W TW lubię tworzyć "swoją historię", gdzie np. Kartagina zwycięża Rzym lub Tracja podbija Helladę czy Polską stać się potęgą kolonialną. A tu na razie dają oczywistość.
Tak sobie narzekam, czekając na dalsze informacje.
Wersja do druku
W TW lubię tworzyć "swoją historię", gdzie np. Kartagina zwycięża Rzym lub Tracja podbija Helladę czy Polską stać się potęgą kolonialną. A tu na razie dają oczywistość.
Tak sobie narzekam, czekając na dalsze informacje.
Nie wiem czy ktoś z Was obserwuje dyskusję na TWC, ale pojawiły się tam dwa tematy poruszone przez CA a dokladnie przez Will'a
To tyle jeśli chodzi o współpracę przy modyfikacjach. Ciekawe co będzie z nieoficjalnymi narzędziami i modami.Cytat:
http://www.twcenter.net/forums/image...quote_icon.png Originally Posted by MathiasOfAthens http://www.twcenter.net/forums/image...post-right.png
Campaign map wont be moddable. That is a fact.
As this isn’t just a CA game, regretfully there are no plans to support modding for Total War: Warhammer. An Assembly Kit is will be available very shortly for Total War: ATTILA however, and we will continue to support modding for that title and plan to for future historical Total Wars.
-Will CA
Druga sprawa dla tych którzy nie przepadają za fantasy total war. Być może wypuszczą równolegle inny tytuł.
Cytat:
Well, Total War was built on a tradition of historical eras, and we’ll continue to do exactly that. Total War: Warhammer is being developed in parallel with our historical titles by a dedicated team.
Aha i doczytałem jeszcze że nie będzie frakcji tylko będą rasy do wyboru. I w tym tytule który zapowiedzieli będą tylko 4 rasy, bo stwierdzili że pójdą na jakość nie na ilość i bardzo się zagłębili w te universum.
Co czytam wypowiedź Will'a na TWC to mój entuzjazm do tej gry jest coraz mniejszyCytat:
Don't think factions, think races. In Total War: WARHAMMER you’ll have four races to choose from, Greenskins, The Empire, Dwarfs and Vampire Counts. Each race has a legendary lord character , who is the leader of a faction within your chosen race.
Pragnę zauważyć iż grupa wiekowa największych fanów Warhammera to raczej jest 30 - 40 wiosen. Największa świetność tego świata przypada na okres lat 90 więc kto wtedy się wychowywał miał sporą szanse na wciągnięcie się w bitewniaki figurkowe a Warhammer przodował. Zresztą sami twórcy stwierdzili że sami w młodości się nim interesowali i tak im zostało :) Co do DLC to szkoda słów. Przyjęli taką politykę i trzeba niestety to zaakceptować.
Nie podobają mi się te doniesienia, mało ras i brak modów to nie są lekko mówiąc zachwycające informacje. Mam nadzieję że to jeszcze zmienią.
Ja bym zbytnio nie generalizował. Nowy tytuł będzie skierowany nie tylko do fanów Warhammera, ale także do ludzi lubiących klimaty fantasy a to już różna grupa wiekowa.
Że niby co?! Tylko 4 rasy? A co z Chaosem, Elfami, Zwierzoludźmi? O Khemri i Bretonni nie wspominając... To chyba jakiś żart...
Ja się obawiam że reszta dojdzie w dwóch zapowiedzianych dodatkach i masie DLC, ale to nie zmienia faktu, że nie mogę się już doczekać. Dobrze że w trailerze pojawiają się krasnoludy więc jest nadzieja, że będą na dzieńdobryxD
Taa, jeśli będą DLC (kilkanaście) to oczekuję wielu ras z armybooków oficjalnych: Elfy (wszystkie 3 rodzaje), Jaszczury, Zwierzoludzi, Chaos, Bretonnię, Khemri, Kislev, już o Tilei, Krasnoludach Chaosu czy o Barbarzyńcach z Norski nie wspominam. Szkoda słów...
EDIT: Ciekawe, jaki obszar mapy świata Młotka będzie obejmować gra.
Doczytałem dwie dodatkowe informacje od CA i wygląda to tak.
Te dwa osobne duże dodatki które to mają tworzyć cała trylogię będą wnosić do gry nowe rasy i ich nowych lordów i nowe fragmenty mapy. Będzie można w nie grać osobno bądź złożyć w całość z poprzednimi (tak to przynajmniej zrozumiałem)
Akcja gry rozgrywa się przed "End Times"
Czekaj czekaj, to wg gry ma to być okres końca świata Warhammera? Myślałem, że przed Końcem Czasu, a dokładniej przy Sztormie Chaosu. Pytanie jest jedno, będą DLC czy tylko te duże dodatki?