby Komorowski? Pewnie tyle samo nic, ale przynajmniej jeden już to nic zrobił, a drugi miałby dopiero taką okazję ;)
Nie zrozumiałem wcześniej o co Tobie chodziło. Myślałem, że mówisz o koalicji po-psl. :mrgreen:Cytat:
Serio akurat tego nie rozumiesz? Co tu tłumaczyć? Jak wygra Duda (facet z PiS-u) to nie będzie popierał PO, ludzie z PO nie będą więc mogli mówić że trzeba ich wybrać bo tylko wspólne rządy (prezydenta i większości parlamentarnej) dają szanse na zmiany itd.
http://i.iplsc.com/-/00029KC9M1AF8TJ6-C116.jpg
Co by nie mówić, trzeba pogratulować Kukizowi za wynik. Byłem pewien 12-15 %, ale 20-tu nie przewidziałem. Podobne wyniki Dudy i Komorowskiego zupełnie nie dziwią, bo ostatnie wybory pokazują tendencję porównywalnych słupków PO i PiS. Tyle, że obaj panowie reprezentują typ człowieka do podnoszenia słuchawki z nowym poleceniem od szefa partii. W razie wygranej oczywiście nikt już nie palnie: panie prezesie, melduję wykonanie zadania, ale do tego się sprowadzi wygrana, ktokolwiek z nich wygra. Komorowski nigdy nie poszedł w poprzek PO, Duda praktycznie jest wyciągnięty z kapelusza przed wyborami. Żadnej własnej siły w PiS, zresztą tych z pokaźnym poparciem w swoich partiach skutecznie cięli prezesi. Jedno przemawia za Dudą: wiek. Duży odsetek młodych ludzi ma już dość polityków kojarzonych z przeszłością partyjną lub opozycyjną. Okrągły stół nie interesuje kogoś, kto urodził się po nim. I mimo że wybierając Dudę wybiera się prezesa, to jednak z twarzą 43-latka.
Dodam, że co by nie mówili z obozu władzy, zaliczyli prawy prosty. ;)
PS Poproszę o zmianę ankiety.
Wyniki jak wyniki. Gratulacje dla Kukiza. Choć wynik +/- 20% to głosy ludzi niezadowolonych stanem naszego państwa i jest to bardzo zły obraz. Pokazuje też że coraz więcej obywateli jest zmęczonych sztucznie narzuconym podziałem na dobrych i złych który serwują nam od lat PO i PiS.
Mnie martwi raczej to że połowa Polaków nie poszła głosować. Bo niestety prawdziwe wyniki to:
1. A ja to mam gdzieś... 50%
2. 17% Duda.
3. 16,5% Komorowski.
4. 10% Kukiz i Nie Jest Dobrze.
5. Reszta 6,5% - czyli plankton.
Powiadają, że wynik wojny i bitwy należy ocenić po ostatnim dniu... Jeszcze się napatrzymy na wygibasy wyborcze;)
Kukizowi - gratulacje. Odbetonował (na razie) scenę polityczną...
Komorowski w debacie zmiażdży Dudę... Za pomocą kartki, w której będzie treść miażdżenia:lol2:
JKM - jest dla niego światełko w tunelu. Skoro nieodmiennie wygrywa w internecie, to może jego fani założą w sieci, wirtualne państwo, w której zostanie wirtualnym, dożywotnim, prezydentem...:hmm:
Uwagi na marginesie:
Bartoszewski wiedział kiedy umrzeć...:cool:
Miny resortowych dzieci w TV - bezcenne...
Smutek, bo o ile nie głosowałem na Kukiza to gdzieś po cichu liczyłem, że ktoś utrze nosa "elytom". A tak mamy znowu wybór między bezpłciowym Dudą - sekciarzem, a ciapą Komorowskim - z mafii. Czyli olewam drugą turę, bo głosowanie na zło i mniejsze zło mnie nie jara.
No ale można się przynajmniej pośmiać z bardzo dobrego wyniku Korwina! ;) Mam nadziej, że on i Wipler szybko znikną ze sceny politycznej.
Tak trochę z innej beczki, bo raczej dotyczącej przyszłych wyborów parlamentarnych: wyobrażacie sobie w Polsce sytuację z wysp? Po przegranych wyborach szefowie swych partii w jednym szeregu składają rezygnację?! Jak bym to zobaczył nad Wisłą, już nic by mnie nie zaskoczyło w polskiej polityce. :lol2:
Chciałbym by tak było, z tą rezygnacją. Ale to jest Polska.
Oleję następne wybory. Oleję to kto będzie reprezentował mój kraj. Znam życie i wiem, że przy okazji porażki bądź wpadki prezydenta będziesz jednym z wielu, którzy po nim będą jechać ;) Wybacz, ale tak to widzę.
Na Twoim miejscu oddałbym pustą kartę. Chociaż mimo to spróbuj się przekonać i zagłosować na któregoś z "finalistów". Im więcej ludzi zagłosuje tym lepiej a nie, że całej Polsce będzie warunki dyktować grupa "twardego" elektoratu. Potem się dziwić, że jest jak jest :P
Trzymam za to bardzo mocno kciuki.Cytat:
Mam nadziej, że on i Wipler szybko znikną ze sceny politycznej.
