Bez wycieczek osobistych proszę.
Wersja do druku
Bez wycieczek osobistych proszę.
No i jestem po nowym Twin Peaks. Cóż, chyba było warto czekać ;) Jest inaczej ale to nadal Lynch z gapieniem się w dziurę i ewolucją ramienia :P
Jeśli jeszcze ktoś to ogląda oto oficjalny zwiastun:
"The leftovers" właśnie się skończył i cholera dłuuuuuuuuugo nie będzie tak dobrego serialu którego zakończenie w finałowym odcinku było niczym 5 Symfonia Beethovena.Genialna produkcja która śmiało i skutecznie dotrzymuje kroku "Twin Peaks".Chciałoby się jeszcze ale na szczęście twórcy zrozumieli że osiągając perfekcję należy w tym miejscu zakończyć swoje dzieło.
I również nadeszła pora na koniec kolejnego sezonu "Gotham".Finałowa końcówka sklecona z dwóch odcinków co dało praktycznie film otwiera furtkę dla wielu postaci na przyszłość.Mamy już Batmana-Juniora,Laskę-kota,Podlotkę-Bluszcz,szalejącego geja-Pingwina,Nygmę oraz jeszcze kilka pomniejszych charakterów co w sumie zapełni przestrzeń na następny sezon.Oczywiście nie wszystko tutaj jest najwyższych lotów (chociażby sam Bruce-kloc drewna) lecz kilka epizodów potrafiło rozkręcić widza a sam finał częściowo lukrowy i naiwny dzięki starciu Oswalda z Edwardem może się podobać.No i tylko szkoda że uśmiercili tych którzy dodawali najwięcej kolorytu.
Zaś "Twin Peaks"? No cóż...Czy można dotrzeć dalej aniżeli peryferie Kosmosu?Dla Lyncha to żaden problem :svir::clap:
Drugi trailer 7-ego sezonu GoT
Zapowiada się ciekawie (GoT). Poprzedni sezon był świetny, a ten podobno ma być ogromnie wypełniony akcją i w każdym jednym odcinku ma się bardzo dużo dziać. Zobaczymy.
Szkoda, że to już przedostatni sezon. Choć podobno mają jeszcze coś kręcić w świecie GoT jakiś prequel (za dużą kasę ten serial zarabia aby całkowicie to zakończyli :D ), ale to na razie wczesne plany i zanim będzie choćby pierwszy sezon tego nowego to jeszcze dużo czasu pewnie.
BTW parę czy kilka miesięcy temu wyszedł drugi sezon ,,The Last Kingdom''. Wspaniały serial w klimatach wojny Sasów z Duńczykami (Wikingami). Wielu uważa ten serial za lepszy od Vikings, polecam obejrzeć jak ktoś lubi te klimaty ;)
Zaraz zacznie się imba, że się nie znasz, że jesteś gimbus i sam nie wiesz czego chcesz od kina ;)
Oglądacie "American Gods"? Na podstawie książki Gaimana? Bo ja oglądam i dawno, dawno, a możliwe że nigdy, nie miałem tak mieszanych uczuć co do serialu! Z jednej strony gniecie mnie aktorstwo! Dawno nie mialem takiego poczucia, że prawie każda postać jest perfekcyjnie zagrana i charakterystyczna! Odyn, Czernobog, Leprechaun i reszta ferajny to po prostu jakieś aktorskie szaleństwo. Szkoda, że Shadow i jego ukochana wypadają już dużo gorzej. Do tego dochodzi świetna muzyka, świetne zdjęcia - choć czasem za dużo tych wodotrysków. Fajne scenki wprowadzające bóstwa - ta z pierwszych odcinków na statu niewolników to POEZJA! Co mi się mniej podoba? Po pierwsze wątek z ukochaną Shadowa... Historia ich milosci, jej postać - zupełnie inne niż książe i niestety jak to zawsze bywa słabo to wypada. Kolejna rzecz, czyli wprowadzenie nowego bóstwa... Po co? Mamy ich tyle, a scenarzyści jak zwykle muszą się pokazać i wprowadzają zbędny wątek, nic nie wprowadzający do fabuły. DO tego sporo chaosu, sporo rozwleczenia, a za mało jakiś konkretnych akcji.
Także serial mi się generalnie podoba, ale czegoś mi brakuje, a czegoś jest tutaj za dużo.
Jestem w miarę świeżo po:
Warto obejrzeć, czekam na 2-gi sezon.
Skończyłem ostatnio Wersal. Bardzo dobry serial, wciągnął mnie i w sumie co odcinek czymś zaskakiwał. Mam nadzieję, że kontynuacja będzie tak samo dobra, albo jeszcze lepsza i że nie podzieli losu Wikingów, do których do tej pory nie mogę się przekonać po 3 odcinkach najnowszego sezonu. :D
Aczkolwiek fajnie byłoby gdyby aktorzy mówili po francusku, byłby wtedy już mega klimat, ale tak też jest bardzo dobrze. ;)