Myślę, że jak inne mody gdzieś do 10GB.
Wersja do druku
Myślę, że jak inne mody gdzieś do 10GB.
Można wiedzieć czemu właściwie mod nie zostanie wydany póki co tylko w wersji nonsteam? Chodzi tylko o to żeby wszyscy dostali równocześnie? W końcu to jednak beta, a nie zdziwię się jeżeli się okaże że zaraz będzie problem z wersją normalną a na steam będzie chodził. Kingdoms 1.5 to jednak już swoje lata ma, a i instalowanie gry do tego patha jakoś szybkie nie jest. Szczerze powiem że wolałbym tak czy siak dostać wersję nonsteam, nawet jeżeli obie miałyby wyjść równocześnie. Zabawa CA z pathowaniem starych gier na steam nie interesuje mnie ;) i z przezorności wolałbym nie mieć z tym nic wspólnego. Dziwi mnie więc trochę to usilne próbowanie stworzenia jednej instalki.
własnie im szybciej wydacie tym szybciej ludzie wyłapią błędy i będziecie mogli je połatać :P
Chłopaki, taka jest polityka zespołu i tyle w temacie :) U nas panuje demokracja i większość decyduje co i jak. Instalka jest jedna i ma działać dla steam i nosteam. I działała normalnie na dwóch wersjach i z tego co wiem będzie działać normalnie na dwóch wersjach ;)
A ta beta jest bardziej stabilna niż wersje 0.7 EB1. Do tego była testowana w miarę naszych możliwości i to w większości na kingdoms wiec tu raczej nie będzie dużych problemów. Ja na przykład testuję teraz kampanię Lugiami i po 50 turach nie miałem żadnego CTD. Inni dojechali do 100-120 tur bez CTD. Oczywiście nasza grupa jest mała i jak mod pójdzie w świat do tysięcy osób z różnym sprzętem to mogą wyjść inne kwiatki, ale tego nie da rady przewidzieć tylko reagować na pojawiające się problemy.
W każdym razie chłopaki trochę cierpliwości. Ja wiem, że po 7 latach oczekiwania chcielibyście w to pograć, i uwierzcie że my końcu wypuścić nasze dziecko na świat, ale nie odwalimy popeliny z użytkownikami steam, bo to byłoby nieprofesjonalne z naszej strony.
Wg mnie nie ma się co spieszyć lepiej dopracować i dopieścić niż wysłuchiwać narzekań, a jeszcze trochę damy radę poczekać:)
Dobrze prawi nazgool, trzeba działać profesjonalnie. Ale faktycznie najgorsze jest takie czekanie, kiedy wiesz, że już zaraz, za moment będzie można instalować, a tu jednak nie. Wykończycie mnie nerwowo :p
Dobrze, że mam pliki EB2 do tłumaczenia, to mam czym zabić czas. Skoro jesteśmy przy tłumaczeniu, to zachęcam do przyłączenia się do grupy spolszczającej. Przypominam też obecnym członkom ekipy, żeby pomału nadsyłali pliki, ktore już zrobili. Ja dodałem około 300 nowych cytatów ponad to co zrobiła ekipa EB, teraz dopracowuję opisy frakcji.
Moim zdaniem, powinni wam za to płacić, Nazgool ;). Ileż osób kupi medievala 2 tylko po to, by zagrać w EB2?
Pojawiła się lista "znanych błędów lub ograniczeń silnika" > http://www.twcenter.net/forums/showt...report-them%29
Do tego powinni też dopisać brak Testudo formation.
W sumie najbardziej przeszkadzać będzie to:
A to prawdopodobnie submody będą zmieniać w pierwszej kolejności:Cytat:
4) Roman city E-W gates can't be entered. This is a bug we hope to fix, but for now, it is what it is. Don't report it. We know.
Cytat:
10) My faction doesn't have a Family Button. By design. For historical reasons, the M2TW "teutonic system" is used by several EB2 factions (mostly barbarians): Aedui, Arverni, Arevaci, Boii, Lugia, Lusotannan, Pritanoi, Sweboz, and Koinon Hellenon. If you must have families, there are 19 other factions to choose from. Given the reaction to lack of families in R2TW, this will probably prove controversial - that's fine, discuss it elsewhere (NOT in this thread). And don't report it as a "bug".
lud jest oburzon!
Bez sensu jest zmieniać ten system z rodziną, bo cały pic w tym, że w tych nacjach Wodzem zostawał najlepszy wojownik a nie jakiś pociotek z linii babci wujka kuzyna ;).
Bramy miasta zostaną pewnie naprawione, ale w tej chwili nie ma na to czasu i nie będziemy opóźniać premiery moda. Swoją drogą nie ma zbyt wielu speców od miast pod m2tw.
@arcyżużel na co lud jest oburzon? ;)