Trailer spoko, ale czekam na konkretne info, ile frakcji itd.
Trailer spoko, ale czekam na konkretne info, ile frakcji itd.
Ja się cieszę z tej gry, chociaż mogliby jeszcze trochę z nią poczekać, bo w Attylę gram dość wolno, a jeszcze w Romku mam zaległości.
Z tego co na razie pokazali to najbardziej interesują mnie Krasnoludy i od biedy Orkowie. Poza nimi pograłbym Jaszczuroludźmi, Khmeri (mam nadzieję, że będą oddzieleni od wampirowatych nieumarłych) i Ogrami.
Zastanawia mnie też jak bardzo gra będzie uproszczona w stosunku do oryginału, bo nie wierzę, że uda im się wszystko dokładnie odwzorować (oby pojedynki bohaterów były dobrze zrobione).
寧我負人,毋人負我。
曹操
A więc jednak Warhammer, bardzo dobrze, choć mnie ten badziewny światek zupełnie nie interesuje
. Moderzy zajmujący się historycznymi modami będą mieli więcej czasu dla R2 ,oraz Attyli, a CA będzie w tym czasie dzieciaki kroić za DLC do swego nowego "dzieła" .Widać na Atyllę nie naciągnęli tylu ilu chcieli, i trzeba grzać atmosferę pod nowy tytuł. Na 2-3 lata spokój z serią.
Si vis pacem, para bellum
"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Źródło - Steam.Nastały czasy niekończących się podbojów. Tysiące wojowników ścierają się w tytanicznych bitwach, a całe rasy prowadzą ze sobą wojny. Na czele każdej armii stoi potężny bohater, żądny panowania nad światem.
To właśnie nimi możesz dowodzić.
Dzielny Karl Franz prowadzi do boju Imperium ludzi. Chce zjednoczyć rozbite frakcje elektorów pod jednym sztandarem i pokonać wspólnych wrogów.
Żądni przemocy i rozlewu krwi, Zielonoskórzy przyłączają się do plemienia Grimgora Ironhide'a. Zarówno Orkowie, jak i Gobliny, są głodne śmierci i zniszczenia.
High King Thorgrim dowodzi opanowanymi Krasnoludami z ich górskich twierdz. Rozpoczyna się marsz, który ma pomścić niesprawiedliwości, dotykające ich od tysiącleci.
Cele Wampirów pod dowództwem Mannfreda von Carstiena są mordercze, ale jednocześnie bardzo tajemnicze. Jego armie werbowane są spośród gnijących szeregów umarłych.
W czasie, gdy Stary Świat rozdzierany jest zdradą, wojną i walką o władzę, z północy nadciąga po cichu znacznie większe zagrożenie. Tkanina samej rzeczywistości zaczyna się napinać i rozdzierać...
Total War™: WARHAMMER® to niepowtarzalne połączenie kolosalnych bitew w czasie rzeczywistym i wciągającej kampanii turowej, w którym przez setki godzin rozgrywki będziesz zajmował się rządzeniem, polityką i rozbudową swojego imperium.
Co więcej, tytuł ten zostanie w przyszłości wzbogacony o dwie osobne części oraz dodatkowe pakiety zawartości, co uczyni z niego największą pozycję w historii serii Total War. Będzie to epicka trylogia, która na nowo zdefiniuje rozgrywkę strategiczną fantasy.
Nadchodzi nowa era. Total War™: WARHAMMER® ożywia świat legendarnych bohaterów, gigantycznych potworów, latających stworów, magicznych burz i legionów koszmarnych wojowników.
Zasady się zmieniły. Nie zmieniła się jedynie... wojna.
Czyli stawiam na Sztorm Chaosu. W końcu Karl Franz jednoczył ziemie Imperium w przygotowaniu do inwazji Archaona. Król Thorgrim ratuje swoją rasę, a Grimgor leci na zachód. Tym bardziej moi ulubieńcy - Wampiry z Sylvanii wreszcie może podbiją Imperium. Skoro jednak będzie mowa o DLC, stawiam na Race Packi jak np. Animens (?) Race Pack ze Zwierzoludźmi i Skavenami i Jaszczuroludźmi.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Kolejna gra do mojej listy zakupów. Na pewno kupię choć może nie od razu po premierze. Zobaczymy jak będzie z kasą wtedy![]()
ja kupuje w pre-orderze
W sumie to wolałbym rozbicie na mniejsze nacje i możliwość gry ludźmi ale nie tylko Karlem.
Ale to nie ważne pewnie i tak kupię w pre-orderze.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
W modach to może nawet Gandalf na zeppelinie latać.Do tej pory w TW tego nie było i zobaczymy, jak to będzie wyglądać. Ale przypuszczam, że niezbyt ciekawie. Ot, kolejna gra, w której machająca skrzydłami raz na 10 sekund jednostka gabarytowo przypominająca słonia będzie utrzymywać się w powietrzu jak malutki koliberek.
Nie bądź taki krytyczny Ponury Joe, zważ, że fanom na silniku Romy udało się stworzyć latające Nazgule, później powtórzono to na silniku Medivala 2. nie grałem w późniejsze odsłony TW, ale tam chyba nie było takich rzeczy. Być może i nie imponowały one lotem, ale samym faktem, że udało coś się takiego zrobić. I powinieneś to docenić moim zdaniem.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
ituriel, najlepsze rozwiązanie byłoby robienie race packów z księstwami elektorów. Potem nacje jak Kislev, Bretonnia etc.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo