Każda nowa grywalna rasa raczej będzie miała minimum 2 LL.
Wersja do druku
Każda nowa grywalna rasa raczej będzie miała minimum 2 LL.
Nie wiem na ile poniższe rzeczy będą prawdziwe, ale w tym temacie na TW Center: http://www.twcenter.net/forums/showt...DLC-and-addons ludzie dokopali się do ciekawych rzeczy - oczywiście to, na ile jest to prawdziwe przekonamy się już wkrótce. Możliwe jednak że ten ruski leak nie był do końca wyssany z palca
Pozwoliłem sobie zamieścić poniżej wszystkie znaleziska
Niejaki Gebilde znalazł kolejny dowód na to że Kislev będzie grywalny http://whenc.totalwar.com/#/building...l_bokha_palace
Materiały wygrzebane przez forumowicza axicup
Załącznik 1544 Załącznik 1545
Odnośniki do przyszłych DLC znajdujące się zdaniem użytkownika agnes69 w pliku startpos.esf
Spoiler:
Każde nowe informację, przez mnie będą mile widziane. Powód: brak jakichkolwiek od CA.
PS. Niech sobie wydadzą- pierwsze DLC/FLC; za pół roku, ale niech to w końcu zapowiedzą!!!!!!!
Kislev podobnie jak Bretonia ma dodatkowy specjalny budynek na 5 poziomie (dający ład, dochody i + do jazdy i chyba powiększający garnizon) i razem z Tileą mają inny (swój) wygląd stolicy.
- Bretonia - http://images.akamai.steamuserconten...0BF104A6484B9/
- Kislev - http://images.akamai.steamuserconten...0197B2C5A501F/
- Tilea - http://images.akamai.steamuserconten...C59EE9B93349C/
Ja chcę już jakieś FLC do Bretonii bo ostatnio odpaliłem sobie własną bitwę by zobaczyć co ona ma ciekawego i jak policzyłem to łącznie ma 8 lub 9 jednostek wszystkich formacji dla porównania powiem że tyle to mają krasnoludy i zieloni w samej piechocie...
Tak odnośnie DLC:
Cytat:
New Content Team – Total War: WARHAMMER DLC and Free-LC
Game Director - Jack Lusted
After a very busy couple of years making content for ROME II and ATTILA, the New Content team has moved on to support WARHAMMER DLC and Free content. As we announced when we first revealed the game, Total War: WARHAMMER will be supported by a programme of free and paid for content alongside the three games that will make up this epic trilogy.
The first WARHAMMER DLC and Free-LC are just being prepared for launch with final testing underway. The majority of the team are already working on the second DLC, and have been for a while as it is considerably bigger than the first.
Imho piszą to co chciałby przeczytać gracz. Nie to, że już dawno zrobili kilka dlc,tylko że właśnie do tego siadają i robią to odpowiedzialnie po zakończeniu prac nad poprzednimi grami. Zaczekali chwilkę od premiery by to jakoś wyglądało. Może i będę im w stanie uwierzyć jeśli wrzuca w te pierwsze dlc jakieś pierdoły. Jak wrzucą jakąś grubą zawartość typu nowa rasa to fajnie że ogarnęli, zaprojektowali i zbalansowali temat w miesiąc.
No to sobie poczekamy. Dobrze,że jest HOI IV, bo nie byłoby w co grać
Po zastanowieniu się to DLC z chaosem nie było specjalnie duże, biorąc pod uwagę że z dużej części korzystają tez plemiona północy. W zasadzie to chyba tylko dorobili dla nich LL i wykroili część jednostek. Oddając sprawiedliwość to dodali też technologie (w tym te płatne) i mechanikę hordy.
Więc oczywistym staje się że dołożenie nowej nacji (zwierzoludzie lub elfy leśne) lub przerobienie już istniejącej (Kislev) będzie kosztowało więcej wysiłku.
