Nice :) wreszcie zboczę gdzie spierdoliłem ;p po meczu nie miałem odwagi tego zrobić haha ;)
Wersja do druku
Nice :) wreszcie zboczę gdzie spierdoliłem ;p po meczu nie miałem odwagi tego zrobić haha ;)
Hej też jestem po bitwach no to na początek super się oglądało to najważniejsze dzięki Tuff :)
Ale do meczu pierwsza naprawdę bliska, zgadzam się że Kasztan lekko za defensywnie i dużo salw poleciało ale w sumie wina chyba jest po mojej stronie bo miałem 4 jazdy a dałem sobie je pozabijać zabijając 1-2 łuki w zamian więc nie warto. Super build Egiptem Ila w pierwszej zmasowany ostrzał no i na końcu zdecydowanie te jazdy nas już porobiły.
Druga to aż nie wiem gdzie mam zacząć totalnie to spierdoliłem bo w sumie kilka oddziałów Kasztana miało mnie wesprzeć(był łuki i chyba jakieś tuorosi) a ja całkowicie tego nie wykorzystałem no i Hadvar fajnie wyczekał moje szarże i nie dał się przekopać. A w międzyczasie Il z racji przewagi na łukach zrobił to co powinien czyli wymusił bardziej atak Kasztana niż to, że on grał agresywnie :p i wyszło jak wyszło.
Podsumowanie obie bitwy były super fajne, pierwsza zdecydowanie mogła potoczyć się inaczej ale jednak moje błędne decyzje mocno wpłynęły na spotkanie nie ujmując Hadvarowi i Ilowi :) eleganckie spotkanie powodzenia dalej no i trudno trzeba pogodzić się z tym, że będziemy chłopcami do bicia w turnieju ale w sumie w takich spotkaniach to nawet nie jest tak źle dostać "wpier..."
PS. liczę, że kiedyś będę miał jeszcze okazję się odegrać za te mecze haha xD
Super bitwa, przyjemnie było popatrzeć. W pierwszej już myślałem, że wygra Mist i Sneaky, a tu taki dla mnie dość nieoczekiwany zwrot akcji. Te proce jednak pod koniec trochę przekłamywały pasek, jeśli nie miały ammo, choć widziałem, że przynajmniej jeden oddział coś strzelał.
Oby więcej takich :)
Zgodnie z prośbą, termin na rozegranie meczów grupowych zostaje przesunięty na 17 maja, do godz. 23:59.
Super ze Curse zagra, bałem się że potencjał Bachusa będzie zmarnowany przez nieobecność Tyberiusza
Gdzieś na początku mojego udziału w dyskusji pisałem o Adim w kontekście Bachusa (można sprawdzić :P), więc cieszę się, że się dogadali i zagrają razem. Mój pierwszy turniej na Rome II właśnie z nim rozegrałem w drużynie.
Pamiętam że graliscie razem ;)
Teoretycznie zostały 3 dni na granie i nie chciałbym robić kolejnej przedłużki, także pociśnijcie Panowie, szczególnie w Grupie B.
Na ten moment jest jasna sytuacja w Grupie A co do 1. i 2. miejsca. Będzie walka o 3. miejsce.
W grupie B wszystko jeszcze się może zdarzyć.
Najbardziej wyrównana wydaje się Grupa C, gdzie praktycznie każdy może urwać komuś punkt. Co oznacza, że drużyna z 3. miejsce w tej grupie ma spore szanse na bezpośredni awans do fazy pucharowej.
Przypominam, że drużyna z 3. miejsca z najwyższą liczbą punktów awansuje od razu, natomiast pozostałe 3-cie drużyny z innych grup rozegrają mecz barażowy (co też nam wydłuży proces rozgrywania meczów).
I pytanie natury technicznej:
Czy ktoś kojarzy jak w challonge zmienić graczy w fazie pucharowej? Bo system już mi przypisał, że w meczu barażowym grają drużyny z grup B i C, a może być inaczej.
https://challonge.com/pl/wfn4vt01/bracket
W ogólnym rozrachunku zostało 10 meczów do rozegrania, więc nie zamierzam robić kolejnej przedłużki - tak więc dzisiaj i jutro jest czas na granie.
W Grupie A, wzorowej, pozostał 1 mecz do rozegrania, o 4. miejsce w grupie. Miejsca 1-3 są już ustalone.
W Grupie B, antywzorowej ;), pozostało aż 7 meczów do rozegrania. Wyjdą Ci, którzy będą aktywni dzisiaj i jutro.
W Grupie C zostały 3 mecze do rozegrania i tutaj jeszcze wiele może się zmienić, w zależności od tego czy Remix i Bilbo rozegrają swoje mecze i jak im pójdzie.