Niektórych jeszcze nie czytałem, skoro mówisz że dobre spróbuje jakąś dorwac :DCytat:
Zamieszczone przez Furiusz
Wersja do druku
Niektórych jeszcze nie czytałem, skoro mówisz że dobre spróbuje jakąś dorwac :DCytat:
Zamieszczone przez Furiusz
raczej nie powinno być problemu, większość z nich dostępna w podejrzewam każdej publicznej. Ostatnio wydali nawet jego powieści w jakimś wydawnictwie kioskowym, chyba nawet Klienta.
Dobra muszę przeprosić bo pomyliłem w jednym z postów nazwisko autorki Ławecka a nie Łowecka jak napisałem. książka ciekawa, jak dla mnie odkrywcza, stanowi pewne podsumowanie badań prowadzonych na obszarze w zasadzie Syrii dzisiejszej, czasem zahaczając o Turcję. Teraz czeka mnie 'Historia Bliskiego wschodu od początków pisma aż do czasów aleksandra wielkiego" Arnauda i Mezopotamia Roux'a :D
O z książką Pana Bazylowa uzupełnioną przez Pana Wieczorkiewicza to i ja będę miał do czynienia albowiem to nasza podstawowa książką na zajęcia z historii Rosji. Z tym, że wykładowca uznał, że nam studentom SM potrzeby będzie tylko XIX, XX i XXI wiek.
Książka na razie leży sobie na półce ale przyjdzie czas i na nią ;)
Faszyści i narodowi socjaliści w Polsce - Olgierd Grot.
Wyprawy Krzyżowe Francuzi - A. Michałek
poza tym po raz trzeci gdzieniegdzie popularną serię "Harry Potter" - nie zlinczujcie mnie. :P
Właśnie skończyłem książkę R. Romańskiego - "Książę Jeremi Wiśniowiecki". Lekko się czyta ( można by rzec, że za lekko) i mogę ją polecić osobom które chcą poczytać cokolwiek o kniaziu w przyjemnej, niezbyt zobowiązującej formie. Ci co czytali Tomkiewicza i Widackiego niczego nowego się nie dowiedzą i tym bym raczej książkę odradzał ( nieznośne uczycie Deja Vous) .
Wiecie skąd wziąć Mein Kampf po polskiemu (chce zobaczyć te hitlerowskie brednie Eutyches gdzieś pisał że warto przeczytać bo jest z czego pośmiać czy coś w tym stylu)
Wpisz "ebook Mein kampf", kiedyś znalazłem, ale to na starym kompie miałem. Hitler wcale nie był taki głupi co do polityki wewnętrznej i gospodarki.
Dzięki :D
ew jeśli jesteś blisko wwa
http://alpha.bn.org.pl/search~S4*pol?/a ... (1889-1945)./ahitler+adolf+1889+1945/1%2C2%2C22%2CB/frameset&FF=ahitler+adolf+1889+1945&7%2C%2C21
swoja szosą połykam M.Popko Huryci.