--
"sekciarz" i "mafia" no już bez przesady :D
Oczywiście, że będę jechać! To nie moi kandydaci i nie widzę sensu wybierania między dżumą a rakiem :P Oboje nic sobą nie prezentują i jakby się tak zastanowić to strasznie trudny wybór by był. I co mi da oddanie pustej kartki? To samo jakbym do wyborów nie poszedł.Cytat:
Oleję następne wybory. Oleję to kto będzie reprezentował mój kraj. Znam życie i wiem, że przy okazji porażki bądź wpadki prezydenta będziesz jednym z wielu, którzy po nim będą jechać ;) Wybacz, ale tak to widzę.
Na Twoim miejscu oddałbym pustą kartę. Chociaż mimo to spróbuj się przekonać i zagłosować na któregoś z "finalistów". Im więcej ludzi zagłosuje tym lepiej a nie, że całej Polsce będzie warunki dyktować grupa "twardego" elektoratu. Potem się dziwić, że jest jak jest :P
Oczywiście przesada, ale to takie zobrazowanie jaki wybór mamy ;)Cytat:
"sekciarz" i "mafia" no już bez przesady :D
Ja bym zagłosował na córkę Dudy ;)
Jak sobie przypominam to pan Volomir nie pałał onegdaj merytoryczną argumentacją w wątku KNP, dlatego i mnie nadzieja, ale że znikną ze sceny tacy wyborcy.
A Gaius, tak podle krótkiego dialogu z Dagoradem, niech sobie znajdzie wypowiedź gajowego, w której nazywa swoich przeciwników czarnymi owcami rodziny, pijaczkami, lekką patologią, którą - jak to jednak jest w rodzinie - trzeba kochać. A pyszne "nie przewiduję drugiej tury" nie wpasowuje się we wniosek Dagorada? Przekłuj brzuszek - wyborco, który głosuje na człowieka, który nawet nie wie co podpisuje (vide ustawa budżetowa z ostatnich dni), bo przecie niespecjalnie go to obchodzi - podpisuje co mu dadzą.
Nigdy nie wolo oddawać pustej kartki. Wybrać obu lub zrobić trzecią kolumnę z własnym kandydatem lub brakiem takiego ale nie wolno oddawać pustej.
Załącznik 899
Kto by przypuszczał, że słowa Geralta będą kiedyś tak aktualne?
Druga tura mnie kompletnie nie interesuje. Dzisiejszy festiwal hipokryzji i cynizmu w wykonaniu panów Dudy i Komorowskiego odnośnie ich poparcia dla JOW tylko mnie utwierdza w tym przekonaniu.
Punkt ciężkości przeniósł się na stronę Kukiza. Jego wyborcy mogą zadecydować o wyniku drugiej tury. Zobaczymy także jakie będzie podejmował działania odnośnie jesiennych wyborów do parlamentu
No to źle pamiętasz. I dlaczego niby mam zniknąć? Chcesz się pozbyć świadomych wyborców?
Heh, patrzyłem sobie na tą żonę i córkę. Córka ubrana jak żona, żona ubrana jak córka :PCytat:
Ja bym zagłosował na córkę Dudy ;)
Nie bardzo rozumiem czemu niby? To ma być jakiś artystyczny performance sprzeciwu czy co? I tak masz dwóch kandydatów, i w moim odczuciu jeśli obu uważasz za równie tragicznych, to to czy oddasz pustą kartkę, kartkę z dopisanym kandydatem czy nie zagłosujesz to wychodzi na to samo.Cytat:
Nigdy nie wolo oddawać pustej kartki. Wybrać obu lub zrobić trzecią kolumnę z własnym kandydatem lub brakiem takiego ale nie wolno oddawać pustej.
Dokładnie, dzień obłudy w wykonaniu obu sztabów. Oglądałem dziś po 20-tej jak Szydło wiła się kilka minut pod pytaniem czy poparłaby referendum w sprawie finansowania partii politycznych z budżetu. To było mistrzostwo uniku. Koniec końców nie odpowiedziała.... :clap:
Żeby Ci krzyżyka nie dopisali ci z komisji, fałszerze jedni. :rolleyes:Cytat:
Nie bardzo rozumiem czemu niby? To ma być jakiś artystyczny performance sprzeciwu czy co? I tak masz dwóch kandydatów, i w moim odczuciu jeśli obu uważasz za równie tragicznych, to to czy oddasz pustą kartkę, kartkę z dopisanym kandydatem czy nie zagłosujesz to wychodzi na to samo.
Wobec popularności tych facebookowych akcji typu: weź swój długopis bo tusz znika, muszę zapytać. Trolujesz czy serio piszesz? :PCytat:
Żeby Ci krzyżyka nie dopisali ci z komisji, fałszerze jedni. :rolleyes:
Bo będąc świadomym wyborcą nie chcesz prowokować sytuacji mogącej spowodować nadużycie. Raczej nie fałszuje się na poziomie komisji, ale po co kusić/dawać okazję.
Serio? Nie przesadzaj z tym fałszowaniem. Ani nie boje sie fałszowania, ani nie mam zamiaru wybierac miedzy dwiema zarazami ;)
A tak na marginesie to zgadzam sie z tym co bronti napisał. Juz Bronek piszczy ze zawsze byl ***jowy. Z drugiej strony kaczor kwakał, ze z tymi pogladami to Kukiz pasowałby do pisu XD Rozbestwili sge! Teraz to juz wszystkich maja za idiotow.