Skończyłem niedawno "Jesteś tylko diabłem" Joe Alexa - Świetny kryminał, polecam. Teraz czytam "Listy do młodego konserwatysty" Dinesha D'Souzy - "Tylko" dobra książka . Kiedy ją skończe zabieram się do "Igły" Kena Folletta.
Skończyłem niedawno "Jesteś tylko diabłem" Joe Alexa - Świetny kryminał, polecam. Teraz czytam "Listy do młodego konserwatysty" Dinesha D'Souzy - "Tylko" dobra książka . Kiedy ją skończe zabieram się do "Igły" Kena Folletta.
"Załatwmy to szybko i boleśnie..."
Dzieje konfliktu norwesko-szkockiego - AAR
"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć."
Terry Pratchett - Równoumagicznienie
Władce Pierścieni kończe czytac, a potem, sie zobaczy...
Jakie polecacie książki takie o średniowieczu?
Gdy iskra Stworzenia ożywiła członki Swarogowe, ujął dłonią młot i ukuł on Słońce jaśniejące Jego blaskiem, oraz Ziemię pod nim...
Mi w pamięci zapadła książka Georga Bidwella pt. "Lwie serce", o ile lubisz powieści historyczne i wyprawy krzyżowe. Naprawdę dobra książka jak na taką cenę...6.34zł :shock:Zamieszczone przez Haller
"Załatwmy to szybko i boleśnie..."
Dzieje konfliktu norwesko-szkockiego - AAR
"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć."
Terry Pratchett - Równoumagicznienie
Chłopów tom I
Obecnie czytam "Komentarze do historii polskich działań obronnych 1939 roku" Mariana Porwita. Mimo że książka naukowa, czyta się przyjemnie 8-)
Oprócz tego zaczynam ospreyowski "Maraton". Wydaje się porządny, lecz, jak to w tej serii, krótki.
Trzech muszkieterów
Rycerz czerni i biel tom1 Jack whyte
.de mortuis aut bene aut nihil - o zmarłych należy mówić dobrze albo nic. Chilon ze Sparty.
Divide et impera
http://www.youtube.com/watch?v=u6KXgjLqSTg
"Wilcze Gniazdo" Jacka Komudy
Ja właśniie czytam artykuł na wikipedi o Turkach
A jeśli chodzi o książke to "Czarny Anioł" G.Mastertona
JA czytam Eragona Christhopera Pauliniego
,,Imperare sibi maximum est imperium - panować nad sobą to najwyższa władza." Seneka
,,Mieli do wyboru wojnę lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli i tak." Winston Churchill