Przydały by się w sumie najbardziej zwierzoludzie, ponieważ stworzyliby zagrożenie w Bretoni, bo niestety ludzie tam mieszkający są raczej słabi (te jednostki które teraz mają nie dają im za bardzo poszaleć przez co tamte tereny są łatwe do zdobycia i co ważne bezpieczne).
Jak na razie hordy zielonoskurych są szybko tępione i są tylko irytujące, nic ponad to. Więc trochę się obawiam czy zwierzoludzie jeśli będą hordą (a nie wyobrażam sobie stacjonarnych miast dla tej nacji) się sprawdzą.
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...da&oe=5807D3A9
CA wstawiło to na swoje zdjęcie w tle na Facebook'u. Ktoś jest w stanie to rozszyfrować albo wysnuć jakieś domysły? :P
Zwierzoludzie lub Norska, w końcu to symbole Chaosu:
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...ce&oe=57F3C95A
Wątpię żeby dali Norskę,nie widzę w tym za bardzo sensu,już jest grywalny chaos na północy.
Sam grywalny Chaos nie jest wcale takim znakiem, że nie można dać czegoś podobnego. Nadal masz to, co w RPG'u dali i w fanowskim AB. Mimo wszystko sądzę nadal, że albo Zwierzoludzie, albo Norska ;)
Przy czym to wcale nie musi być od razu nowa rasa, a na przykład jakiś LL, więc luzik.
Gdzieś czytałem że jedno z tych słów oznacza "krew",więc równie dobrze to może być tradycyjne DLC z krwią ;). Najlepiej poczekać aż CA da więcej informacji.
To wcale nie jest wykluczone, zwłaszcza że za dużo roboty z tym nie ma - wystarczy pewnie przekopiować parę plików i kilka skryptów z Rome II lub z Attyli i mamy działającą krew. Do tego jeżeli rzeczywiście jedno z tych słów oznacza "krew" to przecież nie gryzie się to z runami chaosu - wszak jeden z 4 bogów chaosu, Khorne to bóg krwi
Myślę, że o 15:30 dowiemy się, co to za DLC będzie. Live będzie z tego, także czuwajcie, towarzysze!
"A słowo ciałem się stało..."- w końcu
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_WARHAMMER_Update_1
A oto zmiany w 1 patchu i pierwsze FLC
A więc pierwsi w FLC Krwawi Rycerze ^^
Ale beka z CA. Macie swoje FLC plebsy - rzekł król CA V ,,Łaskawy". xD Jedna jednostka dla wampirów i nic więcej. Ale żenada. Nigdy więcej żadnego dzieła od CA. PRzecież to wstyd nawet reklamować jako FLC. DLa mnie ta firma to już równia pochyła. Mówiąc bardzo eufemistycznie. ;D
Miała być unit to jest unit.
Pampa, widać, że nie śledziłeś działu. Mówili wyraźnie i pokazywali na jednym z obrazków, że będzie w FLC jednostka dla Wampirów, to będzie.
Nie wiem jaki problem z tym FLC, dla mnie całkiem spoko, jak w wiedźminie nam serwowali w FLC rzeczy typu rynsztunek Temerski, czego mało kto w ogóle użył to mimo wszystko się ludzie cieszyli.
Czyli teraz pierwszy w kolejce, nowy bohater; no właśnie dla kogo?
Tak patrzę na listę zmian i widzę że osłabili już i tak słabą piechotę Bretonni,no cóż...Co do FLC to owszem fajna jednostka ale trudno się dziwić ludziom bo to pierwszy raz od dawna kiedy CA dodaje w nim takie pierdoły,dotąd dostawaliśmy nacje...
Takie FLC to żałośc, żałość i jeszcze raz żałość. ;D
Więcej jak jedna (już zresztą gotowa) rasę w postaci Bretonnii to się nie spodziewajcie za free. Mnie to nie dziwi, dla mnie spoko. Będę miał motywację żeby grać dalej Wampirami i po podbiciu Imperium, Bretonnii, Chaosu i Norski skończyć długą kampanię i zniszczyć krasnoludów. :-)
No nie wiem ja np bardzo czekałem na nie bo bardzo mi brakowało porządnej konnicy u Wampirów. Co do wielkości to jasno było powiedziane że będzie tylko jeden unit jako pierwsze FLC. Jedyne co może dziwić to to że zazwyczaj FLC były przy okazji DLC. Choć i przy zwykłych patchach się zdarzały.
PS Pamiętajcie że wchodzi też wreszcie Dx12 zawsze to kilka fpsów w górę :]
A ja jestem zawiedziony że nie zapowiedzieli żadne dlc, nawet krwi...
Jakoś jest mi obojętna ta pojedyncza jednostka konnicy, bo i tak używałem takich śmiesznych duszków. Mam nadzieje że więcej takiego zamieszania robić nie będą bo to szkoda czasu i że szybko zapowiedzą jakieś normalne dlc bo gra zaczyna strasznie nudzić.
Zawsze byłem "za" brutalnością w grach ale tu jakoś to trochę komicznie wygląda, szczególnie te chmury krwi przy trafieniu. Robić taki trailer dla takiej popierdółki to przesada.
Trainer jest dla steama. Co nie zmienia to faktu że wygląda to tak se, a raczej mizernie. W zasadzie to od Roma2 dlc z krwią prezentują się słabo.
Czyli jednak miałem rację co do krwi ;). A szkoda trochę bo jednak dodatkowa nacja była by ciekawszym rozwiązaniem.
No ale Blood Knightsi wyglądają w grze świetnie, i z tego co testowałem to jeśli wejdzie im szarża to 1na1 roznoszą Demigryfy.
Ciekawe tylko, czy krwiści będą mieli tylko kopie, czy może będzie drugi wariant uzbrojenia dla nich.
Jest najlepsze DLC z wszystkich, teraz można znowu zacząć grać a nie lanie się orków z ludźmi bez krwi. DLC z krwią jest według mnie najważniejsze bo bez niego ta gra wygląda jak kupa.
Muszę przyznać, że wizualnie blood knighci są piękni, zresztą tak jak i modele od GW, moim zdaniem najładniejsza konnica w bitewniaku.
PS: Wie ktoś może, czy żeby zmiany z najnowszego patcha zaczęły u mnie działać to muszę nową kampanie zaczynać? Trochę zły dział na to pytanie ale skleję już to na jednego posta, żeby bałaganu nie robić.
Póki co na + to, że nie trzeba mieć DLC, by mieć motyw w menu "Krew dla Boga Krwi" i Krwawych Rycerzy. Do tego tak, jak Jsatrzab napisał, Dx12. Z tym, że też na Dx11 zwiększyło to parę FPS'ów - w tym TW nie można zarzucić optymalizacji ;)
Niestety krew w bitwach wygląda słabo, tak jakoś sztucznie i przesadzenie.
Za to pojawiło się kilka ewentów z krwią, tak że teraz nie trafiają się same zaginięcia.
Komunikaty spływają czerwienią.
Młotek z krewią jest dużo przyjemniejszy, choć w bitwach przydałoby się coś więcej.
- - - - - - - - - - - - - - -
Teraz czekam na jakieś normalne dlc z nową rasą bo to już 7 tydzień od premiery i niestety zdążyłem się już mocno znudzić.
Do tego chyba najbardziej chciałbym dlc/flc/pacza z nowymi budynkami, bo na teraz budowanie jest zbyt hermetyczne i na dłuższą metę nudne.
Ciekawie jest tylko u imperium i brodaczy bo oni mogą jeszcze coś z handlu wycisnąć. Za to u zielonych czy wampirów (choć ci przy dużej cierpliwości coś mogą jednak dyplomacją zrobić)jest to w zasadzie bezsens.