Dobra, dodatek na dziedzica frakcji dodany i działa - wielkie dzięki Aravenie. Dodałem też 3 tytuły dla kolejno 3 frakcji tj, księcia Walii dla następcy Anglii, delfina dla następcy Francji i księcia Asturii dla następcy w Hiszpanii i też działa, tylko jest jeden problem a mianowicie - następca tronu np Anglii tj książę Walii po śmierci władcy, kiedy obejmuje władze, niestety z przyczyn technicznych, oprócz tytułu króla Anglii dalej posiada tytuł ks Walii, oczywiście można go przekazać, jednak komputer nie przekaże następcy tego tytułu:confused:, więc tu jest mały problem. Jeśli uważacie, że to jest ciekawe rozwiązanie z tymi tytułami to może ktoś wie czy w innych państwach były podobne tytuły dla następców? Z tego co mnie pamięć nie myli to tak było, jednak musiałbym trochę poszperać. Mam jeszcze jedno pytanie - czy ktoś orientuje się jakie były wtedy tytuły parów Anglii i Francji (Skandynawia też mile widziana) coś co było następstwem tzw średniowiecznych tytułów prowincjonalnych (książę Normandii, hrabia Anjou itp). Z tego co się orientuję było one w jakimś luźnym sensie przywiązane do jakiegoś okręgu z którego dany markiz, hrabia, książę mógł brać udział w izbie parlamentu. Potem te tytuły stały się dziedziczne, ja pamiętam tytuł księcia de Rohan z Bretanii, księcia Argyll ze Szkocji. Jakby ktoś miał na ten temat wiedzą to proszę wypisać te tytuły, ale tak żebym mógł je chociaż w przybliżeniu przypisać do prowincji które występują w modzie.